Samsung Galaxy A40 puhelu ongelma

Hei!

Ostin pari viikkoa sitten kyseisen luurin ja heti käyttöönoton jälkeen puhelua puhuessa se katkaisi puhelun itsestään ja pisti bluetoothin päälle. Ajattelin ensin, että vahingossa oli puhelin jäänyt poskesta liian kauas.
Sitten tätä alkoi tapahtua jatkuvasti, puheluita menee pitoon, katkeaa, asetuksia päälle vaikka varmistin luurin olevan poskea vasten kunnolla. Näyttö ei sammunutkaan aina puhelua puhuessa vaan jäi päälle. Anturi kai ehjä, muttei toimi vaan puheluiden aikana. Näytön herkkyys asetuksia säädetty. Onko tästä tilanteesta tullut mitään lisätietoa, koska puhelin nyt huollossa ja muilla kyseisen puhelimen omistavilla on jo samoja oireita ja käyneet huollossa monesti ilman tulosta...?
Mika Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Päivitystä...
  Sain huollosta viestin tänään, että joku piirikortti vaihdettu, ohjelmisto ajettu uusiksi yms... Huollosta myös kommentti, jossa sanotaan "ajoittaisen ongelman liittyvän ehkä SIM korttiin, matkapuhelinverkkoon tai käyttöolosuhteisiin ja että laitteen uudelleenkäynnistys voi auttaa."???
  Eipä auttanut uudelleen käynnistely minun kohdalla ainakaan, eikä yksikään aikaisempi puhelin näin käyttäytynyt missään olosuhteissa. Odottelen puhelimen paluuta huollosta niin näkee paraneeko vaiva.

  Mika
 • Saman ongelman takia tälle tukifoorumille eksyin. Joka puhelun aikana ilmenee ongelmia, puhelut menevät pitoon itsestään tms. Mikä neuvoksi vai onko laitteen SamsungA40 tyyppivika?
  SP
 • Ainakin huoltoon puhelinta lähettäessä sain Dna:lta paperin, jossa luki "tyyppivika" Tiedän ainakin kaksi samanlaista tapausta lähipiiristä. Puhelut olivat lähes mahdottomia. Toinen heistä sai ensin uuden samanlaisen puhelimen tilalle. Ei apua. Sitten se kävi pari kertaa huollossa. Ei apua. Sitten se sai kaupat jo purettua... Itse pidän puhelimesta muuten paljon, mutta tämän ongelman kanssa en aio tulla toimeen...
  Mika
 • Sama ongelma. Puhelin jo kerran uusittu, mutta ongelmat jatkuu tässäkin versiossa. Mitä vastaa DNA, vaihdetaanko toiseen malliin vai palutetaanko rahat vai joku muu ratkaisu?
  Tuomas
 • Puhelimen huolto ja takuuasioista vastaa DNA Kauppa, joten jos puhelimen kanssa ilmenee ongelmia niin kannattaa sen kanssa käydä paikan päällä DNA Kaupassa jossa ongelma saadaan selvitykseen ja tarvittaessa puhelin toimitetaan huoltoon. Mikäli kyseessä on vasta ostettu laite niin voidaan se myös tietyissä tilanteissa vaihtaa uuteen, vikatilanteet ja mahdolliset kaupan purkamiset käsitellään kuitenkin aina tapauskohtaisesti, joten mitään yleistä toimintamallia ei voida ilman tarkempia tietoja antaa.

  Jos ongelmia siis ilmenee niin tulisi laitteen kanssa käydä DNA Kaupassa, mikäli tämä ei ole mahdollista niin olettehan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, kiitos.

  https://www.dna.fi/yhteystiedot
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Lisää päivitystä...

  Kännykkä vaihteeksi minulla taas. Pari puhelua soittanut ja vielä toimii. Kop kop... Joku piirilevy vaihdettu. Enpä muuten tajunnut kysyä asiasta huoltoon Dna kaupassa puhelinta lähettäessäni, ettei juuri asennettu panssarilasi tule ehkä huollosta koskaan takaisin, eikä tullutkaan 😀 Onneksi saatiin sopuratkaisu aikaiseksi, etten 24€ hukkaan heittänyt. Jatkan testailua.
  Mika
 • Laita infoa kun saat testailtua pitempään. Voi sitten kertoa sinun kokemuksista huoltoon vietäessä. Mites muuten tekeekö puhelin varmuuskopiota driveen ihan normaalisti? Minulla ei toimi, jos on pinkoodi tai sormenjälkilukitus aktiivisena.
  Tuomas
 • Moi!

