Taloyhtiön netti

Vuokraamme kuuluu taloyhtiön tarjoama DNA:n netti. Katsoin DNA:n ohjevideon siitä miten netin saa syötöstä modeemiin ja kaikkiin talon ethernet rasioihin. Mieleeni juolahti kuitenkin, että onko verkkokytkin välttämätön? Onko mahdollista yhdistää suoraan syötöstä modeemiin ja sitten modeemista talon ethernet rasioihin? Asuntomme on sen verran pieni että uskoisin että modeemin kantama riittää eteisen kytkinkaapista koko asuntoon.
Heini Korpi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Mikä kaapeli sinne tulee syöttönä? Jos ethernet, niin siihen ei tarvi modeemia ollenkaan. Siitä modeemista on käytössä vaan se reititin ja kytkin jokatapauksessa.

Jos enthernet, niin voi käyttää kytkimenä siis modeemia (kunhan kytkee modeemi toiminnon pois, jos sellainen siinä on jollekkin kaapeli/xDSL tekniikalle.)
    JJJ
  • Aivan, en aikaisemmin tiennyt modeemin ja reitittimen eroa. Toimisiko se siis niin, että laittaa ethernet kaapelin syötöstä reitittimeen (joka sitten loisi wifi verkon) ja reitittimestä kodin ethernet rasioihin jotta nekin toimisivat?
    Heini Korpi
  • Se ei ainakaan helpota tilannetta että DNA myy tuohon Ethernet-talouteenkin "Modeemia". Mutta noin se juuri toimii, kun ajattelitkin. (voi olla että joutuu jotain asetusta muuttamaan, riippuu laitteesta.)
    JJJ
  • Hei Heini!

Mikäli kytkemisen kanssa on ongelmaa, niin voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme jossa voidaan katsoa tilannetta tarkemmin ja auttaa että saadaan yhteydet pelaamaan. 😊
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Ethernet-kaapeli tulee noususta kytkeä reitittimen WAN-liitäntään ja toimia reitittimen ohjeiden mukaisesti. Joissakin modeemeissa on myös toimiva WAN-portti. Jos modeemissa ei ole WAN-porttia, niin homma ei onnistu.
    Jos nousu on sähkökaapissa, tulee hyppykaapelilla kytkeä nousu käyttöpaikalle.
    Verkkokytkin tai reititin tarvitaan vain, jos halutaan käyttää useampia laitteita tai langatonta yhteyttä.
    PW
  • Kauan taloyhtiön netin aktivoitumisessa kestää?
    Jj
  • Hei Jj!

Mikäli taloyhtiöön on kytketty jo taloyhtiölaajakaista niin yhteyden aktivoimisessa menee normaalisti 1-3 arkipäivää. Tilauksen voi tehdä täällä.