Täysin uusi DNA Hubi -laite

Uudistettu, aikaisempaa pienikokoisempi ja yli tuplasti tehokkaampi DNA Hubi yhdistää esimerkiksi televisiokanavat, suoratoistopalvelut ja tuhannet hyöty- ja viihdeapplikaatiot yhden käyttöliittymän taakse. Laite tuo mukanaan myös Androidin uusimman käyttöjärjestelmän ja äänihaun.


Vuonna 2017 lanseerattu DNA TV Hubi vei monessa kodissa sarjojen, elokuvien ja muiden ohjelmien katsomisen älytelevisioaikaan. Nyt markkinoille tuleva toisen sukupolven DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle, sillä laitteen suorituskykyä on parannettu roimasti. Keskusmuistin määrää on nostettu kahdesta gigasta kolmeen ja pienempiin kuoriin on saatu mahtumaan tuplamäärä sisäistä muistia. Ilman ulkoisia laajennuksia laitteelle voi tallentaa ohjelmia ja applikaatioita nyt 16 gigan verran.

"Tekniset ominaisuudet ovat oleellisia tuotekehityksessä, mutta tärkeintä on tietenkin laitteen käytettävyys ja toimivuus kotona. Lisätehot prosessorissa tuovat sekä sujuvuutta että toimintavarmuutta, ja sisäinen muisti mahdollistaa käytön yhä paremmin ilman ulkoisia kovalevyjä", sanoo DNA:n tuotekehitysjohtaja Ville Partanen.

Palvelusta löytyy myös tallennusmahdollisuus, jonka voi tilata suoraan laitteen käyttöliittymästä. Sen avulla on mahdollista tallentaa ilmaiskanavien sekä tiettyjen maksullisten kanavien ohjelmia rajattomasti.

Uudistuksen myötä laite saa samalla kokonaan uudistetun bluetooth-kaukosäätimen, jossa toimii nyt myös äänihaku. Samalla bluetooth-yhteys mahdollistaa koko laitteen piilottamisen, vaikka kaappiin ja on silti ohjattavissa kaukosäätimellä.

"Samalla kun laite pienenee, niin sisälle on saatu mahtumaan teknologiaa entistä enemmän. Tehojen kasvu mahdollistaa esimerkiksi Android TV 10:n käyttämisen laitteen käyttöjärjestelmänä ja pitkään hyvät päivitysmahdollisuudet", kertoo Partanen.

Ominaisuudet

 • CPU Speed:  2.6GHz (quad-core)
 • RAM: 3GB
 • Muistia sovelluksille: 16GB
 • Wi-Fi  6
 • Bluetooth 5
 • Virittimet 2x DVB T2/C
 • Ääni mini S/SPIF optinen äänilähtö
 • Ethernet 10/100/1000M
 • Käyttöjärjestelmä Android TV 10
 • HDMI 2.1. (4096p60) HDCP 2.2


Lue lisää

https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=69924497&scrollTo=UJpEOgFgPw1fDNA TV kehitystiimi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Ei avaudu tuo linkki (ainakaan tällä hetkellä).

  Mika
 • Tiedotteen avautumisessa voi olla tällä hetkellä ongelmia, pyritään saamaan tämä kuntoon mahdollisimman pian, pahoittelut!
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Apinat!
  Visitor
 • "Vanhasta paskasta ja sen sopimuksista saa varmaan koko sopimuskauden rahat takaisin, kun se ei täyttänyt lupauksia, eikä tuon mukaan saa edes uutta Androidia, jota on luvattu jo kauan. Nyt on hyvä myöntää, että tehot ei riitä ja kehitys tämän vanhan "niin mullistavan tuotteen" osalta on lopetettu? "Lainattu teksti muualta foorumilta.
  Visitor
 • Toimiiko tällä nyt oikeasti 50/60Hz automaattivaihdos ja esim. se ikuisesti työnalla ollut HBO tai uusi HBO max?

  Eli onko mitään oikeita vikoja saatu tähän korjattua?
  Pena
 • Uusi huvittava huvitushubi ja uudet hubin ongelmat.
  Vanhat hubin ongelmat saa kaupanpäälle.
  BQ24
 • Älkää nyt tällasta ostako. Vanhakaan hubi ei toimi , eikä asiakkaat saa tukea tai vastauksia.
  KIikutan hubini takaisin liikkeeseen ja vaadin rahat takaisin. Huijattu olo
  Japsu72
 • Normaalihinta: 20,90€/kk/24 kk

  Yhdistä tilaukseen vielä huippunopea DNA Netti Saat koko DNA TV Hubi -palvelun
  DNA Asiakasetuhintaan 17,90 €/kk

  https://www.dna.fi/dnatvhubi#dnatvhubi
  Pena
 • Kuka haluaisi testata saako tuolla edelleen silmänsä ja päänsä kipeäksi katsoessa 50fps urheilulähetyksiä suoratoistopalveluista? Oma soppari vanhasta laatikosta lähestyy onneksi hyvää vauhtia loppuaan...
  JuhaN
 • Aikaisemmin julkaistua DNA TV Hubia tullaan jatkossakin päivittämään ja kehittämään, joten sitä ei siis ole hylätty uuden mallin myötä. DNA TV Hubi ei kuitenkaan eroa muusta elektroniikasta siinä, että uudemmat mallit ovat entistä parempia ja suorituskykyisempiä, ja näin ollen syrjäyttävät vanhemmat mallit aina jossakin vaiheessa.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Kysymyksiä:
  Voiko tuossa kytkeä tuon kaukosäätimen Bluetooth-ominaisuuden pois ja käyttää sitä infrapunatoimintoisena? Kun en oikein luota noihin BT-toimintoihin. Ovat tietoturvamielessä huonoja.
  Voiko tuohon kytkeä kovon jotta voi tallentaa maksukanavia?
  Hyvitetäänkö vanhasta hubista jos ottaa tuon uuden? Ja saako uutta hubia myös tupla-hubina eli toiseen huoneeseen myös?
  Jari
 • Valitettavasti kaukosäädintä on mahdollista käyttää ainoastaan bluetoothin kautta sillä infrapunalla ei ole mahdollista käyttää ääniohjausta. Uusi hubi toimii tosin myös aikaisemman hubin kaukosäätimellä jos tällainen kotoa jo löytyy.

  Uuteen hubiin käy mikä tahansa tiedostomuodoltaan FAT32 oleva ulkoinen kovalevy (pois lukien aikaisemman DNA Hubin kovalevy, tämä on räätälöity nimenomaan vain kyseiselle laitteelle). Suosittelemme kovalevyn kooksi vähintään 200 Gt, jotta tila riittää.

  DNA Hubi Tupla –palveluun käyvät niin vanhat kuin uudet hubi-laitteet eli halutessaan uuden hubin voi hankkia Tuplahubina aikaisemman laitteen rinnalle. Tällä hetkellä uuden hubin voi ostaa ainoastaan norm. hinnalla, mitään erikoiskampanjoita esim. jo aikaisemman hubin omistaville ei siis ole.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Miten maksullisien kanavien tallennus (ent kovalevy) on toteutettu?
  Saigon
 • DNA TV kehitystiimi kirjoittI:

  "Sen avulla on mahdollista tallentaa ilmaiskanavien sekä tiettyjen maksullisten kanavien ohjelmia rajattomasti"

  - mitkä maksulliset kanavat voi tallentaa?
  - toimiiko dvb-ohjelmatekstitys tallennuksien toistoissa?
  - toimiiko ohjelmatekstitys (s.199) Norra kanavien tallenteissa? ( pilvi tai kovalevytallennus)
 • Milloin hubiin tulee mahdollisuus tallentaa ulkoiselle kovalevylle iptv-maksukanavia? Tuleeko se mahdollisesti tähän uuteen hubiin vai myös ehkä vanhaankin hubiin?
  Jari
 • ""Tehojen kasvu mahdollistaa esimerkiksi Android TV 10:n käyttämisen laitteen käyttöjärjestelmänä ja pitkään hyvät päivitysmahdollisuudet", kertoo Partanen."

  Kun on seurannut räpellystä tuon aiemman laitteen kanssa, niin eipä ole odotukset korkealla.

  Näin pitkään asiakkaana olleena olisi toivonut selkeää vastaantuloa uuteen laitteeseen vaihtaessa, mutta ei. Olemme maksaneet sekoilevasta ja hetkittäin täysin toimimattomasta laitteesta, eikä sitä oteta millään tavalla huomioon. Selvää on myöskin se, että se vähäkin "kehitystyö" vanhan laitteen kanssa hiipunee täysin.

  Ensi kesäkuun jälkeen näkemiin. Kilpailijanne näyttää saavan 5G-verkonkin näille kulmille nopeammin kuin mitä DNA, joten lähtee ne omat ja firman liittymät muualle sitä mukaan kun sopimukset niiden osalta saavuttavat päätepisteensä.
  Edam C
 • Nämä hyviä kysymyksiä:
  - mitkä maksulliset kanavat voi tallentaa?
  Toimiiko uudella Hubilla Viaplay kanavilla tallennus: esim. yön NHL lähetykset tai jalkapallo Viaplay Football kanavalla?
  Eikö juuri näillä kanavilla aiemmin ollut mahdotonta tallentaa ja tarvittiin ulkoinen kovalevy vanhemmassa Hubissa.
  Voisi olla listattuna toimii/ei toimi tallennus kanavapakettien kohdalla.

  - toimiiko dvb-ohjelmatekstitys tallennuksien toistoissa?
  Reksa
 • Huhuu Dna, saisko edellä oleviin kysymyksiin joita esitimme, vastauksiakin?
  Jari
 • Loppuuko nykiminen?
  Timppa
 • Tarkennusta hieman tuohon eli ilmaiskanavia voi tallentaa rajattomasti ja maksullisten kanavien tallennus onnistuu siis mille tahansa ulkoiselle kovalevylle.

  Kovalevylle voi tallentaa kaikkia DVB-kanavia pois lukien IP-kanavat. DVB-ohjelmatekstitys toimii kovalevytallenteissa, mutta ei verkkotallenteissa.

  Tallennus ei siis eroa aiemmasta hubista muulla tavalla kuin, että uuteen hubiin on mahdollista kytkeä mikä tahansa ulkoinen kovalevy, kun vanhemmassa hubissa oli sille oma räätälöity kovalevy.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Miksi IP-kanavia ei voi tallentaa paikallisesti Hubilla omalle kiintolevylle? Onko tähän jokin aidosti tekninen este vai lakipykälätkö (muka) estää?
  Jari
 • 😄😄😄 samat selitykset ja ohjeistukset ym.sekoilut kuin vanhan hubin aikaan, siis tallennuksissa.
  Marko
 • Miksi vanhempia tilaajia ei siirretä automaattisesti uuteen Hubiin,tämähän selvä sopimus rikkomus sillä palveluntarjojan on taattava kaikille samanlaiset mahdollisuudet Hubin katseluun sillä missään ei ole eritelty vanhaa ja uutta.Samoin kyselty on ainakin puolenvuoden ajan onko tulossa uutta laitetta vai ei.DNA ei ole tiedottanut asiasta ainakaan kysyttäessä asikkaita joten he eivät ole voineet varautua tähän.
  Keskustelua ja kysymyksiä DNA:lta löytyy edellisestä ketjusta sekä myös sitä edellisestä ketjusta.
  Pyytäisin DNA:lta vastausta tähän sillä vielä pari viikkoa sitten tehtiin sopimuksia DNA TV HUBI katseluun ja ne ovat nyt vanhassa Hubissa joka on todettu olevan ominaisuuksiltaan puutteellinen,on vain luotettu DNA:n parantavan palvelua.

  Onhan tämä räireää että toisella Hubilla voi katsoa HBO plussaa ja toisella ei,samalla mainostetaan että kuinka paljon parempi Uusi DNA TV HUBI on verrattuna edelliseen.Kiitos vastauksesta.
  TJT
 • Onko DNA:lla tapana kun edellinen laite on maksettu,niin lanseerata markinoille uusi laite jonka taasen joutuu maksamaan...
  Sopimuksissa mainitaan vain DNA TV HUBI palvelu joten mielestäni DNA on velvollinen toimittamaan asiakkaale myös Uuden laitteen jo maksettuun DNA TV HUBI palveluun...
  Kiittäisin vastauksesta DNA TV HUBI palvelua ja Kehitystiimiä.
  TJT
 • @TJT kannattaa lukea se sopimuksen pieni präntti. Laite on asiakkaan omaisuutta ja DNA koittaa parhaansa mukaan saada sen toimimaan. Jos haluat uuden laitteen niin maksat sen.
  Mutta kun DNA:ta on kyse niin aina pitää olla pieni jippo ja kusetus. Kun purat hubin sopimuksen DNA lukitsee sinun laitteen virittimet ja näin estää laitteen käytön. Samoin käy ulkoiselle kovalevylle.


  Tomppa
 • Ainyt se on omaisuutta vaikka muuttui palveluksi, kun piti sopimusta jatkaa. Mihinkään sopimukseen ei voi luottaa kun dna.
  Arppa
 • Vastatkaahan nyt DNA:lta tuohon virkistystaajuuden automaattiseen säätöön! On todella ärsyttävää käydä sitä vaihtelemassa ja joissakin tapauksissa saman sovelluksen sisällä on materiaaleilla eri fps jolloin tilanne on vielä vittumaisempi.
  Mikko
 • Muutaman tunnin kokemuksella uudesta hubista...
  Suht selkeät valikot ja siirtymiset toimii siedettävällä nopeudella, ei siis latailuja välissä.
  Dna napin valikossa suoratoistopalvelut kohta ihmetyttää kun siinä on valmiina Netflix Areena mtv ja ruutu ja tilaa lisää palveluita josta saa cmorea yms., mutta en löydä paikkaa mistä saisi lisättyä tuohon esim.disney plus ja otettua Netflix pois kun sitä ei ole.

  Ohjeita ei muutenkaan löydy kuin pelkästään perustoimintoihin. 

  Logitech Harmony yleiskauko toimii vanhan hubin sagemcom mallin säädöillä eli ei pakko käyttää laitteen bt kakea.

  Usb muistitikun sain alustettua tallennusta ja ajansiirtoa varten ilman virheilmoituksia, mutta paussi ei toimi ja "tallennus kiintolevylle" katkeaa heti ja ilmoittaa levyn olevan täynnä.
  Tikku on 16gb ja ei kovin uusi, joten voi olla liian hidas. En löytänyt levyn nopeusvaatimuksia mistään.
  Lasse
 • @Lasse
  DNA apin alla olevaa suoratoistovalikkoa ei voi muokata. Jos tilaat palvelut DNA:lta niitä siihen tulee, mutta muuten ei. DNA TV-appi lienee ihan sama versio uudella ja vanhalla, joten se ei eroa tee.

  Tallennus uudistus ihan hyvä (Käy kovo kuin kovo?), mutta ilman DNA:n kaapelia, sille ei tallenneta yhtään maksukanavaa...
  Pena
 • Joopa joo.Tässä on ollut welho laatikkoa,wbox1,wbox2,wbox3 ja DNA TV HUBI,nyt sitten pitäisi ostaa uusi DNA TV HUBI kun eivät pysty parantamaan Android 7:llä olevaa hubia johon luvattiin jo 2020 itse Partanen Android 9:n.Missähän lupaus viipyy.
  Eivät pystyneet vanhaa korjaamaan ja tuli hätä kun uudet palvelut tulivat eikä kyseinen hubi pystynyt näitä toistamaan,HBO Max jne.
  Ei mikään yhtiö toimi niin että suoratoisto palveluissa on kahta erillaista formaattia eli sovellusta.Android 7:n ja Android 10:n.
  Samalla asikas informointi puuttui vielä parisen viikkoa sitten kun kysyttiin sopimuksen uusimista,kysyttäessäkään ei ollut tulossa.Nyt sitten sattumalta UUSI UUSIN DNA TV HUBI...Pystyisikö Partanen vastaamaan tähän kysymykseen tai yleensä kukaan DNA:lta.
  Päätelaite on kerran maksettu joten olettaisi että vanhoilla asikkailla olisi oikeus vaihtaa kyseinen laatikko uuteen koska palvelu on sama.
  TJT
 • Oma laite tilattu 😀 katellaan syksymmällä kun boxi saapuu. En nyt tähän hetkeen keksinyt muutakaan tapaa saada suoratoistoja telkkarille. Onneksi on etämyynnin peruutusoikeus.
  Zub
 • DNA Ilkka palveluasiantuntija:

  Tämä kysymys jäi vielä auki:

  - toimiiko ohjelmatekstitys (s.199) Norra kanavien tallenteissa? ( verkko tai kovalevytallennus)

  Joko vihdoinkin voi päästää Topfield "eläkkeelle" ja ohjelmakortin unohtaa!!


 • @Zup en ymmärrä pointtia? "En nyt tähän hätään keksinyt muutakaan tapaa saada suoratoistoja telkkarille" Näitä laatikoita / tikkuja ym. älylaitteita on pilvin pimein, joilla saat suoratoistopalvelut ns. "tyhmään" telkkariin, jos televisio on niin vanha, että ei tue nykyversioita suoratoistosovelluksista.
  Itse päädyin Mecool KT1 boksiin, jolla toimii kyllä silmäräpäyksessä erilaiset suoratoistopalvelut, mutta myös antennikanavat. Ei tarvitse maksaa 500€, kun 60€ boksilla saa palvelut toimimaan.

  Pudezzio
 • Miten tuolla mecoolilla tallennetaan etänä? Mitenkä useamman tallenteen teko yhtä aikaa? Mulla on ollut pari topfieldiä ja 2 tallenteen rajoitus alkoi ottamaan pattiin.
  Zub
 • Olen yrittänyt etsiä tietoa uuden hubin kiintolevyvaatimuksesta,
  koska boxin autta alustetulla muistitikulla ei edes yritä ajansiirtoa.

  Puhelimessa asiakaspalvelija sanoi että uudessa Hubissa toimii mikä tahansa kiintolevy ja ajansiirto toimii.

  Tänään löysin UKK osiosta edelleen maininnan ettei ajansiirto ole tuettu.
  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-usein-kysyttya#DNA-Hubi-2-sukupolvi

  En haluaisi turhaan lähteä ostamaan kiintolevyä,
  joten voisiko joku DNA:lta nyt kertoa toimiiko ajansiirto vai ei ?

  Lasse
 • Hei,

  Ajansiirto ominaisuus on tulossa hyvin pian.

  Muistitikkua kannattaa käyttää sovellustilan laajentamiseen ja ulkoista isoa kovalevyä tallennusten tekemiseen ja ajansiirtoon.
  DNA TV kehitystiimi
 • Siellä lukee myös, että ykkös versioon voi liittää kovon tai tikun esim valokuvia varten. No ei voi, tai ainakaan sitä levyä ei voi käyttää laitteella mitenkään. Tähän suosittelivat resettiä asiakaspalvelusta. Kokeilin 3 eri hubilla ja yhdelläkään ei päässyt selaamaan levyn sisältöä.

  Taattua DNAta tuokin.

  Ilmeisesti uudella kuitenkin pääsee, jos sopivasti alustettu?

  .
  Pena
 • Saadaanko ajansiirto takaisin myös vanhampaan hubiin?
  Sarzu
 • Käsi ylös ketä uskoo yllä olevan 😂😂😂😂 onhan vanhaankin hupilaatikkoon luvattu vaikka mitä mm. Android 9 🤬🤬🤬🤬
  Visitor
 • @Lasse DNA hyvin pian on oikeassa elämässä pari vuotta.
  Vaikutta siltä että ovat vaan ottaneet uuden raudan ja vanha softasiihen päälle. Ainoa muutos joka nyt on tullut ilmi on kaikkien kovalevyjen tuki ei enää lukittua DNA levyä.

  DNA Kehitystiimi mitenkäs on toimiiko se 50/60Hz automaattivaihdos ja esim. se ikuisesti työnalla ollut HBO tai uusi HBO max vai ovatko nämäkin sillä kuuluisalla Tulossa pian listalla?
  Tomppa
 • Joopa joo hyvin pian on aika laaja aikakäsite, koska ainakaan vanhassa boxissa ei tulossa pian ole mahtunut 1,5 vuoteen mitä olen seurannut.

  Näiden aiempien keskusteluiden perusteella vaikuttaa siltä, että ajansiirtoa lienee siis turha odottaa eli taas meni se ajatus,että käyttäisi vain yhtä laitetta.

  Harkitsen nyt vakavasti, että alan taistelemaan saadakseni tämän hubin palautettua kun ei ole luvattuja ominaisuuksia, joista nimenomaan erikseen kysyin ennen kuin lähdin tätä hakemaan.
  Saavat sitten kaivaa tallentamansa puhelut asiakaspalvelun laadun varmistamiseksi esiin.
  Lasse
 • Olisi hyvä julkaista lista jo tuetuista ominaisuuksista. Ja myös jo lista lukkoon lyödyistä  tulevista ominaisuuksista.
  Toivomuksia tulee varmasti loppukäyttäjiltä.
  Esim. muiden valmistajien digibokseissa julkaistaan ohjelmistoista betaversioita ja niillä haetaan loppukäyttäjän kokemuksia. Eli jos haluaa kokeilla betaversiota ennen sen virallista julkaisua. Toki loppukäyttäjälle virallisesti jaetaan relesoitua/testattua ohjelmistoa. Mutta usein ne julkaistaan hitaalla aikaikkunalla ja voi joutua kärsimään pitkään softavioista, mikäli odotetaan jotain tiettyä päivää. Toki kriittiset ohjelmistokorjaukset pitäisi julkaista nopeasti, mutta nice-to-have eli käytettävyyttä vain hieman parantavat ominaisuudet voivat odottaa virallista release julkaisua. Onko tiedossa tarkempaa aikataulua ajansiirtoon "tulossa hyvin pian". Mitä se oikein tarkoittaa. Loppukäyttäjänä se kuullostaa, että kannattaa odottaa rauhassa, että ohjelmisto kypsyy. Betatestaajaksi ei varmaankaan ole tunkua, mikäli aikataulut uusista ominaisuuksista eivät ole tarkempia. Kyllähän kaikkea hienoa halutaan, mutta ei kait ne kerralla tule ohjelmistoon vaan ripottelemalla ne julkaistaan, niin ei liikaa muutu kerralla, jotta viat löytyy nopeammin ja niiden korjaus nopeampaa tehdä.
  Reksa
 • Kyllä mulla HBO Max toimii hubilla. Nytkin katson parhaillaan. Nykii toisinaan vähän. Vaikuttaa siltä, että tehot ei riitä. Siksi tätä 2.0 laitetta läksin kokeilemaan.
  Zub
 • Kyllä mullakin auto toimii, "tosin nykii välillä vähän". Suomeksi tarkoittaa, että ei toimi!

  Mikä on DNA:n selitys, jos kerta HBO toimii uudessa (Vai toimiiko?), mutta vanhaan sitä ei koskaan saatu toimimaan? Max toimii ehkä paremmin, mutta ei niin kunnolla, että sitä viitsisi katsoa hubilla...
  Pena67
 • Kerron lisää kun saan boxin. Koittamaan nyt malttaa. Laite julkaistiin. Eilen.
  Zub
 • No harva varmaan jaksaa enää odottaa taas lupauksia 2 vuotta ja todeta, että ei niitä korjauksia tullut. (Ja jossain vaiheessa mentiin ominaisuuksien kohdalta takasinkin päin.)