  Eipä huoltoon viedessä mitään ihmeitä. Sanoin vaan näytön jäävän päälle puheluiden aikana niin että poski painaa näyttöä, josta johtuen puhelin sekoilee omiaan taustalla ja muiden tuttavien samoista kokemuksista omien vastaavien laitteiden kanssa. Tämä oli kyllä myymälässä tiedossa oleva "tyyppivika"...
  Tosiaan uuden vastaavan laitteen vaihto ei luultavasti muuta tilannetta miksikään, joten huolto ainoa vaihtoehto, jossa joku piirilevy vaihdettiin.
  Jos Tuomas tarkoitat Asetukset -> Tilit ja varmuuskopiointi -> Tilit -> Synkronoi tili -juttuja niin ainakin ne mitkä olen valinnut itse toimii ja käytössä sormenjälki sekä pin-koodi. Ilmoittaako jonkun virheen? Tarina jatkuu, kunhan saan käyttötunteja lisää 😉
  Mika
 • Asetukset > Tilit ja varmuuskopiointi > Varmuuskopioi ja palauta > Google-tili. Minulla varmuuskopioi nyt -nappi harmaana ja noiden varmuuskopioitavien kohteiden kohdalla "odotetaan varmuuskopiointia".
  Tuomas
 • Oletko kokeillut siis valikkoa Asetukset -> Tilit ja varmuuskopiointi -> Tilit -> Tästä valitset sinun google tilisi -> Synkronoi tili -> Oikeasta yläreunasta kolme pistettä valikko -> Synkronoi nyt -?
  Mika
 • Tuossa on kuvankaappaus mitä tarkoitan.
  Tuomas
 • Nyt ottaen huomioon lyhyen ajan, jonka olen puhelinta päässyt käyttämään en tiedä ihan kaikkia hienouksia vielä 😀 Varmuuskopiointi -valikon ohjeessa sanotaan manuaalisen varmuuskopioinnin olevan mahdollinen jos käytössä on android 8.1 tai aiempi...? Olisiko siinä joku tietty aika koska se kopioi?
  Mika
 • Onko Mika puhelin toiminut moitteetta eli kannattaako maanantaina viedä huoltoon ja pyytää tuota piirikortin vaihtoa?
  Tuomas
 • Eipä ole kertaakaan tehnyt temppuja huollon jälkeen... Vie huoltoon vaan. Pakko se melkein on, että asiat etenee. Minulta tosiaan katosi juuri asennettu panssarilasi huollossa. En tiedä mikä virallinen menettely on näissä tapauksissa. Sain kyllä itse asian sovittua.
  Mika
 • Tässä siis jokusen päivän käytön jälkeen tuo varmuuskopiointi ikkuna minulta... Tekstiviestejä ei ole niin luulen, että siksi ei ole varmuuskopioitu 😀 Oma puhelin toiminut hyvin. Akkukin optimoinnin jälkeen kestää kolmatta päivää jos oikein pihistelee 😉 Kameran laatu pieni pettymys ja kuuluvuus... Mutta, kuten aiemmin totesin edellinen puhelin (Honor7) paini eri sarjassa, joten siihen vertailu ei oikein hyödytä.

  Mika
 • Minulla varmuuskopiointi mietti pari päivää ja uudelleen käynnistyksen jälkeen lähti toimiin normaalisti.

  Siihen alkuperäuseen ongelmaan vastaus on tuossa ja tuntuu toimivan: Asetukset > edistykselliset toiminnot > liikkeet ja eleet > aktivoi kaksoisnapauttamalla > pois päältä

  On kyllä käsittämätöntä ettei Samsung tai Dna ilmeisesti tiedä tätä vaan vaihtavat puhelimia uusiin ja juoksuttavat huollossa.


