Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Taloyhtiölaajakaistan pistokkeet sähkökaapissaTaloyhtiössämme on taloyhtiölaajakaista, jonka pistokkeet löytyvät huoneiston sähkökaapista. Tämän lisäksi yhdessä huoneessa on erillinen datapistoke. Sähkökaapissa olevat pistokkeet on merkitty kirjaimin/numeroin V, O, I (kuvan mukaisesti). Mitäköhän nuo merkinnät tarkoittavat?

Tällä hetkellä olen yhdistänyt wlan-reitittimen O-pistokkeeseen, ja V ja I -pistokkeet on kytketty hyppykaapelilla. Netti toimii nyt langattomasti, mutta en saa yhteyttä toimimaan ethernet-kaapelilla. Olen siis yrittänyt kytkeä koneeni kaapelilla suoraan noihin portteihin, mutta mikään niistä ei tuntuisi toimivan. Missäköhän mahtaisi olla vikaa, ja mikä noista pistokkeista mahtaa olla ns. nousukaapeli, joka tulee suoraan talon jakamosta huoneistoon?

Haluaisin testata nettiyhteyden nopeutta ilman reititintä, kun 100 megan yhteys toimii parhaimmillaankin vain 50 megan nopeudella. Yritän nyt siis sulkea pois mahdollisuuden, että vikaa olisi omassa reitittimessäni...

Kommentit

 • Moikka! Normaalisti sähkökaapissa on nousu/runko merkitty portti josta laajakaista tulee asuntoon ja loput pistokkeet on asunnon sisällä oleviin seinärasioihin, joista saat halutessasi yhteyden ulos esim. reitittimen parempaa sijoitusta varten.

  Jos reititin toimii tällä hetkellä O pistokkeesta, on tämä luultavasti linja josta laajakaista tulee asuntoon
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kerrotun perusteella
  O = Nousu, kuten Iiro kertoi
  V tai 1 = menee sinne datarasialle huoneeseen ja toinen on varanousu varmaan. Veikkaisin, että tuo 1 menee huoneen datarasialle.

  Langallinen laite pitää kytkeä siihen WLAN-reitittimeen kaapelilla ja jos haluat Datarasialle huoneeseen, niin siitä reitittimeen tuo toinenpää tuosta nykyisestä hyppykaapelista.

  Suoraan voi kokeilla yhteyttä kytkemällä koneen tuohon O=porttiin kaapelilla.
 • Kiitos avusta! Näyttäisi tosiaan siltä että 0=nousu, josta linja tulee asuntoon, I=toiseen huoneeseen asennettu datapistoke. V-pistokkeen tarkoitus on kuitenkin vielä hieman epäselvä. Mitäköhän tuo "varanousu" käytännössä tarkoittaa?
 • Voisiko jossain toisessakin huoneessa olla datapistike? Tai sitten huoneistoon tulee 2 ethernet-kaapelia.
 • Hei,
  Yleensä kaapeleita huoneistoon vedettäessä tehdään myös kaapelin rikkoutumisen varalta toinen nousu joka ei normaalitilanteessa ole kytkettynä mihinkään. Jos ensimmäinen nousu vioittuu niin tätä voidaan vielä käyttää, ja välttää mahdollisesti kaikki kaapelin uusimisesta johtuvat seinien ja kattojen aukomiset.
 • Kiitos tiedosta! Tuollaisesta varanoususta tosiaan taitaa olla kyse, sillä tuosta V-pistokkeesta ei näyttäisi tulevan tällä hetkellä mitään yhteyttä, eikä toista datapistokettakaan ole ainakaan vielä löytynyt... 😉
 • Olisiko sähkökaapissa rikki joku asia? Minulla verkko juuri keskustElussa kuvatulla tavalla. ReititiN on ehjä. Yhteeys ei muodostu millään. Olen sokea ja sähkökaappia en ole yksin uskalTanut tutkiskella.
 • Hei Annukka! Jos kyseessä on kokonaan uusi tilaus voi ongelmana olla että sähkökaapissa olevaa lyhyttä ethernet johtoa ei ole kytketty oikein, etkä sen vuoksi saa yhteyttä huoneiston seinärasiasta. Näitä portteja voi olla 1-2 laajakaistan nousulle ja huoneiston seinärasioiden pistokkeet päälle.

  Tuossa kannattaa ensin kääntyä taloyhtiön huoltopalvelun puoleen jotta voit tarkistaa että kytkennät ovat huoneiston osalta kunnossa. Tämän jälkeen voit soittaa asiakaspalveluun p.044 144 044 jos yhteys on edelleen poikki niin lähetämme tarvittaessa asentajan paikalle tarkistamaan taloyhtiön teknisen tilan
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Yhteys on toiminu parin vuoden ajan kunnes joulukuussa lakkasi toimimasta mystisesti.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.