Sähköposti ei mene perille

Toimiiko muilla lähtevä posti, minulla se näyttää lähtevän mutta ei mene perille.
Palvelin: smtp.dnainternet.net

Eilen vielä toimi.

Kommentit

• Hei Risto!

Mitään yleistä vikaa ei ainakaan tällä hetkellä ole tiedossa. Menevätkö viestit perille mikäli kokeilet lähettää viestit selaimen kautta?
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • No en ole käyttänyt koskaan selaimella, ja en edes käytä DNA:n sähköpostia. Joten en edes tiedä miten onnistuu selaimen kautta.
    Eli vastaanottoon käytän edellisen palveluntarjoajan sähköpostia, Thunderbird ohjelmaan olen vain muuttanut lähtevän postin palvelimeksi smtp.dnainternet.net
    Liittymä on taloyhtiön laajakaista Raisiossa.
  • @Risto
    Kokeile sen postipalvelun tarjoajan salattua palvelinta , jonka pitäisi toimia verkossa kuin verkossa.
  • En ymmärrä mikä tuo salattu palvelin voisi olla?
    Kokeilin DNA:n lähtevän postin porttia 25 ja 587, mutta sama juttu, vaihdoin takaisin portiksi 465.
    Saapuvat postit postit tulee kyllä normaalisti edellisen yhteydentarjoajan palvelimen kautta. Mutta heidän lähtevän postin palvelinta ei voi käyttää DNA yhteydellä.
  • Jos käytössäsi on DNA:n yhteys, lähtevän postin palvelin kiinteälle netille on smtp.dnainternet.net tai smtp.welho.com ja mobiilinetille smtp.dna044.com. Kolmannen osapuolen, kuten vaikkapa Gmailin lähtevän postin palvelimien käyttö on mahdollista, jos käytetään kirjautumista ko. palvelimelle ja lisätietoja tästä saat tarvittaessa sähköpostipalvelun tarjoajalta.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • @Risto
    "En ymmärrä mikä tuo salattu palvelin voisi olla? "

Kenen postipalvelu sinulla on käytössä?

Jos se on Elisan , niin silloin lähtevän postin palvelimeksi voi laittaa:

smtpa.kolumbus.fi portti 465
    Salaus SSL
    Käyttäjätunnus ja salasana samat kuin tulevassa postissa.

Jos taas posti on Telian , niin silloinpalvelin on:

mail.inet.fi portti 465
    Salaus SSL
    Käyttäjätunnus ja salasana samat kuin tulevassa postissa.
  • Sain toimimaan! Vika oli sittenkin Thunderbirdissä, lisäsin tilien asetuksiin uuden lähtevän postin palvelimen aivain samoilla asetuksilla kuin tuo edellinen, mutta se toimii.
    Kummallista että tuo vanha lakkasi toimimasta vaikka asetukset siinä on edelleen oikein?
  • Postipalvelu on Elisan, ja kokeilin myös noita Veikon ilmoittamia asetuksia ja niillä sain postin lähtemään myös.
    Kiitoksia kaikille vinkeistä!
  • Ok.

Jos postiohjelma on esim. läppärissä ja sillä kirjaudutaan eri operaattoeiden verkkoihin , niin silloin kannattaa lähtevän postin palvelimeksi laittaa se Elisan palvelin , jolloin ei aina tarvitse vaihtaa postipalvelinta , kun verkko vaihtuu.
    Jos taas sitä Thunderbidiä käytetään aina samassa verkossa , niin silloin ei tarvetta palvelimen vaihdolle ole.
    Suosittelen kuitenkin aina käyttämään SSL-salausta ihan oman tietoturvan vuoksi.
  • Kiitos noista tiedoista!
    Pöytäkone joka nyt reistasi, on aina samassa verkossa. Mutta läppärissä on tarvinnut vaihdella, kun luulin että ei muuten onnistu. Siltäosin antamasi vinkit helpottavat jatkossa.
  • En päässyt oma dna.haluaisin muistuttaa minun sopimukseni päättymisestä 25.07.20. Kun en päässyt perille ,minun kai pitää vaihtaa operaattoria.

• Sain toimimaan oman GSM varashälyttimeni seuraavin asetuksin,
    liittymä DNA laitenetti plus.

