Sivustot eivät aukea (Kuitu Plus 2G)

Moi!

Mistä voi johtua, että kun yhdistän tietokoneen wlan-yhteydellä Kuitu Plus -modeemiin, vain Googlen sivut ja esim. Facebook avautuvat, mutta muut sivut eivät? Kokeiltu on parillakin koneella ja eri selaimilla. Tämä siis 2G-yhteydessä, 5G:ssä kyllä toimii mutta sen signaali on niin heikko, ettei yllä kovinkaan monen metrin päähän, kun on vähän seiniä välissä.

Myöskään 2G:n signaali ei ole erityisen vahva, entisessä liittymässä (Saunalahti ADSL) signaali oli selvästi voimakkaampi ja ylsi hyvin talon joka nurkkaan.
Heikki Nieminen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Moikka Heikki! Jos vikana on että vain osa sivustoista avautuu, käynnistä modeemi kokonaan uudelleen ja testaa sivustojen toimivuus uudelleen.

2,4 GHz WLAN verkko kantaa pidemmälle kuin modeemin 5 GHz WLAN verkko, mutta kerrostaloalueella 2,4 GHz on usein ruuhkainen ja mahdollisimman moni laite kannattaa siirtää 5 GHz jotka tukevat tätä taajuutta. 5 GHz ei kuitenkaan läpäise rakenteita yhtä tehokkaasti kuin 2,4 GHz taajuus.

Täältä ohjeita modeemin sijoittamiseen: https://www.dna.fi/tuki-wifi
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos, testaillaan. Asutaan omakotitaloalueella joten suurempia ruuhkia ei pitäisi olla.
    Heikki Nieminen
  • Modeemin WiFI asetuksia kannattaa myös katsoa resetoinnin (jos uudelleenkäynnistys ei auta) jälkeen.