  Joten jos ei tarvitse ihmetellä ettei täällä porukka oikein luota DNA:han enää, vaan haluaa selkeitä vastauksia. Joita itseään kunnioittava firma antaisikin asiakkailleen!
  Pena67
 • Nyt tosin pääsee vertaamaan onko DNA TV-sovelluksen hitaudet ja jumitukset laitteesta, tehoista kiinni vai koodista. Itse veikkaan koodia ja toimii ihan samallailla uudellakin siis, (kun on sama sovellus).
  Pena67
 • Selitykset nähty. Hupilaatikko lentää jorpakkoon. Uutta en hommaa. Harmi kun muuten DNA TV palvelu on ok.
  Arppa
 • Hei,

  HBO Nordic sovellus ei toiminut Hubi 1:llä juurikaan. Heidän uusi sovellus HBO Max toimii nykyisellä Hubilla sekä uudella Hubi (2.sukupolvi). Joitakin ilmoituksia on saatu, että Hubi 1:llä on ajoittaista pätkimistä joillakin käyttäjille. Tällöin kannattaa poistaa muut sovellukset käytöstä.
  DNA TV kehitystiimi
 • Poistaa muut sovellukset käytöstä, jotta voi käyttää toista sovellusta???? Vittu mitä paskaa!!!!!
  Visitor
 • DNA Kehitystiimi mitenkäs on toimiiko se 50/60Hz automaattivaihdos
  Tomppa
 • Hei,

  Automaattisesti ei vaihda, käsin voi vaihtaa.
  DNA TV kehitystiimi
 • Eikä vaihda virkistystaajuutta edes sovelluksen tehdessä normaalin api kutsun? MIKSI!?!
  Mikko
 • Hieman taidan toistaa itseäni, mutta kyllä tämä sähläys on jo nähty. Nelisen vuotta maksettu yhdestä boksista joka ei toimi, ja nyt tulisi tilalle uusi, joka vain hieman paremmalla raudalla varusteltu. Näen itseni liian selvästi samassa tilanteessa tuon uuden laitteen kanssa kuin tämän nykyisenkin. Kiitos, mutta ei kiitos.
  Hupilaatikko
 • Toistan myös itseäni, mutta isänpäivänä oltiin taas kyläilemässä ja katsottiin jalkapalloa hubilta. Ei jumalauta sitä kuvan nykimistä. Isäntä itse ei siitä välittänyt, mutta aivan järkyttävää oli katsoa. Viasport kanavalta kun taas katsottiin, oli kuva moitteeton. En ymmärrä alkuunkaan, miksei niinkin keskeinen toiminto, kuin automaattinen virkistystaajuuden säätö (siis sovellusten itsensä pyytämänä) voi onnistua? Käsin vaihtaminen vituttaa, kun aina ei edes tiedä missä muodossa striimiä tulee, niin kokeilemiseksi menee. Yrittäkää nyt edes!
  Mikko
 • Toistan kysymykseni koska siihen ei ole vieläkään vastattu:
  Miksi IP-kanavia ei voi tallentaa paikallisesti Hubilla omalle kiintolevylle? Onko tähän jokin aidosti tekninen este vai lakipykälätkö (muka) estää?
  Jari
 • Tekijänoikeus järjestöt tekevät joskus tavallista kuluttajaa ärsyttäviä asioita. Siltähän tuo vaikuttaa. Mene ja tiedä.
  Zub
 • Illan testaillut Hubin 2.0 versiota ja toimii, pikaisella kokemuksella ei moitteen sijaa käyttökokemuksessa. Tuon vanhemman version kohdalla kannattaa ottaa vuoden 2017 android puhelin käteen, asentaa Netflix tai HBO Max ja kokeilla toimiiko, epäilen. Vanha versio Hubista jäänyt raudan ja muistin kohdilla ajasta iäisyyteen, 4 vuotta on pitkä aika appien kehittyessä..
  IT
 • @IT miten Teksti-TV toimii?
  Zub
 • @Zub Lataa joka sivun erikseen, mulla IPTV kanavat valittuna, en juuri TekstiTVtä käytä
  IT
 • @IT mites urheilu suoratoistosovellusten kautta onko kuva ”nykivää”?
  DNA vahvisti ettei virkistystaajuutta automaattisesti vaihdeta.
  Tomppa
 • Jari: eipä saa kilpureillakaan IPTV kanavia talteen paikallisesti

  Zub
 • Saa. Telian digiboxilla voi tallentaa kanavat kovalevylle @Zup (Sillä kaikki tulee IPTV:n kautta), joten ei se mahdotonta ole.
  Pena
 • @Pena, ei pidä paikkansa. Telian digiboxilla ei saa tallennettua edes läheskään kaikkia peruskanavia, eikä juuri mitään maksukanavia, niissä on toki osassa catch up -toiminto.

  Täältä löytyy faktaa: https://www.telia.fi/dam/jcr:a614432c-bf9a-4e45-a614-73565988886c/21-11-TeliaTV-kanavakartta-digiboksi-marraskuu-FI.pdf
  Sarzu
 • No mitäs tonne kovalevylle sitten voi tallentaa jos ei ohjelmia (Ei ollut kyse mistään pilvipalvelusta):
  https://www.telia.fi/asiakastuki/tv-ja-viihde/tallennuspalvelu#tallentava-kovalevy-digiboksille
  Pena
 • @Sarzu
  Digiboksiin voi liittää kovalevyn pysyviä tallennuksia varten. Tallentavan kovalevyn on oltava meiltä hankittu, jotta se sopii digiboksin kanssa yhteen.

  • Tallennukset säilyvät niin kauan, kunnes poistat ne
  • Kovalevyn 500 GB tallennustila riittää sadoille tunneille ohjelmaa
  • Kovalevylle voit tallentaa myös maksukanavia
  • Saat käyttöösi kätevän, perinteisistä digibokseista tutun ajansiirto-ominaisuuden.
  Eiköhän jatketa aiheesta seuraavaksi, mutta on mahdollista tallentaa IPTV-kanavia, sopimus juttu vain. Toisin kuin pilveen niitä ei voi kenelläkään tallentaa...
  Pena
 • @Pena, my bad onkin uusi juttu - selvittelin Teliaa vaihtoehtona aiemmin ja silloin ei vielä ollut tarjolla.
  Näyttää toimivan vain uudemmilla digiboxeilla ja vaatii Telian laajakaistan.
  ”Telia TV digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa.”
  Sarzu
 • Joo mullakin kaatui Telian boxin osto siihen että pitää olla Telian netti että saa kaikki ominaisuudet.
  Zub
 • Mitens toi DNA uusi hupilaatikko.
  Naapuri osti uudenuutukaisen hupilaatikon.
  Tarjosi sitä vanhaa laatikkoa minulle.

  Pitääkö se aktivoida jotenkin,poistaa naapurin käytöstä.
  Ja siirtää se sitten minun käyttööni.
  Onko sen käyttö jotenkin maksullista "KK maksu"

  Edellyttää,että otan sen käyttööni.
  En ole aijemmin hupilaatikkoa käytellyt.
  BQ24
 • @BQ24 : Pitää aktivoida DNAn aspan avulla. Muuten siinä ei virittimet toimi laisinkaan.

  offtopic:
  jahas, ja jälleen hypätään kohti tuntematonta. uusi hubi tilattu ja vanhasta tulee uuden aktivoinnin jälkeen nk. verkonpaino. Samoin kovalevystä tulee turha, pitänee kurkata saisko ton forkattua muuhun käyttöön, kuten tein aikoinaan mm. wboxin kovalevylle. Kuukausimaksu netin kanssa nousee nyt uudessa sopparissa eurolla, joka on aika se ja sama. betatestaus siis jatkukoon... 😉  Ensio Käämi
 • Hei,

  Jotta saat kaiken irti Hubista (suorat kanavat ja tallennuksen) kannattaa laittaa siihen DNA TV -palvelu. Saat sen asiakaspalvelusta 044 144044 tai DNA Kaupasta.
  DNA TV kehitystiimi
 • Hei,


  IP-kanavien tallentaminen ei ole mahdollista kovalevylle, mutta jos kanava on viritetty Hubille ja on antennipiuha kiinni Hubissa, voi kanavaa tallentaa. Kehitämme myös lisää catch-up kanavia jolloin tallennustarve vähenee. 


  DNA TV kehitystiimi
 • Hei DNA,
  Tiedetään ettei ip-kanavia voi tallentaa kovalevylle mutta se kysymys kuuluu että MIKSI? Siihen ei saatu vieläkään vastausta! Voitteko siis vastata suoraan kysymykseen?
  Jari
 • Edelleen villi veikkaus sopimustenniset asiat / Teosto / kopiosto.
  Zub
 • Ihmettelen jos Teosto/Kopiosto on tuon paikallisen tallennuksen eston takana koska myydäänhän kovalevyllisiä digiboksejakin ja telkkareita joissa kovotallennus on mahdollinen, miksi joku Hubi ip-kanavineen olisi erilainen ettei sallita tallennusta kovolle kun kuitenkin hubilla voi tallentaa kovolle jos kytkee antennijohdon paikalleen?
  Edelleen odotan Dnalta vastausta kysymykseeni!
  Jari
 • Antaapa olla en viitsi ottaa huvittavaa hupilaatikkoa riesakseni.
  Kun on seurannut noita keskusteluja aiheesta,
  niin ompa käyttäjillä ollut hupia kerrakseen,
  tapellessaan hupilaatikon ongelmista.

  Jotka vielä voi siirtyä uuteen hupilaatikkoon.
  Niitä sitten päivitetään päivitysten jälkeen,
  eikä mitään muutosta tietenkään tule entiseen.

  Toosa + Netti + Hubi + Dna TV sovellus + Kanavapaketit = XX,€,roo KK
  Osta kakkaa,saat 36 KK kaupanpäälle.
  BQ24
 • Hei,

  IP-kanavien tallennusta kovaleyvlle ei ole teknistä tai sopimus estettä. Sitä ei ole vielä vaan toteutettu. Pitäisittekö tärkeänä ko. ominaisuutta? Ja missä tilanteessa käyttäisitte sitä?
  DNA TV kehitystiimi
 • No ihan yhtä tärkeä iptv tallennus varmaan kuin muutkin tallennukset? Mikä kysymys tuo nyt oli?
  Mikko
 • Nyt kun olette forumilla, miksi sovellukset eivät voi itse ihan Androidin standardiratkaisuin vaihtaa virkistystaajuutta?
  Mikko
 • No ne jotka ei ole DNA:n kaapelissa eivät voi tallentaa maksukanavia ollenkaan. Tai joilla ei ole kaapeli kiinni esim. sijoittelun takia hubissa. Eiköhän siinä ole jo syytä aikapaljon. Ihme, että tuollaista edes kysytään...
  Pena
 • Onko vieläkään tulossa mahdollisuutta järjestää kanavat omaan järjestykseen. Tuttaa selailla kanavia tai muistella niiden paikkoja
  Tuomas
 • Kysyin jo aiemmin, että tuleeko nyt samoja ominaisuuksia takaisin vanhaan hubiin, kuten mm. toistuvat tallennukset maksukanaville (kovolle) sekä ajansiirto? Vastaisiko joku tähän, kiitos.
  Vai kehitetäänkö nyt sittenkin vain uutta hubia?

  Sarzu
 • Hei Dna!
  Jos kerran mitään teknistä tai sopimuksellista estettä ei ole toteuttaa IP-kanavien tallennusta usb-kovolle niin toteuttakaa ihmeessä se, en varmasti ole ainoa joka siitä hyötyisi ja joka sitä toivoo.

  Dnakin hyötyisi kun sillä olisi tällainen kilpailuvaltti muihin operaattoreihin verrattuna!

  Jo pelkästään se että mm. monilta leffa- ja musakanavilta tulee ohjelmaa myös yöaikaan ja jotta ne leffat ja musat saisi katsottua, olisi kiva jos ne voisi tallentaa usb-kovolle katsottavaksi silloin kun itselle parhaiten sopisi. Sama tietysti koskee myös urheilua.
  Niin ja toivon tuota ip-kanavien kovotallennusta myös vanhalle Hubille!

  PS. saako teiltä vielä vanhaan Hubiin räätälöityjä kovalevyjä?
  Jari
 • @Jari

  Tuolla jotain tietoa vanhan hubin kiintolevystä:

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubin-kovalevy/

  Pasi
 • Joo ehdottomasti ääni IPTV tallennukselle. MTV puskee ökkä hyvää settiä.
  Zub
 • @jari

  Asiakaspalvelusta saa vielä Hubi 1 kovalevyjä hankittuja. Miltä kanavilta tallentaisit musiikkia? Katso jälkikäteen osiosta löytyy monelle maksukanavalle jälkilähetyksiä.
  DNA TV kehitystiimi
 • Hei DNA
  Tallentaisin musiikkia kaikilta MTV/Viacomin musiikkikanavilta eli MTV Hits, Club MTV, MTV 80s, MTV 90s, MTV 00s sekä myös Mezzo HD ja Mezzo Live HD kanavilta.

  Kiitos tiedosta että niitä Hubi 1:n kovoja saa edelleen asiakaspalvelusta.
  Jari
 • On kyllä erikoinen tapaus tämä IPTV tallennus. Ei olla tehty ominaisuutta, kun ei sitä varmaan kukaan tarvitse. Haittaako se jotain muuta toimintaa, vaikka se siellä on?

  Pudezzio
 • Eikös se selitys kuulunut, että ajansiirtoakaan ei "kukaan" halunnut ja ilmeisesti jatkuvia tallenteitakaan kukaan ei käytä, kun ne poistettiin 1 versiosta, kohta pari vuotta sitten.

  Silloinkin kysyttiin, että käyttäisikö niitä kuka ja miten. Vaikka oli kuinkapaljon vastauksia, ei ne takaisin ole tullut.

  En tiedä keneltä DNA näitä ominaisuuksia oikein kysyy, varmaan niiltä tyytyväisiltä asiakkailta, jolla "kaikki toimii" ja muilla ei niinkään väliä.

  Täydelliseltä puuhastalulta vaikuttaa edelleen kehitys ja kuinka vaikeaa voi olla vastata edes 2 esitettyyn kysymykseen, ilman että asioita tarvitsee kysyjien jankata kokoajan.
  Pena
 • Meillä on hubi toiminut ok, mutta olen hämmestellyt ja kaivannut kadonneita ominaisuuksia sekä kysynyt niiden perään useamman kerran.
  En ymmärrä miten päivityksessä voidaan mennä ominaisuuksissa taaksepäin - yleensä kehitys on eteenpäin menoa.
  Sarzu
 • Joo kehitystiimille vinkkinä että mitä jos laitatte asiakkaille kyselyä että mitä ne haluaa. Asiakkaita vartenhan te näitä teette?
  Zub
 • Tuli sitten tällänenki tilattua kun ei pääse " digiboxi " nostalgia sairaudesta eroon . Joku tais sanoa että vanhan hubin kaukosäädin toimii tässä , toivoisin niitä erikseen myyntiin mikäli mahdollista ? Toki tolla uudellakin varmaan  pärjää mutta siitä ei saa taas esim . yleiskaukosäätimeen opetettua toimintoja kun nappeja on aika vähäinen määrä .
  Saapas 2.0
 • Hei,

  Hubi 1 kaukosäädin toimii hyvin Hubi 2 laitteessa. Äänihaku jää puuttumaan, mutta muuten pystyy käyttämään. Olemme testanneet joitakin yleiskaukosäätimiä. Myös TV:n omat esim. Sonyn kaukosäätimellä pärjää.
  DNA TV kehitystiimi
 • @DNA TV kehitystiimi,

  Kun te täällä melko nopeastikin vastailette kysymyksiin, onko pakko valita vain nämä "helpot". Esim. tuota sovellusten näyttötilan vaihtoa ette suostu kommentoimaan lainkaan. Miksi? Miksi sovellukset eivät saa vaihtaa näyttötilaa tai tueta Android käyttöjärjestelmän standardeja tämän suhteen?
  Mikko
 • Tuota pitäis varmaan kysyä Sagemcomilta?
  Zub
 • @Zub,

  Loppukäyttäjälle DNA toimittaa palvelun, ja vastaa siitä asiakkailleen. Ei varmasti Sagemcomilla vastata mitenkään jos sieltä lähtee kyselemään. Tämä ei ainakaan ole minkään kilpailullisen tai liiketoiminnallisen syyn takia salattava asia.
  Mikko
 • Hei,

  Kiitos palautteista, toki yritämme kaikki toiveet toteuttaa, haaste on enemmänkin missä järjestyksessä tuomme uusia ominaisuuksia tai parannamme aikaisempia.

  Automaattinen virkistystaajuuden muutos vaatii Android version 11. Perehdymme asiaan myöhemmin, kun Android 11 päivitys on ajankohtainen.

  Toiveita uusista ominaisuuksista otetaan vastaan. 

  DNA TV kehitystiimi
 • Toiveita otetaan vastaan mutta eipä niistä mitään tunnuta toteutettavan - fontin muutokset ja muut näperrykset kylläkin

  Vieläkään ei vastata todellisiin kysymyksiin. Koska hub1 saa Android päivityksen? Koska tulee kanavien järjestelymahdollisuus?
  Koska ratkaistaan hubin kaatumiset ja ohjelmien toimimattomuudet?
  Tuomas
 • @DNA TV kehitystiimi,

  Miten niin vaatii Android 11 version? Mikä vaatii? Virkistystaajuutta ja näyttötilaa on saanut jo useassa Android versiossa vaihdettua, kun sille löytyy fw tuki ja annetaan sovellukselle oikeus tuo suorittaa?
  Mikko
 • No, ajansiirto ja jatkuva tallennus ominaisuuksista on toiveissa ollut koko ajan.
  Mosku
 • Ahaa.... taas kaikkia parannuksia luvassa heti välittömästi seuraavan Android-version kanssa.

  Miten tämä kuulostaakin kummallisen tutulta? Veikkauksia, että montako vuotta tähän menee eikä valmistu sittenkään?


  Edam C
 • Tehtiin 50 cc moposta 52 kuutioinen ja kehutaan että nyt kulkee..
  Timppa
 • Ajansiirto !

  On ollut ns. perustoimintoja jo ekoista tallentavista digiboxeista lähtien, joten luulisi sen onnistuvan uudellakin tekniikalla.
  Lasse
 • Toimiiko hubi Samsung TV (2021) kaukosäädin sovelluksella, joka toimii ilmeisesti IR-signaalilla?
  JP
 • Android 11,milloin saa sen Android 9:n edelliselle Hubille joka tuli maksettua pari viikkoa sitten.Kun nyt kehittelette niin paljon niin se juuri maksettu on yhä Android 7:n vaikka on luvattu 8:n ja sen jälkeen 9:n Android versio.
  Pitääkö tässä nyt maksaa yli Tuhat Euroa että pääsee katsomaan uusinta uutta Hubia.Sillä hinnalla kylläkin lähtee TV joka on uusinta uutta TV:tä.
  Ihan näin Kehitystiimille tiedoksi että Uuden Hubin tietoturva päivityksetkin on jostain sieltä yli vuoden takaa,eikä Google edes enää tue versiota 7:män.Olisi hiukan Kehitystiimille tekemistä kun entinenkään ei ole ajan tasalla,kaikkea on kysytty sieltä mutta mitään ei ole tullut.Miksi nyt ollaan niin innokkaita kehittämään.
  Kaapeli verkossa toimivat Elisan,DNA ja Telia yhtenäisesti eikä siinä ole sidonnaisuutta kenen Operaattorin purkkia käyttää.Elisalta saa koko sovelluksen Appina TV:hen jos on jonkinlainen äly TV.DNA voisi harkita myös samaa systeemiä jota nyt saa IOS sovelluksiin,eli DNA TV.
  TJT
 • @TJT jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin android versiota ei saada päivitettyä.

  Te ketkä olette saaneet uuden hubin niin miten toi kuvan nykimisongelma? Onko sitä vai ei.
  Tomppa
 • Suoratoistoista en ole huomannut. Onko linkkiä esimerkki videoon?
  Zub
 • Yleensäkin olen sitä mieltä että DNA TV HUBI on palvelu samassa kuin vaikka DNA Netti.Kun ostat sen niin palveluntarjoa toimittaa jo maksetusta laitteesta ajankohtaisen laitteen asiakkaalle.
  Android 10:n tukee paljon erillaisia ääni ja tiedosto formaatteja,esim. Netflix toimii AV1 codekilla kun vanha on VP9:n.Samoin äänissä on kaikki formaatit kuten Dolby ja kaikki sen eri vaariaaatiot.
  Toivoisin että DNA ottaa huomioon myös tämän kannan kun Uutta DNA TV HUBIA ja sen palvelua kehitetään.Tosin jos siihen Android 10:n boxiin heitetään suoraan vanha softa ilman mitään konfurgaatiota Android 10:n ominaisuuksiin niin se ei kylläkään toimi.
  Ihmettelin kylläkin miten on saatu aikaan USB portti niin ettei siihen käy kuin vanha DNA TV HUBIN kovalevy,toisinsanoen sovellukselle ei ole tehty mitään Android 10:n ominaisuuden hyödyntäviä sovellus uudistuksia.

  Nyt vain toivoisin että DNA ottaa huomioon ne pitkäaikaiset asiakkaat jotka ovat pysyneet kyseisen HUBIN asiakkaana ja tiedoittaneet paljon vioista ja samalla osallistuneet parhaan mukaan sen kehitykseen,vaikka heitä ei ole vuosien kuluessa mitenkään palkittu näillä Foorumeilla.
  TJT
 • @TJT Hyvin tuntuu toimivan puolterainen vanhempi usb hdd levy, ainakin tallennuksiin. Kun tuon ajansiirron ja 50/60 Hz probleemat saa vielä järjestykseen on kaikki suht hyvällä tolalla. Itse en kaipaile maksukanavien tallennuksia, leffojakin voi katsoa uusintoina riittämiin eri striimeinä. Vanhan hubin rauta, kuten aiemmin mainitsin oli 4 vuotta vanha, pitkä aika tällä sovelluskehityksen tahdilla. Hyvä tästä tulee, positiiviset fiilikset uudesta Hubista, ei takkuile, vaikka säätime painikkeita painelis vähän nopeamminkin. Ilmeisesti kill - komento tappaa suljetun sovelluksen automaattisesti, näin muisti ei täyty ja takkuilua ei tule. Vanhassahan sovellukset jäi taustalle ja muisti täynnä, ainoa vaihtoehto tuulettaa virtajohtoa, jotta sovellukset sammuvat totaalisesti.
  IT
 • Ma tuli v2 hubi ja to lakkas vanha toimimasta(sattumaa?). Kiva yllätys että sai upgradettua vanhan 6 ekellä kk+ hubi palvelu. Ois pitäny vaihtaa se vanha ehjään ehkä, pelaahan siinä sentään netflix. Koti valikon playkauppa ei pelaa, pitää mennä sovellukset kautta playhyn. Kake oli hetken aikaa mykkä, ei valoja, ei toimintaa. Ainoa että latauksessa sytty valo. Paritus kombolla alko taas pelaan. Plussana että hiiri saatu pelaamaan, tosin ei aina pelaa kuten natiivi androidissa. Gtmedian androidissa menee aina oikealla napilla pykälän taaksepäin.

