Soittaako puhelin itsestään vai mistä on kyse?

Olen saanut toistuvasti puheluita tai viestejä numeroista (suomalaisia yksityishenkilöiden numeroita), joissa on sanottu minun yrittäneen soittaa heille. Epäilin puhelimessani olevan vikaa, ja sen soittelevan itsestään satunnaisiin numeroihin. Vaihdoin puhelimenkin, mutta sama ilmiö näyttäisi toistuvan. Puhelulokissa näitä soittoja ei näy. Siirsin vanhasta puhelimesta tiedot smart switchillä uuteen, onko mahdollista että jokin haittaohjelma tai vast. on syynä, ja siirtyi uuteenkin puhelimeen? Latasin myös F-Secure Safen, mutta se ei ainakaan löydä mitään tähän viittaavaa. Vai onko mahdollista, että puhelin ei todellisuudessa soita mihinkään, vaan joku käyttää jotenkin numeroani huijaussoittoihin?

Kommentit

• Hei Vesa!

On mahdollista että liittymänumeroasi käytetään esim. huijauspuheluihin jonka vuoksi nämä "vahinkopuhelut" eivät näy puhelimesi lokissakaan. Suosittelen olemaan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, niin voimme vielä sitä kautta selvittää tilannetta tarkemmin, kiitos.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe klo 8-18
    la klo 9-16.30
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Puhelin soittaa itsestään.Puhelin sulkeutuu ja aukeaa itsestään.
    Puhelin avaa sovellutuksia ja ohjelmia.
    Puhelin on mahdollisesti hakkeroitu.
    Tai puhelimeen on syötetty haittaohjelma.
    Tämä haittaohjelma sitten käyttää puhelinta.
    BQ24
  • Onko siis mahdollista, että tällainen haittaohjelma siirtyisi smart switchin välittämien tietojen mukana uuteen puhelimeen? Ilmiö toistui heti puhelimen vaihtoa seuraavana päivänä...
    Vesa
  • Paljon mahdollista.
    Jos olet siirtänyt vanhan puhelimen tiedot,
    uuteen puhelimeen,niin haittaohjelmat,
    ovat voineet siirtyä siinä mukana.

Eihän noista koskaan tiedä,mitä eri ohjelmien mukana tulee.
    Tulee jokin ohjelmistopäivitys,niin sen mukana voi tulla
    laitteeseen haittaohjelmia,tai viruksia,jotka sitten
    pesiytyvät ja vaikeuttavat laitteen käyttöä.

Sehän on sama homma,onko kyseessä puhelin,tabletti,tai tietokone.
    Kaikkiin laitteisiin yritetään saada noita pirullisia ohjelmia.
    Joita sitten hakkerit & rikolliset käyttävät hyväkseen.

Noista perkeleistä on sitten veemäinen päästä eroon.
    BQ24
  • en nyt usko että haittaohjelmista olisi kysymys mutta blankkoa puhelinta voisi kokeilla silti.

lähtevän puhelinumeron voi väärentää ja vielä siten että numeron omaava henkilö ei ole myötä vaikuttanut millään tavalla, edes pikkuisen. itse olen saanut markkinointi tai huijaus soittoja satunnaisista suomalaisista numeroista. 045* alkuiset ovat olleet yleisin. operaattorikaan ei voi hirveästi asialle mitään. netissä ja maailmalla on selkeästi jotain palveluita jolla voi lähettäjä kenttään pistää mitä lie.

http://siirretytnumerot.fi/
    tällä sivulla voi katsoa jotain. jos sanoo että nro:lla on tuntematon operaattori niin suurella todennäköisyydellä on väärennetty.

ja vielä yksi yleinen ohje. jos saat puhelun tuntemattomasta numerosta ja etkä voi varmentaa numeroa niin älä soita takaisin.
    lasselusse
  • Siirretytnumerot.fi tuntematon voi myös olla prepaid tai vasta käyttöön otettu yritysnumero.

Vanha peruspuhelin hetkeksi käyttöön sillä selviää onko haittaohjelmia. Kopio puhelin numerot sim kortille. Kyllä tutulla oli numero kaapattu huijaussoittoihin ja ei auttanut kuin odottaa huijarin lopettavan soittelun.
    Sami