  Tuomas
 • No hyvä jos lähti toimimaan varmuuskopiot. Itsellä oli tuo kaksoisnapautus päällä ennen huoltoa ja on kyllä päällä ollut huollon jälkeenkin, eikä ole kyllä kertaakaan puhelut temppuillut nyt. Tiedä näistä...
  Kyllä ne tämän varmaan ainakin Dna:lla tietää, koska minulle sanottiin, ettei ole muuta vaihtoehtoa nyt, kuin huolto kunnes Samsungilta tulee päätös mitä tehdään. Oli jo muutamia tapauksia ennen minua Dna:lla ollut.
  Mika
 • Mites Mika sinun puhelimessa, kytkeekö toi etäisyysanturi puhelimen näytön puhelun aikana pois päältä noin 2-4 cm ennen kun puhelin osuu korvalle vai vasta kun näytön yläosa oikeasti osuu?
  Tuomas
 • Siis jos teen läheisyysanturin testin puhelimesta niin siinä ottaa yli 4cm päästä, mutta jos soitan puhelun niin pitää olla iholla, että näyttö sammuu.
  Mika
 • Joo sama homma. No näyttäis, että kummallakin puhelin toimii nyt vaikka korjailtiinkin vähän eri tavoilla. Hyvä puhelin kyllä jos tämä ongelma nyt ratkesi.
  Tuomas
 • Samsung A40 sormenjälkilukia ei vastaa eli sillä ei saa auki puhelinta . Ja sovellus kuten pankki sovellus johon kirjaudutaan sormenjäljellä sanoo error ku sormen jälkilukia toimii millo haluu.. aika ärsyttävää..
  Olli 8977
 • Oletko kokeillut asettaa sormenjälkeä uudelleen puhelimen asetuksista? Eli vanha jälki pois ja uudestaan skannaus.
  Mika
 • Joo. Olen kokeillut ja se ei nähtävästi vaikuttanut . Eli kun napauttaa näytön päälle sivulta nii siinä lukee että ei vastaa.
  Nähtävästi uudelleen käynnistys on ainut tapa saada se taas toimii.
  Olli 8977
 • Selvä. Sitten ei varmaan muu auta kun viedä huoltoon... Ei kyllä itsellä tuollaista tee. Mites puhelimen uudelleen asennus?
  Mika
 • Itse sain juuri puhelimen näytön toimimaan, mutta nyt ihmetellään kameran kehnoa laatua ja kuuluvuutta. Voi voi...
  Mika
 • Sama vika minulla A40 puhelimessa.
  Huolto tietää viat.
  Paska laite vaihdoin Appleen
  Erkki Pellinen
 • ja täälläkin samat viat A40:ssä !!!!
  Paula
 • Sormenjälki lukia korjaantui itsestään kun pari kertaa sammutin ja käynnistin. Sen jälkeen ei ole enää oikutellut. Onko muuten kukaan muu huomannut näytössä aurinkoisella säällä etu kameran alla sellasta pientä aluetta  joka harmaampi ? Näkyy vaan sopivassa valossa.
  Mutta sen verran hyvät kokemukset tästä muuten että vaimolle hommasin kanssa. Siinä puhelimessa ei ole viekä ollut mitää,myöskään näitä omia huomioita omasta laitteesta. Varsin onnistunut puhelin kaikin puolin


  Olli 8977
 • Enpä ole huomannut tai osannut katsoa... Kyllä tähän alkaa tottua pikkuhiljaa. Kameran kuvanlaatuun tietyissä olosuhteissa sekä kuuluvuuteen en ole tyytyväinen vieläkään, mutta ehkä päivityksissä jotain parannusta tulee. Laite huollon mukaan ok. Muuten ihan pätevä peli. Akkukin kestää sen 4vrk kun vähän pihistelee 😉
  Mika
 • Katkoo puheluja ja äänitiedostoja.  Auttoi, kun muutin näytön aikakatkaisun 1minuustista kymmeneen minuuttiin.  Tosin se puhelu katkee/menee pitoo kymmenen minuutin kuluttua.
  Vaihdoin parempaan?
 • Vaihtakaa se paska minkä ovat todenneet jo huollossakin parempaan. A40 on häpeäpilkku Samsungille...
  Erkki Pellinen
 • Mistä johtuu outo hälytys viikottain yöll ä 3.45:  pidä puhelimen yläosa vapaana!! Puhelin ei kosketa mihinkään eikä muutakaan kosketusta ole!!
  Ikävä herätä turhaan hälytykseen!
  pirjo Nissinen
 • Sulla on herätys tai muistutus esim päällä?  Myös sää aplikaatio ilmoittele äänillä ja tais olla myös googlen kuva palvelua joka aamutunteina jotain kertoo . Ne saa kyllä pois