APN: julkinen.dna.net

Lähtevän postin smtp-palvelin:
    SMTP palvelin: smtp.dnainternet.net
    Portti: 25 (huom. salaamaton)
    Käyttäjätunnus: Gmail-tilini käyttäjätunnus xxxx@gmail.com
    Salasana: Gmail-tilini salasana xxxxx

Ilmeisesti DNAn APN blokkaa suoran yhteyden Gmailin smtp-palvelimelle smtp.gmail.com kaikkiin portteihin 25(salaamaton smtp), 465(SSL), 587(TLS).

Käsittääkseni SMTP palvelin smtp.dnainternet.net forwardoi sähköpostin sähköpostiosoitteen lopun perusteella @gmail.com sähköpostiosoitteen SMTP palvelimelle ja käyttää gmail tilin tunnuksia jotka annettu laitteelle sinne kirjautumiseen. SMTP palvelimien välillä yhteys on yleensä porttiin 25, joka on salaamaton.

Vanhan DNA liittymäni APN 'internet' salli suoran yhteyden Gmailin smtp-palvelimelle, ja sinne pääsi kirjautumaan SSL porttiin 465 omilla gmail-tunnuksilla.
    Nyt tilanne on kimurantimpi. SMTP-palvelimien forwaroima meili näkyy vastaanottajalle niin että herjaa "Vastaanottajaa ei voida varmentaa". Paras olisi hankkia DNA:n sähköpostiosoite ja kirjautua sen tunnuksin SSL:nä SMTP palvelimelle smtp.dnainternet.net.
  • Aiempaan viestiini lisäten että DNA APN:n julkinen.dna.net kanssa GSM/3G-varashälytinlaitteessani lisäksi asetukset:
    MCC (operaattorin maatunnus): 244
    MCN (operaattorin verkkotunnus): 12
  • DNA-laajakaistaan kiinteästi kytketyn koneen lähtevän lähtevän postin palvelimeksi on määritelty smtp.welho.com ja lokin mukaan postin lähetys onnistuu salaamattomana porttiin 25. Tässä pätkä lokista:

14:20:58 000023a8 -Connected to port 25 without SSL
    14:20:58 000029a8 Received 41 bytes.
    14:20:58 000023a8 S:220 welho-smtp1.welho.com ESMTP Postfix
    14:20:58 000023a8 C:EHLO smtp.welho.com
    14:20:58 000029a8 Transmit...
    --- cut ---
    14:21:00 000023a8 S:250 2.0.0 Ok: queued as AF26C7A
    14:21:00 000023a8 C:QUIT
    14:21:00 000029a8 Transmit...
    14:21:00 000029a8 Send data to peer(5 bytes):
    14:21:00 000029a8 51 55 49 54 0a QUIT.
    14:21:00 000029a8 Receive data from peer (15 bytes)
    14:21:00 000029a8 32 32 31 20 32 2e 30 2e 30 20 42 79 65 0d 0a 221.2.0.0.Bye..
    14:21:00 000029a8 Received 15 bytes.
    14:21:00 000023a8 S:221 2.0.0 Bye

Aikaisemmin viestit lähti ainakin gmail:iin, mutta nyt onnistuneen näköisestä lokista huolimatta postit jää johonkin. Olen kokeillut @iki.fi @saunalahti.fi jne... osoitteita, mutta postit ei vain mene perille.

Elisan liittymää käytettäessä samaisen ohjelman lähettämät postit menee perille, DNA:n kautta ei.

Kyseessä on asiakkaan yritysliittymä ja tilanne on erittäin hankala heidän kannaltaan.

Postit lähtee web-postilla, muttei smpt:tä käyttävällä posticlientilla.

• Tänän lakkasi sähköpostit lähtemästä. Emme voi edelläkin mainittuja operaatioita suorittaa. Meillä on yritysliittymä, joten aikamoisessa pulassa ollaan. Portit on tietysti oikein. Eli emme voi hankkia DNA:n sähköpostia koska muuta palvelua on liitetty erikseen ostetun postilaatikon kanssa. Eli DNA lopetettava?
  • Painin samojen ongelmien kanssa nyt kun otin DNA netis kotiin.
    Töissä Elisan.
    Pitänee vaihtaa takaisin Elisaan kun ei oikeen tahdo olla kuin ongelmia. Tiedostan että vika on minussa kun en ole tietotekniikan insinööri enkä siksi osaa kaikkia lokeja ja asetuksia säädellä. Elisalla ei sitä tarvetta ollut, mistä johtuu, en osaa vastata. Elisalla muissa verkoissa onnistuu lähetykset vaan ei DNA:lla ja apu loppui siihen kun saatiin sopimukseen nimi.
  • Sähköpostit ei aina välillä lähde edelleenkään gmail-osoitteisiin, on kesän aikana toisen kerran nyt jo tätä ongelmaa.

