Taloyhtiönetti (ethernet) ja oma modeemi

Taloyhtiössämme on taloyhtiönetti (ethernet), jonka olen aktivoinut käyttöön. Omistan ennestään Zyxel Kotiboksin (VMG3926-b10a) -modeemin, jonka kautta yritän ottaa taloyhtiönettiä käyttöön. Oon chekannut (sähkökaapista), että netin pitäisi ohjautua oikeaan huoneeseen porttiin, josta yritän ethernet-kaapelilla yhdistää modeemiin. Modeemi menee päälle ja saan verkon näkyviin (yhdistämällä piuhan LAN-kohtaan) esim. puhelimella/koneella, mutta internet-yhteys ei toimi (ts. näyttää "yhdistetty, ei internetyhteyttä"). Boksista internet-valo ei myöskään mene päälle. Oon yrittänyt boksin resetointia ja myös WAN-porttia (mutta eikö LAN:in pitäisi olla oikea?), mutta mikään ei tähän mennessä ole toiminut. Pitääkö modeemi jotenkin rekisteröidä jonnekkin, vai mikäköhän tässä mättää?

Kommentit

• Jos ei tuossa purkissa ole jotain Elisan omia virityksia. Niin kaikki xDSL puolen jutut pitää hallinnasta ottaa pois käytöstä ja käyttää vaan reitittimenä tuota.

Wan porttiin lähtisin nousua lähtökohtaisesti työntämään.

Voit kokeilla nousulinjasta suoraan tietokoneella toimiiko netti, modeemia ei väliin sen puoleen tarvita, vaan pelkkä reititin tarvittaessa. Mutta netin pitäisi toimia ilman mitään purkkeja välissä, jos on yhteys kunnossa.
    JJJ
  • Lisäyksenä JJJ:n kommenttiin yleensä kun WAN porttiin tökkää tulevan internet yhteyden ja laitteen resetoi kytkemättä johtoja LAN portteihin sen pitäisi alkaa internet valoa näyttämään ja sitten yhteydet toimia, eikä ole pakko modeemin asetuksiin mennä.

Ensimmäiseksi varmistaa, että tuleva internet yhteys on aktiivinen, eli testata sähkökaapissa kaikki paikat ja katsoa milloin verkkoporttiin syttyy valo, joskus yhteys ei tule siitä mihin se on merkattu.
    Sami
  • Aktivoinnilla tarkoittanet, että olet onnisteneesti kirjannut itsesi DNA:n taloyhtiönetin käyttäjäksi tai tehnyt sen soittamalla asiakaspalveluun. Olethan saanut DNA:lta tekstiviestin, jossa kerrotaan, että yhteys on kytketty huoneistoon?