   Se aikasemmin mainittu että muut ohjelmat pitää poistaa hbomaxia käytettäessä, siis sulkea tupla home painalluslistalta. Disney+ ja hbomaxi pelas iha ok v1 hubilla.
  Markus Koskelainen
 • Disney+ toimii hyvin versio 1:sellä, jos vaihtaa 60 hz tilaan, johon sovellus on tehty. Jos ei huomaa nylkytystä siinä 50Hz tilassa, ei muista nykymisistä kannata sitten puhua ollenkaan, tuo on niin selvää. Kaikkien silmät ei tuota ilmeisesti näe kuitenkaan.

  Tämä ei ole uuteen versioon muuttunut tietenkään, koska yllä kerrottu, ettei automaattinen 50/60 ole tuettu. Siinä siis sama ongelma.

  Äkkiseltään ei ole mitään muuta hyötyä kakkosversiosta, kun tehoa lisää ja uudempi android tulevaisuutta varten. Nämä normaali sovellukset toimii kyllä vielä ihan hyvin Android 7, jos laite vaan niitä muuten osaisi tukea.

  Eli "Uuden" DNA TV raskastakin raskaampi koodaus voi toimia sillä uudella jouhevammin. Koodaamisella sen kyllä saisi toimimaan ykkösversiollakin, ilman että käyttää 80% tehoa kokoajan.


  Pena67
 • Juu tuli eilen otettua käyttöön tää . Vaikuttaa ihan hyvältä tosin osin koska oon laskenut odotuksiani digiboxien ym. härveleiden suhteen . Katson suosiolla kaapelilähetyksenä futikset . Kaukosäädin onkin ihan hyvä katsoin ensin vain jotain mainoskuvaa missä ei näkynyt kaikki painikkeet . Hdmi arcin kautta tosiaan toimii telkan oma säädin myös . One for all säätimen sai aktivoitua mutta siinä ei toimi kun äänen säätö , kanavan vaihto ja virta nappi eikä voi kopioida toimintoja .

  Muutama huomio vielä eli android kotivalikon lisätyt suosikit poistuu aina välillä itsekseen . Kanavalta toiselle paluunappia ei taida olla tai en oo vaan huomannut sitä ? Äänikielen valinta tapahtuu mistä ? Vai onko vaan asetukset - ääni kautta ?

  Enivei positiivinen ensi vaikutelma laitteesta .

  Saapas 2.0
 • Äänet ja tekstit valitaan painamalla keskinappia ja sitten ylöspäin niin pääsee niihin säätövalikoihin. Ilmeisesti oon onnitunut välttää yhen ongelman kun tykki pelaa 60hz tilassa
  Markus Koskelainen
 • Toimiihan kaikki näytöt 50 ja 60 hz tilassa. Hubista sen vaan joutuu käsin vaihtamaan, kumpaa käyttää. Jos kaikki suoratoistot ja suorat lähetykset näkyy hyvin omasta mielestään (Ilman, että muokkaa välillä lähdöksi hubista 50 tai 60hz). On onnekas ja silmät ei erota ongelmaa..

  Meille kenen silmät tuon erottaa, se on asia joka tarvitsisi korjata ehdottomasti, muuten on suoratoistoja parempi katsella muilla laitteilla ja hubilla voi sitten käyttää muutamaa sovellusta + DNA TV:tä.
  Pena67
 • Pelaaks muilla maikkarin tekstitykset suomeksi suomalaisissa ohjelmissa?
  Markus Koskelainen
 • Tänään havaitsin verkkotallennuksia katsoessa, että kuva ja ääni ei tule synkassa.
  Esim. Leffassa koputetaan oveen niin viimeinen koputusääni tulee kun käsi on jo alhaalla ja lauluohjelmissa huulet liikkuu häiritsevästi väärässä tahdissa.
  Netti 400 valokuitu plus eli ei siitä pitäisi olla kiinni.
  Onkohan tämä yleinen ongelma?
  Ja uusi hubi on kyseessä.
  Lasse
 • Kyllä se ainakin vanhalla Hubilla on ollut ongelma,siitä on juttua monilla keskustelu palstoilla DNA:lla.Esim. Jääkiekossa nykivä tai viiveinen kuva jne.
  Luulisin että uudessa Hubissa on sama niinsanottu Pilvipalvelu jossain DNA:n serverillä ja kuva ja ääni ei synkkaa keskenään ihan kohdalleen.Taitaa olla ihan video kyseisestä ongelmasta pari palstaa sitten.
  TJT
 • Aukeaako noi Hubin kautta tilatut kanavapaketit ( esim. Cmore Total ) heti , vai viiveellä kuten Dna sivuilta tilatessa ?
  Saapas 2.0
 • Mielenkiinnolla seuraan uuden hubin kokemuksia, koska vanha on ollut käytössä ja melko huonoja kokemuksia on...

  Laitoin kokeilun vuoksi Elisa Viihteen ja boksi tuli eilen. Lupailtiin paljon, mutta eipä ole yllättäen sitä mitä luvattiin. Laitteella ei pysty käyttämään mitään ylimääräistä palvelua/ohjelmia, esim Spotify, Disney+, hbo nordic (jos tämä otettu muuta kautta kuin elisalta). Eikä näiden striimaus onnistu edes kännykästä. Eli pitäis hankkia chromecast vielä tän rinnalle. Pelkästään tämän takia irtisanon palvelun. Lisäksi selvisi käyttöönoton jälkeen, että pitää olla elisan netti jos haluaa katsoa tiettyjä iptv-kanavia. Lisäksi nelosen kanavat ovat lopettaneet näkymisen kaksi kertaa eilisen jälkeen. Asiakaspalvelussa ei osattu auttaa. Sanoivat, että tallennuksen kautta voit kattoa tai sit irtisanot palvelun 😁 muuten laite vaikuttaa pätevältä ja toimivalta.
  Eli jos joku harkitsee elisan palvelua, niin en suosittele.

  Ilmeisesti uudessa hubissa pystyisi näitä maksullisia palveluita katsomaan, ehkä kanavien katselu ja tallennus voisi toimia (ainakin jotenkin 😊). Mutta kannattaako sitoutua taas uuteen DNA:n palveluun/laitteeseen, jos sekin on sekundaa?
  Jasso
 • DNA:lla on mielestäni valittu oikea alusta, kun lähdetty Android TV:n päälle rakentamaan palvelua. Lähtökohtaisesti tämä tarkoittaa kaikkien palvelujen käyttöä yhdellä laitteella - tällöin voidaan puhua kodin viihdekeskuksesta, kuten DNA on markkinoinnissaan laitetta mainostanutkin. Sen takia harmittaakin ihan suunnattomasti, että homma pilataan joko valitsemalla laitetoimittaja jolla ei ymmärrystä miten käyttäjäkokemus saataisiin ihan uudelle tasolle (pelkästään se pirun virkistystaajuus, ettei sitä käsin vaihtaessa unohda esim. 60hz ja kaikki muut katsovat nykivää kuvaa). Tai sitten DNA:lla ei riitä osaaminen laitteen kehittämisessä. Epäilen ongelman olevan firmiksessä, joten tukea vaadittaville - ja ihan Android dokumentaatiostakin löytyville - standardiratkaisuille ei ole. Ja kuten tässä on tullut nähtyä, ei ole eikä tule.
  Mikko
 • Ainakaan Nelosen kanavat ei näy IPTV:n kautta DNA:lle (Ei edes DNA:n netillä), muutakuin noin tallenteena. Näissä nelosen kanavissa kaikilla operaattoreilla "ongelmia" sopimusten kanssa ja kirjavia käytöntöjä.

  Tuo Android pohjaisuus tuo edun kilpailijoihin DNA:lla, kun vielä viitsisivät toteuttaa sen kunnolla.
  Pena
 • Jos tarkoitus on katsoa vain IPT ja Nettipakveluja niin kannattaa ostaa Apple TV.Maksaa 200 euroa ja taatusti osaa toistaa kaikki ohjelmat oikein ja scaalata kuvan vaikka 8K formaattiin.
  Samoin Applen palvelusta löytyy samanlainen palvelu kuin DNA TV.Oikeastaan se on saman firman tuote kulkee vain eri nimellä.
  Ääni formaateista löytyy Dolby Atmosta jne.jos on vaikka Kotiteatteri vahvistin.Ihan vain vertailun vuoksi.Eikä ole kiinni siitä nettipalvelusta eli Operaattorista.Yleensä kaikki palvelut mitä tulee Operaattorelta saa myös suoraan palvelun valmistajalta.
  Samoin toistaa kaikki mahdolliset musiikki palvelut,tosin suurin osa on jo integroitu Kotiteatteri vahvistimeen kuten Yamaha joka myös osaa scaalata kuvan miten haluaa ja tukee itse myös kaikki kuva ja ääni formaatit.Parhaaseen tulokseen pääsee jos TV:ssä on ARC liitin joka toimii Kotiteatterin vahvistimen välillä eli liittää ne pariksi.
  Tosin hintaa tulee mukavasti mutta on varsin toimiva ratkaisu.Kotiteatteri vahvistimet ovat siitä hyviä että päivittyvät netin kautta ja palveluja,uusia ominaisuuksia tulee vuosikausia kuten myös Apple TV:lle.
  Tuntuu ainakin mitä nyt on katsonut näitä kirjoituksia niin DNA ei ole optimoinut softaa ollenkaan Android 10:lle vaan on laitettu sama softa ja toivottu parasta.Näinhän sen ei pitäisi olla sillä Android 10:n toimii ihan eri tavalla eli käsittelee tiedostot toisin vaikka kuin Android 7:n.
  TJT
 • Hei,

  Hubin kautta tilatut kanavat ja suoratoistopalvelut ovat heti käytettävissä. Viive on maksimissaan minuutin luokkaa.

  Hubin kautta voi tällä hetkellä tilata Netflix, Elisa Viihde Viaplay, Telia Liigapassi ja C More paketteja.


  DNA TV kehitystiimi
 • On kyllä jännä toi DNAn logiikka vastailla täällä vain itse valitsemiinsa kysymyksiin 😂
  Visitor
 • Kannattaisi varmaankin kysymykset osoittaa suoraan @DNA TV kehitystiimiNiin heidän varmaankin helpompaa poimia kysymykset joihin kaivataan vastausta, muuten voi hukkua jappasuun eri ominaisuuksista. Itseä kiinnostaa lista avoimista ongelmista ja mitä niille ollaan tekemässä tai onko jo korjaus työn alla ja testeissä. Tämän jälkeen tieto milloin korjaus julkaistu. Jos pyyntö on uusista ominaisuuksista, niin miten niihin reagoidaan. Ollaanko toteuttamassa millä aikataululla tai ei olla toteuttamassa.
  Reksa
 • Mitä eroa on uudella DNA Hubilla ja vanhalla DNA hubilla näin asiakkaana haluaisi tietää kun kummassakin on näköjään samat viat.
  Erikoiseksi tekee vielä että uudessa DNA Hubissa joutuu käyttämään vanhan Hubin kovalevyä paikalliseen ohjelman tallentamiseen USB portin kautta.
  Toisinsanoen uudelle DNA Hubille ei ole tehty USB portiin salausta että siihen voi kytkeä minkä tahansa nykyisen myymälöissä myytäviin USB kovalevy kovalevyille kuten oli Wbox kolmosessa.
  Kovalevy tallennus taitaa sitten olla kiven takana jos ei omista vanhaa DNA Hubin kovalevyä.
  Nettipalvelun kuten HBO Max saa halvemmalla suoraan HBO:lta neljän ja puolen euron hinnalla.
  TJT
 • @DNA TV kehitystiimi

  1. Valinta toistuvien tallennuksien asettaminen EPG:stä dna Tv palveluun tai kovalevylle (ilmaiset ja maksukanavat) onko tuettuna ja ollaanko toteuttumassa?

  2. Näkeekö jostakin helposti listan kaikista jo asetetuista ajastuksista, hankalaa ja hidasta käydä EPG:stä rullaamalla ohjelmia/kanavia?

  3. Voiko EPG:stä valita jonkin ohjelman ja hakea ohjelmaa koko EPG:stä ja näyttää listan löydetyistä ohjelmista? Samalla voisi myös näyttää onko ohjelma jo nauhoituksessa.

  4. Entä asetus timeshiftille nauhoitusajalle esim. Ennen ohjelman alkua ja ohjelman loppuun ollaanko tarjoamassa optiona? Hyödyllinen kovalevytallennuksille.  Reksa
 • Hubi 2
  Perus asennus meni mukavasti (kaapeli+wlan) 
  Uusi kaukosäädin ei lataudu joten vaatii käynnin liikkeessä vaihtamassa kapula.
  Usb-kovalevy (ntfs) piti alustaa ensin fat32 moodiin (tietokoneella), sitten seuraava alustus hubissa. (aspan tekn tuki).
  Maksulliset kanavat näkyivät IPTV moodissa, joten setupin kautta määritys HD laaduksi, (kovalevylle ei pysty tallentamaan IPTV moodissa) uudelleen käynnistys ja toimii (ainakin vielä).
  Nyt vedetään happea hetki ja seurataan toimintoja, jos olisi vakaampi kuin vanha versio.
  Jonotus aspaan ja uusi laite myös heille vei aikaan paljon jotta asiat sai ratkaistua.
  Saigon
 • @Reksa

  1. Valinta toistuvien tallennuksien asettaminen EPG:stä dna Tv palveluun tai kovalevylle (ilmaiset ja maksukanavat) onko tuettuna ja ollaanko toteuttumassa?

  Verkkoon jatkuvat ovat olemassa, kovalevylle yksittäiset tällä hetkellä. Jatkuvat tallenteet kovalevyllä ovat backlogilla, mutta ei vielä kehityksessä.

  2. Näkeekö jostakin helposti listan kaikista jo asetetuista ajastuksista, hankalaa ja hidasta käydä EPG:stä rullaamalla ohjelmia/kanavia?

  Voi käyttää tallennussääntöjä, joka löytyy asetusten kautta. Toinen toivottu ominaisuus on näytä kaikki tulevat tallenteet. Tämäkin vielä backlogilla

  3. Voiko EPG:stä valita jonkin ohjelman ja hakea ohjelmaa koko EPG:stä ja näyttää listan löydetyistä ohjelmista? Samalla voisi myös näyttää onko ohjelma jo nauhoituksessa.

  Voi ohjelmasivun kautta. Valitse ohjelma EPG:stä vailitse jaksot. Eri riveiltä näet, tallennetut ohjelmat, katso jälkikäteen ohjelmat (jos saatavilla) sekä tulevat ohjelmat.

  4. Entä asetus timeshiftille nauhoitusajalle esim. Ennen ohjelman alkua ja ohjelman loppuun ollaanko tarjoamassa optiona? Hyödyllinen kovalevytallennuksille.

  On tulossa kunhan saamme timeshiftin ensin ulos. Koetko, että ennen ohjelman alkua säätö olisi yhtä tärkeä kuin loppuaika?
  DNA TV kehitystiimi
 • @DNA TV kehitystiimi

  Kiitos vastauksista.

  Vinkki kohtaan yksi: minulla on digiboksissa Autotimer-plugin ja siinä voi määrittää ohjelman titleen hakusanan, tietyn päivän/voi myös jättää pois päivän, jolloin hakee EPG:stä ohjelmaa joka päivä, ajankohdan eli kellon ajan esim. 2 tuntia ennen ja 2 tuntia jälkeen normaalia lähetysaikaa ohjelmaa ajastukseen. Hyvin kätevä käy ajettaessa läpi koko EPG:n ajohetkellä eli viikon eteenpäin ja laittaa ajastukseen kaikki löydetyt ohjelmat. Autotimerin hakusanat löytyy omasta listasta ja niitä voi siitä poistaa tai muokata. Toivoisin samanlaista ominaisuutta hubiin, loppukäyttäjää auttaa kovasti.

  3. Toimiiko myös tuleviin kovalevy tallennuksiin? Verkkotallennuksissa tiedän tuon ominaisuuden olevan.
  4. Normi asetukset yleensä on timeshift 1 min alkuun ennakkoa ennen ohjelman alkua ja 5 min loppuun lisää. Tärkeämpi saada loppuun lisää aikaa, niin ei jää ohjelma jostakin syystä kesken
  Reksa
 • Hyvin ainakin toimii hbo max ja netflix. Ei mitään kuvan nykimistä niinkuin vanhalla hubilla.
  mika tw
 • Positiivisia kokemuksia itsellä tuosta uudesta hubista. Paljon sulavampi toiminnoiltaan kuin edellinen.

  Hienoa jos saadaan ajansiirtokin toimimaan joskus! Jos vielä jatkuvat kovalevytallenteet sais niin hyvä olis.

  Hiukan kyllä hupsua tämä että "Uuteen hubiin käy mikä tahansa tiedostomuodoltaan FAT32 oleva ulkoinen kovalevy (pois lukien aikaisemman DNA Hubin kovalevy, tämä on räätälöity nimenomaan vain kyseiselle laitteelle)." Joo käy mikä tahansa paitsi se mikä me sulle myytiin 😃

  Suosikkisovellukset katoavat jatkuvasti.

  Saatteko verifioitua tuon laitteen Amazonilla että saa 4k -kuvaa Prime Videoon?

  Ohjelmatiedoista (BBC Brit) tuntuu puuttuvan nykyään kausi/jaksonumerot.
  Markus
 • Ensimmäistä kertaa kun tällä uudella boxilla yritti kirjautua sisään dna palveluun niin jäi vilkuttamaan "kirjaudutaan" tekstiä eikä mitään tapahtunut. Piti ottaa boxista virrat pois hetkeksi ja käynnistää uudelleen niin sitten boxi alkoi toimia normaalisti ja sen jälkeen toiminut ihan ok.
  mika tw
 • Alkoi vanha boxi sapettamaan, joten tilasin uuden 😃

  Taidan olla niitä sadomasoja, jotka ei opi kerrasta. Ei vaan, olen kokeillut kilpailijoiden boxeja ja tutkinut tarjontaa, mutta edelleenkin tuntuu DNA:n paketti olevan paras, kun on kaikki suoratoistot ja urheilupaketit tilauksessa.

  Vanha hubi toimi melko hyvin kunnes nyt on alkanut taas sekoilemaan, Netflix saattaa käynnistyä itsekseen yms. Tämä laatikko siirtyi makkariin, jossa ei tarvitse enää chrome castia.

  Suuret on odotukset uudelle boxille ja aion hyödyntää kahden viikon etämyyntiä testatakseni sitä kunnolla.

  Jännäksi menee 😀
  Jesse
 • Ilmeisesti tuolla vanhalla hubilla ei tee mitään ilman sopimusta. Toimiiko edes android sovellukset? Meneekö digiboxina?
  mika tw
 • Otin sen rinnakkais sopimuksen siihen, 5€/kk lisää ja saa samat kaikki kanavat, kuin nyt, eli maksukanavat yms.
  Ilmeisesti on verkon paino, jos ei ole DNA:lta siihensopimusta.
  Jesse
 • Vanhaa boxia voi käyttää suoratoistoissa, mutta virittimet on lukossa.
  Zub
 • Vanhasta boksista kannattaa ottaa asetuksista dna tv -sovellus pois käytöstä, niin ei herjaa kirjautumisessa.
  JP
 • Ymmärsinkö oikein. Eli jos en halua maksaa 15€/kk (10 euroa DNA TV ja 5 € rinnakkaissopimus) voin käyttää kuitenkin boxissa olevia suoratoistopalveluita, Cmore, viaplay ja Netflix yms. ?

  Jesse
 • Dna tv maksaa tallennuksella sen 10 tjsp, pelkkä tv ilman tallennusta 5. Ilman niitä voi katella netflixiä yms.Jos on vanha soppari niin voi päivittää boxin uuteen 6 eurolla.
  Markus Koskelainen
 • Siis sillä n 10 e saa uuden boxin tallennuksella.Siihen hintaan kun maksaa sen 5 e lisää niin vanha boxi toimii muuten samoin kuin ennen mutta ilman talennusta tai mahdollisuutta katsoa tallennuksia. Jos ei maksa sitä 5 e lisähintaa niin vanhassa boxissa toimii vain streemauspalvelut"netflix, prime video, hbo max jne"... täytyykin ottaa asetuksista pois se dna sovellus niin ei kysele turhia. Tosin onko tuota vanhaa boxia sitten enään järkeä käyttää streemaus hommiin kun minua ainakin häiritsi vanhan boxin kuvan nykiminen.


  mika tw
 • Siis tarkoitin palvelun hintoja. Eihän kukaan kait saa uutta boxia ja dna sovellusta tallennuksella 10e 😆
  mika tw
 • Laite maksaa 144€. Se miten sen maksaa vaikuttaa kk hintaan. Itse otin köyhänä 3v ja 4€/kk.

  Uusi boxi siis minulle maksaa 4€/kk lisää.

  Koska halusin vanhan makkariin, niin tuli vielä se10+5=15€.
  Voipi olla, että jätän vanhasta kaikki palvelut pois, koska makkarissa sen käyttö olisi vain suoratoistoissa.
  Jesse
 • Mulla se vuoden soppari boxista. Jotain kait n 22e yhteensä.
  mika tw
 • 2 boxia ja yhden kovon kun olen kohta maksanut niin en varmaan jaksa mistään enää maksaa jos sopimukset eivät kerran pidä. Vois kysyä kuluttajasuojalautakunnalta kantaa.
  Arppa
 • Ehdottomasti kannattaa sieltä kysyä, ei täältä missään nimessä.
  Jesse
 • Vanha laite ei maksanut mitään sopimuksessa. Ainakin itsellä on sopimuksessa sen hinta 120€ ja miinusta on 120€. DNA TV tallennennuksella hubille maksaa 10€/kk. Eli sopimuskaudelta Kokonaishinta 240€. hubin omistus siirtyi heti. Ja hinta on jatkossakin 10€/kk, niin kauan kun sen irtisanoo.

  Vaikea valittaa laitteesta, kun se on tuolla kikkailulla saatu "ilmaiseksi". Palvelun toimivuudesta voi valittaa, mutta epäilen että se kiinnostaa ketään.

  Uuden hinnat näyttää jo kerrotun mukaan olevan erilaisia, vaikka ei ole mitään kamppaajaa DNA:n mukaan menossa. Ilmoittivat vaan, että se on 17.90/kk kanta-asiakkaalle. Se sisältää laitteen ja palvelun.
  Pena
 • Vanhassa boxissa pelaa dna tv appi mikä luureissa pelaa, mutta se pitää asentaa käsin. Ainakin aikasemmin pelas mm tallenteet siellä. Flix yms pelaa, Hbomax on taas kiinni kuun asennosta miten pelaa.
  Markus Koskelainen
 • Voitko Markus neuvoa miten se asennetaan käsin?
  Jesse
 • Ainakaan esim xiaomin android boxiin ei saa asennettua dna tv sovellusta play kaupasta. Puhelimiin saa kyllä muttei boxeihin. Mitä sitten tarkoittaa käsin asennus?
  mika tw
 • Lataat sen DNA TV apin .apk tiedoston jostain epämääräisesti sivustosta. Ja asennat tikulta laitteelle, (hubi ei vaan tunnista tikkuja joten, en tiedä miten sen asentaa.)Ei se pystysuuntaan tehty sovellus muutenkaan oikein taitaisi sopia TV:n näytölle.

  Hubiin voi kyllä castata DNA TV:n puhelimesta ja kaukosäätimellä toimii sen jälkeen kelaus pausetus ym perustoiminnot. Vaikka hubin DNA TV on otettu pois käytöstä.

