Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Sagemcom F@st-3686AC ja LANGALLINEN verkkoyhteys

Jokapaikassa neuvotaan kuinka muodostetaan LANGATON yhteys Sagemcom-modeemilla...mutta missään ei kerrota mitään, jos haluaa käyttää piuhoja.
Minä haluan käyttää langallista yhteyttä eli tehdä KAIKKI kytkennät kaapeleilla !!!
Onko jotain erityistä tiedettävää, kun haluaa ottaa käyttöön tämän modeemin valokuitu-plus-kaapelissa, joka tulee antennipistokkeen kautta???
Entä jos mukaan liitetään vielä RAUTA-palomuurilaite?

Kommentit

 • Kytket kaapelit ja käynnistät modeemin käyttöohjeen mukaisesti.

 • Sitten painat n. 3 s Wifi-nappia, niin langattomat yhteydet disabloituvat modeemista!

 • Joo, oletuksena liitä ja käynnistä.
  Periaatteessa minusta SILTI pitäisi jossain laitteen käyttöohjeissa tai dna:n sivuilla kertoa tämäkin. Aika hassua, kun missään ei mainintaakaan käyttöön jossa on piuhat kiinni.

  Kyselin tätä myös varmuudeksi, jos jollakulla kokemusta jostain ilmenneestä ongelmasta tai jos tiedossa jotain "kommervenkkejä" asetusten suhteen vaikka.

 • Asia kerrotaan modeemin mukana tulevassa pikaoppaassa heti toisella sivulla:

  Pikaohje modeemin asennukseen

  Kytke modeemi kuvassa näkyvällä tavalla. Valkoinen antenni johto viedään
  antennirasiaan. Rasiajaotinta käytetään, jos antennirasiassa ei ole omaa
  data pistoketta ja kaapelitelevisiota tai digiboksia halutaan käyttää samaan
  aikaan.* Lopuksi kytketään virtajohto modeemiin ja seinään sekä kytketään
  virrat päälle modeemin päävirtakytkimestä. Tietokone tai muu käyttölaite
  voi olla yhteydessä modeemiin langattomasti tai Ethernet-johdolla.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Sitten painat n. 3 s Wifi-nappia, niin langattomat yhteydet disabloituvat modeemista<

  Eli on oletuksena, että langatonta käytetään. Pitääkö tosiaan kertoa laitteelle kumpaa käyttää, eikö se tunnista?
  ( kai siellä asetuksissakin pääsee kertomaan? )
  Ja pitääkö olla vaan jompikumpi käytössä yhtäaikaa? (nykyisessä härpäkkeessä - eri asunto, eri liitännät - on mielestäni molemmat päällä yhtäaikaa)

 • DNA:n myymissä modeemeissa langaton verkko on oletuksena käytössä ja salattu, yhteyden käyttöönotto on siten hyvin helppoa.

  Modeemeissa voi käyttää sekä langatonta että langallista yhteyttä yhtä aikaa. Langattoman verkon voi sulkea modeemin asetuksista, jos et sitä käytä tai haluat käyttää langattoman verkon luomiseen erillistä reititintä.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Jep Iiro, puhun nimenomaan modeemin ja tietokoneen välistä - en noista peruskytkennöistä.

 • Pikaoppaan sivuja 2-3 ja noita kytkentöjä EN ole kysymykselläni tarkoittanutkaan. Juu, ne kerrotaan toki.

  Sen jälkeen oppaan sivulta 4 alkaa jorinat langattoman yhteyden muodostamisesta ja sitä on loput ohjeesta, eikä minusta missään edes mainittu, että kaapeleitakin voi tässä käyttää. Tai että pitäisikö silloin ottaa jotain huomioon.

 • Siitä on aikaa, kun mulla on ollut viimeksi tälläinen antenni-modeemi systeemi käytössä ( ollut nyt pitkään e-pistoke seinässä )...siksi tarkistelen onko tullut uutta tiedettävää.

