Super Prepaid Tekstiviesti maksaa liikaa

Hei

DNA Superpaid tekstiviestin hinta pitäisi olla 0,066 €/kpl

Minulta veloitetaan 0,13 €/kpl

Mistä tämä johtuu?

Nyt haluan asiallisen vastauksen ja korjauksen tilanteeseen

Jos asia ei selviä, niin seuraavaksi otan yhteyttä kuluttajaviranomaiseen koska tässä on kyse selkeästä huijaamisesta.

Kommentit

• Hei TkL!

Yksi tekstiviesti sisältää 160 merkkiä ja tätä pidemmät viestit pätkitään osiin ja lähetetään omina viesteinä, luultavasti siis olet vain kirjoittanut pidempiä viestejä. Nykypuhelimet osaavat yhdistää viestit ja näyttää ne vain yhtenä pitkänä viestinä, useamman peräkkäisen viestin sijaan.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Iirolta tulikin jo asiallinen vastaus.

Ketjutus lyhentää yhteen tekstiviestiin mahtuvien merkkien määrää entisestään. Yksiosaiseen viestiin mahtuu 160 merkkiä per viesti, mutta moniosaisissa viesteissä yhteen osaan mahtuu vain 153 merkkiä.

320 merkkinen viesti jakautuu täten kolmeen osaan. Kaksiosaiseen viestiin mahtuu vain 306 merkkiä.

Lisäksi kannattaa muistaa, että muulla kuin pohjoismaisella aakkostolla kirjoittaminen johtaa merkistön vaihtumiseen 7-bittisestä 16-bittiseen. Esimerkiksi venäjää tai hepreaa kirjoitettaessa yhteen tekstiviestiin mahtuu vain 70 merkkiä.

Uudet puhelimet voivat myös vaihtaa tekstiviestin omavaltaisesti multimediaviestiksi riittävän pitkään kirjoitettaessa. Super Prepaid-liittymässä multimediaviestit maksavat 0,356 €/kpl.

Multimediaviestejä ei ketjuteta, joten sen hinta on aina sama, vaikka kirjoittaisit niin paljon kuin puhelin antaa kirjoittaa. Toisaalta myös pelkkä "Ok" maksaa multimediaviestinä 0,0356 €.

Multimediaviestien huono puoli on järjestelmän tavaton monimutkaisuus ja epävarmuus. Tekstiviestit menevät läpi lähes kännykkään kuin kännykkään, mutta multimediaviestin perille menoon ei voi luottaa.
  • Hei

Yritin vastata tähän jo aikaisemmin.
    Lähetän yleensä erittäin lyhyitä tekstiviestejä, mutta olen saattanut toki lähettää muutaman tuon rajan ylittävän viestin.
    Välillä vaan tuntuu, että saldo häviää silmissä, vaikka liittymän käyttö on todella vähäistä.
    Seuraan tilannetta ja palaan asiaan jos tulee vielä tarvetta.
    Kiitokset näistä vastauksista

• Tiesithän, että internet-yhteyden avaaminen Super Prepaid-liittymällä maksaa 0,99 €/vuorokausi.

Pahaksi onneksi osa puhelimista roikottaa yhteyttä auki, vaikka se olisi valikosta käännetty pois päältä.

Jos saldoa tuntuu häviävän 0,99 € kerrallaan etkä käytä internettiä, tilaa Dna Prepaid-sovelluksesta 5 minuutin datapaketti, niin liittymän internetin käyttö estyy viiden minuutin kuluttua.

Ei haittaa, vaikka sovellusta ei saisi juuri siihen puhelimeen, jolla internettiä ei käytetä. Voit asentaa sovelluksen johonkin muuhinkin laitteeseen.Tällöin tilaus tulee vahvistaa syöttämällä prepaid-puhelimeen tekstiviestillä saapunut koodi sovellukseen.
  • Hei

Ihan vaan tiedoksenne. Taas oli saldoa hävinnyt euron verran. En ole käyttänyt internet yhteyttä, en soittanut, en lähettänyt tekstiviestejä.

Voi olla, että mielellänne syytätte puhelimia ja korjatakseni mahdollisen virhetilanteen minun pitäisi ostaa, huom! ostaa teiltä datapaketti. Ei se näin toimi!

Minä äänestän jaloillani ja siirryn toisen operaattorin asiakkaaksi.

Kaikkea hyvää kuitenkin

• Vaikka puhelmissakin on ongelmia, suurin vika on todellakin Dna Super Prepaidin järjetön hinnoittelu. 0,99 € veloittaminen pelkästä yhteyden avaamisesta, vaikka sitä ei käytetä, on törkeää.

Eikä tilannetta paranna yhtään, että liittymässä ei ole selkeää datan poiskytkentää, vaan pitäisi kikkailla tilaamalla joku viiden minuutin datapaketti - ja vielä maksaa ekstraa siitäkin! Lisäksi vaikuttaa, että liittymä edes toimi väitetysti, vaan rahaa menee vaikka datapaketin olisi pitänyt loppua: dna laturi-sovellus.

Minäkin siirryin suosittelemaan muiden operaattoreiden prepaideja sen jälkeen, kun Dna nosti hintojaan 1.6.2017.