Sähköposti ei mene perille

Toimiiko muilla lähtevä posti, minulla se näyttää lähtevän mutta ei mene perille.
Palvelin: smtp.dnainternet.net

Eilen vielä toimi.
Risto Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Risto!

Mitään yleistä vikaa ei ainakaan tällä hetkellä ole tiedossa. Menevätkö viestit perille mikäli kokeilet lähettää viestit selaimen kautta?
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • No en ole käyttänyt koskaan selaimella, ja en edes käytä DNA:n sähköpostia. Joten en edes tiedä miten onnistuu selaimen kautta.
    Eli vastaanottoon käytän edellisen palveluntarjoajan sähköpostia, Thunderbird ohjelmaan olen vain muuttanut lähtevän postin palvelimeksi smtp.dnainternet.net
    Liittymä on taloyhtiön laajakaista Raisiossa.
    Risto
  • @Risto
    Kokeile sen postipalvelun tarjoajan salattua palvelinta , jonka pitäisi toimia verkossa kuin verkossa.
    Veikko
  • En ymmärrä mikä tuo salattu palvelin voisi olla?
    Kokeilin DNA:n lähtevän postin porttia 25 ja 587, mutta sama juttu, vaihdoin takaisin portiksi 465.
    Saapuvat postit postit tulee kyllä normaalisti edellisen yhteydentarjoajan palvelimen kautta. Mutta heidän lähtevän postin palvelinta ei voi käyttää DNA yhteydellä.
    Risto
  • Jos käytössäsi on DNA:n yhteys, lähtevän postin palvelin kiinteälle netille on smtp.dnainternet.net tai smtp.welho.com ja mobiilinetille smtp.dna044.com. Kolmannen osapuolen, kuten vaikkapa Gmailin lähtevän postin palvelimien käyttö on mahdollista, jos käytetään kirjautumista ko. palvelimelle ja lisätietoja tästä saat tarvittaessa sähköpostipalvelun tarjoajalta.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • @Risto
    "En ymmärrä mikä tuo salattu palvelin voisi olla? "

Kenen postipalvelu sinulla on käytössä?

Jos se on Elisan , niin silloin lähtevän postin palvelimeksi voi laittaa:

smtpa.kolumbus.fi portti 465
    Salaus SSL
    Käyttäjätunnus ja salasana samat kuin tulevassa postissa.

Jos taas posti on Telian , niin silloinpalvelin on:

mail.inet.fi portti 465
    Salaus SSL
    Käyttäjätunnus ja salasana samat kuin tulevassa postissa.
    Veikko
  • Sain toimimaan! Vika oli sittenkin Thunderbirdissä, lisäsin tilien asetuksiin uuden lähtevän postin palvelimen aivain samoilla asetuksilla kuin tuo edellinen, mutta se toimii.
    Kummallista että tuo vanha lakkasi toimimasta vaikka asetukset siinä on edelleen oikein?
    Risto
  • Postipalvelu on Elisan, ja kokeilin myös noita Veikon ilmoittamia asetuksia ja niillä sain postin lähtemään myös.
    Kiitoksia kaikille vinkeistä!
    Risto
  • Ok.

Jos postiohjelma on esim. läppärissä ja sillä kirjaudutaan eri operaattoeiden verkkoihin , niin silloin kannattaa lähtevän postin palvelimeksi laittaa se Elisan palvelin , jolloin ei aina tarvitse vaihtaa postipalvelinta , kun verkko vaihtuu.
    Jos taas sitä Thunderbidiä käytetään aina samassa verkossa , niin silloin ei tarvetta palvelimen vaihdolle ole.
    Suosittelen kuitenkin aina käyttämään SSL-salausta ihan oman tietoturvan vuoksi.
    Veikko
  • Kiitos noista tiedoista!
    Pöytäkone joka nyt reistasi, on aina samassa verkossa. Mutta läppärissä on tarvinnut vaihdella, kun luulin että ei muuten onnistu. Siltäosin antamasi vinkit helpottavat jatkossa.
    Risto