Sagemcomin modeemin ethernet- valo ei pala eikä netti toimi

Hei,
En ole onnistunut saamaan internetyhteyttä takaisin eilisestä lähtien. Puhelimeni kuitenkin näyttää yhdistävän langattomaan, mutta netti pätkii silläkin vahvasti.
Tietokoneeni on nettikaapelilla modeemin kytketty.

Jouduin eilen ottamaan kaapelin seinästä irti, ja kun laitoin sen takaisin, ei modeemi verkkoon enää yhdistänyt. Kaapeli on kuitenkin oikein kiinnitetty.

Kun käynnistän modeemin uudelleen, syttyvät valot seuraavassa järjestyksessä oikealta vasemmalle:

1. Powervalosyttyy palamaan.
  2. DS - Valo syttyy palamaan
  3. US - Valo syttyy palamaan
  4. Internetvalo vilkkuu, ja hetken päästä sammuu. Samalla sammuu sekä DS- ja US- valo.
  5. Wifi- nappi palaa normaalisti.

Kaikki johdot ovat kunnolla kiinni, mutta verkko ei vain toimi. Mistä johtuu? Käyttiksenä Windows 10, ja olen netistä löytyneiden ohjeiden mukaan mm. Sammuttanut koneen painamalla samalla Shift- napin pohjaan.

Onko asetuksissa vikaa? Jos on, miten ne korjataan?

Kommentit

• HUOM!

Viestiini jäi pieni virhe valoissa. DS ja US valo EIVÄT siis sammu, vaan ne jäävät vilkkumaan, kun internetvalo sammuu.

• Hei! Auttaako modeemin resetointi? Takaa löytyy erillinen reset -nappi, jota tulee pitää pohjassa esim. hammastikun avulla.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Kokeile niin, että sammutat modeemin virtakatkaisijasta. Irroita sitten koaksiaalikaapeli sekä seinän että modeemin päästä. Katso ne kaapelin F-liittimen keskijohdot, että ovat keskellä liitintä. Laita sitten koaksiaalikaapeli paikoilleen niin, että keskjohdot varmasti menevät paikalleen ja kiristä liittimet. Laita modeemiin virta päälle virtakytkimestä.
    Toivottavasti tuo auttaa.
    Jos ei auta, resetoi modeemi painamalla tulitikulla tms. reset-reikää n. 30 sekunttia, jolloin modeemi palaa tehdasasetuksille.
    Jos ei tämäkään auta, soita asiakaspalveluun.

• Resetointi kokeiltu useampaankin otteeseen. Samoin kaapelit irroitettu seinästä sekä kaikki johdot modeemista ja laitettu huolellisesti takaisin. Ei ole auttanut- pitänee kokeilla vielä kerran ja sitten soitella asiakaspalveluun jos ei lähde toimimaan.
    Toivottavasti seinän kaapelipistokkeessa ei ole vikaa...

• En saa nettiyhteyttä toimimaan. Virtavalo vihreä, WiFi valo vihreä,DS/US vilkkuu, internet pimeenä.   Olen tehnyt työtä käskettyä tuntitolkulla, kaikkea mahdollista restarttiin asti. Soitin asiakaspalveluun, sanottiin että pitäisi kyllä toimia. Kotikäynti maksaa DNA:lta 55 Eur. Aika täytyy tilata, eikä sitä saa samalle päivälle. Yritän vielä ottaa yhteyttä isännöitsijään, mutta tuskin tätä saan hoidettua taloyhtiön piikkiin??
  • Annikki: Oletko resetoinut modeemin painamalla 30 sekunnin ajan modeemin pohjassa olevaa reset-reikää kynällä tms., kun virrat on modeemissa päällä? Restart = uudelleenkäynnistys on eri asia.
    Soita vikapalveluun 0800500300 pyydä heitä varmistamaan, että se toimii osoitteessasi ja että se on oikein rekisteröity heillä.
    55 € maksu peritään vain, jos vika on asiakkaan laitteissa.

• Hei PW, olin 30 minuuttia vikapalvelun kanssa yhteydessä, tein juuri niinkuin sieltä neuvottiin. Tein resetin puhelun aikana.
  • Annikki: Linkittämäsi kuva näyttää oudolta! Onko kahtiajaon toinen liitäntä TV:tä varten ja toinen Dataa varten (Data-kaapelia ei tietankään saa kytkettyä kahtiajaon TV-liitäntään)?
    Kysymys siksi, että jos minä laittaisin kahtiajaon antennirasiaan, alimmainen ulostulo olisi Dataa varten ja sinulla se on kiinni ylimmässä.
    Antennirasian liitäntä, johon olet kahtiajaon kytkenyt, näyttää myös oudolta! Olet kytkenyt sen rasian oikeanpuoleiseen liitäntään. Yleensä oikeanpuoleinen liitäntä on tarkoitettu Radiolle ja vasemmanpuoleinen liitäntä on tarkoitettu TV:lle.
    Onko Rasian peitelevyssä merkinnät TV ja R? Kahtiajako kytketään siihen liitäntään, jossa lukee TV. R-liitännässä se ei toimi. Rasia voi toki olla kytketty väärin päin.
  • Antennirasiassa ei ole TV:lle kaapelia kytketty. Toivottavasti rasia on kytketty antenniverkkoon. Huoneiston sähkökaapissa saattaa joutumaan tekemään kytkennän, että singnaali tulee rasialle.
    Meneehän kahtiajako kunnolla TV-pistokkeeseen (uros)?
    Kannattaa myös tarkistaa Data-kaapelin kunto irroittamalla kaapeli molemmista päistä ja katsomalla, että keskijohdin on liittimien keskellä ja näkyy hieman liittimen ulkopuolellekin. Jos tuo on kunnossa, laita kaapeli kiinni molemmista päistä niin, että keskijohdin menee varmasti naarasliittimen keskellä olevaan naaraaseen.
  • Suurkiitos PW  ystävällisestä avustasi ja neuvoistasi. Olen tehnyt työtä käskettyä, kaikki asunnon ulosmenoportit kokeiltu, jotkut jengat eivät sopineet yhteen ja TV datajako (adapteri) melkein rikkoi muovirasiat. Lopulta löysin välikappaleen, joka ratkaisi ongelman.

• Annikki: Nyt näyttäisi modeemi muodostavan yhteyden nettiin. ETH-valo ei pala, joten käyttänet yhtettä WiFi:nä
    Jos et TV:tä tuossa pisteessä tarvitse, et tarvitse kahtiajakoa eikä sitä kannata käyttää. Se vastaa vaimennukseltaan n. 10 m.n kaapelia.
    Valitettavasti kahtiajaon TV-pistokkeeseen laitettava liitin on turhan paksu, joten se mahtuu huonosti antennirasiaan. Sen voi helposti korjata irroittamalla peitelevy keskellä olevalla ruuvilla ja avartamalla TV-reikää hieman esim. saksilla ja laittamalla sitten peitelevyn takaisin.
  • Annikki: Sähkörasian oikealla pulella näyttäisi olevan jokin antennirasian näköinen rasia, jossa pistokkeet ovat alekkain. Onko se antennirasia ja toimiiko se?
    Toivottavasti tuo välikappalleesi on EEC naaras / F-liitin naaras, jotta kontaktit ovat hyvät.