  Väräpaikka näistä kyllä keskustella tämä treahdi.
  Pena
 • Playsta pitäs asentua xplore softa, iso punanen x. Sieltä voi aktivoida wifi siirron, sillä voi siirrellä tiedostoja boxiin. Ja niitä voi sitten asennella tai katsella esim videoita. Tietsikalla löytyy iposoite:1111.
  Markus Koskelainen
 • @Pena kyllä se softa skaalautuu myös puhelimella vaakatasoon, samoin esim tableteissa.
  Tomppa
 • Hei @markus

  Amazon Primen 4K sisältö näkyy Hubilla.

  Suosikkisovellukset tosiaan katoavat välillä ensimmäiseltä riviltä ja pitää asettaa uudestaan. Tämä on korjauksessa.
  DNA TV kehitystiimi
 • Uusi boksi saapunut ja asennettu.
  Nettipiuha, antenni, virta, hdmi kiinni ja 4G yhteytenä.
  Kaukosäädin heti lataukseen, tai piuhan päähän laturiin niin että näet kuvaruudun.
  Tuplanappipainallus tehdään kahdella eri tavalla, joten siinä saa olla tarkkana mitä ruudussa lukee. Näin siis aktivoidaan ja tunnistetaan BT-kake.
  Uusin päivitys latautui samantein. Google -tunnarit sisään
  ja homma selvä. Softa on kuten vanhassakin Hubissa, mutta toimivuus tietenkin nopeampaa.
  Laitoin myös 32gb USBtikun paikoilleen timeshiftiä odotellessa, ja softa tuota jo optioissa tarjosikin, en vielä testannut. Tuskin vielä toimii.
  Googleplay, Netflix, Areena, Spotify jne. softat toimivat nopeammin. Äänihakukin toimii, liekkö haut nyt myös jo googlella ja kake kuuntelee olohuonetta... 😃

  Kannattaako vanhaa päivittää uuteen? Nopeuden ja toimivuuden takia kannattaa.

  Mitään järisyttävän uutta ja mullistavaa ei uusikaan hubi "vielä" tuo, mutta mahdollisuudet ovat paljon paremmat kuin vanhassa raudassa.

  jatkamme harjoituksia...


  Ensio Käämi
 • Mites vanhat asiakkaat jotka tekivät uuden sopimuksen pari viikkoa sitten,voiko käydä vaihtamassa uuteen kun laite tuli sopimuksessa maksettua silloin pari viikkoa sitten.Ei kylläkään ollut pihausta että tulee joku uusi DNA HUBI asiakaspalvelijan puolesta.
  Jäikö nyt Vanha luu käteen ja näkyykö siinä mainostamanne kanava 4K:na vai mustana ruutuna.Ei oikein viitsisi sitä katsoa seuraavat kaksi vuotta.
  Mitä sanoo DNA kyseiseen ongelmaan...
  TJT
 • Käy kaupasta uuden laitteen? kustannus alkaen 4€/kk.
  Zub
 • Mietin tuota ulkoisen kovalevyn ostoa. Onko siihen jotain erityisvaatimuksia millainen se pitää olla? Tiedän että se pitää alustaa oikeeaan. muotoon tietokoneessa ja sitten boxissa. Onko kovalevyllä muita vaatimuksia? Tosin muistitikkukin riittäisi kun ihan timeshiftin takia sitä tarvitsisin. Ilmeisesti se ei toimi vielä.

  mika tw
 • Hei Mika! Kovalevyn pitää vain tukea tai olla FAT32 -formaatissa, tuon kannattaa olla vähintään 200 Gt
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ensiolla olikin jo hyvä review uudesta hubista, mutta jos omat huomioni tuon myös keskusteluun. Uusi hubi onkin sellainen, mitä sen olisi pitänyt olla jo 3-4 vuotta sitten. Mikään ei ole ulkonäöllisesti muuttunut, mikä tietysti ei haittaa, kun omaan ja perheen käyttöön toiminallisuudet ovat olleet erittäin hyvät ja helppokäyttöiset.

  Suurin ero on tosiaan raudassa, kaikki tapahtuu nyt vikkelään ilman viivettä eikä ole tarvinnut vielä jumppailla virtajohtojen kanssa eikä Netflix ole päättänyt käynnistyä itsestään, kuten vanhalla.

  144 euroa on aika perushinta ja samaa luokkaa esimerkiksi reitittimien kanssa. En ole valittamisen aihetta löytänyt. BT kakea en ottanut käyttöön, koska yleiskake. Asennus ja käyttöönotto kesti muutamia minuutteja, eli helppoa ja hauskaa.

  Vanha boxi löysi tiensä makkariin. Jälkikäteen on helppo viisastella, mutta olisin mielelläni maksanut vanhasta boxista vähän enemmän, jos siinä olisi ollut sama suorituskyky alusta alkaen. Rehellisesti puhuttuna vanha boxi ei toiminut koskaan riittävällä nopeudella tai luotettavuudella, alusta alkaen sai taistella, kun kaikki oli niin penteleen hidasta. Vanha boxi lähti vaihtoonkin tässä vuosien varrella ainakin kolme kertaa, kaksi niistä aivan turhia, kun ongelmat olivat perusrakenteessa.
  Joonas Hytönen
 • Hei,

  Hubi 2:n portti on USB2.0, joten USB2/3 levyt toimii, kaikki formaatit (FAT32, NTFS, MacOS formaatti). Jos Hubi ei tunnista levyä, sen alustaminen kannattaa tehdä tietokoneella.

  Ohjelmien tallentamiseen ja ajansiirtoon isompi levy kannattaa varata vähintään 500-1000GB. Sovellusten lataamiseen riittää pienempikin muistitikku.
  DNA TV kehitystiimi
 • Noinkohan on Prime Video 4K tarkkuudella. Ei näy UHD/4K ikonia kuten mobiilisovelluksessa tai television omassa sovelluksessa (vain HDR-ikoni).
  Markus
 • Hei @markus,

  Kokeile vaikka sitten vaihtaa HDMI piuhaa tai HDMI paikkaa omassa televisiossa. Testasin sitä eilen ja sain UHD ikonit näkymään.
  DNA TV kehitystiimi
 • USB 2.0 on kylläkin porttina hyvin vanha,miten uuteen rautaan on saatu kyseinen portti.Nykyiset ovat järjestään USB 3.0 tai 3.1. jotka toistavat kyllä tikun ilman formatointia suoraan vakka kaupasta ostettuna.On exfat. jne.Samalla siirtonopeus on aivan toista luokkaa.
  Tietysti uudemmat sopivat vanhempaan koska ne standardiltaan tukevat alaspäin kaikkia USB portteja,tosin enää USB 2.0 tikkuja ei ole enää myynissä.
  HDMI piuhoissa sanoisin että kannattaa ostaa se 2.1standardia tukeva HDMI piuha sillä siirto ja kopiosuojaus on aivan toista tasoa,ja niitä on myynissä joka merkillä usean pituisia.Toimivat varsinkin TV:ssä ja sen välissä erinomaisesti jättämättä pulaan.Samalla tukee ylempää HCPD standardia 2.0 joka yleensä on vaatimuksena HDMI portin tukeen kuvansiirossa.Hinta ero on jotain 5:den euron luokkaa mutta eipä tarvitse pettyä,tietysti kaikki johdot pitää olla samanlaisia.
  TJT
 • Asensin tänään tuttavalle 2 uutta hubia. Ensimmäinen hubi meni suoraan tilaan jossa kyseli verkon ja google tunnuksia. Tunnukset sisään ja kanavat hakuun. Kuvan laatu Tv 1 kanavalla todella surkea (iptv) vaihdoin asetuksista HD ja ero kuin yöllä ja päivällä.Toinen hubi laatikosta piuhak kiinni ja laite halusi kaukosäätimen paritusta (tätä ei tullut ensimmäisessä). Tämän jälkeen jäi ympyrö pyörimään ruudulla 10 minuutin päästä painoin kaukosäätimestä DNA nappia ja laite herjaa verkkoyhteydestä ja yrittää kirjautua DNA TV:n. Reset nappi pohjaan ja uudelleen aloitus. Kaukosäätimen uudelleen paritus ja taas purkki jumissa. Toinen tehdas asetusten palautus ja taas kaukosäätimen paritus. Nyt noin 10 sekunnin jälkeen alkoi asennus jatkua. Tunnukset sisään ja kanavat hakuun. Tämä hubi olikin sitten valinnut itse Hd kanavat oletuksena. Tässä 2 laitteesa kaukosäätimen painallukset asennuksen jälkeen on todella verkkaisia. Laite miettii joka painalluksen jälkeen hetken.

  Kaukosäätimen virtanapin pitkä painallus kysyy sammutetaaanko hubi ja tv vai pelkkä hubi, tämä on uutta vanhaan verrattuna.

  Ensikosketus laitteisiin ei edelleenkään vakuuttanut. Kanavapakettien tilaus hubin kautta melko heikko valikoima Elisa viihde 2 pakettia, C more pari vaihtoehtoa ja Netflix.

  Suosittelisinko uutta hubia lyhyen tutustimisen jälkeen (en).
  Vaikuttaa että edelleen samat laitteiden väliset erot on olemassa parhaiten huomaa kun on kaksi laitetta vierekkäin. Lisäksi uusi pakastavedettu ja heti pngelmia asennuksessa ja asennuksen jälkeen selvää hitautta kaukosäätimen käytössä.


  Tomppa
 • Tomppa : jos sulla on vielä vanha kauko käytössä, niin kokeiles piruuttaan sillä lagaako tuo toka hubi silläkin? muuten koko purkki vaihtoon, luulostaa erittäin hämärältä että pakasta vedetyissä purkeissa olisi eroja.
  Ensio Käämi
 • Kokeilin vanhan hubin kakella molempia boxeja ja sama hitaus toisessa boxissa.
  katsotaan kun on verkossa muutaman päivän putookonjotain päivitystä tai tokeneeko tuosta hidastelusta itsekseen. Ei onneksi ole omia laitteita 😀
  Tomppa
 • Piti se uus hubbelo hommata. On se huomattavasti parempi ku vanha vaikka virheitä löytyy.

  Television oman kaukosäätimen kautta äänenvoimakkuuden säätö toimi aluksi, mutta jostain syystä ei toimi enää eikä asetusten muokkailu auta. Hubin buuttaus ei auta. Resetointia en ole kokeillut enkä mielellään kokeile, koska se on aina suolesta. Onko kikkoja mielessä?
  Jasso
 • Onko keinoa saada uuteen boxiin yhdistettyä kuulokkeita BT:llä?

  LG:n telkkari on vähän kökkö ja jos käytän sen kanssa BT kuulokkkeita ja sammutan kuulokkeet, niin sen sijaan, että äänilähde palaisi HDMI niin se palaa sisäisiin kaiuttimiin. Valikosta pitää käsin aina valita äänilähde HDMI. Mikähän järki kysynpä vain.
  Jesse
 • Itse itselleni vastaten, kyllä voi.

  Onko ideoita miten saisin äänet boxista vahvistimelle järkevästi. Kuten yllä jo itkin, niin LG:n televiso palaa aina takaisin sisäisiin kaiuttimiin, kun BT kuulokkeet sammutta.
  Vanhassa boxissa oli optinen ulostulo, jonka sain vahvistimeen ja kuulokkkeisiin, mutta uudessa boxissa on vain 3,5mm kuulokeliitäntä. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tämähän ei ole laadullisesti yhtä hyvä, kuin HDMI ARC tai optinen.

  Tällä hetkellä äänet menevät HDMI:n kautta televisioon ja siitä vahvistimeen, mutta vain kun televisiossa on valittuna HDMI. Miksi optinen liitäntä poistettiin uudesta boxista ja miksi tilalle tuli vanha kuuloke-jakki.
  Jesse
 • Muhahaha.... miksi ei voi muokata edellistä kirjoitusta. Nyt kun googlettelin lisää, niin siis tuohan on mini S / PDIF. Voi morjens. Eli kaapelikaupoille.
  Jesse
 • Ja nyt kun mietin asiaa, niin miksi ei kuulu ohjelmien ääni vaikka ne BT:llä yhdistin boxiin. Järjestelmä-äänet kyllä kuuluu, mutta ei ohjelmien. Siihen ei luulisi ylospäin lähtevän äänen vaikuttaa?
  Jesse
 • Pari huomiota ja toivomusta :
  Laite eksyy Netflixiin jos sammutan molemmat laitteet Tv : n säätimellä . Muutenkin Netflix puffaus on ihan omalla tasollaan tässä laitteessa mutta siihen on varmaankin kaupallinen syynsä joten ymmärretään .
  Kaukosäädintä ei näy enää lisälaitteissa ei siis voi tarkistaa latauksen tasoa .( Näkyi asennuksen jälkeen jonkin aikaa .)

  Paluu edelliselle kanavalle yhdellä napilla toivomuksena ja Live Tv listaan joku päivitys , olisko mahdollista saada kanavat kahdelle riville tai sitten muokkaus mahdollisuus . ( Kanavanumerot ja järjestys . )

  Iso plussa siitä että maksukanavat ei herjaa mitään viestiä niille vaihtaessa kuten Ci+ kortinlukijat . Kanavat vaihtuu myös aika nopsaan...
  Saapas 2.0
 • En jaksa lukea koko ketjua.
  Hain su uuden Hubin postista. Asennus ei onnistunut, tai oikeammin hubin kirjautuminen ei onnistunut. Tänään aamulla soitto aspaan, ja <10min sisällä kunnossa.
  -loistava parannus v1 verrattuna
  -BT -kake pariutui helposti ja toimii hyvin (en tiedä miten toimii ”hyppy” edellinen kanava)
  -automaattinen 50/60Hz ei mielestäni toimi. Nyt android -valikossa ’Suositaanko 50Hz’. Valinta vaikuttaa oman tv mukaan vain onko käytössä 50Hz vai 60 Hz
  -kanavat vaihtuvat nopeasti

  Sopii mulle.
  Uskon, että kehitystä tulee.
  Mike
 • HBO Max ei toimi Chromecast (iPad->) avulla ollenkaan. Mulla menee tv ihan viivoiksi ja voi joutua käynnistämään hubin kokonaan uudestaan.
  Mike
 • On hyviä lisäyksiä, mm. kuvakoon muuttaminen.
  En saanut HBO Max toimimaan Chromecast iPadista.
  Mike
 • Kaukosäädin on kiva, kun herää liikkeestä ja on siis ladattava (ei paristoja).
  Tuo 50/60Hz on ikävä, mutta en huomaa sitä nyt niin paljon. Vaihdoin pienempään telkkuun.
  Mike
 • Timeshiftin kun saisi vielä toimimaan. Milloinkohan se on tulossa päivityksen mukana?
  mika tw
 • Toi on paha että tehty kake jossa on minimi määrä nappeja, vaikea taikoa uusia toimintoja. Flixi napin tilalle jos sais jotain järkevää ohjelmoitua
  Markus Koskelainen
 • Eikös tähän ollut ihan softaakin nappien uudelleen määrittämiseksi?

  Buttonmapper vai mikähän oli?
  Zub
 • Kun ei harrasta pahemmin tuota kirjoittelua boxissa niin  vanhan hubin kaukosäädin toimii ihan hyvin. Puhelimellahan noi streemauspalvelujen omat suosikit listatkin tulee tehtyä.
  mika tw
 • Hei,

  Hienoa, että monet ovat tutustuneet uuteen laitteeseen. Laittakaa vaan kokemuksia siitä tulemaan.

  • Uudessa kakessa ei ole takaisin edellisellä kanavalle nappia. Kaipaan sitä myös. 
  • Castauksessa oleva kuvan rikkoutuminen tutkinnassa, liittyy tekstityksiin. Kun ottaa tekstitykset pois päältä kuva korjaantuu.
  DNA TV kehitystiimi
 • Kiitos ja hyvä, että kehitystiimissä ollaan tietoisia.
  Olen tyytyväinen ostokseen.

  Vielä kun saatte tuon 50/60Hz automaattiseksi, niin loistavaa.
  Mike
 • Näppärää, kun kake käynnistää samalla myös telkkarin (mulla Samsung)
  Ei tarvitse toista kakea ollenkaan, kun äänet säädetty kohdalleen.
  Taitaa muuten myös sammuttaa 👍
  Mike
 • Vaikka kakessa ei kaikkia näppäimiä ole, niin USB-C lataus ja liikkeestä herätys ovat hyviä. Vanha kake tuntuu ihan ’vanhalta’
  Mike
 • Te ketkä kyselitte että vois valita edellisen kanavan välillä. Arvatkaa mitä? No siinä on se per######leen toiminto. Sitä ei oo vaan kaukosäätimessä. Qwerty näppiksessä backspacea kun paineleee niin vaihtuu nätisti kaks edellistä kanavaa keskenään. Sen kun epg kautta valittee kanavat ja sillä sitten rämpää niiden kahden väliä. Joo, aattelin asentaa mun flip mode näppiksen koneeseen.
  Markus Koskelainen
 • Onko mitään keinoa päästä kirjautumaan Cmoreen, jos ei boxi ole kirjautunut DNA TV -sovellukseen. Vanha oxi on makkarissa suoratoistoalustana ja kaikki muuten toimii paremman, kuin koskaan ennen, paitsi että ei pääse kirjautumaan Cmore- sovellukseen, koska ei ole varsinaisia tunnuksia.
  Joonas Hytönen
 • @Joonas ilmeisesti olet kaapeliverkossa ja siellä DNA on sitonut Cmoren hubiin. Vain antenniverkon käyttäjät saa erilliset tunnukset C moreen. Tästä on aiemmin muissa ketjuissa ollut paljon keskustelua.
  Tomppa
 • @Tomppa

  Kiitos nopeasta vastauksesta!

  Käytössä on antenniverkko. Olenko siis yhteydessä Cmoreen vai DNA tunnusten saamiseksi?
  Joonas Hytönen
 • Ah, nyt löysinkin yhdestä ketjusta:

  Ssoitto asiakaspalveluun ja pyydät C-More koodin. Tämän jälkeen koodi aktivoidaan osoitteessa https://www.cmore.fi/koodi
  Aktivoinnin jälkeen aktivoinnissa käytetyllä tunnuksella saa C-Moren auki Televisiossa.

  Pitääpä kokeilla.
  Joonas Hytönen
 • Juups. Ei ole enää käytössä, koska Digita ei ole osa DNA:ta, tai jotain sinne päin.

  Eli ei saa kirjauduttua enää Cmoreen kuin operaattoritunnuksilla.
  Jesse
 • Jos lataa cmoren kaupasta, se pitäs olla ihan normi mihin laitetaan tunnarit kuten luurissa. Se mikä siellä mukana on taidettu naittaa dnahubi sovellukseen
  Markus Koskelainen
 • https://www.cmore.fi/asiakaspalvelu/Operaattorin_asiakkaalle/Operaattorikohtaiset_ohjeet/Antenni-tv-katselijoille

  Koodia jos ei sähköpostista löydy niin aiemmin sen sai dna asiasta. Nykyään ilmeisesti antennitv.fi eli digitan kautta
  Tomppa
 • Mä annan toistaiseksi 10- uudelle hubille. Toimii mulle todella hyvin. BT -kake on loistava. Toistaiseksi - tulee, koska ei ole ”hyppyä” kanavien välille. Takaisin -painike tuntuisi luontevalta.
  Mike
 • @Tomppa
  Jos meinaa Digitan kautta sen saada toimimaan niin eikös silloin pidä heiltä(kin) tilata ko paketti?

  Tuskin jakelevat ilmaiseksi tunnuksia.
  Jesse
 • @Jesse antenniverkon asiakkaat on siirretty DNA-> Digita eli jos hubilla näkyy nin koodilla saa tunnukset ja voi katsoa muillakin laitteilla. Eihän mistään sa ilmaiseksi eli on oltava tilaus aktiivisena.
  Tomppa
 • @Tomppa

  DNA:n aspa olieri mieltä. Heidän mielestään DNA ja Digita eivät ole sama asia,koodi oli joskus käytössä, ei ole enää. Boxilla ei pääse kirjautumaan, kuin DNA TV:n kautta ja koska boxissa ei ole enää DNA TV tilausta - koska kakkosboxi makkarissa vain suoratoistoon - ei voi siis enää käyttää Cmote sovellusta boxilla.

  Aspan ohje oli käyttää chromecastia, tai vastaavaa, ja peilaa puhelimesta.
  Jesse
 • @dna saisiko uuden ketjun, joka koskee vain uutta v2 hubia?
  Nuo liittymäasiat ei kuulu tänne.
  Mike
 • Milloinkohan timeshift tulee toimimaan että olisi tuolla ulkoisella kovalevylläkin jotain käyttöä?... ei ole tarvetta tallennella sille ohjelmia tai sovelluksia.
  mika tw
 • Onko Jesse muka saanut siirrettyä uudelle hubille antenninkautta tulevan maksukanava sopimuksen? Tämän ei pitäisi olla mahdollista, (sen takia ei ole koodiakaan enää.). Näin ainakin ilmoittivat, että jos tekee muutoksia, vanha virittimen kautta toimiva tilaus antenniin muuttuu IPTV:ksi.
  Pitäisi olla näin:
  Jos Cmoret tulee myös IPTV:n kautta ne tulee DNA:lta ja kirjautuminen ei onnistu joka laitteelta sovellukseen. Jos ne taas tulee digitalta, ne näkyy vain sovelluksella (joka laitteella) ja kortilla, mutta ei hubilla mitenkään kanavat.
  Jos jotain muuta, joku on sekoillut ja ei varmasti löydy ratkaisua asiaan.

  @mika tw
  No se tulee toimimaan "ihan kohta". Eli 1-5 vuotta kestää (tai ei koskaan, kun DNA kyseessä), jos muita annettuja lupauksia noudattaa linja.
  Pena67
 • Mites kun koitin eilen jakaa hubin sisältöä hdmi splitterillä videotykille niin ääntä ei saanut millään ääniasetuksella boxista tulemaan videotykille. Välissä on soundbar jolle hdmi piuha tulee hubista ja soundbarista lähtee hdmi videotykille. Soundbarista vain ilmoittaa että kytke lähteestä pcm päälle mutta eihän hubin äänivaihtoehdoissa näkynyt pcm vaihtoehtoa. Xiaomin mi boxissa on kyllä pcm vaihtoehto ja sillä homma pelittää hyvin.
  mika tw
 • Vanhalla boxilla mulla ei ollu hubi palveluu ja normisti pelas cmoret yms. Android homeen vaan ja sovelluksia lisään
  Markus Koskelainen
 • En taida ymmärtää cmore juttua. Joko tunnarit suoraan dna:lta tai cmorelta. Sovelluksista cmore ja sinne tunnarit.
  Markus Koskelainen
 • @Markus Koskelainen

  Onpa outoa. Minulta ei löydy tunnuksia cmore palveluun vaan aina mennyt "kirjaudu operaattorin tunnuksilla".
  Tämä ei onnistu enää vanhassa boxissa koska ei kirjaudu dna tv palveluun enää.

  Mistä olet tunnukset saanut? Dna aspa ohjeisti vain käyttämään chrome castia puhelimen kautta ja tunnuksia ei palveluun saa. Juoni tihenee
  Jesse
 • Kaapelissa hubissa C More toimii tuolla ”kirjaudu operaattorin tunnuksilla” ilman erillistä maksua ja tunnuksia - ainakin kun on C Moren maksukanavapaketti. Sitä en tiedä onko C More muutoin ilmaiseksi käytettävissä.
  Sarzu
 • Minuakin kiinnostaa edelleen tuo ajansiirron aikataulu.

