Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

saldo häviää

Minulla on prepaid liittymä ja ihmettelin tuossa että saldoni on hävinnyt johonkin vaikka en ole soittanut kun muutaman puhelun ja lähettänyt muutaman tekstiviestin. Tarkastelin sitten asiaa tapahtumaerittelystä ja miten on mahdollista että saldoni kuluu kotimaandataan vaikka minulla ei ole datayhteys edes päällä ja kotimaandatan kohdalla tapahtumaerittelyssä lukee 0mt ja silti siinä näkyy veloitusta useita euroja. Näköjään jo veloitusta tapahtunut jo parin viikon ajan ainakin?

Kommentit

 • tämä on ongelma älypuhelimissa että niihin ei voi enää täysin luottaa milloin siirtää dataa ja milloin ei. datayhteys valinta on software pohjainen kontrolli jonka teroiassa pitäisi toimia mutta jää software/firmware koodin varaan toimiiko. prepaid liittymiin ei usein saa data-estoja.

  voisit kuitenkin katsoa data-asetukset mm. apn osoite, yhteys ja roaming. etteikö niissä olisi jotain kummallista. huom. myös mms viestit käyttää dataa jos mms viesti asetukset on väärin niin sekin voi aiheuttaa jotain.
 • Kaikki on kyllä kunnossa ja en ole lähettänyt mms viestejä ja sehän tässä kummallisinta on että mitään dataa ei ole siirtynyt kun tapahtumissa näkyy 0mt, mutta silti veloitusta tapahtuu...
 • Pitää huomenna soittaa tonne asiakaspalveluun ja kysyä, kun ei ne tätä kautta taida ihan heti vastailla 😃
 • Eihän kyseessä ole Dna Rajaton Prepaid? Tämän liittymätyypin käyttö maksaa 0,89 € joka ikinen päivä, vaikka puhelimesta olisi virrat katkaistunakin.

  Mikäli liittymätyyppi on Dna Super Prepaid tai Dna Double Prepaid, niin sitten saldon katoaminen itsekseen on hälyttävää.
 • Kyseessä on super prepaid ja liittymäerittelyssä lukee esim. ajalta 05.06.2017-11.06.2017:
  Päiväveloitukset 2kpl 0 eur
  kotimaan puhelut 6kpl 16min 1,19 eur
  sms 3 kpl 0,21 eur
  ja sit tämä kotimaan data 0 mt 4,83 eur?????
 • anteeksi siis tapahtumaerittelyssä nuo lukee
 • 29.05.2017-04.06.2017 erittelyssä näkyy myös kotimaan data 0 mt 4,95 eur???
  Latasin viimeksi 31.05. puheaikaa 10 eur, olisiko sillon mennyt jotain perseelleen DNA:n puolelta?
 • Jos älylaite (lue älytönlaite) on päällä ja  mobiilidata myös, niin käyttöjärjestelmä ja esim. Android Play kauppa tarkastaa, että onko päivityksiä saatavilla ja tämä kuluttaa dataa.
 • Jaahas, mysteeri alkaa vähitellen selkiämään. Dna on muuttanut, eli suomeksi sanoen nostanut Super Prepaid-liittymän hintoja!

  Ennen tiedonsiirto maksoi 1,525 €/Mt, 1,916 € vuorokausikatolla. Nyt hinnastossa lukee pelkästään 0,99 €/vrk.

  Sanotaan esimerkiksi, että puhelin olisi pitänyt yhteyden koko toukokuun auki ja käyttänyt vaikka 100 kt, niin saldoa olisi lähtenyt 0,14 €.

  Nyt kesäkuussa sama 100 kt tulee maksamaan 29,70 €! Ja heinäkuussa vielä enemmän, 30,69 €.

  Varmista puhelimen asetuksista, että mobiilidata on pois käytöstä. Se voi tapahtua esimerkiksi näin:
  • valitse Asetukset, eli ratas-kuvake
  • valitse Mobiiliverkot
  • varmista, että Tiedot käytössä on pelkkä pallura, eli palluran sisällä ei ole väärinmerkkiä ✓.
 • kun mobiilidata ei ole päällä ollutkaan...
 • ja yhtään dataa ei ole siirtynyt, kuten tapahtumaerittelystä selviää...
 • Jouni, mikä puhelin sinulla on? Esimerkiksi Samsung Xcover 271 B2710 puhelimesta on täysin mahdotonta saada tiedonsiirtoa kytkettyä pois - se on aina väkisinkin päällä.

  Super Prepaid- ja Double Prepaid-liittymien uusi hinnoittelu ei pohjaudu enää tiedonsiirron määrään, vaan vuorokausiin. Hinta on 0,99 € päivältä, vaikka tiedonsiirron määrä olisi 0 tavua.
 • Jos sinulla niin yksinkertainen puhelin vielä tallella, ettei se osaa edes multimediaviestejä, niin siirrä kortti tällaiseen puhelimeen, tarkista saldo tänään ennen puoltayötä ja uudelleen huomenna aamulla. Kun olet kirjannut saldon ylös, siirrä sim kortti takaisin nykyiseen puhelimeesi.

  Odota vaikka varttitunti ja tarkista saldo. Mikäli 0,99 € hävisi, nykyinen puhelimesi käyttää dataa selkäsi takana.

