Sähköpostin lähettäminen ei onnistu mokkulan kautta

Minulla on DNA:n dataprepaid SIM mokkulassa (Huawei E3372 LTE). Kaikki muu toimii hyvin -- pankkiasiointi, surffaus, gmail-sähköposti ym. -- mutta Elisan sähköpostissa (Kolumbus) pystyn vain vastaanottamaan viestejä, omat viestit eivät lähde ulos. Vika ei ole ohjelmassa tai palomuurissa, sillä posti toimii normaalisti kun kone on Elisan verkossa (kaapelimodeemi). Miksi nimenomaan tämä toiminto ei pelaa mokkulan kautta ja mitä asialle voi tehdä?
Jarmo K. Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Lähtevän postin osote pitää olla sama, kuin mitä yhteyttä käytetään, eli Elisan verkossa on omansa ja DNA:lal omansa. Tiedot löytyy operaattorin sivustolta jostain.
    mie
  • Kyseessä on ilmeisesti ongelma SMTP-asetuksien kanssa.

Viestintäviraston määräyksen mukaan operaattorin pitää estää kuluttajaliittymästä lähtevä rajoittamaton SMTP-liikenne muille kuin sovituille SMTP-palvelimille tietyin rajoituksin. Tässä määräyksessä SMTP-liikenteellä tarkoitetaan TCP portin 25 liikennettä.

DNA:n verkossa on kaksi SMTP-palvelinta:

smtp.welho.com ja
    smtp.dnainternet.net.

et voi käyttää muita SMTP-palvelimia, paitsi muodostaessasi niihin SSL-salatun yhteyden.

Nopean googlauksen mukaan kolumbuksen SMTP-palvelin on smtpa.kolumbus.fi, portti on 465 ja protokolla SSL. Palvelin edellyttää autentikointia. Elisan ohjeet kolumbus-sähköpostin käyttöön ovat täällä.

Voit myös ehkä käyttää DNA:n SMTP-palvelimia kolumbus.fi-osoitteella lähettämiseen, mutta se onnistuu vain kun olet yhteydessä DNA:n verkkoon, jos yhdistät tietokoneesi esimerkiksi työpaikan verkkoon, eivät DNA:n SMTP-palvelimet ole välttämättä saatavilla. Muutenkin sinun tulisi käyttää sähköpostipalvelun omia palvelimia. Voit lukea lisää DNA:n SMTP-palvelimista ​täältä.​​​
    AP