Suomipop kanavan kuuluvuus Oulussa?

Kaapelin kautta tulevassa Suomipopin radiolähetyksessä on ollut jatkuvaa häiriötä Oulussa (Metsokangas). Ilmeni aluksi satunnaisena pätkimisenä, nyt muuttunut taustasähinäksi. Kaikki muut kanavat kuuluvat normaalisti. Onko muilla ollut häiriötä vai voiko radiossa tai kaapelissa olla vikaa vain yhden kanavan kohdalla?

Kommentit

 • DNA:lla on käytössä järjestelmä jossa vain tietyt ktv operaattori määrittävät asemat jaetaan kanavakohtaisesti verkon yli asiakkaille vastaanotettaviksi. Jos tuon radiokanavan pitäisi kuulua dna:n kt verkossa? Niin silloin ilmeisesti säädöt pielessä ktv:n operaattorin puolella? Antenni heilahtanut?
  Ripsu
 • Voihan se olla, ettei dna jaa tuota kanavaa kaapelitv verkossa ja se kuuluu ns antennin kautta.

  Isännöitsijään ja hallitukseen yhteyttä ja ehdottaa siirtymistä kaapelista antenniverkkoon ja radio antenni katolle. Yhtiö säästää 1-4 vuodessa muutoksesta aiheutuneet kulut.
  Sami
 • Kyllähän tuo kanava on listattu DNA:n tarjontaan ja taajuuskin on kaapelipuolen taajuus. Antennipuolen taajuudelta kanava ei kuulu ilman erillistä antennia. Sitä ei viitsi viritellä olkkariin kun kaapelistakin lähetys pitäisi kuulua ja on ennen kuulunutkin. Syksyllä taisi alkaa nuo ongelmat. Kyseessä uudehko omakotitalo jossa sisäinen kaapelointi on mitattu olevan kunnossa.
  Juha
 • Vuodenvaihteessa tapahtui muutoksia eetterin radioverkossa. DNA ei ylläpidä muutoksia. Pääkaupunkiseudulla kaapelissa on 24 radiokanavaa, joissa osassa nimi vaihtui, mutta ne toimivat.
  Ennen DNA julkaisi luetteloa kaapeliverkon radiokanavista, mutta en sitä enää löytänyt.
  Siltä osin, mikäli radiolähetteen eetteritaajuus on muuttunut, ei taida olla mitään tehtävissä.
  Voihan se olla, että vastaanotinkin ryömii, joten voisi poistaa ko. taajuuden ja hakea sen uudestaan.
  Pääkaupunkiseudulla Suompop kuuluu jaettaviin kanaviin.
  PW
 • Sitten vaan vikapalveluun ilmoitusta. Tämän foorumin kautta tieto ei oikein vikapalveluun mene.

  Jos jostain löydän semmosen radion jossa olisi antenni liitin voisin itsekkin koittaa tai jos voisin jotenkin nykyisen radion antennin kytkeä hauenleualla radio liittimeen... Toimiskohan? Häiriötä on kun antennin kautta kuuntelee.
  Sami
 • https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-kanavalistat-ja-kanavapaketit

  Tuoltahan ne kanavat ja taajuudet löytää.
  Mutta mutta... Menin aukaisemaan radion ja nythän se  Suomipopinkin kanava kuuluu täysin kirkkaasti. Perheonni palautettu. Taisi tästä avauksesta olla sittenkin apua.
  Juha
 • Ei varmasti ollut tästä ketjusta apua ongelmaan. DNA ei ota tätä kautta vastaan mitään vikoja tai laita korjaukseen.

  Yksi esimerkki oli kun kerroin selvästä yleisestä viasta koskien AVA kanavan pilvitallenteita, niin päivä tolkulla vastaus oli siihen, että soita asiakaspalveluun, niin saadaan vika korjaukseen. En soittanut, joku muu soitti. En pysty ymmärtämään miten niin kivikautista touhua voi olla, että ei selvää vikaa voi kokeilla ja korjata sen mukaan kun se tekstissä on selvästi kerrottu.
  JJJ
 • @Sami kirjoitti: "Isännöitsijään ja hallitukseen yhteyttä ja ehdottaa siirtymistä kaapelista antenniverkkoon ja radio antenni katolle. Yhtiö säästää 1-4 vuodessa muutoksesta aiheutuneet kulut. "

  Kun kerran on kaapelin tarjontaan päässyt kiinni niin ei ole mitään järkeä vaihtaa takaisin antenniin vaikka siinä vähän rahaa säästyisikin, nimittäin antenniverkon tarjonta on radiokanavia lukuunottamatta surkuhupaisaa, niin ilmaisten HD-kanavien, kuin myös maksukanavien kanssa!
  Jari
 • @Jari
  Itse ainakin maksan mielluummin erikseen jollekkin online palvelulle jos tarvin jotain palvelua. Kuin että maksan siitä, että saan jonku HD kanavan lisää ja mahdollisuuden ostaa paljon lisää kanavia.

  Moni tarvii vain sen TV:n ja aika harva haluaa siitä maksaa tai ostaa lisää kanavia. Yle verossa saa maksaa siitä jo ihan liikaa. Jos KTV ois asuntokohtainen maksu niin ei sitä kovin moni ottaisi jos huoneisto olisi mahdollista laittaa antenni tv:hen. Jotain hintoja katsoin ktv per huoneisto tuo 2€/kk on ihan kohtuullinen ja joissain paikoissa sama maksaa 7€/kk, netti toki erikseen. Pitääpä selvittää saisiko sovittua oman huoneiston irti ktv verkosta ja vastiketta pienemmäksi...
  Sami
 • Juhan antama kanavaluettelo ei ole ajantasalla ainakaan Helsingissä! mm. Me Naiset kanava on taajuudella 94,6 MHz ja muidenkin kanavien osalla on vaihtunut taajuus.

  Sami: Enää ei ole mahdollista päästä irti KTV:stä huonoistokohtaisesti. Se oli mahdollista joskus vuonna miekka kirves. Silloin huoneisto oli KTV:ssä, mutta suodattimella estettiin kaapeliverkon muiden kanavien katselu. Ennen sitä ja sen jäleen koko kiinteistö liittyy KTV:n yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä.
  PW
 • "Moni tarvii vain sen TV:n ja aika harva haluaa siitä maksaa tai ostaa lisää kanavia."

  Jos niitä maksukanavia vain harva haluaisi, niin eihän operaattorien kannattaisi niitä pitää verkossaan mutta niitä on ja paljon joten eiköhän noillekin kysyntää löydy!
  Jari
 • "mm. Me Naiset kanava on taajuudella 94,6 MHz ja muidenkin kanavien osalla on vaihtunut taajuus."

  PW, mikä on Me naiset kanava? Ei sillä että se kanava kiinnostaisi mutta kun en ole edes kuullutkaan moisesta. 😃
  Jari
 • Se aloitti vuoden alussa. Et taida paljoa TV:n mainosrahoitteisia katsoa. Niillä sitä jatkvasti mainostetaan. Sorry kirjoitusvirhe nimessä se on MeNaiset mikäli ohjelmanimeen on uskomista.
  PW
 • PW, no juu, ei tule juuri mainosrahoitteisia tv-kanavia katsottua. Etupäässä Yleä ja maksukanavia joten niillä ei kyseiseen MeNaiset-radion mainokseen törmännyt.
  Jari

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.