  Hubin julkaisun jälkeen 16.11 kehitystiimi vastasi,
  että ajansiirto on tulossa hyvin pian, mutta se lienee suhteellista mikä on hyvin pian.

  Uuden hubin toiminta on pääsääntöisesti ollut sujuvaa.

  "Avaa netflix" tunkeminen kanavien väliin on ärsyttävä kanavasurffaillessa.

  Enkä myöskään ymmärrä miten se olisi DNA:lta pois jos menu valikon suoratoistopalvelut kohtaan saisi lisättyä itse esim. Disney+, Youtube, Spotify yms. niin ei tarvitsisi siirtyä pois DNA TV apista ja olisi lapsillekin helpompi käyttää.

  Nyt on helpompi ja nopeampi käyttää Samsung tv:n appien kautta kuin Hubilla.

  Verkkotallennuksien kanssa on muutama outo juttu.
  Joistakin jatkuvasti tallentuvista sarjoista puuttuu jaksoja välistä ja esim. kutosen Miten kaikki tehdään sarjan yksi jakso katosi sen jälkeen kun olin katsonut sen (piti näyttää yksi kohta seuraavana päivänä muksuille).

  Pari kertaa on käynyt myös niin, että tallennusta "kelatessa" pikkuruudut ovat mustina ja täytyy arvailla alhaalla olevan palkin perusteella paljonko kelaa.

  Välillä EPG:tä nopeasti selatessa kuva välähtää ja kanavavalinta hyppää mihin sattuu.
  Lasse
 • Cmoren appiin tunnuksilla suoraan cmorelta. Voin kokeilla vanhalla ei käytössä olevalla hubilla että toimiiko.
  Zub
 • No ei tosiaan kuulu tähän, mutta Cmoren tilaus mistä vaan muualta (Kuin DNA:lta) ostettuna, niin saa erilliset tunnukset samaan rahaan Cmore appiin ja voi kirjautua sisään millä vaan laitteella. Toimii hyvin myös hubilla kirjautuminen tietenkin.

  DNA:lta sai ennen antennitilauksiin nuo tunnukset erikseen, mutta enää ei saa mihinkään.

  Jos tilaus Cmoresta DNA:lta > Appeja voi käyttää vain niillä laitteilla, johon saa DNA TV-sovelluksen ja kirjautuminen menee sitä kautta.
  Pena67
 • Uusi hubi on kyllä paljon nopeampi laite kuin edellinen. Tällainen sen olisi pitänyt olla alusta alkaen.

  Kysymys: mistä tässä löytyy se ohjelmien sulkeminen? Tarkoitan, kun vanhassa boksissa piti välillä sulkea sovelluksia painamalla kaksi kertaa "mökkinappia" ja sitä kautta sai suljettua. Vai onko tällaiselle tarvettakaan?

  Entäs välimuistin tyhjennys? Mistä se hoituu? Vai tarvitseeko sitäkään enää tehdä?
  Late
 • Eikös tämä sulkenut sovelluksia tarpeen mukaan omatoimisesti?
  Zub
 • Ainakin vanhan hubin kaukosäätimen takaisin nappia painamalla pari kertaa kysyy poistutaanko sovelluksesta... ainakin näillä leffa streemi sovelluksilla.En tiedä toimiiko bluetooth kaukosäätimellä.
  mika tw
 • Vanha kysyi kyllä esim. Viaplay-sovelluksella sammutetaanko, mutta vaikka sammutti, se löytyi silti tuplamökillä luettelosta. Ei oikein selvinnyt sammuiko se oikeasti vai ei? DNA varmaan vastaa ja kertoo miten asia on uudessa?

  Kaikki sovellukset ei tuota kysy.

  "HBO Nordic sovellus ei toiminut Hubi 1:llä juurikaan. Heidän uusi sovellus HBO Max toimii nykyisellä Hubilla sekä uudella Hubi (2.sukupolvi). Joitakin ilmoituksia on saatu, että Hubi 1:llä on ajoittaista pätkimistä joillakin käyttäjille. Tällöin kannattaa poistaa muut sovellukset käytöstä."

  Ei kyllä todellakaan toimi versio 1 hubilla, vähän aikaa kun selaa Maxin valikoita se on jumissa koko sovellus, vaikka on tappanut kaikki muut sovellukset käytöstä. Toimiiko tämä oikeasti versio 2:sella?
  Jack
 • Jos jollain uuden hubin käyttäjällä on vanha kaukosäädin, niin mitä tapahtuu jos tuplaklikkaa mökkikuvaketta?
  Tomppa
 • Testasin, palaa aloitusruutuun. Ei siis pääse sulkemaan sovelluksia.
  Late
 • Enpä ole mitään ongelmia havainnut vaikka en ole sulkenut sovelluksia. Ihan hyvin toimineet netflix ja prime video ja hbo max? Enpä nyt kännykästäkään ole sulkenut mitään sovelluksia vaikka hieman viekin akkua. Ei mulla ainakaan boxi ole jumittanut esim kyseisten sovellusten käytössä. Kyse siis hubi 2.Itsellä ei siis ole tarvetta sulkea sovelluksia. Saahan ne suljettua ja avattua sovellusvalikossa jos nyt hitaamman kautta haluaa sen tehdä. Tosin ei siinäkään kauan mene😏

  mika tw
 • Hei,

  Hubi 2:lla ns. tuplamökki toiminto ei ole käytössä. Laite ja uusi käyttis osaa hanskata paremmin muistin käyttöä. Sovelluksia saa toki pois käytöstä tai tyhjennettyä Android asetuksista kohdasta sovellukset. Tätä voi käyttää jos jokin tietty sovellus ei kirjaudu, heittää ulos tai muuta vastaavaa toimintaa.

  Ja tietysti sama kuin puhelinsovelluksissa, aina kannattaa varmistaa, että viimeisin sovellusversio on käytössä.

  DNA TV kehitystiimi
 • Näinpä. Eihän android puhelimessakaan saa sovellusta suljettua ja avattua muuta kuin asetuksien kautta.
  mika tw
 • Lasse, luulen et dna palvelu tulkitsee jaksot samaksi ja ei tallenna niitä.
  Arppa
 • Ja joskus näkyy vain se katso myöhemmin, vaikka on pitänyt tallentusa. Sitten jos on jo katsonut tai aika mennyt umpeen ei enää näy.
  Arppa
 • Siksihän on kovalevy tallenus mahdollisuus. Joillakin ohjelmillahan on aika milloin ne poistuu valikoimasta. Ei tuollaine kovalevy paljon maksa. Ite ostin 500 gb verbatiinin ja maksoi 29 e tarjouksessa. Ostin sen kuitenkin lähinnä timeshiftin takia. Saa nähdä milloin se tulee toimimaan. Tuosta sovellusten sulkemisesta näköjään puhuin väärin puhelimessa. Näköjään kun pitää pohjassa puhelimen valikossa sovellusta niin aukeaa se valikko haluaako sulkea sovelluksen. No boxissa se sitten pitää tehdä asetusten kautta jos on syy sulkea sovellus 😏
  mika tw
 • Eilen parissa verkkotallennuksessa tuli kelatessa sama ongelma mistä kerroin aiemmin eli pikkuruudut mustia ja ei näe mihin kohtaan kelaa, ensimmäiset 1-2 mainoskatkoa kelaus ok ja sitten ongelma ilmeni.

  Ongelma poistuu kun avaa tallenteen uudelleen, mutta on aika rasittavaa kun täytyy etsiä sama kohta kelaamalla (menee vähän elokuvan tunnelma pilalle)

  Eilen illalla klo 19-20 aikoihin hubi ilmoitti kaikilla kanavilla "ei ohjelmatietoja" kun vaihtoi kanavaa ja sama ilmoitus myös EPG:ssä joka kanavan kohdalla, mutta seuraavan päivän ohjelmat alla normaalisti.

  Hubin sammutus ja uudelleen käynnistys ei auttanut vaan ohjelmatiedot alkoivat näkymään vasta kun valitsin valikosta käynnistä DNA tv sovellus uudelleen.

  Tuo ilmeisesti resetoi jotain koska sen jälkeen DNA tv ominaisuuksien esittely tuli ruutuun samalla tavalla kuin ensimmäisellä käynnistyksellä.
  Lasse
 • Niin ja tuohon tallennuksien katoamiseen vielä, eli katsoin pari vanhempaa jaksoa ensin ja tämän 2-3 viikkoa vanhan jakson viimeiseksi verkkotallennuksista. Seuraavana päivänä tämä viimeiseksi katsomani jakso oli hävinnyt, mutta kaikki vanhemmat ja uudemmat jaksot näkyivät listassa.
  Lasse
 • @Lasse
  Sama juttu "vanhalla" hubilla.
  "Eilen illalla klo 19-20 aikoihin hubi ilmoitti kaikilla kanavilla "ei ohjelmatietoja" "

  Hubi ei löytäny wifi:ä DNA:n verkosta mokkulasta, (muut värkit mm.pc löysi wifin.
  Hubi pelasi kyllä kännystä (mobiilituki asema) telian verkon kautta
  Myös tänään päivällä samoja "häiriöitä"
  Pertti o
 • Itse uusi DNA TV HUBI on kyllä vielä arvoitus sillä mitään tietoja teknisiltä ominaisuuksilta ei ole annettu.
  Mikä Bluethoot versio,tai mikä wifi versio.Luulisi olevan jo wifi 6 eli ax versio jos puhelin löytää verkon.
  Tietokoneissa jos se on vuoden vanha on wifi 6,kaikissa noin 4-5 vuotta vanhoissa wifi 5.
  Mokkulat on kylläkin murheenkryyni, mutta nykyään saa mokkulaan reitittimen joka kattaa koko huoneiston.Wifi nopeudet ovat kylläkin nykyään aivan vastaavia kuin valokuituverkossa tai kaapeli.
  Puhelimen netin luulisi olevan paritettavissa uuteen DNA TV HUHI:iin bluethootin kautta jos siinä on vähänkään uudempi Wifi tai Bluethoot yhteys,Anroid 10:n tukee sitä mutta miten on kyseisen Hubin ohjelmiston tuki.
  TJT
 • Ps. Kannattaa lukea uusin Mikrobitti ennen kuin hankkii kyseisen laitteen,siinä on lueteltu huonot ja hyvät puolet.Samalla pahimmat viat ja kokemus laittesta.
  TJT
 • @DNA TV kehitystiimi

  Ajansiirto kysymyksiin ei enää ilmeisesti vastata sen jälkeen kun tuli sanottua tuo "hyvin pian".

  No sitä odotellessa raportoin havaitsemistani ongelmista.

  Nyt on useampana päivänä ollut sama ongelma mistä laitoin tänne tietoa 1. ja 3.12. eli verkkotallennuksia katsoessa kelauksen pikkuruudut mustina ja ei näe mitä kelaa.

  Useampana päivänä "avaa netflix" on lähtenyt päälle kesken kanavan vaihdon tai epg selauksen (eikä ole ollut edes siinä netflix kohdalla vaan esim. kolmoselta neloselle siirtyessä).

  Kaukosäätimenä logitech harmony yleiskauko vanhan hubin asetuksilla,
  mutta ei voi olla siitä kiinni kun ongelma ilmenee satunnaisesti ja kaukosäätimen käyttö on kuitenkin melko samanlaista kokoajan.

  Eilen ilmeni vielä ikävämpi ongelma.

  Menin valikko / tallennukset ja koko tallennukset sivu oli musta,
  kun painoin takaisin nappia niin "avaa netflix" lähti taas päälle.

  Poistuin netflix kiusasta ja laite palasi android kotivalikkoon.

  Avasin DNA TV:n ja koko ruutu meni mustaksi, valikon sai näkyviin, mutta kaikissa valikon kohdissa (TV, Tallennukset yms.) oikealle puolelle tuli vain musta ruutu.
  Valitsin TV ja koko ruutu meni mustaksi, ainoastaan valikkoon pääsi takaisin.
  Valikossa siirtyminen tökki kuin hidastetussa elokuvassa.

  Asetukset valikon kautta pääsin takaisin kotivalikkoon ja sieltä hitaasti siirtyen valitsemaan käynnistä DNA TV sovellus uudelleen.
  Resetoinnin jälkeen kaikki toimi taas normaalisti.

  Aina kun tuo "avaa netflix" on itsekseen käynnistynyt on valikoissa ja epg:ssä liikkuminen hetken aikaa hidasta ja sitten toimii taas normaalisti.

  Eli veikkaan, että netflix tyrkytys on yksi syy ongelmiin.
  (olisi muuten kiva tietää aukeaako välillä itsekseen niillä käyttäjillä, jotka ovat tilanneet netflixin DNA:n kautta)

  Ja ihan näin tiedoksi, että jos joskus haluan netflixin niin ihan tämän tyrkytyksen takia otan jostain muuta kautta enkä varmasti ole ainoa.
  Lasse
 • @Lasse

  Onko kyseessä vanha vai uusi boxi?

  Oma vanha teki tuota aivan samaa, eli Netflix aukeili miten sattuu. Uudella boxilla ei enää mitään ongelmia. En nyt yritä myydä uutta boxia, mutta vähemmän tulee revittyä hiuksia päästä sen kanssa.Vanha boxi alennettiin suoratoistoboxiksi makkariin, jossa on ihme ja kumma toiminut pirun hyvin, ehkä vähäisemmän käytön johdosta ja kun DNA TV sovellus on pakotetusti suljettu, riittää suorituskyky aivan eri tavalla kaikkeen muuhun.
  Jesse
 • Apple TV -sovellus ei toimi. Ja kyseisen sovelluksen käyttöyritys johtaa siihen että mikään muukaan ei toimi, mm. Netflix ja DNA TV sovellus ovat lakanneet toimimasta. Pitää bootata että lähtee toimimaan.
  Markus
 • @Jesse

  Uusi hubi on kyseessä. 
  Hain hubin julkaisupäivänä ja ensin toimi ihan hyvin, vasta nyt viimeisen viikon aikana on ollut enemmän näitä ongelmia.
  Lasse
 • Nyt on ainakin koko dna sovellus pimeenä. Ei toimi mikään. Uusi hubi kyseessä.
  mika tw
 • Samaa pas*** uudessa kuoressa. Kaikkihan on tiennyt että ongelma DNA konffauksessa. Jos sitä ei korjata kunnolla ei uusikaan laite toimi pitkässä juoksussa.
  Tomppa
 • Tänään tuli uusi 2.8.0 versio ainakin v2 Hubille. Onko ko. versiolle jo uutta ketjua? Mitä uutta se sisältää?
  Mike
 • Toistan vielä, että mulla ei ole ollut ”mun” silmin nykimisongelmaa millään kanavalla. Olen katsonut mm. salibandyn MM ja formulat.

  Kanavat vaihtuvat nopeasti. En ole itse huomannut EPG -ongelmaa. Olen Lahdessa, DNA -kaapeliverkossa. DNA -netti 200/50Mbps, ping 11ms.
  Mike
 • Mika
 • Onko kellään kokemuksia uuden v2 Hubin 2.8.0 päivityksestä?
  Itselläni toimii normaalisti ja hyvin.
  Mike
 • Sain BT -kuulokkeet toimimaan, mutta vain Spotify (Hubi v2). Ei kanavilta 🤔
  Boottasin Hubin ja nyt tulee kuulokkeisiin joko ajan “Paring, Connected, Disconnected, Paring”
  Mike
 • Jep. Youtube, Spotify jne. kuuluu hyvin BT -kautta.
  Normaalit kanavat eivät kuulu.

  DNA???
  Mike
 • Niin se oli vanhallakin hubilla. DNA:n vastaus oli ,että BT-kuulokkeet ei ole tuettuja ja elä sen kanssa.

  DNA TV-sovellus taas on sama molemmilla laitteilla, joten siinä ei pitäisi olla mitään eroa. Edelleen se on melkoinen viritys koko sovellus...
  Pena67
 • BT -yhteys:

  Boottasin juuri Hubi v2.
  -tavalliset kanavat, ei BT ääntä
  -Netflix, äänet ok
  -Youtube, äänet ok


  Mike
 • Oliko vielä niin, että tallenteissa toimi kuulokkeet, mutta ei suorissa. Kokeileppa sitä vielä @Mike
  Pena67
 • Tallennuksissa toimii.
  ?……….?
  Mike
 • Jos stoppaan tallennuksen, niin siirtyy tv -kaiuttimiin. Jos jatkan, niin takaisin BT
  Mike
 • *tallenteen
  Mike
 • Tuotekehityksestä voisi tehdä oman thread, mutta nyt tuote on kohtalaisen hyvä. (Mulla ei ole vertailukohtaa, eli ”MUTU”)

  Mike
 • Ja vielä kun testaan, niin tavalliset kanavat tv, muut bt kautta.
  Mike
 • EPG ja kanavat mulla ihan ok, vaikka käynnistelen laitetta. Hakee oikeat ohjelmat nopeasti.
  ”Pitkä sammutus” eli ’paina pitkään virta näppäintä’ antaa mulla vaihtoehdoiksi:
  ’HUBI JA TV tai PERUUTA tai HUBI’
  Kaikki toimii, jopa mun 10v vanhassa Samsungissa.
  Ps. Kokeilin myös vanhoilla laitteilla.
  Pps. Uusi kake+bt on loistava lisäys
  Mike
 • Tuliko uusi thread, koska täällä näin hiljaista?
  Voi hyvistä kokemuksitakin viestiä.
  ????????
  Mike
 • Onko kenelläkään kokemusta, onko uudessa 2.0 Hubissa korjattu YLE:n TV-kanavien (TV1, TV2 ja Teema) Dolby Digital -äänen huulisynkkaongelma?

  Pyydän vastausta *vain* niiltä, jotka ovat alla kuvatun ongelman vanhassa Hubissa havainneet.

  Eli kun PCM-äänillä kaikilla TV-kanavilla, Netfilixissä (DD-ääni), C-Morella jne on huulisynkka 100% kohdallaan, on YLE:n DD-äänessä n. 300 ms viive. Koska viive on näin päin, siis ääni kuvasta jäljessä, sitä ei ole mahdollista korjata äänen viiveasetuksella. Ja jos korjaisi, olisi sitten kaikkien muiden kanavien + ohjelmalähteiden äänet saman verran pielessä toiseen suuntaan.

  Alkukesällä tähän luvattiin DNA:n tuesta korjaus ("Android-päivitys") jonka piti yli vuoden kyselyjen jälkeen "loppukesällä" korjata tämä ongelma.
  No, vielä ei ole sellaista päivitystä tullut, mikä tätä korjaisi.

  Esiintyykö ongelma siis myös Hubi 2.0:ssa?

  Jukka Lindgren
 • Vastaan, että mulla ei ollut ko. ongelmaa. Ei v1 tai nyt v2
  Mike
 • Juuri pari päivää sitten katselin paljon oli YLE-veroa tultu maksettua, joten ihan hyvä, että edes joku niitä kanavia katsoo.
  Jesse
 • Tallennuksen pikakelaukset on välillä ärsyttäviä kun on pelkkää mustaa ruutua näytillä. Eilen ei meinannut aueta prime video palvelu millään... jämähti vain aloitukseen.
  mika tw
 • Uusi Hubi BT kanssa ihan loistava.
  Siivosin tänään kämpän kuunnellen Spotify. Helppo ohjata uudella kakella.
  Mike
 • Tuleeko kenelläkään kommentteja 2.8.0 versiosta?
  Mike
 • 2.8 epg edelleen toimii välillä miten sattuu. Paina ok, sitten epg. Poistu epg. takanuolella pitäs poistua info tilasta, sitten epg & takanuolia painelee että saat telkan kuvan näkyviin
  Markus Koskelainen
 • Mulla EPG toimii normaalisti.
  Ainoa, mikä vtuttaa nyt on BT. Toimii muilla kanavilla ja Spotify, mutta ei tavallisilla kanavilla.
  Mike
 • Siis ääni. BT ääni toimii muilla, paitsi normaali kanavilla.
  Itse kake toimii loistavasti.
  Mike
 • Toimiiko IPTV laadulla?
  Zub
 • Mitä tarkoitat? Mulla kaikki. Kanavat nyt HD (1920*1080/60p)
  Ääni tulee bluetooth kaikilta, paitsi normaali kanavilta.
  Mike
 • Kokeile vaihtaa normi kanavien laatu iptv
  Zub
 • Totta, laitoin laaduksi iptv, nyt äänet kuuluu.
  Kannattako pitää päällä, ja näkyykö kaikki kanavat?
  Mike
 • Sanoman kanavat ei näy suorana. Jos tämä ok. Niin kannattaa.
  Zub
 • Onkos uuden bt kaukosäätimen kanssa ollut ongelmia? Asensin aiemmin tutulle 2 uutta hubia ja toisen kake ei lataudu. Vilkuttaa vaan punasta dnatv nappia koko ajan. Ollut pari vuorokautta piuhassa kiinni ja ei lataudu.
  Tomppa
 • @Tomppa

  Sama ongelma oli itselläni. Käynti palvelupisteessä missä vaihto ja homma pelittää. Osassa kakeissa kyseinen vika.
  Saigon
 • Ei oikein laatu vakuuta. Toinen boxi kadottelee verkkoa (Langaton) sammutuksen yhteydessä.
  Tomppa
 • Lämpimästi suosittelen langallista verkkoa, sekä kiinteää IP-osoitetta, molemmissa, langallisessa ja langattomassa.
  IT
 • Sijainnin takia lankaverkko ei ole vaihtoehto. Signaalin voimakkuus 3/4 eli kuuluvuudessa ei ole ongelmaa. Vanha hubi samalla paikalla aiemmin toiminut ongelmitta. Toinen hubi on noin 5 metrin päässä ja se pitää verkkoyhteyden ongelmitta, singnaalinvoimakkuus samaa tasoa.
  Tomppa
 • Vastauksena omaan tiedusteluuni:
  "Onko kenelläkään kokemusta, onko uudessa 2.0 Hubissa korjattu YLE:n TV-kanavien (TV1, TV2 ja Teema) Dolby Digital -äänen huulisynkkaongelma?"

  Ongelmaa ei esiinny Hubi 2.0:ssa. Ylen DD-äänten huulisynkka on täysin kohdallaan. Samoin myös Netflixin monikanavaäänet.

