Taloyhtiönetti ethernetillä vaikka asunnossa ei ole ethernet-portteja.

Hei. Postista kolahti kirje että taloyhtiöni on kytketty DNA nettiin.

Olen ollut welho/dna-kaapelimodeemiasiakas 90-luvun loppupuolesta lähtien.

Haluaisin nyt siirtyä tähän taloyhtiön liittymään, mutta ongelmaksi muodostuu se, että lapussa lukee että taloyhtiössäni on käytössä liittymä Ethernetin kautta ja että kone pitäisi liittää asunnon ethernet-porttiin.

Asunnossa ei ole yhtäkään ethernet-porttia. Ei myöskään sähkökaapissa. Tähän asuntoon tulee tasantarkkaan vain tv/radio-antenni sekä puhelin.

Miten voin saada taloyhtiöliittymän käyttööni tässä tilanteessa?

Kommentit

• Voin varmaan hyväksikäyttää taloyhtiönettiä kaapelimodeemini kautta koska ethernet ei ole mahdollista asunnossani?
    JL
  • Soita asiakaspalveluun. Antenniverkon kautta ei nettiä voi käyttää, jos kyse on ethernet toteutuksesta. Ilmeisesti remontin yhteydessäm ei huoneistoon ole tilattu ethernet liitäntää.
    PW
  • DNA:n bitti tulee kellariin. Siitä maksetaan yhtiövastikkeessa. Mitä väliä sillä on millä piuhalla se tulee kellarin jakamosta asuntoon?

Minulla on kaapelimodeemi käytössä tällä hetkellä niin en näe mitään syytä miksi en voisi siirtyä käyttämään tuota taloyhtiönettiä sillä?
    JL
  • Siksi, että jos talojakamolla erotetaan netti ja Tv toisistaan ja netti välitetään ethernetin kautta, se ei tuolloin ole TV-kaapelissa.
    Soita asiakaspalveluun. Sitä kautta taloyhtiön netinkin voi aktivoida asiakkuudellesi.
    PW
  • Mutta minulla on tälläkin hetkellä käytössä kaapelimodeemilla toimiva internet. TV-kaapelin kautta tulee. DNA:n tarjoamana. Siksi tuntuu absurdilta että eivät muka pystyisi kaapelin kautta internettiä tarjoamaan kun se TÄLLÄKIN HETKELLÄ toimii.
    JL
  • Olethan yhteydessä asiakaspalveluun p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) niin voimme selvittää taloyhtiön sopimusta tarkemmin, väärin tulostettua lappua ei voida sulkea pois jos koko sähkökaapissa ei ole nousuja ethernetille.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Asiakaspalveluun soitettu ja olen hyvin pettynyt palveluunne ja toimintaan.

Asiakaspalvelussa väitettiin että ei voida siirtää liittymääni taloyhtiönettiin koska se on toteutettu ethernetillä ja minulla on kaapelimodeemi. Kysyin mikä tämän estää niin muuta selitystä ei tullut kuin "se tulee ethernettiä pitkin sieltä kellarista". Kysyin että mitä väliä sillä on mitä kaapelia pitkin se internet asuntooni tulee sieltä kellarista kun samaa kuitua pitkin se kaapelimodeeminkin käyttämä netti taloyhtiöön tulee. Tähän ei vastattu mitään ja jatkettiin vaan "ei se vaan käy"-hokemista.

Jännästi vaan toisilla ihmisillä tämä on onnistunut ilman ongelmia vastaavanlaisissa tilanteissa. (taloyhtiössä ethernet, kotona vain kaapeli ja silti saatu se kaapelimodeemi taloyhtiönetin alaisuuteen).

Voisinko saada jonkun henkilön yhteystiedot joka oikeasti tästä asiasta jotain tietää?
    JL
  • Siinä tapauksessa taloyhtiön isännöitsijä on seuraava askel jos olet täysin varma ettei talossa ole missään taloyhtiön sopimuksen vaativaa ethernet liitäntää, sisäverkko kun on taloyhtiön vastuulla.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Voisitko Iiro selittää, mikä estää minua käyttämästä nykyistä kaapelimodeemiani tämän "taloyhtiönetin" alaisuudessa? Käsittääkseni se ei ole kuin pari napsautusta tiedoissani ja homma olisi sillä hoidettu.

Kuten sanottua, toisilla ihmisillä tämä täysin sama ongelma on saatu ratkaistua yhdellä puhelinsoitolla.

"Itselleni tuo taloyhtiölaajakaista tuli muutama viikko sen jälkeen kun olin juuri tehnyt kahden vuoden kaapelimodeemisopimuksen. Soitin siis DNA:n asiakaspalveluun ja siellä ymmärsivät heti tilanteen ja tekivät tarvittavat päivitykset liittymän tietoihin niin että toiminta jatkui entisellä modeemilla ja entisellä nopeudella."
    JL
  • Mikään ei estä sinua käyttämästä nykyistä kaapelinettiä, jos haluat käyttää taloyhtiön halvempaa taloyhtiölaajakaistaa niin tässä on käytettävä sopimukseen kuuluvaa ethernet yhteyttä.

Kyseessä on taloyhtiön hallituksen tekemä sopimus ja taloyhtiön vastuulla on pitää huoli sisäverkosta. Joko siis sisäverkon päivitys on tulossa tai asuntosi on tässä poikkeus, isännöintsijä tietää asiasta enemmän.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos
    JL
  • Entä jos tahdon muuttaa kaapelinettini nopeutta? Se ei onnistu enää kun modeemia valitessa tarjotaan vaan tuota Ethernet-modeemia?
    JL
  • Nopeuden muuttaminen onnistuu normaalisti myös asiakaspalvelun kautta, uusilla tilauksilla verkkokauppa ehdottaa aina taloyhtiön sopimusta kun tämä on saatavilla