This is the mail system at host welho-filter2.welho.com.
    ####################################################################
    # THIS IS A WARNING ONLY. YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE. # ####################################################################
    Your message could not be delivered for more than 4 hour(s).
    It will be retried until it is 3 day(s) old.
    For further assistance, please send mail to postmaster.
    If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message.
    The mail system
    <xxx@gmail.com>: host
    alt1.gmail-smtp-in.l.google.com[142.250.157.27] said: 451-4.7.24
    [83.102.41.28 15] The SPF record of the sending domain has one
    451-4.7.24 or more suspicious entries. To protect our users from spam, mail
    451-4.7.24 sent from your IP address has been temporarily rate limited.
    Please 451-4.7.24 visit 451-4.7.24
    https://support.google.com/mail/answer/81126#authentication for more 451
    4.7.24 information. b17si2786828plh.38 - gsmtp (in reply to end of DATA
    command)
    <xxx@gmail.com>: host alt1.gmail-smtp-in.l.google.com[142.250.157.27] said:
    451-4.7.24 [83.102.41.28 15] The SPF record of the sending domain has
    one 451-4.7.24 or more suspicious entries. To protect our users from spam,
    mail 451-4.7.24 sent from your IP address has been temporarily rate
    limited. Please 451-4.7.24 visit 451-4.7.24
    https://support.google.com/mail/answer/81126#authentication for more 451
    4.7.24 information. b17si2786828plh.38 - gsmtp (in reply to end of DATA
    command)
  • Heips!

Missäs nyt mättää, kun kohta ei ole viikkoon mennyt yksikään gmail-osoitteeseen lähtevä viesti perille, vaan tullut samantien bumerangina takaisin?

Vastaus herjaa näin: Undelivered Mail Returned to Sender
    host gmail-smtp-in.l.google.com[64.233.165.26] said:
    550-5.7.26 This message does not have authentication information or fails
    to 550-5.7.26 pass authentication checks. To best protect our users from
    spam, the 550-5.7.26 message has been blocked.

Mitään muutoksia en ole omiin säätöihini tehnyt ja vuosia on ollut käytössä ilman isompia ongelmia.
    Toni
  • Itselläni on ollut samaa ongelmaa jo pitkään mutta ongelma nähtävästi korjaantui kun teki DNS:ään sopivan SPF-tietueen.
    Mikko
  • Sähköposti gmailiin ei mene perille minultakaan. Tulee ilmoitus:
    This is the mail system at host tulikuusama2.dnainternet.net.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

The mail system

<xxxxxx@gmail.com>: host gmail-smtp-in.l.google.com[64.233.165.26]
    said: 550-5.7.26 This message does not have authentication information or
    fails to 550-5.7.26 pass authentication checks. To best protect our users
    from spam, the 550-5.7.26 message has been blocked. Please visit 550-5.7.26
    https://support.google.com/mail/answer/81126#authentication for more 550
    5.7.26 information. i1-20020a056512224100b0044698a174c6si12529268lfu.593 -
    gsmtp (in reply to end of DATA command)

risto
  • Onkos tuosta Mikon mainitsemasta SPF-tietueesta jotain suomenkielistä ohjetta? Miten ja mihin laitetaan?
    risto
  • Ehkä DNA joutunut gmailin spammilistalle??
    risto
  • Edellä mainittu vikakoodi 550-5.7.26 viittaa siihen , että Gmail ei pysty varmentamaan lähettävää postipalvelinta. Olisikohan DNA:n SSL sertifikaatti mennyt vanhaksi ainakin Googlen mielestä?
    Veikko
  • Ongelmaan on tehty korjauksia tämän päivän aikana ja viestien pitäisi mennä paremmin perille, korjaamme kuitenkin vielä juurisyytä
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Onko vika jo oikeasti korjattu kun eilen vielä ainakin noin 4-6 tuntia viimeisen viestin jälkeen testattu ja ei toiminut.
    Juha
  • Vikaa ei ole tosiaan vielä korjattu täysin, mutta korjauksia on tehty joka auttaa tilanteessa. Vian juurisyy pyritään korjaamaan kuntoon kyllä mahdollisimman pian!
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Onko tämä ainoa paikka jossa viasta ja sen korjaantumisesta ilmoitetaan? Minullakin vastaava ongelma, ja sattumalta löysin tämän sivun.
    DNA käyttäjä
  • Moikka!