  Puhelimia, joissa ei ole pakettidataa ja jotka eivät siten tue multimediaviestejä ovat esimerkiksi Nokia 2110, 3210, 5110, 6110, 6150, Siemens M35 ja Microsoft 108.
 • puhelin on lumia, olikohan joku 650, että aika vanha ja juurikin tuon vuorokausihinnoittelun ja datasiirtomaksujen takia en ole pitänyt datayhteyttä päällä kun ainoastaan silloin kun olen erikseen joskus ostanut 30vrk datapaketin ja hyvin on ennen homma toiminut. puhelin ei käytä dataa "piilossa" ja eikä yhdistä mihinkään, olen kyllä tarkastanut asian. Ja sehän tässä on vielä ihmeellistä että sieltä liittymän tapahtumaerittelystä näkyy että dataa ei ole siirtynyt ja silti siellä veloitus juoksee ja näyttäisi siltä että tämä on ruvennut tapahtumaan sen jälkeen kun viimeksi latasin 10 eur saldoa 31.05.
 • Tuttavani sai tahkottua Lumia 620:lla 150,92 € tiedonsiirtolaskua vuonna 2013, vaikka hän ei käyttänyt lainkaan internettiä!

  Eli kyllä tästä nyt nousee esille kaksi syyllistä:
  • Dna, joka nosti hintoja eikä edes vaivautunut ilmoittamaan asiasta!
  • Lumia, joka roikottaa tiedonsiirtoyhteyttä auki, vaikka tietoa ei siirretä.
  Toukokuussa sinun ei tarvinnut välittää siitä, että Lumia roikottaa tiedonsiirtoyhteyttä auki koko ajan, sillä Super- ja Double Prepaid-liittymien tiedonsiirtohinnoittelu oli silloin 1,525 €/Mt.

  0 Mt × 1,525 €/Mt = 0 €

  0 €, tuohan on ihan kohtuullinen hinta siitä, että internettiä ei käytetty.

  Mutta nyt kesäkuussa hinnat ovat muuttuneet. Tiedonsiirron määrällä ei ole enää mitään merkitystä, vaan yhteyden aukiololla. Jos yhteys on auki, kuten se Lumioissa on aina, kyseiseltä päivältä veloitetaan 0,99 €.

  Jos haluat jatkossakin pitää sim-kortin Lumiassa, sinun on kait pakko alkaa tilaamaan 100 Mt / 30 vrk 4,90 € datapakettia, jotta Lumia voi ahmia 0 Mt tuosta 100 Mt paketista ennemmin kuin 0,99 € vuorokausiveloituksesta.

  Tai sitten siirrät sim-kortin sellaiseen puhelimeen, jossa tiedonsiirto pois päältä ei ainoastaan blokkaa sovellusten yhteyksiä nettiin, vaan pudottaa tiedonsiirron kokonaan pois päältä matkapuhelinverkon radiorajapinnasta.

  Huomasithan muuten, ettet ole suinkaan ainoa, jolle hinnankorotukset tulivat yllätyksenä, Hämmentyt asiakas kirjoitti aivan samasta asiasta ketjussa Mistä saan selville prepaid-liitymän saldon?

 • Hei Jouni! Ongelmaa kannattaa selvittää suoraan asiakaspalvelumme kautta. Tämän keskustelupalstan kautta ei liittymäsi tietoja päästä näkemään, joten ongelman selvitys ei onnistu tätä kautta. Jos puhelin ei ole siirtänyt dataa, ei siitä pitäisi myöskään tulla mitään veloituksia.

  irritus, DNA Super Prepaid, DNA Double Prepaid ja DNA Prepaid (vanha liittymätyyppi) -liittymissä tiedonsiirron hinta muuttui 1.6.2017 alkaen. Jatkossa vuorokausikohtainen hinta on 0,99 €/vrk (aikaisemman max. 1,92 €/vrk sijaan). Samaan aikaan megatavupohjaisesta hinnoittelusta (1,525 €/Mt) luovuttiin näissä liittymätyypeissä kokonaan.

  Muutoksesta tiedotettiin asiakkaita 1.6.2017 tekstiviesteillä, eli muutoksista kyllä tiedotetaan asiakkaitamme. :-)
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Kun hakee hakusanalla "prepaid", niin aika hiljaista on mm. täällä:

  https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet
  https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet
 • Onko täällä joku??
  Minukin saldo hävisi Suprer prepaid liittymästä. Data ei ole käytetty eikä ole puhelimessa mitään nettiä päällä.
  Ostimme nimenomaan saldoa satunnaiseen puhelu/tekstiviestikäyttöön. Miksi tästä vrk 0,99 veloitukseta ei kerrottu ostettaessa? Ärsyttää! Mitä kuluttajalaki sanoo tästä?

  1)Onko vielä olemassa liittymää, joka veloittaisi OIKEESTI VAIN KÄYTÖN MUKAAN?? Nettiä emme käytä tällä puhelimella, (siksi veloitusvirhe)
  Jos ei DNA.lla ole, tiedättekö onko muilla?
  2) Miten saa virheellisesti viedyt rahat takaisin?
  -HARHAANJOHDETUT
 • Hei, saldon ei ole mahdollista kadota itsestään, vaan saldo kuluu ainoastaan kun liittymää käytetään puheluihin, viesteihin tai tiedonsiirtoon eli netin käyttöön. Jos dataa siirtyy, veloitetaan tuo datan päiväveloitus saldolta. Jos nettiä ei ole tarkoitus käyttää, kannattaa mobiilidata ottaa kokonaan puhelimen asetuksista pois päältä.

  Hinnastot löydät osoitteesta https://www.dna.fi/hinnastot-ja-ehdot#puhelinliittymat
  Hinnastossa mainitaan myös tiedonsiirron päivähinta.

  DNA Super Prepaid -liittymä on nimenomaan liittymä, jossa veloitetaan käytöstä.


  DNA Ida T palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.