DATAN KÄYTTÖVAROITUS, pitääkö tehdä jotain?

Tabletissa on ilmoitus, datan käyttörajoitus, pitääkö tehdä jotain?

Kaarina Ilmoita asiaton sisältö
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Hei Kaarina!

Ei syytä huoleen. Kyseessä on Android -laitteiden oma varoitus mobiilidatan käytöstä, joka on oletuksena vain 1 Gt per kuukausi.

Mikäli liittymässäsi on rajoittamaton tiedonsiirto, voit jättää ilmoituksen huomioimatta ja nostaa datan käyttövaroituksen rajaa esim. 100 Gt asti.

Tämä onnistuu kun menet Asetukset > Datan käyttö/Mobiilidata/Tietojen käyttö (Tämä riippuu laitteesta) > Nostat kaavion ylärajan mahdollisimman korkeaksi.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Mitä tarkoittaa kun puhelimeni jossa on dna liittymä joka on rajaton varoittaa mobiilidatan käyttövaroituksesta eli 9.07 Mt on ylittänyt tietojen käyttörajoiruksen.

Matilda
  • Hei Matilda!

Luithan jo tuon Iiron vastauksen tuosta oman viestisi yläpuolelta? Kyse on todennäköisesti oman puhelimesi antamasta varoituksesta ja saat muokattua asetuksia ohjeen mukaisesti.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Voiko tulla lisämaksuja jos olen ladannut hieman suurempia pelejä netilläni ? Se diagrammi näyttää 37 gigaa. Jos tulee niin kuinka suuria ?

Mies
  • Mikäli liittymässäsi on rajoittamaton tiedonsiirto, ei tästä tule lisämaksuja.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Moi! Toimin ekan viestin mukaisesti enkä saa enää uusia datankäyttövaroituksia. Häiritsee yläreunan ilmoituspaneeliin jäänyt varoitusilmoitus. Se ei poistu vaikka uusia ei tule. Miten lähtee veks? Kiitos!

rantaleijona
  • Oletko kokeillut buutata laitetta?

Veikko
  • Kyllä.

rantaleijona
  • Nyt se lähti. En vaan osannut tyhjentää.

rantaleijona
  • Käyttöohje kouraan ja opiskelemaan.

Veikko
  • Hei Santeri, mikäli liittymässäsi on rajoittamaton tiedonsiirto, puhelimeesi asettamalla rajallasi ei ole merkitystä.

DNA Jonna palveluneuvoja
  • Miksi en saa ladattua lisää dataa dna smart prepaid liittymääni? Minulla liittymätaso jossa veloitus 1,92€vrk.?

mirkku
  • Mitä tarkoittaa kun ns. kotisivuksi tuli Dna mobiilidata?
    Ostin mokkulan ja aiemmin netti aukesi ilman tätä ko. sivustoa, jossa nyt kokoajan kello näyttää käytettyä aikaa miksi?
    Mikä tämä on kuuluuko se mokkulan sopimukseen ei ainakaan minulle ole kerrottu mitään tästä käytöstä.
    En kait joudu maksamaan muuta maksua kuin mikä mokkulan kk hinta on?
    Kiitos tiedosta t: tietämätön

Sipe
  • Hei Sipe! Mistähän liittymästä on kyse? Oletko kenties hankkinut DNA Dataprepaid -liittymän? Helpoiten asia selviää kun olet suoraan asiakaspalveluumme yhteydessä. Tämän keskustelupalstan kautta emme pääse näkemään asiakkuuttasi, joten voimme auttaa vain yleisellä tasolla.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Tämä kommentti siirettiin erilliseen viestiin._

Ilpo myllymäki
  • Entä jos jakaa yhteyden tabletilta toiselle laitteelle , voiko silloin ylittää jonkin data rajan? Käytössä 4GVeppi

Jossu
  • Hei Jossu,

Veppi 4G liittymissä ei ole käyttökattoa.

DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • @Jossu: Jos kyseessä on Android-tabletti, voi laite kuitenkin varoittaa datan käytöstä 1 gigan jälkeen. Tästä ei kuitenkaan tarvitse välittää kun liittymässä ei ole datarajaa. Tämän datavaroituksen voi muuttaa laitteen asetuksista isommaksi, jolloin laite ei turhaan varoittele tuosta joka kuukausi.

