Tallennus kovalevylle

Moi, koska taas pystyy DNA Hubin ohjelmia tallentamaan kovalevylle? Sekä myymälästä että puhelin-AsPasta kerrottiin että alkuvuoden/tammikuun aikana, mutta ei minulla ainakaan toimi. Vain verkko-tallennus mahdollinen, ja se ei paljon lämmitä kun on maksukanavia joita ei voi verkkoon tallentaa.

Kommentit

• Kari
  • Kiitos mutta ei auta tässä tapauksessa, laite on jo uusimmassa versiossa eikä silti ole mahdollisuutta tallentaa mitään kovalevylle koska koko "Tallenna kovalevylle" nappi puuttuu laitteesta. Katosi täysin yllättäen muutama viikko sitten eikä kukaan DNAlla tunnu tietävän miksi saati miten/milloin asia korjataan...
    Minä
  • Kokeilitko tätä ohjetta, jolla korjattu kovalevyn ongelmia:

1. Asenna N (tämä taitaa olla jo asennettu)
    2. Kovalevyn USB irti
    3. Tyhjennä datat DNA TV:ä (android tv kotivalikko > asetukset > sovellukset > dna tv > tyhjennä tiedot)
    4. Virta irti Hubista
    5. Virta kiinni hubiin
    6. Kovalevyn USB kiinni
    Jos vielä katoaa niin sitten laita vaikka sähköpostia allekirjoittaneelle

DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

Kari
  • Se on vaan hubin yksi ominaisuus, toisilta on koko tuotekehitysajan katoillut levy milloin huvittaa. Mitään järkevää vastausta ei ole kukaan saanut kohta 3 vuoteen asiaan... Viimeisen Androidversion myötä, tuli useille ongelmaa, tuon kanssa joten siksi noussut taas esiin enempi asia..-
    JJJ
  • Se on laiha lohtu jos kovalevy TV-hubissa löytyy ja kovalevytallennus "toimii".

Kobvalevytallennus ei ole koskaan toiminut kuin satunnaisesti. Ja kovalevytallennusten tekemisen estämiseksi on DNA osannut tehdä kaikkensa. Suurin millä kovalevytallennus on pilattu on täysin ala-arvoiset EPG-tiedot ja virheet ja puutteet EPG:n tiedoissa. Myös vuorokauden vaihtuminen klo 04:00 pilaa yölliset tallennukset.

Kovalevytallennus saattaa olla muutaman minuutin mittainen, muutaman sekunnin mittainen, täysin tyhjä siis 0 sekuntia. Taas toisinaantallennus voi olla 10 tuntia pitkä tai kymmeniä tunteja pitkä ja täyttää kovalevysi. Kaiki tämä vaikka kovalevylle tallennettavaksi tarkoitettu ohjelma oli yhden tunnin mittainen.

Jos kaikesta huolimatta haluaa sitten katsoa sen tunnin mttaisen ohjelman siitä maratoonipuisesta42 tunnin mittaisesta tallennuksesta, ei se onnistukaan. TV-hupatus kun näyttää vain tuosta 42 tunnin tallennuksesta viimeisen tunnin - siis sen ohjelman mittaisen pätkän. Tallennusta ei voi kelata, sille ei voi tehdä mitään.

Noiden maratonmittaisetn tallennusten kanssa on ihan hukassa. Olen yrittänyt käyttää kovalevytallennusta maksukanavilla olevien sarjojen tallentamiseen - siis käyttänyt sitä ns. jatkuvaa tallennusta. TV-hubi näytttää tallennetun jakson ohjelmasarjan kansiossa valmiina tallenteena. Kuitenkin tallennus saattaa olla menossa edelleenkin taustalla, sen näkee siitä että tallenteen pituus kasvaa edelleen. Tallennusta ei voi edes katkaista mitenkään muutoin kuin vetämällä virtapistoke seinästä.

Useasti tallennusten poistokaan ei onnistu ilman kaapelisulkeisia.

Auta armias jos pääsee käymään niin että tallennustila käy vähiin, siis alle 5% jäljellä. TV-hupatus on kovin kiinnostunut jatkuvasti ilmoittamaan tilanteesta ja ilmoittaa että tilaa pitöisi vapauttaa parempaan käyttöön. Jos tuolloin on tallennuksia menossa, TV-hubi menee täysin jumiin ja väittää mm. että tallennuksia ei ole, kuin kovalevy olisi tyhjä - todennäklisimmin näin käy jos yhtäaikaa on menossa kaksi kovalevytallennusta ja tilanteesta aiheutuu tuo alle 5% tilaa jäljellä. Tilanne ei pööty ennenkuin jompikumpi tallenteista tulee valmiiksi.

Ajansiirto käyttäen TV-hubin kovalevyä on vitsi itsessää. Toimiihan sekin DNA-tyyliin satunnaisesti. Kaiken pilaa siitä se tosiasia että ajansiirron kelaaminen ei toimi, etenkin jos kelataan eteenpäin ja saavutetaan nykyaika, alkaa kuva ja ääni pätkimään. Ainoa keino pysäyttää ajansiirto on käydä hetkeksi naapurikanavalla koska ei ole sitä STOP-nappulaa kaukossa jolla voisi ajansiirronkin pysäyttää. Kannattaa jättää kelaaminen vaikkapa hetken ennen nykyaikaa. Tai jos nykyaikaan ja tökkimiseen törmää, kelaa hivenen takaisin päin ja tyytyy sitten siihen.

KOvalevytallennusta ei ole testattu kuin auttavasti. Tämä on niin DNAn tapaan toimittua. Ei testaamatonta, täynnä vikoja olevaa laitetta saa laittaa myyntiin asiakkaille. Miten DNA kehtaa @Ville Partanen? Kyllähän DNA kehtaa harhautta, riistää asiakkaita ja valehdella kaikessa.

A-P
  • Vastaavia kokemuksia kuin A-P:llä, hubin tallennus toimii niin arvaamattomasti ettei porukoilla ole juuri viitsitty edes yrittää. Nyt pitkästä aikaa kokeiltiin ja tallennus näytti menneen kovalevylle - mutta "katso"-nappi puuttui. Hetken päästä kaikki kolme tallennusta katosivat kuin pieru saharaan. Voi olla, että boksi olisi taas pitänyt tajuta buutata/vetää seinästä/päivittää/alustaa/tanssia sen ympärillä että tallennus toimisi, mutta ei se nyt näin epävarmaa saisi olla ettei koko ominaisuutta tee mieli käyttää!

En näiden kokemusten perusteella suositelisi hubia kellekään, varsinkaan niille joille ohjelmien tallennus on tärkeää tai eläkeläisille joille tekniikka on vaikeatajuista.
    ihasama