Taloyhtiöliittymä: heikko suojaus

Langaton netti toimii mainiosti, mutta puhelimella ja pädillä Wi-Fi herjaa heikkoa suojausta. Herja sanoo seuraavaa: "WPA/WPA2 (TKIP) -verkkoa ei pidetä suojattuna. Jos tämä on Wi-Fi -verkkosi, määritä reititin käyttämään suojaustyyppiä WPA2 (AES) tai WPA3.

Onko verkko siis turvaton ja mitä pitäisi tehdä? Asetukset näyttävät olevan samalla tavalla kuin modeemin ohjeessa. Modeemi (kaapeliliittymä) on ainakin viisi vuotta vanha, joten johtuuko siitä?

Kommentit

• Eikö tuota WPA2 (AES):a saa asetuttu päätelaitteessa, vai eikö pptelaite tue sitä?
    Kyllä modeemi tuon mahdollistaa.
  • Kiitos kommentista! Pitää tutkia mistä johtuu, kun herjoja on alkanut näkyä vasta viime aikoina ja muutoksia ei pitäisi olla tehtynä. Modeemin asetukset näyttää miltä pitääkin - ainakin mitä käyttöohjeisiin vertaa.
  • Hei, mikä kaapelimodeemi sinulla on käytössäsi?
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Mahtaa olla applen laitteita, se on päättänyt ettei Tkip ole enää tarpeeksi turvallinen WPA2 salauksenmuoto. Yleensä tuon pystyy joka vehkeessä muuttamaan AESiin, jos herjat häiritsee, muuten en olisi kauhean huolissani asiasta.

https://support.apple.com/fi-fi/guide/security/sec32ec19a85/web
  • Kiitos kommenteista! Käytössä on tosiaan omenafirman tuotteita ja modeemina miltei antiikkinen Technicolor TC7200. Kaikki pelittää herjoja lukuunottamatta hyvin, joten huoli taitaa olla turha. 😀