Surkea 5G asennus

Meille tuli eilen 5G mokkula talon seinään. Piti olla avaimet käteen asennus mutta eipä ollut. Itse jouduin asentamaan kaikki komponentit kun kuulemma Eltel Networksin työntekijät eivät voi työskennellä nojatikkailla. Asennuskorkeus olin noin 5 metriä. Itse asensin seinä kiinnikkeen, porasin läpiviennin, vedin kaapelin, sisäpuolella kiinnitin kaapelin naulakiinnikkeillä, asensin kojerasian, päätin kaapelin rasiaan, testasin toimivuuden ja konfiguroin purkin. Tästä asennuksesta sitten veloitetaan 450 euroa, jonka jouduin itse tekemään. Asennuspaikkana Lahti Villähde.

Onko tässä mitään järkeä että asentajat eivät tee töitään? Näitäkin heppuja oli peräti 3kpl meidän tontilla. Ainoa mitä tekivät oli että mittasivat kuuluvuuden talon päädystä eri kohdista aputangon avulla. Olisivat kuulemma voineet asentaa 3 metriin, jossa latausnopeus olisi ollut puolet siitä mihin sen itse asensin. Läpivientikin olisi pitänyt tehdä alakerran makuuhuoneen kautta. Nyt se tuli yläkerran kautta jossa myös edellinen 4G reititin oli.

Itse 5G toimii hyvin kun konffasin talon kaikki reitittimet kuntoon (4kpl).
Paras lataus oli yli 700 megaa ja uppi 80 megaa

Noh, vaimo tilaajana tekee asiasta reklamaation.

Kommentit

 • Lähetä lasku perään, kuluneesta ajasta,
 • Hei Taisto!

  Pahoittelut, että palvelukokemus jäi asennuksen osalta nyt hieman vajavaiseksi. Hyvä kuulla, että puoliso laittaa meille tästä reklamaation tulemaan, niin pääsemme tutkimaan, mikä prosessissa on oikein mennyt mönkään. Hienoa että yhteys itsesään toimii hyvin ja tämän osalta saatiin lopulta kaikki kuntoon.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Meillä asentaja kertoi että ohjeistus on asentaa mokkula sellaiselle korkeudelle että pystyy huoltamaan ilman maasta käsin ilman katolle kiipeämistä. Ja putket eivät kuulu asennukseen, joten laitettava seinään kiinni. Meillä löytyi hyvä paikka ja toimii kyllä.
 • Jaa vai ei putket kuulu asennukseen, joka on sinänsä outoa kun laitteen mukana tulee putkeen kiinnitettävät asennusraudat mukana. Samoin asennusohjeessa käsitellään myös putkiasennus.
  Mitä korkeammalle sen toosan saa, niin sitä paremmat nopeudet siitä saa. 😉

  Ps. Siinä toosassa ei ole mitään huollettavia komponentteja, eli jos se menee rikki niin toosa menee vaihtoon. 😉

  Alla kuva tuosta hirveän vaikeasta asennuspaikasta.

 • Asennuslaskusta jäi lopulta maksettavaa 50% eli 225 euroa.
 • Uuden työturvallisuuslain mukaan ei saa tehdä työtä Yli metrin korkeudesta. Tikastyöskentely kielletty lailla. Eli 4m korkeuteen pitäisi hankkia henkilönostin tai asentaa telineet. Työ siirtyy ja asentaja tulee työparin kanssa tekemään asennuksen loppuun. Ps. Kerran selän murtanut asentaja.
 • Kuinkahan uudesta työturvallisuuslaista on kyse?
  Meinaan vaan, että tuo laki on ollut voimassa 2002 vuodesta lukien ja ei siihen sen jälkeen ole tullut muutoksia.

  Alla on valtioneuvoston asetus vuodelta 2004 (185/2004
  ), jossa tilapäinen tikastyöskentely määritellään:

  60 j §
  Tikkaiden käyttö
  Tikkaita saa käyttää korkealla sijaitsevana työpisteenä vain olosuhteissa, joissa muiden, turvallisempien työvälineiden käyttöä ei voida edellyttää vähäisen vaaran ja joko käytön lyhytaikaisuuden vuoksi tai sellaisten olemassa olevien työmaan ominaisuuksien vuoksi, joita työnantaja ei voi muuttaa.

  Tikkaat on sijoitettava siten, että ne seisovat vakaasti käytön aikana. Siirrettävien tikkaiden on oltava vakaalla, kestävällä, sopivan kokoisella ja liikkumattomalla alustalla, jotta puolat pysyvät vaakasuorassa asennossa. Riipputikkaat on kiinnitettävä turvallisesti ja köysitikkaita lukuun ottamatta siten, että ne eivät siirry eivätkä heilu.

  Siirrettävien tikkaiden kaatuminen ja jalkojen luisuminen on estettävä kiinnittämällä tikkaiden ylä- tai alaosa, käyttämällä luisumisen estäviä laitteita tai muilla yhtä tehokkailla toimenpiteillä. Tikkaiden on oltava niin korkeat, että ne ulottuvat riittävästi saavutettavan tason yläpuolelle, jollei muilla toimenpiteillä voida taata varmaa otetta. Lukittavia moniosaisia yhdistelmätikkaita ja jatkettavia tikkaita on käytettävä siten, että askelmien, rajoittajien, nivelten ja lukitushakojen lujuus ja kestävyys säilyy käyttöolosuhteissa ja että osat eivät liiku suhteessa toisiinsa. Pyörillä varustetut tikkaat on asetettava liikkumattomaan asentoon ennen niille nousua.

  Tikkaita on käytettävä siten, että työntekijät saavat niistä koko ajan turvallisen otteen ja tuen. Taakan kantaminen käsin ei saa estää turvallisen otteen säilymistä tikkaasta.

  ELI LYHYESTI, TIKASTYÖSKENTELY EI OLE KIELLETTY TILAPÄISISSÄ TÖISSÄ, JOIHIN TUO PURKIN ASENNUS KUULUU.

  Ps. Ko. asetuksessa ei ole määritelty maksimikorkeutta.


 • Ps 2. Unohdin mainita että RAKENNUSTYÖMAATA koskevat eri määräykset. 😉

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.