Minusta on vika jo saatu korjattua,(todennettu 5:llä asiakkaallani joilla sama ongelma SHARP:n Monarin kanssa ) 10.3.-22 sähköposti ei esim mennyt läpi Office 365:n postilaatikkoon ollenkaan.

Kannattaa käyttää smtp.taajama.fi smtp:nä portti 25 jos jotain tärkeää pitää laittaa dna liitymän kautta.

DNA ON PARAS!
    DNA tosifani
  • Ei  toiminut lähetys tuolla smtp.taajama.fi   !!!

MISSÄ on DNA viralliset ohjeet?

Kun nettiyhteytenä on DNA 4G ja sähköpostina jokin muu kuin dna sähköposti.

Postit kyllä tulevat Windows 10 sähköposti ohjelmaan, mutta lähetys ei toimi.

Webmail kautta lähetys toimii.

Aikaisemmin lähetys smtp.dnainternet.net toiminut hyvin monta vuotta, nyt ollut pari viikkoa ongelmia.

SIIS MISSÄ DNA viralliset ohjeet ???
    DNA käyttäjä

• Lähtevät palvelimet:

SMTP
    ​Lähtevä palvelin: ​smtp.dnainternet.net
    Salaamaton portti: 25
    TLS-salattu portti​​: 465 (autentikointi)
    StartTLS-salattu portti: 587 (autentikointi)

SMTP (DNA:n mobiililaajakaistaa tai puhelinliittymää käytettäessä)
    Lähtevä palvelin: smtp.dna044.com
    Salaamaton portti: 25
    HUOM! Mikäli liittymäoperaattori on jokin muu kuin DNA, silloin lähtevän postin palvelimen tiedot tulee kysyä omalta operaattorilta.

DNA ON PARAS!
    DNA tosifani
  • Vika on nyt pääasiassa saatu korjattua. Joissakin viesteissä voi esiintyä vielä häiriöitä ja näissä tapauksissa tulisi olla yhteydessä asiakaspalvelumme vikapäivystykseen maksuttomassa numerossa 0800 300 500 jonka kautta tapauksia päästään tutkimaan tarkemmin. Kiitos!
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Ei toimi vielä smtp.dnainternet.net kautta Gmailiin , mutta en jaksa nyt alkaa soitteleenkaan.
    risto
  • @DNA tosifani
    "HUOM! Mikäli liittymäoperaattori on jokin muu kuin DNA, silloin lähtevän postin palvelimen tiedot tulee kysyä omalta operaattorilta."

@DNA käyttäjä
    "Kun nettiyhteytenä on DNA 4G ja sähköpostina jokin muu kuin dna sähköposti."

Jos postipalvelu ei ole DNA:n , niin kummassakin tapauksessa on viisainta käyttää postipalvelun tarjoajan palvelmia. Kun lähtevän postin palvelimella käyttää SSL-salausta ja käyttäjän autentikointia , niin posti pelaa jokaisessa verkossa eli ei ole väliä kuka tarjoaa nettihteyden.
    Veikko
  • Ei mene posti gmailiin jos lähettäjän sähköposti on @pp.nic.fi, mutta menee jos lähettäjän posti on @sci.fi päätteeltään.
    risto
  • smtpa.dna044.com:25

Puhelinsoiton 0800 300 500 jälkeen postit lähtee varoituksella:

Suhtaudu tähän viestiin varauksella
    Gmail ei voinut vahvistaa, että viestin lähettäjä on nic.fi. Älä klikkaa linkkejä, lataa liitteitä tai lähetä henkilötietojasi.

Ilmoita roskapostista. Ilmoita verkkourkinnasta.