Idän Tietäjä
  • Hei, olen tyhmyyttä käyttänyt canarialla netissä dataa 100% ja nyt se on suljettu. En ole luonut omaa sivustoa mutta haluaisin tietää onko tulossa suuri lasku. Minulla on rajaton netti

raila
  • Hei! Voit tiedustella saldoasi lähettämällä viestin SALDO numeroon 14000. Huomaathan, että käyttö ulkomailla ei välttämättä päivity saldotietoihin reaaliajassa, viivettä saattaa hieman olla.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hei! Minulla on Rajaton 3G -liittymä. Onko whatsapp-viestien lähetys ilmaista Suomesta ulkomailla olevan henkilön whatsappiin? Olen ymmärtänyt, että on vaikkei ole Wi-Fi:ä.

Hanna
  • Hei Hanna!

WhatsApp käyttää liittymän datayhteyttä, mitään erillisiä maksuja ei viesteistä peritä.

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Android ei voi tietää, laskutetaanko liittymäsi mobiilidata käytön mukaan vai käytöstä riippumattomasti könttänä. Anroid olettaa että käytön mukaan, ja varoittaa ettei tule yllätyksiä kun lasku kolahtaa postiin.

Peelo
  • Minullakin samoja viestejä näytöllä jo viikkokausia enkä saa niitä millään ilveellä pois. Yksi viesti koskee mobiilidataa , että käyttöraja ok poista tämä viesti, yksi viesti koskee suojauskäytännön päivityksiä. Laitteen suojaukset ovat mielestäni ajan tasalla. Kolmas viesti koskee hylkäytynyttä sähköpostia. Näistä on sen lisäksi kuvakkeet vasemmassa yläreunassa.
    Koko koneen olen selannut läpi, enkä löydä paikkaa mistä nämä saisi pois.
    Ärsyttää.
    Joku kirjoitti laitteen buuttauksesta. Mitä se tarkoittaa suomeksi?

Iida
  • Hei Iida!

Koskeeko ongelma siis nimenomaan tablettia? Asetuksista saat ainakin tuon datan käyttövaroituksen muutettua, ohjeet ensimäisessä vastauksessa. Suojauskäytännön päivitys näyttäisi liittyvän laitteen ohjelmistoversion päivitykseen joten kannattaa ihan aluksi tarkistaa nämä päivitykset. Mitä taas tuohon sähköpostiin tulee niin kannattaa tarkistaa ettei sähköpostiisi ole jäänyt pyörimään esimerkiksi mitään lähettämääsi sähköpostia virhetilaan.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Buuttaus (eng. Boot) tarkoittaa käyttöjärjestelmän (eng. Operating system, lyh. OS), eli Windows, Linux, Android jne uudelleen käynnistämistä. Windowsista ja Androidista löytyy siihen oma komento. Linuxista en tiedä, mutta löytynee.

Peelo
  • Kyllä, kaikki nämä ongelmat koskee ainoastaan tablettia. Ja datankäyttö ilmoitus ei ole se perinteinen, siis eka kysymyksen mukainen, vaan ilmoitus siitä, että olen nostanut datankäyttörajaa ja voin käyttää konetta huoletta. Siis tyhjänpäiväinen ilmoitus, mutta pois ei lähde.
    Minulla Android, mistähän sen buuttauksenkin löytäisi.
    Taidan tehdä tästä läpyskästä frisbeen. ..
    Mistä tarkistan pyörimään jääneet sähköpostit? Kaikki luukut on katsottu

Iida
  • Pidä virtapainiketta pohjaan painettuna 1-2 sekuntia, niin näyttöön pitäisi avautua valikko, josta voi valita buuttauksen.

peelo
  • Valikossa ei siis lue buuttaa, vaan "käynnistä uudelleen".

peelo
  • Mitä tehdään kun on laittanut 100 GB asti ja se valittaa edelleen Datankäyttövaroitus!!

Carlos Martikainen
  • Lopetetaan waretus ja laitetaan rajaa vielä ylemmäs wink

Idän Tietäjä
  • Minulle tuli kotiin puhelin lasku ja sii ä luki että datan siirto 44,50€, mitä se datan siirto oikein tarkoittaa?