  Ei siis valittamista.
  Jukka Lindgren
 • Hei,
  itselläni ei ole ollut hubin käytössä juuri mitään ongelmia tämän uusi dna tv sovelluksen avulla. (joka siis varmaan jo vanha). Sitä ennen vaikka kuinka paljon, mutta se on historiaa. Nykyinen siis hyvä, ellei jopa erittäin hyvä. Siksi en oikeastaan tänään ottanut tarjottua uutta hubia soiton perusteella, kun ei ollut asiasta mitään tietoa. Ja onneksi en ottanut. Olisi pitänyt ostaa uusi kovalevy. Puhelin myyjä oli erittäin mukava, mutta esim. verkkotallennusmahdollisuuden hinnan nousu 0 eurosta 6,90 euroon oli kyllä pettymys. Prosenteissa se on kevyt 690%. Vaihtoehtona oli sitten älä ota. Korvaukseksi tarjottiin lahjakortteja dna kauppaan, jotka eivät käy dna verkkokaupassa eli niillä ei tee mitään. Korvaukseksi ennen palveluun kuuluvan maksun eli verkkotallennuksen muuttumisen maksulliseksi, annettiin 2 kk "ilmaista" tallennusaikaa. Tavallaan asiakas laitettiin puun ja kuoren väliin palvelujen suhteen, jos on tyytyväinen ja haluaa jatkaa. (niin kuin minä). Ainoa kompensaatio hinnan nousuun oli sitten nettinopeuden laskeminen. Tiedän, ei se yksittäiselle ihmiselle ole euroissa paljoa, mutta DNA:lle aikaisemmin palveluun kuuluva asia eli verkkotallennus tuo järjettömän kassavirran. Miljoonalla asiakkaalla se on tyhjästä 6,9 miljoonaa kuukaudessa. Vähän tässä on kyllä kusetuksen makua. Ensin asiakkaita on haalittu tietyllä palvelun sisällöllä x euromäärällä. Nyt palvelu sitten muuttuu yksipuolisella ilmoituksella niin, että palvelu pilkotaan ja jokaisesta palasesta halutaan x kk hinta. Mitä sitten tulevaisuudessa. Oma kk-hinta sille, että saa katsoa verkkotallenteita? Ja sitten se, että miten tieto tuodaan. Ei mitään tiedotetta, muuta kuin puhelinsoitto. Ja puhelimeen ihminen voi vastata missä tilanteessa tahansa eli ajatus ei välttämättä ole mukana. Itse olisin arvostanut sitä, että aiheesta olisi tullut tiedote viestillä, sähköpostilla ja/tai omadna:han ja olisi ajatukselle voinut miettiä, että mitä hittoa sitä nyt tehdään. Palvelun haluaa pitää, mutta dna haluaa lisää rahaa. Ymmärrän senkin, että kaikki maksaa ja mielelläni sitä hyvästä palvelusta maksaa. Mutta tuo tapa; ensin koukutetaan ja sitten aletaan nyhtämään. Ei jatkoon.
  Mikko H
 • Mikko H: eipä tuo paha hinta palvelusta ole. Vitonen kuussa palvelusta ja 6,90 tallennuksessa. Mitä kilpailijat maksaa?
  Zub
 • Zup,älä viitsi nyt on kyse yleensäkin DNA yhtiön palveluista.Itselleni kävi samoin kuin Mikolle.Olisi pitänyt alkaa maksamaan uudesta Hubista 17:sta euro ja risat kun olin juuri saanut maksettua vanhan Hubin.
  Äkkiä laskutoimitus niin olisin maksanut 4:jän vuoden aikana yli tuhannen euron television eikä siihen olisi tarvinnut mitään Boxia kun kaikki palvelut on jo kyseisen TV:n sisällä,nettipalvelut ja jne.
  Kyllä tuli samalla tavalla kuin Mikolla että jäi ottamatta ja vanhassa ei tallennusta nettiin jne...
  Kyse on puhalluksesta sillä kyseinen yhtiö joka on nyt Norjalainen operaattori DNA niin meni hiukan liian pitkälle asiassa.
  TJT
 • Sen tallennuksen kun ottaa pois niin säästää 6.90. Vanhaan boxii saa hubipalvelun. Kun päivittää vanhan boxin niin päivitys 6 e kk. Viel jää vanha hubi jolla voi kattoa flixiä kunnes ne muuttaa codeccia ettei jaksa enää pyörittää. Itellä 11 e kk uus huvi. Uusintana kaikki tulee tai kattoo mtv tai ruutu jos tarvii jotain. Muuten onko se hinta muuttunut  kun 24kk maksettu? Sen pitäis mutta tuskin.
  Markus Koskelainen
 • DNA Asiakasetuhintasi:
  17,90 €
  TJT
 • Itellä perus FullHD tykki ja "Merkitön" android mediaboxi ollut käytössä v.2018. Kyseinen boxi oli markkinoitten tehokkaimpia, eniten rammia ja quadcore aikanaan. Lisäksi ostin sen "Ilmahiiren" siihen. Kertapaukkuna ~100€ alkaa kokeilemaan.

  Aiemmin pääsin vähän smartTvn makuun LG:n BluRay soittimen kautta, mutta totesin sen ihan liian hitaaksi. Siihen nähden sijoitus oli hyvä.

  Nyt ~3v takana "merkitön" boxi kokeilua, ja;
  * Toiminnat kohtuu nopeita, tai ei suoranaisesti ainakaan ole valittamista
  * Yle Areenan uusin versio alussa lataa n.15 sek, joka saa androidin luulemaan ettei sovellus vastaa, joka siis kohta aukeaa.
  * Netflix ohjelmien selailu joskus aloitettava uudestaan palaaman alkuvalikkoon, ja klikattava netflix uudestaan. Tämä varmaan, että sovellusta ei ole automaagisesti päivitetty aikoihin

  Eli, kuten näkyy, niin Arrena ja Netflix minulla oikeastaan pääasiallisina lähteinä.

  Boxista itessään:
  * Joskus verkkoyhteys katkeaa syystä tai toisesta, n. kerran kuukaudessa
  * Ilmahiiri ihan paska kertakäyttötuote, boxin omalla kakella sitten koittaa siinä...
  * Ei päivityksiä, ei sitten minkäänlaisia. Oisiko ekavuonna joku firmis
  --> Eli menee taas hakkeroinniksi jos jotakin haluaa väkisin päivittää yms
  --> En ala, telkkari on telkkari, ja kakella sen pitäs toimata

  Tämän mediaboxin lisäksi minulla on toki TopFieldin huippu digiboksi antennilähetyksiin, joka tosin sekin voisi olla tuoreempi

  SIKSI OLEN HARKITSEMASSA NYT VAKAVASTI DNA HUBIA (2.)
  * Suomalaisen tiimin suomalaisille tarkoitettuja päivityksiä
  * Kahen vuojen takuu
  * Ei mitään pilipali ilmahiiriä, jotka toimii ehkä kaks viikkoa
  * Pieni lupaus jopa päivityksistä
  * Dna tiimi vois olla isompikin, jotta jotain valmista esmes 3kk välein
  * Yksi purkki nauhoituksia yms varten

  Telekkareista ei pitäs tehä tietokoneita alkujaankaan, muta siihen nyt valitettavasti mennään, jos haluaa omanlaisensa viihesisällön.

  Puristit, jotka hakee aina parasta mahdollista hifi laatua, niin heille sanoisin, että ostavat tallenteensa "käsinkosketeltavana formaattina", niin ei tarvi kitistä.
  Arssi
 • En tiedä mikä kommentti tämä on ja mihin se liittyy,mutta kyseiselle Anssille sanoisin että Netti TV:ssä formaatit kehittyvät nopeasti ja samalla vaihtuvat.
  Moni esimerkiksi niinsanotuista Appeistä eli niistä mistä katsot ohjelmaa toimivat kaikki eri systeemillä vaikka olisivat Androidiin suuniteltuja.
  Tämän vuoksi tarvitaan Androidiin eri kodekkeja ta Andoid päivityksiä että kyseinen Boxi pystyy toistamaan ohjelman mitä haluat katsella.
  Kun hankit jotain niin yritä varmistaa että se todella toimii ja uusilla Apeilla jotta saat sen parhaan hyödyn laittestasi.
  Mutta hyvää jatkoa sinulle TV:n ja Androidin ihmeellisessä maailmassa.
  TJT
 • @Arssi Mikä lie merkitön boxi sulla käytössä onkaan, ei pärjää ollenkaan omalle, kohta neljän vuoden ikäiselle MiBox3:lle. Mitään mainitsemiasi ongelmia ei ole ollut ja Android TV -versiopäivityksiäkin on tullut ainakin kolme. Nyt käytössä on 9/Pie. Areena, CMore, jne, -sovellukset toimivat hyvin ja YouTube videot aina 4k@60fps-tasolle saakka. Netflixiä on tullut käytettyä vain harvoin, mutta silloin toimi hyvin. Uusia MiBox4-versioita saa nytkin, mutta Android TV 10:ä ei ole siihenkään vielä tullut. Suosittelen!
  Papparainen
 • Herr Papparainen, Kiitos kommentistasi!

  Minun pitääkin nyt tutkia tarkkaan, koska tämä HUB(2.) laite vaikuttaa vähän mopolta.
  Jos päivityksiä tosiaan tulee, ja homma toimii, niin mikä jottei! Kiitos vinkistä, tutustun.
  Arssi
 • MiBox on pelkkä Android TV -boxi ilman viritintä, tallennusta tai mitään palveluita, siis eri asia kuin Hubi. Uuden version nimi onkin MiBox S ja hinta alle 70€, joten sekin on eri juttu
  Papparainen
 • DNA:n hubille ei tee mikään "suomalainen tiimi suomalaisille tarkoitettuja päivityksiä." Päivitykset tekee ranskalainen Sagemcom, jonka 40 miljoonaa tuotetta myytynä yli 50 maahan yli 2,1 miljardin euron liikevaihdolla ovat sen kokoluokan bisnes, että siinä ei DNA:n (vain yhtenä pikkutekijänä muiden joukossa) sana kauheasti paina kun mietitään päivitysten tärkeysjärjestyksiä.

  En laskisi kauheasti "kotimaisuuden" varaan mistään näkökulmasta.

  Eivät laittaneet tikkua ristiin YLE:n DD-äänien huulisynkkaongelman suhteen, kun YLE:n kanavia ei 40 miljoonasta käyttäjästä kovin kummoinen osuus katsele...

  Asiasta raportoitu nälllä palstoilla jo tammikuussa 2018...
  Koko surullinen saaga löytyy osoittesta https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/aanen-viive-dolby/#c4028611


  Jukka Lindgren
 • MiBoxista on muuten pakko mainita, että siinä on tuki automaattiselle virkistystaajuuden säädölle. Siis toiminnolle, joka ei DNA:n huipputiimin mukaan ole toteutettavissa nykyiselle Android versiolle. Siinä on miettimistä. Eniten harmittaa, että yritetään ihan sumeilematta valehdella asiakkaille. Vai onko DNA:lla tosiaan sellainen käsitys, ettei ko. toimintoa ole mahdollista toteuttaa?
  Mikko
 • Eikä esim mtv katsomo toimi missä tahansa android boxissa. Xiaomin mi boxissa toimii kyllä. On useita appeja jotka ei toimi rootatuissa android versioissa. No tämä android boxi vertailu ei kyllä kuulu kait tähän ketjuun.

  Timeshiftiä tässä kaivattaisiin hubi 2.Muuten kaikki toiminut kohtuu hyvin. Välillä pikakelaus tallenteissa näyttää pelkkää mustaa ruutua. Minusta tuokin boxi hieman nykii kuvassa kun käytetään parhainta mahdollista kuvanlaatua... voi toki johtua itse netti yhteydestä. Siksi olen käyttänyt sitä720 tarkuutta. Sillä ei kuva nyi. Toki onko sitten mitään virkaa 4 k telkkarista. Täytyy koittaa mitä xiaomin mi box tekee 4k telkkarissa parhaalla kuvanlaadulla. Ollut mi box kiinni nyt videotykissä vain. Sittenhän sen näkee toimiiko siinä boxissa streemauspalvelut hyvin parhaalla kuvanlaadulla 4k telkkarissa.
  mika tw
 • Vähän osalla lähtee keskustelu laukalle ja ohi hubisen, mutta seuraan mielenkiinnolla keskustelua ja laitan nyt taas välillä omia kokemuksiani.

  Mielestäni on aika erikoista, että 16.11. ilmoitettu "Hyvin pian" ei mahtunut ensimmäiseen päivitykseen eli kaivattu ajansiirto ei edelleenkään ole käytössä.

  Viikko sitten asentuneen päivityksen jälkeen:
  Verkkotallennuksien kelauksessa ei ole ollut tuota mustat pikkuruudut ongelmaa.
  Netflix tyrkytys ei myöskään ole aukeillut itsekseen.

  Pääsääntöisesti Hubi on toiminut minulla ihan hyvin, mutta välillä on ongelmia.

  Verkkotallennuksien kuva ja ääni eivät edelleenkään ole ihan synkassa ja kuva on nykivämmän oloista.kuin suorassa tv lähetyksessä.
  Tämän huomaa varsinkin suomalaisissa sarjoissa ja lauluohjelmissa.
  Netti on 400 valokuitu plus ja Hubi johdolla kiinni modeemissa, yhteys toimii testeissä oikeasti 400 nopeudella eli ei ole netin nopeudesta kiinni.

  Muutaman kerran on käynyt kesken tallenteen katselun niin, että kuva menee mustaksi, kelaus näyttää pikkuruudut, mutta toisto ei lähde päälle ja sitten tulee ilmoitus ei ethernet yhteyttä.
  Tuon jälkeen ei enää pääse edes valikoihin tai suoraa TV lähetystä katsomaan
  vaan Hubi täytyy sammuttaa ja käynnistää uudelleen kaukosäätimen virtanapista, että alkaa taas toimimaan.

  EPG:tä selatessa valinta pomppii välillä mihin sattuu.
  Uutena juttuna valinta ei välillä siirry 4 kanavan kohdalle vaan pysyy paikallaan kun painaa vasemmalle, oikean kautta kun kiertää niin pääsee ympäri ja myös 4 kanavan kohdalle.

  Kuukauden kanavan kohdalla EPG:ssä kun valitsee katso suorana niin menee takaisin siihen kanavaan mitä oli katsomassa, kanavia ylöspäin vaihtamalla pääsee ko. kanavaa katsomaan. Ennen päivitystä toimi myös EPG:n kautta.

  Lasse
 • @mika tw
  Sulla siis hubin ulostulona 720p? Eihän tossa ole mitään järkeä, moni lähetys on 1080i/p ja sitten hubi skaalaa sen nyt 720p kuvaksi ja TV sitten taas skaalaa kuvan siitä jo alaspäinskaalatusta 720p kuvasta 4K kuvaksi.

  EI nyt ainakaan pienempää tarkkuutta kannata käyttää, kun mitä lähdemateriaali on... Sitä 4K skaalausta voi sitten kokeilla kumman tehtäväksi sen jättää Tv:n vai hubin.
  Pena
 • Jos on ollut hubissa päällä 1080 niin kuvassa on havaittavissa nykimistä.Voi johtua netistäkin. Täytyy kokeilla xiaomi  boxilla tekeekö samaa 1080 resoluutiolla telkkarissa. Jos tekee niin sitten vika on varmaankin netin toimivuudessa. Aika harvassa taitaa kuitenkin olla aito 4k materiaali streemaus palveluissa😏
  mika tw
 • No joo. Itseasiassa DNA TV:n kuva taitaa oll IPTV-puolellakin vain tuota 720p materiaalia. (vaikea löytää tietoa asiasta, näin joskus ilmoitettu.) Siksi tuo voi toimiakkin.

  Mutta eroa nykimisessä voi mielenkiinnosta kokeilla 4K-tV:llä esim:
  1. Hubiin 1080p ulostuloksi, jolloin TV skaalaa kuvan 4K tarkkuuteen.
  2. Hubiin 4K ulostuloksi, jolloin hubi skaalaa kaiken materiaalin ja TV ei ollenkaan puutu asiaan.
  Pena
 • Palaan vielä tuohon kaken latausongelmaan.
  Mulla sama vika, jos lataan esim. Samsung USB-C -pikalaturilla.
  Korjaantui, kun lataan boxin omasta USB-C -portista.
  Mike
 • Nykimisongelmaa en ole enää v2 boxilla havainnut.
  En millään kanavalla. Johtunee ehkä boxin paremmasta suorituskyvystä?
  4K telkkaria tai näyttöä minulla ei ole käytössä.

  Mulla nyt Android asetuksissa: "Suosi 50Hz virkistystaajuutta": POIS PÄÄLTÄ

  Tuo asetushan löytyy DNA -valikon oikeasta "Asetukset" -valikosta
  Sieltä löytyy paljon muitakin mukavia asetuksia
  Mike
 • @Mike kokeiltu latausta usealla eri laturilla sekä hubin omasta usb portista. Millään laitteella kake ei latautunut. Meni laitteen omistajan toimesta vaihtoon. Ei kuulemma ollut ensimmäinen joka vaihdettu.
  Tomppa
 • @Mike, ei kai tuota nykimistä kanavilla ole ollutkaan, vaan suoratoistosovelluksissa.
  Mikko
 • Jos kaken korjaus ei ole onnistunut itse laitteen kautta, niin -> vaihtoon.
  Itselläni korjaantui, kun laitoin kaken yöksi hubin liittimeen kiinni (sen omalla johdolla).
  Katsoin snookerin matsit suorana ja kaikki hyvin, joten en voi ottaa nyt kantaa suoratoistosovelluksiin. (Olisi ongelmatilanteissa hyvä kertoa, mitä suoratoistosovelluksia käyttää).
  (Ei liity DNA tai hubi) Sen tiedän, että olen katsonut formulat VPN kautta, ja kuva pätkii kokoajan. Rahalla saa varmaan parempaa, mutta en tiedä miltä operaattorilta.

  Palaute on aina hyvää.
  Mielestäni v2 on kuitenkin huima loikka seuraavaan tasoon.

  Mulla ei ole vertailukohtaa esim. Elisa, enkä halua ylläpitää omaa linux boksia enää.
  Mike
 • Muistutetaan jos joku missas että kaken alareunassa on reset nappi
  Markus Koskelainen
 • Hei,

  Kaukosäätimen latauksesta olemme saaneet palautetta.

  -PS5 lataa tehokkaasti, mutta kaukosäädin saattaa "sammua" latauksen jälkeen
  -Samsungin pikalaturit eivät aina lataa 
  -Applen latureissa on myös raportoitu yhteensopivuus ongelmia

  Sen sijaan Hubissa kautta ladatessa toimii.

  Kaukosäätimelle on tehty oma tukisivunsa https://www.dna.fi/kaukosaadin jossa myös ohjeita resetointiin yms.
  DNA TV kehitystiimi
 • Hei,
  kiitoksia palautteesta.  DNA TV Hubi -palvelulla on vuosien saatossa ollut erilaisia hinnoitteluja ja kampanjamalleja, joille palvelua on asiakkaille tarjottu. Vuoden 2020 keväällä tuotteistusta ja hinnoittelua muutettiin niin, että DNA TV Hubi -palvelu ei ollut enää kiinteästi paketoitu DNA Nettiin, vaan palvelulla oli oma hintansa, jolla palvelu myytiin esimerkiksi DNA Netin päälle. Tämä normaalihinta oli yhdessä verkkotallennuksen kanssa 10e/kk. DNA Hubi -Android TV laite myydään aina asiakkaan omistukseen ja sen laitehinta on ollut 120€, mutta se on tarjottu 24 kuukauden erämaksulla, eli 5€/kk. Kun laite on maksettu, niin veloitus lakkaa.
   
  Asiakaspalautteen perusteella Dna uudisti palvelun hinnoittelu viimeksi 1.6.2021. Tällöin toimme asiakkaillemme mahdollisuuden päättää siitä, että haluavatko he käyttää verkkotallennusta vai eivät ja hinta vaihtui sen mukaan. Tämä on se hinnoittelumalli, jolla tällä hetkellä tuotetta tarjoamme. Eli DNA TV Hubi- palvelulla on kk-maksu 5€/kk liittymäasiakkaille asiakasetuna (norm. 8e/kk) ja sen lisäksi asiakkaan halutessa käyttää verkkotallennusta se maksaa erikseen 6,90e/kk. Eli DNA TV Hubi -palvelu ja verkkotallennus yhteensä maksavat 11,90 e/kk. Palveluun sisältyy aina mahdollisuus katsoa ja käyttää TV-palveluita myös DNA TV -mobiilisovelluksella sekä tietokoneella. Asiakas voi käyttää DNA TV Hubi -palvelua jo maksamallaan omalla nykyisellä Dna Hubi -laitteella tai sitten ostaa uuden Dna Hubi 2.0 -Android TV laitteen. Hubi 2.0 laitteen hinta on 144 euroa, jonka voi maksaa joko kerralla tai erilaisilla erämaksuilla: 4e/kk (36kk), 6e/kk (24kk) tai 12e/kk (12kk).
   
  Hinnoittelumuutoksista on tiedotettu vain niille asiakkaille, joille ne ovat ne tulleet voimaan. Pääsääntöisesti muutos liittyy määräaikaisen sopimuksen umpeutumiseen, jossa sitten pyritään löytämään asiakkaan tarpeita vastaava tuote.
  DNA TV kehitystiimi
 • Jos Dna Hubi 2.0 laitteen myy tai ostaa käytettynä saako uusi omistaja rekisteröityä sen normaalisti omaan käyttöön ?
  Saapas 2.0
 • Missä kohtaa se kaukosäätimen reset-nappi/reikä pitäisi olla? Ei mulla siinä alareunassa mitään reikiä ole johon mitään kynänpäätä tai muuta saisi tungettua.
  Herra Hoo
 • Ei siinä reikää olekkaan kun katsoo taskulampulla niin paikan löytää
  Markus Koskelainen
 • Kiitti Markus.

  Näemmä meni kaukosäädin mykäksi, ykskaks lakkasi toimimasta vaikka akkua oli. Tuo resetointi väläyttää dna-napin valoja mutta enempää ei tokene. Vaihtoon siis. Onneksi on vanhan hyvin kake.
  Herra Hoo

 • Vinkit ongelmatilanteisiin (kaukosäädin):

  Resetoi kaukosäädin.
  Paina terävällä esineellä (esimerkiksi kynän päällä) kaukosäätimen reset-painike pohjaan. Se löytyy kaukosäätimen vasemmasta alakulmasta.

  https://www.dna.fi/kaukosaadin#vianselvitys
  Pasi
 • Milloinkahan kaikille vioille perustetaan oma kanava,kauhea sähellys…DNA.
  TJT
 • Pitäisi aloittaa puhtaalta pöydältä. Uusi rauta kun jo on niin siihen koko softa uusiksi. Ei vanhaa softaa saada koskaan toimimaan ongelmattomasti.
  Tomppa
 • Mä olen toistaiseksi kohtalaisen tyytyväinen v2 hubiin.
  -kaukosäädin/lataus ongelma ja korjaus kerrottu ja mulla nyt kunnossa
  -kanavien vaihto ja epg toimii hyvin ja nopeasti
  -mukava, kun kake herää eloon liikutuksesta
  -tallennukset tietysti nähtävillä myös puhelin ja tab
  -aika paljon muitakin pieniä hyviä asioita

  Suurin tarvitsemani puute on se ”surffailu” 2 -kanavan välillä.
  Sekä bt kuulokkeiden käyttö, mutta siihenkin löytyi korjaus tällä foorumilla.

  Mike
 • @Mike

  Mikä on tuo BT kuulokkeiden korjaus, johon viittaa? Itse en ole saanut BT kuulokkeista pihaustakaan ulos ja koska LG tekee paskoja telkkareita ei onnistu (järkevästi) BT kuulokkeiden käyttö tällä hetkellä ollenkaan.