DNA käyttäjä
  • No joo, hieman virheellisesti kirjoitin äsken, koneessa mistä meni @sci.fi lähettäjältä perille olikin postipalvelin smtpa.kolumbus.fi. Mutta sitä postipalvelinta ei saa pelaamaan tuolla toisella koneella.
    risto
  • @risto
    Jos tuo Elisan palvelin toimii toisella koneella , mutta ei toisella , niin todennäköisesti siinä toimimattomassa on jokin asetus pielessä.

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/sahkoposti-kotisivut/ohje/sahkopostin-asetukset/

Veikko
  • Ylläpito laitatteko minulle jonkun sähköposti osoitteen mihin voisin laittaa viestin ja kuvan tästä ongelmasta? Eli on nic.fi sähköposti ja dna smtp lähtevän postin palvelin.
    Juha
  • Aivan, oli salasana väärin, nyt toimii smtpa.kolumbus.fi.
    Alkuperäisellä smtp.dnainternet.net palvelimella ei edelleenkään mene postit gmailiin, muihin sähköposteihin menee.
    risto
  • Vieläkään ei siis toimi nic.fi sähköpostista kun yrittää lähettää gmail osoitteeseen ja käyttää smtp.dnainternet.net ja portti 25.

Juha
  • Voisiko tämän ihan oikeasti korjata?
    Juha
  • Voisiko ylläpito ilmoitella minulle tänne tai suoraan sähköpostiin koska tämä alkaa ihan oikeasti toimimaan?
    Juha
  • Hei Juha!

Jos sinulla on DNA:n palveluiden kanssa ongelmia niin olethan suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme, että pääsemme selvittämään tilannetta tarkemmin sitä kautta, kiitos.

https://www.dna.fi/yhteystiedot
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Nyt vihdoin on alkanut posti mennä gmailiinkin! Tosin siellä gmailissa on jokin varoitus noiden viestien mukana. Eli DNA ei edelleenkään ole täysin luotettava gmailin mielestä? Tärkeintä kuitenkin että viestit menee perille.
    risto
  • Tulee tälläinen ilmoitus kun lähetetään DNA smtp.dnainternet.net kautta ja nyt salattuna mutta ei auttanut poistamaan tuota. Eikä silti mene ihan aina postit edes perille gmail osoitteisiin tai ainakaan ekalla kertaa.

Juha
  • Sama juttu, ei vaan toimi. Milloinkahan alkaa toimia?

DNA käyttäjä

• Suhtaudu tähän viestiin varauksella
    Gmail ei voinut vahvistaa, että viestin lähettäjä on nic.fi. Älä klikkaa linkkejä, lataa liitteitä tai lähetä henkilötietojasi.

Ilmoita roskapostista  Ilmoita verkkourkinnasta

DNA käyttäjä
  • Hei, lähettäminen gmail osoitteisiin ei onnistu edelleenkään. On ollut nyt reilun kuukauden ajan vaivana. Olisiko tälle mitään tehtävissä kun on aika vaikea tilanne nyt työasioiden kannalta?
    DNAko?
  • Sama ongelma. Minulla on @pp.nic.fi -päätteinen email -osoite (elisalta). Nettiyhteys on mobiililaajakaista (4G) dna:lta. Thunderbirdissä smtp asetukset smtp.dna044.com tai smtp.dnainternet.net ja portti 25 (yhteyden suojaus: ei mitään, todennustapa: ei todennusta)

Gmailiin lähetetyt sähköpostit tulevat usein takaisin jonkinlaisella teknistä kieltä sisältävällä spam -epäily saatteella mistä en ymmärrä sen enempää.
    Teppo
  • @Teppo

Jos sinulla on Elisan postitili , niin käytä näitä Elisan asetuksia lähtevälle postille:

Palvelin smtpa.kolumbus.fi
    Portti 465
    SSL-salaus Kyllä
    Todennus Kyllä
    Käyttäjätunnus ja salasana samat kuin tulevassa postissa.

Google on tiukentanut suodatuksiaan ja anonyymit lähettäjät blokataan useammin kuin aiemmin.
    Veikko
  • Itsellä ollut nyt täysin samaa ongelmaa, että smtp.dnainternet.net lähtevästä sähköpostilaatikosta ei pysty lähettämään Gmail osoitteisiin mitään vaan viesti palautuu aina virhekoodilla 550-5.7.26
    Virheviesti alla:

This message does not have authentication information or fails to pass authentication checks (SPF or DKIM). To best protect our users from spam, the message has been blocked."

