Siirry uusimpaan kommenttiin

Tämä ainainen keskustelujen hävittäminen???

Taas pitää kyseenalaistaa DNA:n ymmärrys palstansa moderoinnista.

Miksi keskusteluketjuja laitetaan piiloon? Keskustelu näyttäisi jopa toimivan DNA-henkilökunnan kanssa sen jälkeen kun ketju katoaa palstalta. Ketjuun pääsee oman selaushistorian kautta.

Tällainen ketju on mm. vasta kadonnut "Ruutu pimeni kesken ohjelman"
https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/ruutu-pimeni-kesken-ohjelman/

Taitaa olla niin että DNA haluaa hiljaisesti vaientaa tiettyjen ketjunen keskustelu, aika kieroa. Toivoisin silti että tällaisesta touhusta luovutaan ja mm. em. ketju palautetaan näkyville

Kommentit

 • Pitää paikkansa 110% sesti.
  Jostakin syystä viestejä,viestien kommentteja,
  katoaa pohjattomaan bittiavaruuteen.

  Vaikka ylläpito kuinka väittää,ettei mitään poisteta.
  Varmaankin on DNA,n moderointi hoidettu Pohjois-Korean kautta.
  Siellä Pullea-Kimin politrukit hoitelevat hommia.
 • Mikä mahtaa olla syy siihen että aloituksessa mainittu keskusteluketju piilotettiin? Siis se piilotettiin palstalta, ei poistettu - ketju edelleenkin löytyy ja on luettavissa ja siihen voi kirjoittaa kommentteja.

  Ketjussa on DNA:n (Ida S) kirjoittamia vastauksiakin, joten se on ainakin asialliseksi katsottu. Eikö olisi asiallista palauttaa keskusteluketju takaisin omalle paikalleen ja lopettaa tämä asiaton toiminta? Ei ole ensimmäinen kerta kun keskustelu piilotetaan samalla tavalla, toivottavasti on viimeinen.

  Onko liikaa pyydetty?
 • Juuri näin.

  En ole muilla saitella tällaiseen salailuun törmännyt. Ymmärrän kyllä sen , että jos viesti on pelkkää törkyä , niin semmoisen voi poistaa , mutta ei asiallisia eikä kokonaisia ketjuja. Kokemukseni mukaan muut operaattorit tarvittaessa siistivät viestejä , mutta kokonaan poistamaan niitä ei ryhdytä.
 • Täällä ei saa arvostella DNA ylläpitoa.
  Se on ankarasti kielletty.
  Seuraavaksi varmaankin tulee 2 vuoden bannit.
  Eipä muilla foorumeilla ole tälläistä esiintynyt.

  Asiattomat törkeät viestit,voi tietenkin sulkea.
  Kaikki rahankeruu,huijausviestit,voidaan sulkea.

  Näin ollen DNA rikkoo kansalaisten sananvapautta.
  Sananvapaus on vielä tässä valtakunnassa laillistettua.
  Ei olla vielä Pohjois-Koreassa.Kiinassa,eikä Venäjällä.

 • Kyllä niitä poistettuja aiheita on muitakin.

  Ihan muutama hetki sitten eräs asiakas kyseli laskunstansa , että miltä ajalta se on. No vastasin hänelle , että se löytyy laskun erittely osasta. Kotvan päästä ylläpito vastasi ihan samaa ja samalla piilotti koko ketjun.

  En ymmärrä tällaista piilottelua , koska viesteissä ei ollut mitään henkilökohtaisia tietoja. Käsittääkseni sellaiset yleiset tiedot kannattaa säilyttää kaikkien saatavilla , ettei jokaisen tarvitse sitä asiaa aspasta puhelimitse kysellä.
 • Paljon on peiliinkatsomista keskustelijoilla myös. Ihan oikeastiko Hubi-keskustelussa on hedelmällistä kysyä esim. "maksetaanko näille koodaajille ihan oikeaa rahaa" tms. typeryyksiä.
 • No mutta hubi keskusteluja ei ole piilotettu, joten syy ei voi olla siinä, että kirjoittajat kirjoittaa väärin...

  "DNA" piilottaa ketjun kokemuksen mukaan, kun vastaus on annettu ja oletettavasti mennyt perille. Sillä että siitä olisi muille hyötyä, eivät oikein anna arvoa. Myöskään kysyjä ei löydä ketjua kuin sähköpostilinkistään enään, kun heti asiakaspalvelun vastauksen jälkeen piilotetaan. Sitä en oikein ymmärrä.

  Usein omasta mielestä yleishyödyllisiä ketjuja piilotetaan ihan turhaan ja eroa on kuka siellä on töissä, toisilla ei oikein ajatus kulje ja ihan selviä kaikille hyödyllisiä ketjuja piilotetaan.

  DNA:lta yksi tälläinen piilottelija kommentoi, että "Foorumia on siivottu". No ok sitten.
 • Niinpä.

  Siivoustakin voi tehdä niin monella tavalla.

  -Voi poistaa törkyviestin tai siivota kielenkäyttöä yksittäisestä viestistä
  -Voi yhdistää samanaiheisia ketjuja
  jne

  Mielestäni on aniharvoin tarvetta piilottaa kokonaisia ketjuja , jos niissä on useita viestejä ja yleisesti hyödyllistä tietoa.

