Siirry uusimpaan kommenttiin

Suuntaantennilla varustetun reitittimen valitsema masto vaeltelee kahden maston kesken.

Toisen maston signaalin laatu on kuitenkin niin heikko, ettei sieltä saa kunnon datavirtaa tulemaan.Tämä masto sijaitsee yli 14km päässä kohteestani kun tuo masto johon olen suunnannut antennit on n. 3,5 km pässä. Asiakaspalvelu ei pysty tässä asiassa juurikaan auttamaan.

Kommentit

 • Hei Jake! Tämä on yksi suunta-antennien heikkous, yhteys voi muodostua hyvin kaukana sijaitsevasta tukiasemasta ja joskus yhteys on jopa heikompi lisäantennien kanssa.

  Kun etäisyydet ovat noinkin pitkät niin kyse lienee 800 MHz taajuudesta molemmissa tukiasemissa, jolloin taajuuslukitus ei tässä tapauksessa auta myöskään. Auttaisikohan hieman heikommat antennit, jolloin mokkula ei löydä tätä kauempana sijaitsevaa tukiasemaa?
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Iiro...oikeesti....Kyllähän suunta-antenni "ottaa" juuri sen maston signaali mihin se on suunnattu.Jake katso vaikka cellmapperista sen  niiden 2 eri maston sijainnit ja suuntaa vaikka pikkasen yli siitä paremmasta (kauemmaksi huonosta).sillon ei ainakaan ota sitä huonompaa,Sen mitä nyt on näitä suuntauksia tehny ,niin kyllä se antenni/mokkula on ottanut juuri sen maston johon se on suunnattuna,sillon tietysti se "suunta-antennikin" voi ottaa huonomman maston jos siinä paremmassa on esim lähettimessä häiriöitä eikä toimi kunnolla,mikä nykypäivänä on surullisenkin yleistä.

 • Tuo kullostaa oudolta, Kokeile toista mokkulaa, itellä käy välillä niin että mokkula sekoaa kun tulee "Päivitys" ja kun laittaa toisen kaikki pelaa taas
 • Eikös suunta-antennin idea ole juurikin se että sen saa "lukittua" haluamaansa mastoon?
  Reitittimenä on Huawei b715. Onkohan tällä taipumus sekoilla?
  Pitänee kokeilla tuota foliopipon neuvoa ja suunnata vähän yli kohteesta.
 • Onko ne mastot samassa suunnassa? Ite olen huomannut että tuolla modeemilla on tapana hakea masto jossa on korkeimpia taajuuksia saatavilla, vaikka ne ei kuuluisikaan niin hyvin. Tosin jos olet varma noista mastojen paikoista, niin sieltä 14 km päästä ei kyllä tule kuin 700 tai 800 Mhz taajuus? Mitä taajuuksia siinä lähimastossa on?

  Itellä hakee välillä kauempaa ja 90 astetta suunta-antennien suuntauksesta sivusta maston jossa on 1800+ 2100 Mhz lähetin, vaikka huomattavasti lähempänä on 800+1800 masto, johon antennit on suunnattu.  Tähän vaikuttanee se että tuo 1800 Mhz sammutetaan yöksi ja pelkkä 800 ei tunnu kelpaavan modeemille.
 • Suunta-antenni yksikkömuodossa antaa ymmärtää että käytössäsi on paneeliantenni, mikä ei itsessään kovin tarkkaa keilaa tee. Mitä pitempi harava niin sitä pienempi keila ja sitä epätodennäköisempää että yhteys hyppää toiseen mastoon.

  Toisaalta jos mastot ovat signaalin poimintapisteestä tarkastellen limittäin, on hyppimistä mahdotonta saada kuriin. Joskus itselläni on käynyt niin että normaalisti 10km päästä tulevasta mastosta mokkula hyppäsi 20km päässä olevaan mastoon ja vaihtoi samalla lte 800 -> lte 900. Tämä tietenkin korjautui pakotuksella, mutta voi olla että tilanteellesi et voi mitään.

  "Väärän" signaalin tulosuuntaan antennin viereen voi viritellä kanahäkkiä yms. joka blokkaa signaalin, mutta jokainen harkitsee kohdallaan jaksaako semmoisia viritellä.
 • Ehkäpä sananvalintani oli hieman epätarkka tuossa otsikossa. Kyseessä on Iskra P40 antennipari ja tällä pitäisi käsittääkseni olla aika tarkka suuntaselektiivisyys. Kaikki alueella olevat mastot toimivat LTE 800MHz taajuudella. Käänsin antenniparia n 10 astetta poispäin häiritsevästä mastosta ja tämän jälkeen ainakin toistaiseksi signaali on tullut "oikesta" kohteesta.
  Onkohan kellään käsitystä miksi reitittimeni lähetysnopeus on lähes poikkeuksetta luokkaa 20...30 Mbit/s mutta samalla latausnopeus saataa olla ainoastaan 0,05 Mbit/s? Onko suuntauksessa vielä toivomisen varaa vai ruuhkaantuuko tuo operaattorin välityspalvelu totaalisesti?
 • Toi suuntaaminen on aika tarkkaa hommaa ja se oma antenni ei saa liikkua yhtään sen jälkeen eli tiukasti kiinni johonkin joka ei liiku esim tuulen voimasta jos on ulkoantenni.Se mitä nopeuksia noista saat ei välttämättä sitten liity mitenkään siihen kuinka hyvä yhteys on vaan ne priorisoi sitä liikennettä käsittääkseni koko ajan.Minkälainen antenni on muuten hyvä kaupunkiin jos tukiasemat on >5km sisällä?.Kyseessä 5G ja kaupunkiympäristö eli suljettuja kortteleita yms.
 • https://www.ltehmonitor.com/en/

  Tuolla on joku softa jolla pitäisi pystyä vaikuttamaan miten noi vaihtelee noita mastoja.Omalla vastuulla,toiminee ainakin halvemmilla huawein 4g "mokkuloilla".

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.