Virhekoodin selityksen löysin Googlen sivuilta ja se on tässä alla:

"Unauthenticated email from "domain-name" is not accepted due to domain's DMARC policy. Please contact the administrator of "domain-name" domain. If this was a legitimate mail please visit "Control unauthenticated mail from your domain" to learn about DMARC initiative. If the messages are valid and aren't spam, contact the administrator of the receiving mail server to determine why your outgoing messages don't pass authentication checks"

Oman ymmärrykseni mukaan nyt olisi DNA:n puolella jotain ongelmaa.
    JM
  • Päivitetäänpäs vähän tätä ongelmaa. Ratkaisu löytyi toisaalta.

Itselläni sähköpostin domain on eri kuin DNA:lla. Asia ratkesi kun käytin tuon domainin lähtevän postin asetuksia SSL suojauksella ja todennus päällä portissa 465. Nyt kulkee postit kaikkialle gmail.com osoite mukaanlukien.
    JM
  • Ei ole vielä sopivaa ratkaisua tullut tähän. Minulla löytyy siis yrityksen puolesta eri domain kuin dna:lla. Nyt kuulin domainin tarjoajalta että oikea spf asetus pitäisi dna:lta saada lähtevän postin palvelimelle.
    Eli tämä mahdollisesti olisi ratkaisu mikäli tämän saisin.
    DNAko?
  • @DNAko?
    Koitapa sen domainin lähtevän postin laatikkoa noin suojatulla yhteydellä kuin itselläni. Minulla on siis vanha ebaana.net domain, joka on peruja Salon Seudun Puhelimen (nyk. Lounea) ajalta. Kun käytän Lounean lähtevän postin laatikkoa SSL salauksella portista 465 niin toimii siitäkin huolimatta, että olen DNA:n verkossa.

Toki olisi hienoa jos DNA lisäisi noita turvallisia domaineja listaan mutta en pidättelisi hengitystäni sen suhteen.
    JM
  • Kannattaa varmaankin siirtyä Elisan asiakkaaksi.Minunkin(3 puh 2 nettiä) laskuissa maksu muuttuu kuukausittain ja sopimus aikakin aiemmin eri laitteilla on erilainen.Näin DNA haluaa eroon yli 20 v asiakkaana olleesta henkilöstä.Hyvää jatkoa tavataan Elisalla.
    Markku
  • Kyllähän se ensisijaiseti kannattaa käyttää oman sähköpostipalvelun tarjoajan SMTP:tä. Mikäli pakottava tarve käyttää DNA:n SMTP:tä, niin alla on tarvittava SPF -tietue, jos käytössä on smtp.dnainternet.net.

include:_spf.dnainternet.net

Gmail tuntuu nykyään blokkaavan aika surutta sähköpostia, jos domainissa ei ole SPF:ää määritelty.

WG
  • Kiitoksia vastauksestasi WG. Tämän avulla ongelma korjaantui!
    DNAko?
  • WG:lle iso kiitos, nyt lähtee täälläkin Gmailiin & Outlookiin posti vähemmän roskapostina 😀
    Bogeyman
  • Ei yllätä ettei viestit DNA:lle mene perille koska tiedustelin milloinka sopimus päättyy että voin vaihtaa operaattoria.
    Markku
  • Markku, Oma DNA -palvelu on kätevä kun sieltä löytyy sopimukset ja tiedot niiden kestoista. https://www.dna.fi/oma-dna-sovellus
    WG
  • Minulle on edelleen epäselvää miten ja mihin tuo spf-tietue laitetaan?
    risto
  • Sama juttu: miten windows 10 sähköpostiohjelmaan laitetaan tuo spf ?
    DNA käyttäjä
  • Joopa joo. Eipä näytä edelleenkään toimivan postin lähettäminen gmail-osoitteisiin @welho.com osoitteista. Ei paljon lohduta neuvo että lisää joku spf-tietue kun ei edes tiedä mihin se lisätään.

