Sivustot eivät aukea (Kuitu Plus 2G)

Moi!

Mistä voi johtua, että kun yhdistän tietokoneen wlan-yhteydellä Kuitu Plus -modeemiin, vain Googlen sivut ja esim. Facebook avautuvat, mutta muut sivut eivät? Kokeiltu on parillakin koneella ja eri selaimilla. Tämä siis 2G-yhteydessä, 5G:ssä kyllä toimii mutta sen signaali on niin heikko, ettei yllä kovinkaan monen metrin päähän, kun on vähän seiniä välissä.

Myöskään 2G:n signaali ei ole erityisen vahva, entisessä liittymässä (Saunalahti ADSL) signaali oli selvästi voimakkaampi ja ylsi hyvin talon joka nurkkaan.
Heikki Nieminen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Moikka Heikki! Jos vikana on että vain osa sivustoista avautuu, käynnistä modeemi kokonaan uudelleen ja testaa sivustojen toimivuus uudelleen.

2,4 GHz WLAN verkko kantaa pidemmälle kuin modeemin 5 GHz WLAN verkko, mutta kerrostaloalueella 2,4 GHz on usein ruuhkainen ja mahdollisimman moni laite kannattaa siirtää 5 GHz jotka tukevat tätä taajuutta. 5 GHz ei kuitenkaan läpäise rakenteita yhtä tehokkaasti kuin 2,4 GHz taajuus.

Täältä ohjeita modeemin sijoittamiseen: https://www.dna.fi/tuki-wifi
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos, testaillaan. Asutaan omakotitaloalueella joten suurempia ruuhkia ei pitäisi olla.
    Heikki Nieminen
  • Modeemin WiFI asetuksia kannattaa myös katsoa resetoinnin (jos uudelleenkäynnistys ei auta) jälkeen.
    PW
  • Edelleen sama ongelma. Yhteys toimii aina jonkun aikaa uudelleenkäynnistyksen jälkeen, mutta nyt satuin olemaan koneella kun se taas katkesi. Eli yhteys oli hetken aikaa (ehkä 10 sek) alhaalla, ja sen jälkeen yhteys palasi, mutta ei pääse enää kuin esim. Gmailiin, Youtubeen ja Facebookiin. Vaikkapa Ilta-Sanomien sivuille tai työsähköpostiin ei pääse. Modeemi on myös resetoitu pariin otteeseen.
    Heikki Nieminen
  • Kyseinen ongelma viittaa usein DNS palvelimen virheeseen, modeemi ei ole esim. saanut tietoja päivitettyä tms. jolloin sen uudelleenkäynnistys auttaa, onhan päätelaitteissa myös oletusasetukset eikä näiden DNS tietoja ole muutettu?