  Olli 8977
 • Kävin tästä puhelujen ja äänitiedostojen katkomiseta kertomassa Dna:lle, mut vika  kuulemma käyttäjässä.  Tai väärissä sovelluksissa.  En kuitenkaan saanut apua, että mitkä olis ne oikeet sovellukset sitte, ettei katkois. Kuuntelin puhelimeen koskematta ystävältäni whattsapin äänivietiä ja katkasi silti.  Kuuntelin väärin?
  Vaihdoin parempaan?
 • Samaa vikaa ollut samassa mallissa koko ajan, elokuussa ostettu puhelin. Eli katkoo puheluita. Alkuun myös ääni hiipui, kun vaihtoi paikkaa puhelimen kanssa, tämä poistui, kun otettiin VOLTE pois päältä. Epäilin DNA:n liittymää huonoksi, vaihdoin liittymän samaan aikaan. Liittymä toimii kyllä vanhassa puhelimessa. Huollossa vaihdettu piirilevy ja akku. Puhelut menee silti pitoon. Epäilen kosketusnäytön vikaa, mutta huollossa ei todennu vika. Hanndsfreella ei ongelmaa esiinny. Seuraavaksi kokeillaan, että toimiiko ilman panssarilasia paremmin. Onko kellään kokemusta voisiko ongelma olla panssarilasissa? Otin yhteyttä myös panssarilasin toimittajaan olisiko heillä jotain tietoa asiasta. Ja toki lasi pitää saada takuuna uusi, jos siinä vika. Odottelen vastausta heiltä.
  Leena
 • Täytyy vielä kokeilla tätä: Siihen alkuperäiseen ongelmaan vastaus on tuossa ja tuntuu toimivan: Asetukset > edistykselliset toiminnot > liikkeet ja eleet > aktivoi kaksoisnapauttamalla > pois päältä.

  Jos tämä ei auta, lienee aihetta ryhtyä kaupan purkuun.

  Panssarilasitoimittaja ei ollut kuullut ongelmasta.

  Pitäähän puhelinta pystyä käyttämään suojalasin kanssa ja ilman handsfreeta...  Leena
 • Pari kuukautta vanha Samsung A40..yhden puhelun aikana saatan joutua soittamaan 9x uudelleen  koska puhelu menee poikki tai pitoon, katkoo koko ajan. Ei aina, joskus saatan puhua pidempää mutta usein. Aika tylsää
  Masa
 • Miksi kauppiaat edelleen myyvät A40 puhelinta??
  Gigantti ainakin vaihtoi muutaman korjauksen ja päivityksen jälkeen puhelimen toiseen merkkiin.
  Mitä paskalla tekee,jos ei ole peltoa..
  Erkki Pellinen
 • Tällä ratkeaa mallin A40 puheluiden katkeilu:
  Asetukset > edistykselliset toiminnot > liikkeet ja eleet > aktivoi kaksoisnapauttamalla > pois päältä.
  Lakkaa näyttö reagoimasta kasvojen etäisyyteen puhelun aikana.

  Asetus, joka auttaa puheluäänen häilymiseen: Asetukset > Yhteydet > Matkapuhelinverkot > VoLTE- puhelut pois päältä. Tuo asetus päällä ollessaan etsii wifiä ja hyppää sinne sen löytäessään, jolloin puhelu saattaa hiipua.

  Näillä asetuksilla puhelin on oikein hyvä. Olisi hienoa, jos kaikki tätä mallia myyvät liikkeet ja huollot nämä asiat tietäisivät, niin ei tarvitsisi vaihtaa näyttöjä, akkuja, puhelinta turhaan. Joku ratkaisutietokanta luulisi olevan olemassa liikkeillä. Itse löysin netistä oireiden perusteella ja tästä keskusteluketjusta nuo ratkaisut puhelujen katkeamiseen. Milloin ylittyy valituskynnys tämän mallin kohdalla, niin, että ratkaisu olisi kaikkien saatavilla? Kysymys DNA:lle osoitettu.


