Taloyhtiön laajakaista ethernet toimivuus nykyään?

Olisi mielenkiintoista kuulla onko helsingissä parantunut lähetysnopeudet taloyhtiön ethernet laajakaistaliittymässä. Viimeksi puoli vuotta sitten minulla oli 200M liittymä testissä niin lähetysnopeudet oli koko ajan alle minimirajan. Tätä silloin tutkittiin niin dna asentajan toimesta kuin ulkopuolisen yrityksen toimesta sisäverkon osalta ja loppu tulos oli että vika olisi dna:n verkon kapasiteetissä. Tähän pohjautuen olisi kiva tietää onko muilla dna asiakkailla ollut vastaavaa ongelmaa helsingissä taloyhtiö ethernetillä.
Mikrorotta Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Taloyhtiö ethernet on ongelma isommissa kiinteistöyhtiöissä. Minkö kokoinen taloyhtiö?
    PW
  • Noin 100 huoneistoa tässä taloyhtiössä.
    Mikrorotta
  • Onko useampia rakennuksia?
    Sen verran iso taloyhtiö, että ethernet ei välttämättä ole oikea ratkaisu.
    Asutko kaukana puhelintalojakamosta?
    PW
  • Kolme tai neljä talojakamoa taitaa olla ja matkaa itsellä jakamoon noin 40-50 metriä. Asuntojen määrään suhteutettuna uplinkki vaikuttais olevan alimitoitettu.
    Mikrorotta
  • Kiinteistössä ei yleensä ole kuin yksi (talojakamo) tontilla, josta puhelinverkko on asennettu kaikkiin huoneistoihin. Ethernet-verkko on puhelinverkon korvannut.
    Meillä kiinteistössä 106 huoneistoa. 1 puhelinverkko, mutta 4 talovahvistinta, joista tulee vain antenniverkko (ketju 600).
    Puhelinverkossa etäisin asukas on n. 100 m:n päässä talojakamosta.
    Jos meidän kiinteistöön asennettaisiin ethernet-verkko, se tulisi rakentaa kultakin talovahvistimelta erikseen. Nissä paikoissa tuskin olisi tarvittavia tiloja ja reittien tekeminenkin olisi ongelmallista.
    Kun on pitkä ethernet-verkko, tietokoneen lähetystehosta riippuu, miten se vaimenee vastaanottopisteeseen tullessaan.
    PW
  • Ei sekoiteta puhelinverkkoa tähän. Kyseessä on taloyhtiöethernet jossa jokaiselle taloyhtiön erilliselle talolle tulee ketjutettuna kuitu omaan jakamoon josta vedetty ethernetillä huoneistoihin ethernetkaapelit näin ollen talojakamoja on myös useampi. Niin tai näin missään vaiheessa täällä ketjun loppupäässä ei lähetysnopeudet ole ylittänyt sopimusehdoissa määritettyä minimitasoa.

Kaapelilaajakaistan aikaan tälläisiä ongelmia ei ollut. Silloin lähinnä tuskaa tuotti säännölisesti paukkuvat modeemit.

Kertokaa toki muutkin helsinkiläiset kokemuksia miten teillä on toiminut taloyhtiöethernet.
    Mikrorotta
  • Mitään yleistä vikaa hidastelun suhteen ei meillä ole tiedossa. Yksinkertaisesti yhteyden pitäisi toimia sopimuksessa määritellyin nopeuksin. Hyvä kuulla, että asiaa oli jo selvitetty meidänkin asiakaspalvelun ja asentajien toimesta. Jos ongelma on kuitenkin edelleen ajankohtainen, suosittelen tässä tapauksessa olemaan uudelleen yhteydessä asiakaspalveluun, niin pääsemme jatkamaan tapauksen tutkimista. Mikäli ongelmat koskevat taloyhtiötä laajemmin, kannattaa tilannetta lähteä selvittämään taloyhtiön puolelta, niin saamme saman tien ns. isommat rattaa pyörimään.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Mahtavaa dna vastasi kiitos. Tosiaan ulkopuolinen taho on tutkinut myös ja todennut että sisäverkossa ei ole ongelmaa. Kyseinen vika rajautuu suoraa dna talojakamoon ja sen uplinkkiin. Vika on myös dna:n tiedossa, kun dna: asentaja on myös todennut saman mutta mitään korjausta ei ole tullut. Eikä varmaan tulekkaan jos dna verkon kapasiteetti ei riitä tälle lähialueelle?
    Mikrorotta
  • Tässä kohtaa suosittelen omaan joko itse yhteydessä asikaspalveluun tai jatkamaan asian selvittelyä taloyhtiön kautta, jotta tämä ongelma saadaan meillä tarkempaan syyniin ja pääsemme etsimään ratkaisua tilanteeseen. Kiitos jo etukäteen!
    DNA Ida S palveluasiantuntija