Takuukuitti

Olen ostamasa käytettyä macbookkia ja myyjä sanoi että on ostanut laitteen teiltä. Näettekö sarjanumerolla onko takuu vielä voimassa?
Riku Happonen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Se on myyjän velvollisuus toimittaa kuitti laitteesta,ostajalle.
    Varmaankin ostat yksityiseltä.
    Tehdäänkö kaupat netinvälityksellä,vai kasvokkain.
    Onko laite myynnissä tori.fi / huutonet / jonkin foorumin myyntipalsta.

Kyllähän alkuperäisessä ostopaikassa varmaankin löytyy
    tosite,mutta aletaanko sitä etsimään,on eri asia.

Ostohetkellähän myyjäliikkeen tiedostoon,
    kirjataan laitteen sarjanumerot viivakoodi ym tiedot.

BQ24
  • Kasvokkain tehdään👍🏽 Ja tarkistin sarjanumeron applen sivuilta. Mutta kuittia ei ole siksi kysyinkin että saavatko katsottua sitä
    Riku
  • En tiedä DNA käytäntöä.
    Annetaanko kuitti / takuutodistus ainoastaan laitteen alkuperäiselle ostajalle.
    Ostajan tiedot tallennetaan liikkeen asiakasrekisteriin.
    Niitä ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle,ilman hänen suostumustaan.
    Tämän mukaan pitäisi laitteen myyjän hommata sinulle kuitti.
    No tämähän selviää,kun saat DNA,lta vastauksen.

Telialta lainattua.

BQ24
  • Hei Riku!

Laitteen takuutodistus voidaan tosiaan luovuttaa vain itse sopimusasiakkaalle. Jos myyjä on siis hukannut kuitin niin hän saa uuden olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Tämä selvä

Riku
  • Jos myyjä ei jostakin syystä toimita takuukuittia,niin homma alkaa haiskahtamaan.
    Laitteen tiedot kyllä löytyy valmistajan tietokannasta.

Oliskos myynnissä oleva laite ns kuumaa tavaraa,kuormasta syötyä.
    Silloinhan ei mistään kuittia tietenkään löydy.

Onhan se hyvä sanoa,että kuitti on hävinnyt.
    Uuden kuitin saat laitteen myymästä liikkeestä.
    Miksi ei sitten myyjä hommaa kuittia,vaan jättää sen ostajan vastuulle.
    Eihän toi ole kun puhelinsoitto,tai käynti liikkeessä.

Tollaisessa tapauksessa jättäisin kaupat tekemättä.

BQ24