  Sivuhuomautuksena, jos jotakuta kiinnostaa. LG:n televisiosta menee äänet styrkkarille ja BT kuulokkeilla voi kuunnella normaalisti, mutta kun BT yhteyden katkaisee palautuu TV:ssä sisäiset kaiuttimet, eikä suinkaan vahvistin. VMP


  Itse hubi (ver 2.0) on toiminut todella todella hyvin, ei mitään sekoilua tai nykimistä. Omaa kakea en käytä boxissa ollenkaan, vaan yleiskakea. Hauskana puolena se, että ei vaatinut mitään ohjelmointia, kaikki toimi suoraan ja jopa boxi käynnistyy television mukana. Kovalevyä en ole koskaan hankkinut, eli en osaa siitä tuskasta sanoa mitään.

  Vanha boxi on pelkkänä IPTV boxina makkarissa ja vaikka ei voi katsoa Cmore -sovellusta, niin ajaa asiansa muuten todella hyvin, kun kaikki muut palvelut on käytettävissä. Boxista kun on DNATV -sovellus suljettu pysyvästi, niin boxi toimii todella nopeasti ja kaikki sekoilu ja nykiminen loppui, eli suorituskyky riittää aivan eri tavalla.
  Jesse
 • Ihan ok kovalevy tallennus toimii mutta milloin tulee se "ajansiirto ominaisuus"?.. sitä varten tuon kovalevyn ostin tohon. Täytyy parantaa nettiyhteyttä kait kun ei tuo dna:n hotspot jako puhelimesta oikein skulaa vaikka on 400 teoreettinen nopeus. Tosiasiassahan joskus yöllä se voi antaa jotain 60 nopeuksia. Päivällä on ihan kuraa ja se nyt näkyy streemauksissa ja tallennuksia katsellessa. Joku kaapelinetti kait hommattava kun ei viitti 5g puhelinta tai mokkulaa hankkia. Tiedä sitten onko se 5g yhtä huonoa päiväsaikaan.

  mika tw
 • Siis se 2 kanavan väli surffaus on laitteessa muttei kakessa. Backspacella toimii, jos kakessa sellanen
  Markus Koskelainen
 • Ostin vanhan hubin kaken käytettynä siinä tosiaan toimii kahden kanavan välillä hyppely , nyt tulee sitten enimmäkseen käytettyä sitä säädintä .
  Teksti Tv : stä vois ehkä tehdä koko ruudun kokoisen , nyt ainakin Tv3 Sverige kanavalla ruutuun jää ohut pystyviiva laidan kohdalle kun käyttää tekstitys toimintoa ( sivu 199 )
  Saapas 2.0
 • Itsekin pidän enemmän tuosta vanhan hubin kaukosäätimestä. No kirjoittaminen ehkä nopeampaa uudella kakella mutta eipä sitä pahemmin tule tehtyä. Vanhan hubin kake maksaa dna liikkeessä 19 e. Tosin tori. fi saa vanhan hubin ja kaken alta 30e yhdessä 😁... riippuu myyjästä mitä pyytää.
  mika tw
 • @Jesse,

  Miten vanhassa boxissa toimii iptv jos DNA TV sovellus on poistettu?
  Mikko
 • Vain android puoli on boxissa käytössä jos ei ole rinnakkaisboxi sopimusta. Se nyt mitä play kaupasta löytyy niin toimii. Sehän on ilman dna tv sovellusta tavallinen android boxi.
  mika tw
 • Maksoin vanha hubi + kake yht. 16 € postitettuna . Jotkut pyytää lähelle 100 € vanhasta laitteesta kun ei tiedä mitä myy .
  Saapas 2.0
 • Tai yrittävät saada hyvää hintaa vanhasta boxista. Onhan noita pettyneitä ketkä teki sopimuksen juuri ennen uuden boxin tuloa. Mutta sehän tuli ilmaiseksi mukaan muistaakseni loppuaikoina kun otti hubi palvelun. Samalla tavalla tästä itsekin maksetaan uudesta boxista hubi palvelun lisäksi. Se on toki eri asia jos teki aikoinaan vaikkapa 3v sopimuksen laitteen maksusta. Tuo 10 e one for all oppiva kaukosäädinkin toimii ihan hyvin.... toki pitää olla vanhan hubin toimiva kaukosäädin millä sitä opettaa😁
  mika tw
 • Ei sagemcomin koodit luettelosta toimineet tuossa kaukosäätimessä vaan piti opettaa.
  mika tw
 • @Jesse

  kysyin tuota BT -kuuloke asiaa n. <50 viestiä sitten.
  BT -kuulokkeet toimivat, jos laittaa kanavalaaduksi IPTV

  Ei toimi kaikilla kanavilla
  Mike
 • @Mike

  Aivan. Eli ei toimi, kuin osalla kanavista. Plaah...
  Jesse
 • Voikohan matkamokkulasta ottaa netin hubiin usb:n kautta? Ettei tarvitsisi käyttää wifiä?
  mika tw
 • @mika tw

  miksi ei wifiä
  Pertti O
 • Ei voi ottaa. Wifi tulille vaan.
  Zub
 • Lisää kokemuksia uudesta hubista. Hubi alkoi nykimään tv kuvaa noin 10 sekunnin välein ja teksti-tv nappi ei toimi. Muutettu iptv kanavat teräväpiirtokanaviksi, nykiminen jatkuu. Kun vaihtaa kanavaa info tuedoissa näkuu iptv vaikka on teräväpiirto asetuksista valittuna.
  Buutattu laiteongelma edelleen päällä. Buutissa katosi myös verkkoyhteys. Myös kanavat 7 ja 8 putosi buutissa. Viritetty kanavat, ongelma jatkuu. Buutattu laite uudelleen, ongelma jatkuu. Vaihdettu jälleen laaduksi teräväpiirto ja haettu kanavat. Nyt info näyttää että teräväpiirto käytössä. Buutattu laite ja kuvan nykiminen loppui.
  5 minuutin jälkeen kaukosäädin (vanha kake) loppuu toimimasta, ainoa toimiva nappi on virtapainike, eli jälleen buutti. Buutin jälkeen laite taas toimii normaalisti.
  Samaan aikaan toinen hubi toimi ongelmitta.

  En ole paljoa uutta hubia käyttänyt (tuttavan 2 hubia) mutta joka kerta kun olen laitteiden luona niin jommassa kummassa laitteessa on ongelmia.
  Tomppa
 • Toimiiko jollain Apple Tv + normaalisti ? Mulla ensin ei lähtenyt videot pyörimään , käynnistin laitteen uudelleen sitten toimi vähän aikaa ja hävisi kuva mutta ääni jäi . Sitten ei taas lähtenyt pyörimään , sovellus jumitti koko laitteen  jne. Ei jaksa vähään aikaan kikkailla , Panasonic Android Tv : llä ei mitään ongelmia .
  Saapas 2.0
 • (Taloyhtiöön vaihtumassa DNA:n netti, hubi kiinnostaa joten kysymyksiä)

  - Saako tässä TV-kanavia piiloteltu ja järjesteltyä?
  - Kuinka tämä skaalaa4K-resoon? Parempi jättää skaalaus AV-laitteistolle?
  - Onkohan kukaan testannut PLEXiä tässä?

  Voi olla että muutakin tulee mieleen jossain kohtaa... 😀
  Tero
 • @Tero, Plexin, kuten muidenkin kolmannen osapuolen sovellusten kanssa, tulee ongelmaksi virkistystaajuus. Laite ei sitä automaattisesti vaihda. Ei se tietysti iso vaiva ole sitä käydä vaihtamassa sen mukaan mitä katsoo, mutta itseäni ainakin ärsyttää kun tahtoo unohtua vaihtaa takaisin 50hz. DNA:n virallinen vastaus on, että virkistystaajuuden vaihto ohjelmallisesti onnistuu vasta Android 12 versiossa. Toivon todella, että DNA:n asiantuntija valitsi vain helpomman polun ja suoraan valehteli. Ikävää, jos kehitystiimin puolella ei edes tunnettaisi käyttäjärjestelmän mahdollisuuksia.
  Mikko
 • Kanavia ei saa järjesteltyä. Ominaisuutta toivottu päivästä yksi alkaen. Eipä näy eikä kuulu
  Tuomas
 • Kanavien järjestely, kuten ajan siirtokin oli jo Hubissa, mutta poistui uuden version päivityksessä. Harvemminhan uusi versio on edellistä huonompi, mutta nyt siinä onnistuttiin.
  Sarzu
 • @Mikko, @Tuomas ja @Sarzu kiitos vastauksista,

  Jos ajattelee toista kautta, eli itsellä on lisäksi Nvidian Shield Pro jolla on Plex hoideltu, jos siihen laittaa DNAn softan niin onnistuuko sillä katsoa kaikki kanavat mukaanlukien maksusellaiset?
  Tero
 • @Tero

  Saat Shieldistä varmasti paremman viihdekeskuksen pienellä harrastuneisuudesta kuin Hubista ikinä!

  Hubi on ihan ok laite ihmiselle, joka tilaa maksukanavansa DNA:lta ja joka EI NÄE AndroidTV-appien kuvataajuusongelmaa. Jos et siis edellytä avaimet käteen ratkaisua, niin selvittäisin mielummin mitä AndroidTV voi tarjota avoimen Shieldin kautta varustelemalla sitä lisäsoftilla ja mahdollisesti erillisellä viritinboksilla.

  Itselläni ei ole koskaan ollut Shieldiä, mutta oma viihdekeskus on rakennettu AppleTV 4K:n ympärille höystettynä parilla verkkovirittimellä (HDHomerun&Vu+ Zero 4K), joilla saa DNAn kaapelin ilmaiset ja maksulliset kanavat näkyviin silloin kun lineaaritelkkaria haluaa katsoa Suurimmaksi osaksi katselu on kuitenkin suoratoistoa: Viaplay, CMore, Areena, Ruutu… Ensimmäisen generaation Hubikin löytyy, mutta luovutin sen kanssa jo aikapäiviä sitten kun selvisi ettei DNA aio tehdä mitään AndroidTV-appien kuvataajuusongelmalle.

  =)juha
  JuhaN
 • @JuhaN, avaatko mitä kautta katsot DNA:n maksulliset? Kieltämättä tuo Vu+ alkoi kiinnostamaan!
  Tero
 • @Tero,

  DNA sovellusta ei shieldiin saa. Tai en tiedä kehittikö DNA sitä rampautettua sovellusta eri alustoille, mutta toiminnoiltaan vajaa siis on vaikka saisikin. Android TV laitteista tosiaan jo omistamasi Shield, tai esim. MiBox pyyhkivät hubilla lattiaa käytettävyyden osalta. MiBoxissa on ihan saman ikäluokan SoC kuin hubissa, mutta toimii pelkästään vanhempien Android versioiden modeset api tuen johdosta huomattavasti mukavammin. Tätä ei DNA:n kehitystiimin mukaan siis ole mahdollista hubilla toteuttaa. No, todellisuudessa saattoi olla vain vaillinainen vastaus ja Broadcom tukee vain omia "private" rajapintojaan. Tämä rajoite siis on myös jostain käsittämättömästä syystä uudellakin hubilla. Hubilla ei ole edes mitään natiivia mediasoitinta, jolla olisi pääsy broadcomin rajapintoihin ja jota voisi joissain sovelluksissa (plexin joku versio myös tukee?) käyttää ulkoisena mediaplayerina.
  Mikko
 • Vu+ on siis yksi tuotemerkki Enigma2-pohjaisille digibokseille. Kyseessä on siis periaatteessa vähän perinteistä digiboksia monipuolisempi, mutta myös jonkin verran harrastuneisuutta vaativa kapine. Vu+ Zero 4K on kyseisen valmistajan halvin yhdellä kiinteällä C/T2-virittimellä varustettu boksi ja siinä kiinni siis DNAn kaapelikortti CI+-lukijassa. Vaikka tuo onkin yhteen kodin telkkariin kytkettynä, en ole sitä juurikaan oman käyttöliittymänsä kautta käyttänyt, vaan käyttöliittymänä toimii VuplusTV-appi AppleTV:lle ja iOS:lle. Täyttää oman tehtävänsä kun voi tallentaa satunnaisesti leffoja ja katsoa suorat urheilut maksukanavilta. Käy katsomassa vaikkapa Satshopin tarjontaa, niin Enigma2-maailma aukeaa enemmän.

  =)juha
  JuhaN
 • Plex TV: ssä toimii kaikki mahdolliset IPT kanavat kuten APPLE TV jne...
  Itselläni on se tietokoneella ja siihen voi tallentaa kaikki mahdolliset formaatit mitä maailmasta löytyy.Samalla vanhat DVD kopiot ym...
  TJT
 • Mä toivon (visio), että on 1. laite, jonka kautta saa kaiken näkymään.
  Näyttö voi olla tv, pc tai jokin muu.

  Nyt hub v2 toimii aika hyvin mun vanhan Samsung tv kanssa.
  -kun sammutan tv:n, sammuu myös hubi
  -kun käynnistän hubin, käynnistyy myös tv

  Mutta vikoja on,
  -laite hyytyy, kun surffailee paljon / eri medioita
  -kaukosäätimen lataus (paras ladata hubin liittymästä)

  Kaikki on korjautunut kotikonsten (toistaiseksi)
  Jos ongelmaa, painakaa kaukosäätimen virtanäppäintä yli 5 sek, jolloin mahdollisuus boottiin.

  Itse en tiennyt aikaisemmin, mutta kaukosäätimen vasemmassa alalaidassa on piilossa painike. Tuosta painikkeesta saa resetoitus kaukosäätimen.
  Mike
 • Kyllä mulla tää v2 hubi on jokusen kerran jumahtanut että on vaatinut virtapiuhan irroittamista. Esim xiaomin mi boxilla ei tuollaista ongelmaa ei ole. Mutta eihän siihen dna sovellusta saa kiitos dna:n boxien pakkomyynnin.
  mika tw
 • Onko vanhaa hubia mahdollista vaihtaa uuteen ilman että pitää tehdä uusi määräaikainen sopimus?
  Jussi
 • Ei ole.Tarvitset siihen uuden Hubi sopimuksen vaikka ostaisit sen kertamaksulla.
  TJT
 • Jos ostaa käteisellä upgraden. Itellä on uus boxi osarilla ja palveu toistaiseksi voimassa olevana. Että määräaikasuus on vaan laitteen hinnassa
  Markus Koskelainen
 • Palvelusopimus toistaiseksi voimassa olevana.Palvelusopimus DNA TV HUBI katseluun on aina Kaksi Vuotinen eikä sitä pahemmin voi irtisanoa,ellei asuntona ole joku hautausmaan kortteli.
  Sopimusteksti edellyttää kahdenvuoden sopimusta jonka jälkeen sen voi olla uusimatta.Tosin sitten DNA TV HUBI katselu myös loppuu.
  TJT
 • Kahden vuoden jälkeen ei tarvi sopimusta uusia uudella 24kk jaksolla, vaan voi jatkaa kuukausi kerralla "Toistaiseksi voimassa olevana", hinta pysyy samana.

  Näyttää taas olevan pärstäkertoimesta ja asiakaspalvelijasta kiinni asiat. Eivät ainakaan tänne antaneet nykyisellä 5€/kk (DNA TV Hubille) uutta hubia (Joka olisi tietty maksanut erikseen). Vaan olisi pitänyt tehdä uusi 24kk sopimus kalliimmalla hinnalla (17.90€/kk/24kk, sis uuden hubin).

  Riippuu ilmeisesti ihan kuka sieltä DNA:lta vastaa että mikä on käytäntö.
  Pena
 • Mulla on kesäkuussa otettu hubipalvelu(toistaiseksi vo) ja marraskuussa boxi 24kk. Jotain lottoa ne pelaa siel. Mulla ei ole tallennuspalvelua edes.
  Markus Koskelainen
 • Olet oikeassa Pena,näin minulle myös tarjottiin DNA:lta.
  TJT
 • Marraskuussa otettu toistaiseksi voimassa oleva hubi tv palvelu ja boxi 12 kk määräajalla maksettava. Taisi olla se määräaikainen sopimus jotain 1.50e kk halvempi niin ei viittinyt tehdä 2v sopimusta.
  mika tw
 • 11.90 näköjään ilman määräaikaa.
  mika tw
 • Onko kukaan saanut Apple TV -sovellusta toimimaan? DNA asiakaspalelu haluaa syyttää Applea mutta tuntuu vähän ihmeelliseltä jos muissa laitteissa homma pelittää.

  Markus
 • Aikanaan otin ompputv, ja loppulos oli se että tietsikalla piti kattoa. Tai oli että lagas pahemmin ku hbo ja tämä v1 boxilla
  Markus Koskelainen
 • Toimii ihan tavallisella Android puhelimellakin,mutta ei DNA:n softalla.
  TJT
 • 4k ja videotykki.

  Uusi boksi tuli hankittuakun shieldistä puuttui optinen äänen ulostulo.

  Aluksi 4k kuva tuli komeasti ja vakaasti, mutta tunnin päästä alkoi signaali pätkimään. Pätkiminen jatkui ja tiheni kunnes signaalia ei enää tule 4k laisinkaan.

  Jouduin laittamaan purkin toiseen hdmi porttiin, joka tukee vain full hd.

  Reso pakoitettu haluttuun ja hdmi ohjaukset otettu pois päältä.

  Miten saan 4k rokkaamaan? Full hd ei riitä.
  Jani
 • Ei kyllä kuulosta yhtään DNAn tuotteelta, jos on pätkimistä havaittavissa 🤣🤣🤣
  Visitor
 • @Jani Kuulostaa siltä, että HDMI-kaapeli olisi päässyt vaurioitumaan. Olisiko sinulla mahdollisuutta testata varmasti ehjällä ja 4K:hon pystyvällä HDMI-kaapelilla tilanne?
  Ile_
 • @Ile_

  Vanha purkki pelaa 4k samalla kaapelilla.
  Jani
 • Asiakaspalvelu vastasi Apple TV:n toimimattomuudesta:

  "Koska kyse on applen palvelusta niin tähän emme valitettavasti oikein suoraan voi täällä DNA:lla vaikuttaa.

   

  DNA TV Hubi on Android pohjainen laite, joten tämä saattaa tuoda oman osuteensa toimimattomuuteen. Eli melkein kääntyisin vielä asiassa Applen puoleen ja varmistaisin sieltä, että kuinka hyvin kyseinen sovellus toimii yhteen Android pohjaisen laitteen kanssa."

  Elikkäs jonkun muun vika jos ei toimi.
  Markus
 • DNA TV Kehitystiimi on ilmeisesti "hyvin ansaitulla" joulutauolla eduskunnan tapaan kun ei ole tähän keskusteluun osallistunut pitkään aikaan.

  Ihan käyttökelpoinen laite tuo Hubi on lukuunottamatta muutamia ärsyttäviä juttuja.

  - Ajansiirto olisi edelleen todella tervetullut ominaisuus.

  - Verkkotallennuksien kelaus pikkuruudut ovat usein mustina.

  - Kuukauden kanavalle ei pääse siirtymään EPG:n kautta.

  - Muutaman kerran Hubi on jäänyt pyörittämään latauspalloa kun menee verkkotallennuksiin ja sitten mikään ei enää toimi ennen kuin resetoi.

  Ilmeisesti hukkaa nettiyhteyden tuossa kohtaa eikä palaudu siitä ilman resetointia, hubi on johdolla kiinni kaapelimodeemissa ja netti toimii muissa laitteissa kokoajan.
  Lasse
 • Eihän apple tv sovellusta löydy ainakaan moto g:n puhelimeen play kaupasta. Vaatii katsomaan selaimen kautta.
  mika tw
 • Toi Applen syyttely on kyllä todella paksua . Oon käyttänyt kahdella eri Android Tv : llä Apple Tv plussaa ja on toiminut moitteettomasti , yks parhaista sovelluksista toimivuuden suhteen . Mutta kun yrittää Hubilla niin ei tule mitään . Suoraa valehtelua Dna .
  Saapas 2.0
 • Apple TV:stä
  "DNA TV Hubi on Android pohjainen laite, joten tämä saattaa tuoda oman osuteensa toimimattomuuteen."

  Aivan huikea selitys asiakaspalvelulta! Android TV:lle tehty sovellus ei toimi Android TV hubin kanssa, koska se on Android TV-pohjainen. 😀

  Niin ja ei sitä puhelimelle taida saadakkaan, mutta Android TV:lle kyllä.

  eikä se ole edes Androidin puolesta yhteensopiva vanhan hubin kanssa:
  Requires Android 8.0 and up

  Eivät saa sitä vaan päivitettyä, mutta jos se ei toimi uudellakaan hubilla, niin tuskin vanhalla, vaikka päivittyisikin joskus Android Pie:hin. (Itsellä vanha hubi)

  Tosin ei taida sovelluskaan olla ihan priimaa, jos 1.9/5 On Android TV-sovelluksen arvosana:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apple.atve.androidtv.appletv&hl=en_US&gl=US
  (Jos tuo on oikea sovellus)

  DNA:n vakio selitys on toimimattomiin sovelluksiin aina syyttää muita. Mahtavaa toimintaa!
  Jack
 • Täytyy koittaa xiaomin mi boxilla löytääkö se apple tv  appin. Jos ei niin sitten se on vain mahdollista vain android telkkareissa.
  mika tw
 • Neljä vuotta vanha Xiaomi MiBox3 (AndroidTV 9) löysi, latasi, asensi ja käynnisti Apple TV -sovelluksen. Käynnistyksen jälkeen olisi pitänyt rekisteröityä edes ilmaisen videon toistamiseksi. Sitä en viitsinyt tehdä, joten lopullinen toiminta jäi kokeilematta.
  Papparainen
 • DNA:lla tämä ongelmanselvitysmalli käytössä?

  https://www.riemurasia.net/kuva/Ongelmien-selvittaminen-tyopaikalla/155917

  Markus
 • Xiaomi Mi Box S updates (without problems) with Apple TV (xiaomitoday.it)

  " Google confirms that any android TV device with 8.0 Oreo or later has access to Apple TV starting today. Consequently, starting today and continuing for the next few days, we will have to see the update arrive as well on our Mi Box S.

  We are told that even the Xiaomi Mi TV Stick updated with Apple TV."

  Saapas 2.0
 • Eihän dna saa toimimaan omaa android pohjaista DNA tv sovellustaan ongelmitta hubissa. Miten voisi odottaa muidenkaan sovellusten toimivan.
  kuten aiemminkin olen maininnut olisi uuden hubin kohdalla aloittaa alusta. Uusi rauta ja uusi softa. Pask* on Pask** vaikka sen hienosti paketoisi.
  Tomppa
 • Laitteen fyysiste mitat?
  Jussi
 • DNA kertoo, että uudistettu laite on nyt pienikokoisempi (mitat: 137 x 138 x 24 mm) ja yli tuplasti tehokkaampi
  Tomppa
 • Ja voi olla seinän takana jos bt kake
  Arppa
 • Dna hubi ( versio 2 ) Rauta ajaa asiansa, mutta softa on täynnä bukeja. surullista että ensimmäisestä versiosta ei ole opittu mitään....! Jos pilvipalvelussa tai netissä on joku häiriö niin tuon purkki menee jumiin.  Jos menee jumiin uudelleen käynnistäminen  yleensä auttaa. jos ei vieläkään pelitä niin tehdaspalautus auttaa yleensä.  Se on ikävää jos sen joutuu tekemään joka kuukausi.
  iso arska
 • @Iso Arska rauta on uusi, softa sama vanha. Kuten jo vanhalla hubilla on huomattu ei softa toimi kuten pitäisi.
  Tomppa
 • Jahas, tuesta vastasivat tuosta Apple TV -sovelluksen toimimattomuudesta näin:

  "Meidän Hubi-laitteilemme, ei ole mahdollista asentaa Apple TV:tä eikä kyseisen palvelun käyttö suoraan meidän laitteen kautta ole mahdollista. Käsittääkseni Apple on estänyt kyseisen palvelun lataamisen android-pohjasiin laitteisiin, esimerkiksi sovellusta ei saa ladattua android-puhelimiinkaan."