  Se lienee poikkeus , että joku kysyy jotakin henkilökohtaisiin tietoihin sidottua ja julkaisee ne tietonsa täällä yleisellä keskustelupalstalla. No muut operaattorit eivät sellaisiakaan viestejä poista , vaan piilottavat niistä vain ne henkilötiedot.
 • Törmäsin juurikin tähän moderointiin. Aiheena oli valmistusvirheellinen tabletti, jota en voinut palauttaa ja vaihtaa vaan se piti lähettää huoltoon. Annoin ansaittua kritiikkiä, jossa toin esille verkkokaupan edut. Eli koska ostin tabletin liikkeestä niin se lähetettiin huoltoon (tunnin käytön jälkeen, valmistusvirhe näytössä). Verkkokaupasta ostettuna olisin voinut vain palauttaa laitteen ja tilata uuden. Annoin tästä kritiikkiä (ja myös siitä, miten asiakkaille puhutaan hieman kuin pienille lapsille), joten viesti hävisi. En olisi uskonut.
 • Ja lisäyksenä vielä, että tabletti ollut jo huollossa 4 viikkoa eikä loppua näy. Alkaa jo hieman kyrsiä, siksi siitä nyt kritisoin.
 • Hei!

  Kiitoksia kaikille palautteesta ja hyvästä keskustelusta aiheen ympärillä. Avataanpa aihetta hieman lisää ylläpidon näkökulmasta.

  Emme poista mitään keskusteluja foorumilta, mutta arkistoimme keskusteluja jotka esim. liittyvät asiakkaan henkilökohtaiseen ongelmaan (ei siis ole välttämättä hyödyksi muille asiakkaille samanlaisen ongelman ratkaisussa), joka tulisi selvittää mielellään suoraan asiakaspalvelun kautta tai jos samasta aiheesta löytyy jo vastaavia keskusteluja. Arkistoinnin jälkeen keskustelun seuraajat ja siihen osallistujat pystyvät kuitenkin edelleen lähettämään viestejä ja uusista kommenteista tulee edelleen ilmoitus sähköpostiin. Keskustelu ei kuitenkaan näy enää foorumin viesteissä yleisesti kaikille.

  Saatamme myös poistaa yksittäisiä kommentteja mikäli nämä ovat lain tai hyvän tavan vastaisia. Hyvän tavan vastaista sisältöä ovat muun muassa asiattomat ja loukkaavat kommentit ja materiaalit, herjaavat, rasistiset tai siveettömät kirjoitukset ja muut julkaisut sekä roska- ja massapostitukset. Keskustelupalstalla ei saa myöskään julkaista aineistoa, joka loukkaa kolmannen tahon oikeuksia, kuten immateriaalioikeuksia tai liikesalaisuuksia. Myös mainonta ja toisena henkilönä esiintyminen on kielletty. Voimme myös poistaa kommentteja jos sama viesti on tullut keskusteluun vahingossa kahteen kertaan tai jos henkilö itse pyytää viestin poistoa. Ylläpito voi myös piilottaa viestistä kommentoijan henkilökohtaisia tietoja, mikäli hän on epähuomiossa tällaisia jakanut.

  Viestien arkistoinnilla varmistamme että tukisivun sisältö pysyy selkeänä ja tiedon löytyminen on helpompaa. Tarkoitus ei ole sensuroida mitään tai piilotella kritiikkiä. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia ja tämän antaminen on erittäin toivottua. Palautteen pohjalta saamme kehitettyä palveluitamme, puututtua mahdollisiin epäkohtiin ja korjattua toimintamallejamme toimivimmaksi.

  Kehitämme parhaillaan myös tukifoorumia ja otamme tämän avauksen pohjalta keskusteluiden arkistoinnin uudelleen tarkasteluun. Liian nopea ja tehokas viestien arkistointi näyttää vaikuttavan monien mielestä aiheettomalta ja asioiden tai kritiikin piilottelulta, mistä ei siis ole kyse. Pyritään löytämään tähän toimivampi ratkaisu, joka palvelee kaikkia foorumin käyttäjiä.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Se viestien "arkistointi" ei ole arkistointia , koska sinne ei kukaan muu kuin ehkä ketjuun jotakin kirjoitelleet ja sen vuoksi sähköpostiinsa linkin saaneet pääsevät ja hekin vain niin kauan kuin se viesti s-postissa on . Minulla ne menee suoraan roskikseen.

  Sen arkiston tulisi olla kaikkien saatavilla , että sitä voisi arkistoksi kutsua. Nyt se on viestien hautausmaa , jonne piilotetaan DNA:lle kiusalliset keskustelut.

  Sen toki ymmärrän , että jos joku kysyy ihan henkilökohtaisin tiedoin vain ja ainoastaan häntä koskevaa ja siihen ei kukaan muu kuin aspa vastaa , niin ehkä sen voi poistaa.

  Sen sijaan täältä säännöllisesti häviää pidempiäkin ketjuja , joissa on yleishyödyllistä tietoa kaikille ja se on typerää salailua DNA:lta. Ei muut operaattorit sellaista tee.
 • Otatte mielellään palautetta ja kehitysehdotuksia.
  Mutta kuitenkaan ei mitään uudistusta tapahdu.
  Varmaankin ne palautteet menevät sinne perinteiseen Ö mappiin.
  Sitten se Ö mappi tyhjennetään roskakoriin.

  Monta vuotta useaan kertaan,on täällä esitetty oman viestin muokkaustoimintoa.
  On luvattu,luvattu ja taas luvattu.Kuitenkaan ei ole mitään saatu aikaiseksi.
  Että se siitä kehitysehdotuksista ja palautteesta taas.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.