Sähköpostit tulevat viiveellä

Osa sähköposteistani tulee puhelimen ja tietokoneen sähköpostiin jopa 11 tunnin viiveellä. Minulla on welho.com sähköpostiosoite ja puhelimena iPhone. Missä ongelma?

Kommentit

• Hei Ninni!

Ilmeisesti sinulla on siis koneella käytössä jokin erillinen sähköpostiohjelma? Tulevatko viestit kuitenkin ns. reaaliajassa Webmailin kautta sähköpostia käytettäessä ja koskeekoo ongelma siis ainoastaan osaa sähköposteista? Kannattaa ihan aluksi tarkistaa puhelimen ja sähköpostiohjelman asetuksista miten usein nämä hakevat uusia posteja, toki myös muut sähköpostiasetukset on samalla hyvä käydä läpi.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Kyllä, näyttää siltä, että vain jotkin viestit viipyvät ja myös saman lähettäjän viestit tulevat miten sattuu, toiset heti, toiset 5 tunnin päästä. Webmailia en käytä, niin en ole huomannut, miten se käyttäytyy.
    Aiemmin joskus huomasin, että tietoneeseen viestit tulivat heti ja puhelimeen 10-15 min myöhemmin. Yhä ilmeisesti sama juttu. Puhelimen sähköpostissa on push-toiminto päällä. Tietokoneessa on Applen Mail versio 10.3 ja se etsii uusia viestejä automaattisesti eli samoin koko ajan.
  • Onkohan tähän ongelmaan mistä apu? Äsken taas puhelimeen tuli yli tunnin viiveellä posti, joka oli tullut heti koneelle ja samalta lähettäjältä oli tässä välillä tullut kolme myöhemmin lähetettyä viestiä? Tämä on todella harmittavaa.
  • Kannattaa tarkistaa vielä nuo puhelimen sähköpostiasetukset, näet oikeat asetukset tarvittaessa täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sahkoposti-asetukset-puhelimeen/#c2105439. Otathan huomioon, että esim. virransäästötilan käyttäminen puhelimessa voi pidentää uusien sähköpostien hakuaikaa. Jos vika toistuu edelleen niin kannattaa sähköpostili kokonaan poistaa ja uudelleen asettaa puhelimelle.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Ok, testaan puhelimelle. Mutta viivästyminen on ollut ongelma myös tietokoneella. Miten se selätetään?
  • Tuosta pitäisi saada hieman tarkemmin tietoa esiintyykö viivästymistä milloin ja minkä viestien kanssa, miten pitkistä viivästyksistä on kyse. Kannattaa myös testata toimiiko sähköposti Webmailin kautta normaalisti, silloin tiedetään onko vika sähköpostipalvelussa vai jossain muualla.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Ok, minkälaista tietoa pitäisi saada? Olen tuossa jo aiemmin vähän avannut, mitä tapahtuu. Esimerkiksi tiistaina sain eräältä lähettäjältä viestin, jonka hän on lähettänyt klo 12.34. Tämä aika näkyy puhelimen ja webmailin viesteissä, vaikka todellisuudessa ne ovat tulleet myöhemmin. Tietokoneella näkyy, että viesti on tullut 23.38, joka on oikea aika, jolloin tullut myös puhelimeen. Webmailiin oikean tuloajan voin arvioida siitä, että se on tiistaina klo 20.53 ja keskiviikkona 00.13 tulleiden postien välissä, vaikka tuloaikana siis lukee ti 12.34.