Käytössä tällä hetkellä Applen Mail. Thunderbirdiäkin kokeilin mutta sillä en edes saanut luotua koko @welho.com tiliä
    JiiKoo
  • Joo, ei toimi minullakaan. Sähköpostit oon lähettäny webmailin kautta, sitä kautta onnistuu.
    DNA käyttäjä
  • Joo no tuotakin kautta kokeilin mutta en päässyt kirjautumista pidemmälle koska valittaa että väärä käyttäjätunnus tai salasana. Kokeilin samaa tunnusta mikä sähköpostiohjelmassakin on ja siinä ainakin tunnus toimii eli salasana hukassa/unohtunut.
    JiiKoo
  • Mikäli käytössä on dnainternet.net tai welho.com päätteinen sähköposti ja käyttää oikeaa DNA:n lähtevän postin palvelinta, niin ei sitä SPF:ää tarvitse huolehtia. Tärkeintä on, että käyttää oikeaa SMTP:tä. (lähtevän postin palvelinta)

Jos kätössä on welho.com päätteinen sähköposti, niin silloin tulee käyttää smtp.welho.com SMTP:tä ja jos pääte on esim. dnainternet.net, niin silloin smtp.dnainternet.net SMTP:tä.

Jos esim. laajakaista liittymä on Telialta, mutta sähköposti DNA:lta, niin silloin tulisi käyttää DNA:n lähtevän postin palvelinta authentikoituna. Jos laajakaista on DNA:lta ja sähköposti esim. Telialta, niin silloin tulisi käyttää Telian lähtevän postin palvelinta authentikoituna.

Sähköposti menee kyllä läpi sieltä, mistä on sen sallittu lähetettävän, mutta voi esiintyä ongelmia sähköpostien välityksessä esim. Gmailiin tai Outlookiin. Siksi vahva suositukseni, että kannattaa aina käyttää oman sähköpostitarjoajan SMTP:tä, niin SPF:t ja muut asetukset pitäisi olla suoraan kunnossa.

Alla welho.com SMTP asetukset DNA:n sivuilta: https://www.dna.fi/webmail#asetukset

welho.com
    SMTP
    Lähtevä palvelin: smtp.welho.com
    Salaamaton portti: 25
    TLS-salattu portti: 465 (autentikointi)
    StartTLS-salattu portti: 587 (autentikointi)

WG
  • Joo, mutta jos sähköpostina on Elisan NIC.fi niin DNA 4G internetyhteydellä sähköpostien lähetys ei toimi.

Aikaisemmin toimi, mutta vuoden 2022 alkupuolella DNA teki joitain muutoksia, jotka aiheuttivat tuon ilmiön.

Ja DNA ei ole vielä onnistunut korjaamaan vikaa.

DNA käyttäjä
  • Ok. No testataan tota smtp.welho.comia.
    JiiKoo
  • jos käytössä on nic.fi, niin oletko kokeillut Elisan SMTP:tä? https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/sahkoposti-kotisivut/ohje/sahkopostin-asetukset/#lahteva-posti

Kokeileppa tuota ja muista laittaa tunnistautuminen päälle ja käytä saapuvan sähköpostin tunnuksia.

WG
  • Kokeiltu on noita ohjeita jo aikaisemminkin, MUTTA EI TOIMI !!!!!!!!!!!!!

Tuolla Elisan asetussivulla lukee: " Mikäli sinulla on toisen operaattorin nettiliittymä käytössäsi, voit käyttää heidän lähtevän postin palvelinta."

Joten pitäisi lähtevä posti toimia DNA lähtevän postin asetuksilla.

Niin toimi monta vuotta, mutta nyt 2022 joskus helmikuussa lakkasi toimimasta.

DNA käyttäjä
  • Itse olisin yhteydessä Elisaan ja kysyisin oikeat asetukset heidän lähtevälle postille.

Jos Gmail blokkaa nic.fi osoitteella lähtetettävää postia, mikä tulee DNA:n palvelimen kautta, niin epäilen, että DNA:lla ei tuohon kauheasti voida vaikuttaa.
    WG
  • Olen ollut 3:n eri DNA:n chat-henkilön kanssa yhteyksissä, mutta silti lähtevä posti ei lähde iphonesta. Olen toiminut saamieni ohjeiden mukaan ja mm. poistanut ja uudelleen ladannut mailia. Ei auta, ottaa päähän.
    Maisa