Taloyhtiönetin kapasiteetti videoneuvottelussa

Tarkoitus olisi järjestää ison taloyhtiön (150 asuntoa) vuosikokous etäyhteydellä koronan takia. Onko odotettavissa kapasiteettiongelmia, jos saman taloyhtiölaajakaistan liittymistä esim. yli 50 päätelaitetta osallistuu samaan verkkokokoukseen, jonka ylläpitäjäkin on samassa verkossa? Onko tilanteeseen syytä varautua jotenkin etukäteen?
Ville V. Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei, onnistuu ihan normaalisti. Kapasiteetti on sellainen, että se kyllä kestää vaikka kaikki taloyhtiön asunnot käyttäisivät nettiä samaan aikaan.
    DNA:n verkkoon on varattu runsaasti kapasiteettia, sillä kestävyyden mitoitukset tehdään aina kovimman ruuhkapiikin mukaan. DNA:n verkoissa on jo aiemmin varauduttu lähivuosien ennustettuun datamäärien kasvuun, joten nyt lisääntyvä käyttö ei tule aiheuttamaan ylikuormitusta.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Taloyhtiössämme useat valittavat Welho-nettiyhteyden pätkimistä. Onko mahdollista, että päällekkäiset WLAN tukiasemat häiritsevät toisiaan? Valmistelemme juuri nyt yhtiökokousta ja ensimmäisessä testissä yksi yhteys pätki pahasti. Viime aikoina 42:n asunnon yhtiössä ongelmista on raportoinut 3-4 asuntoa. Aika monella on vaihdettu modeemi, mutta se ei aina ole auttanut. Pystyykö DNA analysoimaan esimerkiksi tukiasemien WLAN-asetuksia etänä?
    Juha Saarentaus
  • Hei Juha!

Jos yhteyksien kanssa ilmenee ongelmia niin kannattaa ensin ohjeistaa tekemään vianselvitys sivuillamme https://www.dna.fi/tuki-netti. Mikäli ongelmaa ei saa ohjeiden avulla korjattua niin tulisi olla suoraan yhteydessä esim. maksuttomaan vikapäivystyksen numeroomme 0800 300 500. Yleisellä tasolla emme siis voi ongelmia tarkemmin selvittää, vaan jokaisen asiakkaan tulee olla erikseen yhteydessä mikäli ongelmia ilmenee. Varsinkin langattomien yhteyksien kanssa kun ongelmat voivat johtua lukemattomista eri asioista, joten näiden kanssa täytyy aina tehdä tapauskohtaisesti vianselvitys.