Surkea 5G asennus

Meille tuli eilen 5G mokkula talon seinään. Piti olla avaimet käteen asennus mutta eipä ollut. Itse jouduin asentamaan kaikki komponentit kun kuulemma Eltel Networksin työntekijät eivät voi työskennellä nojatikkailla. Asennuskorkeus olin noin 5 metriä. Itse asensin seinä kiinnikkeen, porasin läpiviennin, vedin kaapelin, sisäpuolella kiinnitin kaapelin naulakiinnikkeillä, asensin kojerasian, päätin kaapelin rasiaan, testasin toimivuuden ja konfiguroin purkin. Tästä asennuksesta sitten veloitetaan 450 euroa, jonka jouduin itse tekemään. Asennuspaikkana Lahti Villähde.

Onko tässä mitään järkeä että asentajat eivät tee töitään? Näitäkin heppuja oli peräti 3kpl meidän tontilla. Ainoa mitä tekivät oli että mittasivat kuuluvuuden talon päädystä eri kohdista aputangon avulla. Olisivat kuulemma voineet asentaa 3 metriin, jossa latausnopeus olisi ollut puolet siitä mihin sen itse asensin. Läpivientikin olisi pitänyt tehdä alakerran makuuhuoneen kautta. Nyt se tuli yläkerran kautta jossa myös edellinen 4G reititin oli.

Itse 5G toimii hyvin kun konffasin talon kaikki reitittimet kuntoon (4kpl).
Paras lataus oli yli 700 megaa ja uppi 80 megaa

Noh, vaimo tilaajana tekee asiasta reklamaation.
Taisto Takkumäki Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Lähetä lasku perään, kuluneesta ajasta,
  Tuomas Raatikainen
 • Hei Taisto!

  Pahoittelut, että palvelukokemus jäi asennuksen osalta nyt hieman vajavaiseksi. Hyvä kuulla, että puoliso laittaa meille tästä reklamaation tulemaan, niin pääsemme tutkimaan, mikä prosessissa on oikein mennyt mönkään. Hienoa että yhteys itsesään toimii hyvin ja tämän osalta saatiin lopulta kaikki kuntoon.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Meillä asentaja kertoi että ohjeistus on asentaa mokkula sellaiselle korkeudelle että pystyy huoltamaan ilman maasta käsin ilman katolle kiipeämistä. Ja putket eivät kuulu asennukseen, joten laitettava seinään kiinni. Meillä löytyi hyvä paikka ja toimii kyllä.
  JH
 • Jaa vai ei putket kuulu asennukseen, joka on sinänsä outoa kun laitteen mukana tulee putkeen kiinnitettävät asennusraudat mukana. Samoin asennusohjeessa käsitellään myös putkiasennus.
  Mitä korkeammalle sen toosan saa, niin sitä paremmat nopeudet siitä saa. 😉

  Ps. Siinä toosassa ei ole mitään huollettavia komponentteja, eli jos se menee rikki niin toosa menee vaihtoon. 😉

  Alla kuva tuosta hirveän vaikeasta asennuspaikasta.

  Taisto Takkumäki
 • Asennuslaskusta jäi lopulta maksettavaa 50% eli 225 euroa.
  Taisto Takkumäki

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.