  Antenni - modeemi - rautapalomuurilaite - tietokone. Tämähän se muistaakseni oli järjestys jos nuo kaikki on?
  Onko tästä kellään kokemuksia, pitikö tuossa huomioida jotain erityistä?

 • Modeemeissa on sisäänrakennettu palomuuri, joten omaa palomuuria ei tässä välttämättä tarvita

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Modeemi on oletuksena reitittävässä tilassa. Jos se ei käynnisty, se kannattaa resetoida pohjassa olevasta Reset-reijätä kynällä tms. painamalla n. 30 s ajan (modeemissa on tuolloin oltava virta päällä).
  Modeemissa ei välttämättä ole uusinta ohjelmistoversiota, joten se kannattaa jättää virralliseksi yön yli, jolloin siihen päivittyy uusin ohjelmistoversio.

  Erillisestä palomuurista ei ole kokemusta, mutta kannattaa varmistua, että sen ethernet-sisäänmeno ja ethernet-ulostulo ovat riittävän nopeita käytössä olevaan yhteysnopeuteen nähden, ettei se hidasta oleellisesti yhteyttä. Tuolloin voi modeemin asetuksista ottaa pois palomuurin.
  Tuosta olisi mukava kuulla kokemusta, koska modeemilla on reitittävässä tilassa ollut taipumuksia pätkiä yhteyttä.
  Uudessa ohjelmistoversiossa mode on IPv4, jonka ainakin joissain tapauksissa pitäisi pätkimistä vähentää.

 • Moro!
  Mistäköhän johtuu käytettäessä port passthrough:ta tietokoneeseen vievässä ethernet portissa että yhteys (ipv4 ja ipv6) molemmat toimii muutaman minuutin kunnes jompi kumpi lopettaa toimintansa (no internet access).

  On koitettu ilman palomuuria, ipv4 routed ja ipv4&6 routed tiloissa, koitettu vaihtaa tietokoneen verkkokortin asetuksia.

  Ilman port passthroughta toimii mutta haluaisin oman ip:n tietokoneelle.

 • Hei!

  Sagemcom-modeemeilla on havaittu ajoittaista hidastelua/pätkintää/packet lossia langattomalla ja myös kiinteällä yhteydellä, kun Sagemcom modeemi on ns. dual stack -moodissa eli sekä IPv4 että IPV6 ovat samaan aikaan sallittuina. Tämän ongelman voi korjataa kytkemällä hallintasivulta pelkön IPv4:n käyttöön: Valitse Status välilehdeltä / eRouter IP Modes Configuration: ”router mode IPv4".

  Ongelman lopullinen korjaus on selvityksessä Sagemcomilla ja kaikille modeemeille tullaan tekemään päivitys kun tämä on saatu kuntoon.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Mielenkiintoista, että siltaavassa tilassa pätkintää ei tapahdu, vaikka Router Mode on siinä IPv4+IPv6.
  Kaikille ei reitittävässä tilasa ole onnisunut Router Mode IPv4 tilan käyttökään.

 • Tästä Sagemcom-modeemista yleensä tai rauta-palomuurin kanssa ei vielä mitään kokemuksia.

  Aikaisemmin joku "vaatimattomampi" modeemi Welhon kaapelissa ja silloinen rautapalomuuri toimivat oikein hyvin kymmenkunta vuotta. Samoin taloyhtiön e-piuha ja rautapalomuuri reitittimenä on ollut vakaa. Nuo oli reitittävänä ja molemmissa IPv4 sekä IPv6 päällä.

  Yleisellä tasolla (ei siis juuri näihin laitteisiin tai liitäntöihin liittyen) joku joskus epäili, että Router DHCP LEASETIME jos on jäänyt pieneksi voisi pätkiä.

