taloyhtiön laajakaista

Olen yrittänyt avata taloyhtiön laajakaistaa netissä, tarjottu modeemi ei mielestäni käy meille. Dna ehdottaa kaapelimodeemia, mutta meillä on ethernet sisäverkko. Huoltokansiossa mainitaan, lainaus alkaa "Kun kiinteistö on liitetty kuitupohjaiseen laajakaistaliittymään, et tarvitse erillistä modeemilaitetta" lainaus päättyy. Myös paikallinen dna-myyjä luki koneeltaan meillä olevan kaapeliyhteyden.
Olisiko niin että meillä on ns.vanha laajakaista eikä valokuitupohjaista, vaikka talo vajaat 10 vuotias.
Vaikka ethernet rasiat joka huoneessa ja sähkökaapissa, silti kaapeli-liittymä?

Kommentit

• Hei Jone! Tämä on ihan normaalia, talossa voi olla sisäverkko ethernet laajakaistalle mutta taloyhtiön sopimus on tehty kaapelilaajakaistalle, sopimus on voitu myös tehdä ennen sisäverkon päivitystä eikä laajakaistaa ole päivitetty samalla.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Suuremmissa taloyhtiöissä ei ole järkevää käyttää ethernet-tekniikkaa.
    PW
  • Ok, nuo edelliset viestit selvensivät asiaa. Olisin halunnut käyttää kaupungissa ja mökillä samaa reititintä kuten nyt teen, mutta kaapelimodeemi tulee sitten hankittavaksi laajakaistaliittymän myötä.
    Asialla ei ole enää merkitystä, mutta olisiko Huawein B715s edes toiminut ethernet-laajakaistan reitittimenä?
    Jone
  • Meillä on taloyhtiössä dnakaapelinetti. Minulla on yksi dnamodeemi kiinni, voinko lisätä toisen modeemin eri huoneen rasiaan tietokonetta varten ja pitääkö tämän olla "dnalaite"?
    Waldo
  • Voit toki lisätä toisen modeemin, kun hankit siihen oman liittymän. Yhdessä liittymässä voi olla vain yksi modeemi.
    PW
  • Hei miten ottaa käyttöön vanha Thomson model tcm420 ?
    Toiminut kyllä aikaisemminkin.
    Aki
  • Tuo modeemi ei ole yhteensopiva Valokaapeli Plus yhteyksille, jos taloyhtiössä on sellainen. Ilmoitat modeemin CIP ID numeron DNA:lle. Valokaapeli Plus yhteydellä saat vain taloyhtiön perusnopeuden.
    Jos taloyhtiön laajakaista ei ole Valokaapeli Plus, saat nopeuksia aina 350 Mbit/s asti.