Siltaavassa tila ja yht'aikaiset käyttäjät

Hei

Harrastan siltaavan tilan käyttöä ajoittain. Käytän DNA Kaapelimodeemi WiFi 6 F-3896 ja DNA 200M kaapelilaajakaista-liittymää. Tällä hetkelläyht'aikaisten laitteiden käyttö tällä kokoonpanolla taitaa olla 5kpl. Pitääkö paikkansa? Ja jos pitää, onko tähän saatavilla parannusta nyt tai lähiaikoina eri laitteella tai liittymällä?
paave

Kommentit

• Hei, rajoitus liittyy rajallisien IPv4 osoitteiden määrään eikä tähän ikävä kyllä ole tulossa parannusta. Samaa ongelmaa ei ole IPv6 osoitteiden puolella ja näitä laajakaistalla myös riittää jaettavaksi useammallekin laitteelle.

Mikäli osa laitteista on pakko olla siltaavan tilan takana, osassa modeemeista tämän voi ottaa käyttöön porttikohtaisesti. Jos ominaisuutta ei modeemissa löydy, voi myös siltaavan ethernet portin taakse kytkeä erillisen reitittimen johon sitten yhdistää niin monta laitetta kun tämä tukee.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Voiko DNA:n verkossa laittaa Ilaitteeseen IPv6:n päälle ja se toimisi sitten yli 5 laitteen rajoituksen, vai pitääkö olla IPv6 liittymä. Jos pitää olla IPv6 liittymä, niin mistä niitä saa?