 • Modeemin ongelma ei ole IPv:t, vaan se miten se jakaa reitittävässä tilassa sisäverkon IP-osoitteet.
  Epätietoinen: sinulla on 3 vaihtoehtoa: 1. Tyydyt kovaan kohtaloosi. 2. Laitat modeemin siltaavaan tilaan ja hoidat tietokoneiden suojaukset tietokoneissa ja tyydyt 5 samanaikaisesti käytettävään laitteeseen. 3 Laitat modeemin siltaavaan tilaan ja hankit sen perään erillisen reitittimen.
  Tämä ongelma on ollut tiedossa kohta vuoden, eli siitä asti, kun Valokaapeli Plus liittymät tulivat markkinoille. Mitään nopeaa parannusta ei varmastikkaan ole tulossa, jos tulee koskaan! "Pikakorjauksena" tuli syksyllä hyödytön ohjelmistopäivitys.

  minni: Kokeile ensin modeemia normaaliasetuksilla. Jos ei toimi, laita väliin se rautapalomuuri ja kytke modeemi siltaavaan tilaan. Tosin se rautapalomuuri suojaa vain sitä porttia mihin se on kytketty.

 • Minulla on ollut reitittävässä tilassa ipv4+6 nyt noin pari kk. Toiminut ihan OK. Alkuun oli ongelmia, mutta ne johtuivat huonosta signaalista.

  Tosin käytän omaa DHCP palvelinta joten se on modemissa pois päältä, ehkä tällä on vaikutusta?

 • Nyt pääsee kokeilee...
  Mutta keittää tyhjää, ei muista...Muistan kyllä, että LAN on sisäverkko ja WAN ulko.
  Antenni-modeemi-lan-tietokone. Toimii.
  Jahka kokeilen palomuuria modeemin ja tietokoneen väliin, niin siinä välissä e-piuha menee mistä mihin?
 • Minni: Paha tuossa on neuvoa, kun ei tiedä millaisia liintäntöjä palomuurissasi on.
  Modeemilta palomuurin sisäänmenoon ja sen ulostulosta tietokoneelle. Kaikkien liitäntöjen pitää tietenkin olla RJ45 liitäntöjä.
 • Reitittimissä WAN-portti on sisäänmeno ja LAN-portti ulostulo.
 • Juu ajattelin et piuha Wanista sisään ja Lanista ulos...mut piti tarkistaa, kun siitä aikaa kun ollut vastaava viritys käytössä ja oma pää nyt yli-kuormittunut olemaan varma mistään.
 • Dna:n lehdistötiedote 6.3.2017: DNA palkittiin merkittävästä IPv6-käyttöönotosta

  Uutisesta tuli vain mieleen, että missäköhän vaiheessa on ohjelmistopäivitys, joka korjaisi Sagemcom 3686 -modeemin ns. dual stack -moodia (IPv6 + IPv4) koskevan ongelman?

 • Vanha ketju, mutta jatkan kuitenkin. Olen aloittajan kanssa samaa mieltä ohjeen heikkoudesta. Siinä puhutaan vain langattomasta verkosta. Kokonaan jää käsittelemättä kuinka kytkentä tehdään, jos käyttää omaa reititintä heti kaapelimodeemin jälkeen.

  Kytketäänkö piuha kaapelimodeemin lanista reitittimen waniin. Vai toisinpäin. Vai wanista waniin. Käytän itse vielä erillistä AP:tä tuon reitittimen perässä ja langaton verkko pelittää kaukana kotoa.

  Kannattaisi ohjeissa käsitellä myös nämä peruskytkennät ja että kannattaa käyttää siltaavana. Samoin voisi mainita että operaattorin 5 ip:n rajalla ei ole merkitystä, kun käytetään omaa reititintä.
 • Ensimmäinen asia on varmistaa, että modeemin ja reitittimen hallintaohjelmien IP:t eivät ole samoja. Minä joutuisin muuttamaan modeemin siltaavaan tilaan, jotta hallintaohjelmien IP:t eivät olisi samoja.
  Reitittimeen kytketään ethernetkaapeli modeemin LAN-portista reitittimen WAN-porttiin.
  Jotta laitteet olisivat samassa verkossa, ne kannattaa kytkeä reitittimeen.
  DNA opastaa vain omien laitteittensa käytössä, muu jää asiakkaan hoidettavaksi.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.