Sandra
  • Datan siirto on vain laskutuksessa käytettävä nimike mobiilidatalle.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä wink

peelo
  • Mutta miten siitö voi tulla nii kallis lasku siitä datan siirto asiasta plus sitten siihen vielä loput maksut tai ne?

sandra
  • Mutta kuinka sitä data homman käyttöä voisi rajoittaa???

sandra
  • @sandra: Vaihtoehtoja on useita. Tässä pari ehdotusta:

• Vaihda liittymätyyppi sellaiseen jossa kuukausimaksu pitää sisällää rajattoman datakäytön.
    • estä puhelimesta netin käyttö (kytke mobiilidata pois päältä).
    • soita asiakaspalveluun ja pyydä dataesto liittymälle.
    Idän Tietäjä
  • Auttaako se jos kytken mobiilidatan aina yöksi pois päältä vai?

sandra
  • Hei Sandra!

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme josta voidaan tarkastaa, että sinulla on omiin käyttötarpeisiisi sopiva liitttymä käytössä.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe 8-18
    la 9-16.30

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Mistä tiedän että onko minulla rajaton netti?

Sandra
  • Asia selviää parhaiten soittamalla asiakaspaveluun.

Ystävällisin terveisin,

Patrick L.
  • Hei Sandra!

Jos sinua on laskutettu erikseen datasiirrosta, ei sinulle ole käytössäsi rajatonta nettiä. Tällä hetkellä sinulta veloitetaan päiväkohtaisesti noin 2 euron kiinteä veloitus kaikilta niiltä päiviltä, kun liittymällä on käytetty datayhteyttä.

Olethan viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme joko soittamalla numeroon 044 144 044 tai yksityisviestillä Facebookissa, niin katsotaan että sinulle käyttöösi sopiva ja edullinen liittymätyyppi.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Matkustan Kroatiaan.Hotellilla ilmainen Wifi.Miten saan sen puhelimeeni ja täytyykö jotain sulkea,poistaa omasta puhelimesta.

Arja
  • Hei Arja!

Jos haluat siis käyttää ulkomailla tiedonsiirtoon ainoastaan WLAN-yhteyttä niin kannattaa ottaa kokonaan mobiilidata pois päältä puhelimen asetuksista. WLAN-verkkoon yhdistäminen tapahtuu myös puhelimen asetuksista ja langattoman verkon tunnukset (verkon nimen ja salasanan) saat hotellista. Tarkemmat ohjeet löydät puhelimen käyttöohjeesta tai laitevalmistajan tukisivuilta.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Miten minä saan noustettua DNA Netti data taajuttani 1eurolla. En saanut asetuksista nostettua sitä koska minulla menee 70 snt päivä haluaisin että menisi 1€

Liitetty tiedosto
    https://tuki.dna.fi/site_media/attachment/forum...

E..v
  • mistä Tiedän että voin lisätä datarajaa suuremmaksi ilman että se aiheuttaa lisämaksusta.Puhelin varoittaa Datarajaa mitä teen?

Seppo Hartikainen
  • Seppo, Mikäli liittymässäsi on rajoittamaton tiedonsiirto, voit jättää ilmoituksen huomioimatta ja nostaa datan käyttövaroituksen rajaa esim. 100 Gt asti. DNA:lla kaikissa liittymissä hintaan kuuluu rajaton netin käyttö.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • mitä pitäisi tehdä sillä puhelimeni sanoo tiedonsiirtovaroitus ja nettikään ei toimi vaikka rajaton netti onkin.

vivian
  • Hej

Hirsi
  • mobiilidatan poisto ei auta ainakaan Thaimaassa koska perheellä jokainen
    puhelin otti kyseisen maksimikulutuksen (60€) jo puhelimen avauksen yhteydessä hotellin wifi verkossa...

matti
  • Mobiilidata poistuu käytöstä. Eikä näitä netti ym yhteyksiä voida luoda ilman Wi-Fi yhteyttä... tarkoittaa käytännössä mitä?
    Maija
  • Ihmettelen ,Veljeni otti rajattoman netin älypuhelimeensa,mutta kesti vaan seitsemän päivää kun netti yhteys loppui?maksu yli kaksi kymppiä kuussa.ei oikein pelitä tälleen.mitä tarttis tehdä?
    Leena
  • Hei Leena!

Oliko kyse siis prepaid-liittymästä, josta loppui saldo? Pyydäthän veljeäsi olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli hänellä on kysyttävää liittymän käyttöön liittyen.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Ei ollut prepaid liittymä ihan normaali rajaton liittymä.
    Leena

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Viestisi ja nimesi näkyy julkisesti.
Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti. Lue ehtomme