  Leena Vilkman
 • Millä saa kuunneltua whatsapp-ääniviestin ilman, ettei se katkeile?  Tai muita äänitiedostoja.
  Vaihdoin parempaan?
 • kaksi kuukautta käytössä ollut samsung A40. Silloin tällöin sovellusten kuvakkeita kun avaa niin kestää päällä vain 2-3 sekuntia sen jälkeen palaa alku asentoon. Kun antaa kännykän olla pöydällä 1-2 tuntia pelaa hyvin .ps ei voi soittaa ja on panssari lasi
  Juhani
 • Pari kuukautta vanha, viikko ostosta alkoi sammumaan itsekseen. Tekee sitä joka päivä, vähintään kerran. Ei liity mihinkään erityiseen, tapahtuu myös kesken puhelun, ilman puhelua, ilman että käytän laitetta jne. Viimeksi eilen hälytys meni jumiin, ei vastannut mihinkään, en saanut edes virtaa pois. Sim kortin poistolla ei vaikutusta. Oli kuitenkin lähettänyt sos viestin miehelleni. Aika järkyttävän surkea puhelin. Ostettava varmaan uusi, koska en voi olla "huollon" ajan ilman puhelinta. Olen yrittäjä.
  Pia
 • Minulla sama ongelma SamsungA40 kanssa kuin tuolla aiemmassa kommentissa.Puhelut katkeavat, vastapuoli ilmoittaa että meni pitoon jne.Näyttö ei sammunut vaikka luuri poskessa kiinni.Liikkeessä vaihdettiin kerran uuteen puhelimeen, siinä sama juttu.Meni huoltoon kaksi kertaa, ei auttanut.Kun vein kolmannen kerran ja lähettivät huoltoon sieltä ilmoitettiin, että saan vaihtaa uuteen kännykkään mutta samaan merkkiin.Ostin A70 ja nyt tämäkin on potkaissut kaksi puhelua viikon aikana.Aikausemmin oli Huawei ja toimi täysin moitteettomasti.Ottaa päähän, että aikoinaan vaihdoin merkkiä...
  Päivi Salaspuro
 • Kannattaa kokeilla asetusten muuttamista, ehkä ainakin osaan ongelmista saattaa löytyä apuja:
  Tällä ratkeaa mallin A40 puheluiden katkeilu:
  Asetukset > edistykselliset toiminnot > liikkeet ja eleet > aktivoi kaksoisnapauttamalla > pois päältä.
  Lakkaa näyttö reagoimasta kasvojen etäisyyteen puhelun aikana.

  Asetus, joka auttaa puheluäänen häilymiseen: Asetukset > Yhteydet > Matkapuhelinverkot > VoLTE- puhelut pois päältä. Tuo asetus päällä ollessaan etsii wifiä ja hyppää sinne sen löytäessään, jolloin puhelu saattaa hiipua.

  Olen antanut suoraan Samsungille palautetta, että myyntiliikkeiden ja huoltofirmojen olisi hyvä tietää puhelinmallien oletusasetusten vaikutus käyttökokemukseen, mutta ilmeisesti puhelimista ei ole riittävästi tullut valituksia, kun ongelmat jatkuu mallista toiseen ja etenkin A40-mallissa.


  Leena Vilkman
 • Kiitos ohjeista, täytyy kokeilla josko toimisi👍
  Päivi
 • Hei ole mitää vaikutusta, olen toki lukenut aiemmat ohjeet!!! Kaatuu edelleen täysin randomisti useamman kerran päivässä ja jää jumittamaan. Hauskinta on että saattaa huutaa samaan aikaan, tosi kiva töissä tai kaupassa. Ihan surkea tekele 🙁
  Pia
 • Kiitos vielä vinkistä Leena! Tein ohjeittesi mukaan eikä yksikään puhelu ole sen jälkeen katkennut.
  Päivi
  Päivi
 • Mulla on asetus: Asetukset > Yhteydet > Matkapuhelinverkot > VoLTE-puhelut SIM1 päällä asennossa, eikä sille voi tehdä mitään kun se on "harmaana". Saako tuon asetuksen aktivoitua?
  Toinen juttu, tietääkö kukaan onko tässä mallissa sisäänrakennettuna askelten lasku -sensori (step counter sensor)? Mulla on ongelma Sports Trakkerin kanssa, ei laske askeleita. Ko. Sovelluksen tuesta löysin tiedon, että toimii ainoastaan jos tällainen on asennettuna. Vanhassa puhelimessani (Samsung Galaxy A3) ei ollut mitään ongelmia.

  Gitta
  Gitta
 • Kyllä itsellä ainakin pystyy laittamaan päälle/pois tuon VoLTE:n eli 4G dataverkon puhelut... Täällä tosin toimii hyvin puhelut oli VoLTE päällä tai ei.
  Mika
 • Hei Gitta!

  Käytössäsi on luultavasti jokin vanhempi liittymä joka ei tue tätä ominaisuutta. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme jossa voidaan selvittää tätä tarkemmin. Kiitos!
  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Poistakaa tietoni Kiitos.

  Olen kertonut jo aiemmin.Mitä paskalla tekee, kun ei ole peltoa..
  Erkki Pellinen

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.