  Eivät ole oikein kartalla tämän asian kanssa tuolla tuessa.
  Markus
 • Visitor
 • DNA TV -sovellus on saatavilla DNA Hubi -laitteen, puhelimen, tabletin, tietokoneen lisäksi nyt myös Apple TV:lle. Sovelluskaupasta löytyi aiemmin virheellinen sovellusversio, mutta oikean sovelluksen pitäisi olla ladattavissa pikimmiten.

  Apple TV -sovellus puolestaan on saatavilla Hubille ja tämän pitäisi toimia ainakin uudella Hubi-versiolla aivan hyvin. Jos sovelluksen kanssa on ongelmia, päästään näitä tutkimaan tarkemmin meillä asiakaspalvelussa. Pahoittelut, mikäli tämän osalta on aiemmin annettu virheellistä tietoa.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Moro Ida,

  Asiakaspalvelussa tosiaan nuo vastaukset tähän Apple TV sovellus ongelmaan ovat olleet täysin päättömiä. Eli ehkä teidän kannattaa noita asiakaspalvelijoita hiukan koulia.

  Toistaiseksi ei ole ollut siis mitään hyötyä asiakaspalvelun kanssa käydystä keskustelusta - ovat syytelleet Applea, vastanneet eri kysymykseen, väittäneet että tuota sovellusta ei DNA TV Hubille saa kun ei Android puhelimiin sitä saa.
  Markus
 • Ei löydy sovelluskaupasta apple-tv appia vanhaan hubiin, mutta asensin dna-tv:n apple-tv:seen. Toimii 100 kertaa nopeammin, kuin vanha hubi.
  Jugi
 • Mikä siinä "timeshiftiä" on vaikea saada toimimaan😒.... pikakelaus ruudukotkin usein pelkkää mustaa.
  mika tw
 • Heitetäämpä taas villit arvaukset ilmoille. Uusi hubi on välivaihe ja siihen ei valitettavasti saada poistettuja ominaisuuksia vaan katse on käännetty jo tulevaan.
  Nyt kun DNA TV on julkastu Apple TV:le on luonteva jatkumo tuoda sovellus myös TV:n yleisempiin käyttiksiin. Ja jälleen on sidottu käyttäjät sopimuksilla maksamaan tämä lysti.

  Jos hubiin olisi todella satsattu olisi koko softa koodattu uusiksi.
  Tomppa
 • Taisin tuolla aikaisemmin mainita, että vanhan hubin äänisynkkaongelma YLE:n kanavien Dolby Digital -äänien kanssa olisi korjattu.
  No ei ole.
  Kuva on edelleen n. 0,3 s ääntä edellä, mitä on mahdotonta korjata millään viiveasetuksella, koska se ei hyväksy negatiivista arvoa - tässä siis tarvittaisiin -300 ms.
  Tilanteen saisi tietenkin korjattua kokonaan uudella KUVAN viiveasetuksella, asettamalla tuon saman ms-määrän - mutta *VAIN* YLE:n kanavilla, ja *VAIN* Dolby Digital -äänen ollessa lähetyksessä...

  Niin, tilanne on sikäli vielä huonontunut, että nykyään *myös* ei-DD-äänessä on samanlaista viivettä. Se on vähän pienempi - ehkä 150-200 ms.

  Ja luonnollisestikaan sillekään ei ole mitään tehtävissä koska kuva on ääntä edellä ja ääneen tarvittaisiin negatiivinen viive...

  Tämä siis Hubi 2.0 ja tänään (13.1.2022) tullut uusi Android-päivitys 10.1.0.54.
  DNA sovellus v. 2.8.0

  Olen valmis tarjoamaan laitteistoni DNA:n asiantuntijan tutkittavaksi, jos DNA ei kykene toistamaan ongelmaa omassa ympäristössään.
  Jukka Lindgren
 • Hei,

  Ajansiirto ominaisuus on tulossa hyvin pian.

  Muistitikkua kannattaa käyttää sovellustilan laajentamiseen ja ulkoista isoa kovalevyä tallennusten tekemiseen ja ajansiirtoon.

  DNA TV kehitystiimi
  16 Mar 2021 Ilmoita asiaton sisältö
  Mitäs tuolle ajansiirto lupaukselle kuuluu? Käsittääkseni normaali ihmisen hyvin pian on vierähtänyt parissa kuukaudessa, mites DNA?
  Visitor
 • @DNA TV kehitystiimi, tuleehan ajansiirto myös vanhempaan hubiin?
  Sarzu
 • Hei,

  Ajansiirto tulee molempiin Hubeihin.

  Kelauksen pikkukuvien lataus ei toimi aina, varsinkaan catch-up start over tilanteessa. Tämä on myös tutkinnassa.
  Normaali tallenteen käynnistyksessä pikkukuvat ladataan kun tallenne käynnistetään, ne tulevat näkyviin kun odottaa hetken. Latauksen nopeus vaihtelee nettiyhteydestä riippuen.
  DNA TV kehitystiimi
 • Milloin on teidän ihan pian ajansiirrossa ? Ja mikä on riittävä netin nopeus, jotta pikkukuvat latautuvat niin kuin niiden kuuluu?
  Visitor
 • Mulla on vanha hubi ja DNA:n  400 meganen netti ja näen mustaa vaan.
  Jugi
 • Meillä on giganen ja yhden kerran on ollut kelauksessa ruudut mustana.
  Katsotaan paljon verkkotallenteita.
  Sarzu
 • @ Jugi ja Sarzu onko hubi liitetty verkkoon kaapelilla vai langattomasti?
  Tomppa
 • Kaapelilla.
  Sarzu
 • Mulla wifi
  Jugi
 • Ei sillä ole vaikutusta kuinka suuri on nopeus,ensimmäinen asia on ping eli viive.Toinen asia on lähtevä nopeus eli vastaanotto kyky.
  Viive voi olla alle 10 millisekunttia jolloin se on hyvä,taasen joku 40 millisekunttia on toivoton.Samoin lähtevä mega määrä on yleensä 10-40 megaa sekunnissa eli siinäkin on vaihtelua riippuen operaattorista tai monen solmun kautta nettiyhteys kulkee huoneistoon.
  Periaatteessa uusi Wi-Fi 6 on nopeampi standardiltaan reitittimeen ja monipuolisempi kuin vanha modeemi eli lan yhteys.
  Kaikki on suhteellista sillä nettiyhteyttä ei useinkaan saada mitenkään standardi muodossa jokaiseen paikkaan ja eroja on paljon sitten itse laitteissa eli modeemi ja siihen liitetty reititin.Reitittimet hyvät ovat juuri Wi-Fi 6 teknologialla käyviä eli ax reittimiä.
  Sitten on vielä nykyiset HDMI kaapelit joissa standardit heittävät rajusti.HDMI 2.1a/b ja 2.2.Ei tarkoita HPCH eli kopiosuojausta jossa myös on kaapeleissa paljon eroja.
  TJT
 • Sen verran kun olen lukenut näitä palautteita sekä kehitysideoita uudestakin hubista, niin en voisi olla tyytyväisempi että sain eron ensimmäisestä murheenkryynistä. 30€ maksava chromecast ja digiboksi hoitavat hommat moninkertaisesti paremmin eikä tarvitse olla taas paria vuotta kehitysapinana. Suosittelen muillekin jos tuntuu hermot olevan lopussa tähän touhuun.
  Hupilaatikko
 • @Hupilaatikko
    Just näin.
  Pertti O
 • Tänä aamuna huomasin uudella hubilla, että viaplay -sovelluksella ei onnistu selostuskielen valinta, aikaisemmin puhekupla oli valittavana ja se on edelleen jos puhelimella avaa viaplay sovelluksen.

  Onko muut huomanneet samaa? Nyt piti kuunnella viime yön ufc tanskaksi, kun ei kieltä saanut vaihdettua.
  Jesse
 • Jesse, oletko testannut toimiiko muilla laitteilla (kännykällä tms.). Lähinnä sen varmistamiseksi onko vika hubissa (tai sen Viaplay-versiossa) vai onko Viaplayssa yleisempikin vika.
  Jussi
 • Siis puhelimella kokeilin ja hyvin toimi.
  Jesse
 • https://www.is.fi/digitoday/testit/art-2000008529566.html

  Laitteessa on tällä hetkellä 50 hertsin rajoitus. Valikosta löytyy säädin 50 hertsin tilan pakottamiseen, mutta käytännössä kaikki näytetään 50-hertsisenä. On katsojasta kiinni, onko 50 hertsin virkistystaajuus liian hidas esimerkiksi nopeatempoisessa jääkiekossa. Osaa se häiritsee, toisia ei.

  DNA:n mukaan ”Androidin tulevissa päivityksissä kyseinen automatisoitu toiminnallisuus voi tulla ajankohtaiseksi.”  Tomppa
 • Toimittaja ei ole tajunnut mitään, kauheaa roskaa tuo teksti. 50 hz kuva voi olla 25fps tai 50 fps. Virkistystaajuus liian"hidas" viittaa tuohon, mutta se on selitetty erikoisesti ja se on vain osa ongelmaa.

  Jos sovellus toimii vain 60hz ja se esitetään hubilla 50hz, se on ongelma ja hubi kyllä osaa myös 60hz, mutta ei automaattisesti vaihda.

  Sitten on erikseen vielä ongelma jos kuvaulostulo on 50hz ja lähetys 50hz, niin silti se ei ole välttämättä sulavaa osalla sovelluksista. Tästä on esim Mikko paljon kirjoittanut tänne vanhasta hubista. Ja asiaa ei ole korjattu uuteen (kun eivät tiedä mistä johtuukaan varmaan).
  Pena
 • Hei,

  Ajansiirto ominaisuus on tulossa hyvin pian.

  Muistitikkua kannattaa käyttää sovellustilan laajentamiseen ja ulkoista isoa kovalevyä tallennusten tekemiseen ja ajansiirtoon.

  DNA TV kehitystiimi
  16 Mar 2021 Ilmoita asiaton sisältö

  Mitäs tuolle ajansiirto lupaukselle kuuluu? Käsittääkseni normaali ihmisen hyvin pian on vierähtänyt parissa kuukaudessa, mites DNA?
  Visitor
 • Voiko tätä uutta laitetta ohjata myös TV:n omalla kaukosäätimellä, jos on HDMI-CEC ominaisuus telesiossa?
  Janne Hietala
 • Hain tuon uuden Hubin vanhan tilalle ja näin sitten herjailee....

  "Tästä ei selvitä uudelleenkäynnistämisellä. Olethan yhteydessä asiakaspalveluun. 401 Unsupported client authentication. Missing client."

  Olen resetoinut laitteen pari kertaa ja samaa herjailee. Ei anna kirjautua. Jäiköhän DNA:n asiakaspalvelijalta linkitys tiliin tekemättä?

  Janne Hietala
 • Jep. Mulla kävi sama juttu. Ei ollut kytketty uutta boxia päälle.
  mika tw
 • Mä hain myös eilen Hubi2, sama kirjautumisongelma, soitin aspaan mistä sitten siirrettiin jollekin hubi-ekspertille joka sitten sai kondikseen.
  Softa on samaa kuraa kuin vanhassakin, EPG ei pysy paikallaan.
  Ei olisi kannattanut vaihtaa.
  Jannu
 • No kuva ei sentään nyi streemauspalveluissa niin pahasti jos netti on kunnossa. Siinä sitten oikeastaan ne hyvät puolet vanhaan boxiin verrattuna. Joku tosin saattaa pitää tuosta bluetooth kaukosäätimestä... itse tykkään tuosta vanhasta.
  mika tw
 • Uuden ja vanhan eroista: vanhaa hubia käyttäessä olen huomannut ainakin Yle Areenan välillä hyytyvän esim. ohjelmassa takaisinpäin. Itse arvelisin sen johtuvan ihan laitteen suorituskyvystä, joten kysyisinkin onko tällaista esiintynyt muilla ja toisaalta onko tilanne uudessa laitteessa parempi.
  Ainakin speksien perusteella luulisi että uusi android-versio + uuden hubin parempi suorituskyky voisi tällaisiin ongelmiin auttaa
  Jussi
 • Ainoa ero uudella ja vanhalla on suorituskyky, ja toki BT kaukosäädin jos sitä käyttää.
  Muuta eroa ei ole ja käyttöliittymä on identtinen. Potkua on nyt paljonkin enemmän ja suurin ero onkin se, että kanavat vaihtuu sulavammin ja sovellukset käynnistyy nopeammin. En ota tässä kantaa tallennuksiin tai ajansiirtoon, en tiedä niistä mitään enkä käytä, keskustelun perusteella se on sellainen suo, että pyrin pysymään erossa 😀

  Ajoittain joutuu käyttämään uudessakin boxissa virtapiuhaa irti, mutta harvoin kuitenkin, korkeintaan 2 -3 viikon välein. Itse olen ollut todella tyytyväinen uuteen boxiin.

  Vanha boxi meni makuuhuoneen telkkariin kiinni ja käytän pelkästään suoratoistoa siinä, eli en joudu siitä maksamaan mitään erikseen. DNA TV sovelluksen kun pakottaa vanhassa sulkeutumaan, niin vanhakin boxi toimii todella todella nopeasti. Tässä on hyvä huomioida, että CMore sovellus ei toimi, eli se pitää peilata esim. puhelimella. Kaikki muut sovellukset toimivat vanhalla boxilla.

  En osaa vastata kysymykseesi YLE Areenasta, ei ole käytössä.
  Jesse
 • Kiitos Jesse vastauksesta. Siitä päätellen itse ainakin harkitsen vakavasti uuteen vaihtoa, koska isoin itseä haitannut vika on juuri tuo hitaus. Koska esim Areenassa en ole vastaavaa hidastelua (ainakaan yhtä pahaa) muilla laitteilla havainnut olen päätellyt sen johtuvan hubin suorituskykyongelmista (+ ehkä Areenan omista ongelmista)
  Jussi
 • Cmore toimii hubilla kyllä ilman DNA TV tilausta, kunhan sitä ei ole ostanut DNA:lta.

  Sovellukset ei kyllä vanhalla hubilla toimi yhtään paremmin on siinä DNA TV tilaus aktiivisena tai ei. Itse laitetta (ja käynnistymistä) se DNA TV:n käynnissä olo taustalla jonkin verran hidastaa.
  Pena67
 • Pena67

  Totta, CMore siis toimii jos ei ole DNA:lta. Tämä jäi sanomatta, jotenkin se unohtuu, kun kaikki on aina olleet DNA:lta ja jos aikoo katsoa lineaarikanavilla tilauskanavia, niin olisi hölmöä ostaa toinen tilaus vanhalle boxille.

  Olkaamme siis eri mieltä miten jouhevasti vanha boxi ilman DNA TV -sovellusta. Omasta mielestäni toimii todellakin jouhevasti ja selailu sovellusten välillä onnistuu helposti, ei ole edes tarvinnut repiä virthapiuhaa kertaakaan.
  Jesse
 • Kysymys vaan kuuluu mitä koko laitteella tekee, jos kuitenkin lisäksi tarvitsee telkkarin (+ mahdollisesti digiboksin) tv-kanavia varten? Jos siis ei ole DNA-TV -tilausta.
  Jussi
 • Meillä hubia käytetään nykyisin lähinnä digiboxina, kun meillä on käytössä kaapelin maksukanavapaketteja - tuplahubilla saa näkyviin samat kanavat makkarissa.
  Lisäksi C More tulee hubin kautta (ilmainen, kun on C Moren kanavapaketti). Ja tietty verkkotallenteita sekä maksukanaville kovalevytallenteita - tämä kyllä kusi siinä vaiheessa, kun toistuvat tallennukset poistettiin hubista ”uuden” DNA TV:n myötä. Jokainen jakso pitäisi laittaa erikseen tallentumaan. 🙄
  Muutoin käytetään tv:stä suoratoistoja.
  Eipä juuri kannata vaihtaa uuteen hubiin, näin totesi ihan asiakaspalvelujakin.
  Sarzu
 • Jussi

  Puhelimella voi aina peilata, kyllä. Mutta toisaalta boxilla palveluiden käyttö on kuitenkin helpompaa eikä tarvitse puhelimeen asentaa kaikkia palveluita, välillä muksut katsoo disney, välillä itse katson BKFC:tä, nämä kaikki hoituu boxilla helpoiten. Onhan siitä vanhasta boxista maksanut itsensä kipeäksi, joten miksi jättää kaappiin verkon painoksi. Kaikissa televisioissa on kuitenkin oma viritin, eli jos nyt sattuisi käymään niin, että antennin puolelta tulee jotain katsottaa, niin sekin onnistuu.

  Jokaisella on omat tapansa ja mikä nyt on helppoa kenellekin. Eihän sitä ole pakko tehdä niin kuin muut, mutta tarkoitus oli tuoda esille eri tapoja käyttää boxia, tai sitten olla käyttämättä.

  Jos vanha boxi on makkarissa suoratoistoa varten, ei tarvitse DNA TV tilausta ollenkaan.
  Jesse
 • Meillä samoin. 2 hubia (versio 1) ja toinen makkarissa ilman tilausta, sillä pystynyt vertailemaan näitä. Kyllä omastakin mielestä tälläisellä kaukosäätimellä varustetella laitteella on näppärämpi käyttää suoratoistoja, kuin puhelimella +chromecastilla. Jos vaan kaikki toimisi kuten pitää.

  Virtajohto juttu mielenkiintoinen: tuosta ilman DNA TV:tä olevasta hubista en ole joutunut kertaakaan repimään johtoa 6kk aikana, kun taas olohuoneen (DNA TV-tilauksen sisältävästä) viimeksi viimeviikolla, kun ei käynnistynyt.

  Cmore ja Viaplay sovellukset on toiminut aika hyvin molemmilla hubeilla. Mutta esim. HBO Max taas tökkii ja sekoilee molemmilla.

  Tuon Cmore asian toin esille, koska on erikoinen tämä DNA:n ratkaisu, kaikilta muilta operaattoreiltakin taitaa saada ihan normaali tunnukset Cmoreen kanavapalettien mukana, että toimii kaikilla laitteilla. DNA:lla tämä omanlainen kirjautumiskäytäntö.

  Vaatii vähän laitteita ja paneutumista, mutta itsellä näkyy kyllä TV-kanavat ja tallenteet makkarissa olevallakin hubilla, vaikka ei ole DNA-TV tilausta siinä.
  Vaatii virittimen (sisäisiä ei voi käyttää ilman tilausta) + Kodi-ohjelmiston (Tai vastaavan) ja TVHeadend palvelimen(ohjelmiston). Tälläiselle vanhalle nörtille sopii hyvin, peruskäyttäjälle ei varmaankaan tule kysymykseen.

  Uutta hubia harkinnut, mutta kun se ei osaa vaihtaa 60hz tilaan automaattisesti, esim Disney+ toimii vain sillä (no toimii se 50hz, jos ei välitä nykimisestä.), niin osittain joutuu käyttämään Chromecastia silläkin sitten.
  Pena67
 • Hubi 1:stä kannattaa Androidin puolelta poistaa kaikki ylimääräinen mitä ei katso tarvitsevansa. Itse poistin kaiken muun paitsi DNAtv-sovelluksen ja sen jälkeen toimi hienosti.

  Janne Hietala
 • @Janne, tehtiin sama.
  Ei kyllä juurikaan ole tarvinnut meidän hubeissa virtajohtoa tuuletella.
  Tuplahubi vaihdettiin, kun alkoi tilttailemaan.
  Sarzu
 • Jos sopimuksettomasta hubista poistaa kaiken paitsi DNA TV-sovelluksen, ei paljon jää jäljelle 😀

  Käyttötarkoituksia on monia, mutta sekä uusi että vanha hubi on huonoja ratkaisuja, jos tarkoitus käyttää monipuolisesti (johon laite suunniteltu), eli käyttää sovelluksia+DNA:n palveluja.
  Pena67
 • Noniin seuraava ongelma sitten. Missähän vika kun laitteelta ei saa jostain syystä vahvistimen kautta subwooferille signaalia. Hubi 1:llä toimi ongelmitta ja TV:n kautta muutenkin. Tätä Hubi 2:sta kun käyttää niin ei tule mitään subwooferille. Kaikki on toiminut tähän asti, ja Hubi 2 on ainut muutos joten syy on siinä.
  Janne Hietala
 • @Sarzu Kirjoitti: "... kun toistuvat tallennukset poistettiin hubista ”uuden” DNA TV:n myötä. Jokainen jakso pitäisi laittaa erikseen tallentumaan."

  Meillä ainakin (hubi 2.0) kaikkien uutisten (YLE + MTV) toistuvat tallennukset toimivat ihan täydellisesti. YLE:n puolella yksi tallennusasetus tallentaa sekä klo 18 että 20:30 TV-uutiset. MTV:lle piti laitaa kaksi: 7- ja 10-uutiset erikseen (koska ovat eri nimisiä.)

  Jumittumisesta:
  Ollette ehkä huomanneet että on kaksi tapaa sammuttaa hubi:
  - Painallus kaukosäätimen virtapainikkeesta -- Hubi menee pimeäksi heti.
  - Pitkään (yli 5 sek.) virtanapin painettuna pito -- Hubi kysyy, haluatko sammuttaa. Vastaa "Kyllä".

  Näistä ensimmäinen ei oikeasti sammuta hubia, vaan laittaa sen vain jonkinlaiseen "standby"-tilaan, mistä se käynnistyy myös ihan hetkessä.

  Se toinen tapa tekee todellisen "shutdown" -toiminnon, mikä ajaa Androidin kokonaan alas ja hubi sammuu vasta 10-20 sekunnin kuluttua. Sen käynnistyminen myös sitten kestää jonkun 10-20 sekuntia.

  *VAIN* tämä jälkimmäinen ehkäisee hubin jumittelut. Jos sen vain laittaa standby-tilaan, laite on edelleen käynnissä - ja vuorokauden-parin kuluttua se on sekaisin kuin seinäkello...
  Jukka Lindgren
 • Aina sammutan hubit kokonaan (Versio 1), eli androidia myöten. Käynnistys tosin kestää usean minuutin sen jälkeen, siis kanavat tulee kyllä nopeammin, mutta valikot jumittaa ensimmäiset pari minuuttia. Tähänkö toisi Hubi2  parannusta?

  Ilmeisesti tarkoitus on nopeuttaa hubia aina vain marginaalisesti ja hubi 3sta odotellessa. Muistia esim on 100€ ja 3 vuotta vanhassa puhelissani jo 4Gt, joten hubin 3 gt on aika vähän tähän päivään.

  Sarzu tarkoitti kovalevytallenteita, ne meni ihan mahdottomiksi pari vuotta sitten uudistuksessa.
  Pena67
 • @Jukka Lindgren, lauseeni menee näin:
  —> … sekä maksukanaville kovalevytallenteita - tämä kyllä kusi siinä vaiheessa, kun toistuvat tallennukset poistettiin hubista ”uuden” DNA TV:n myötä. <—

  Kyseessä kovalevyn toistuvat tallenteet, EI verkkotallenteet.
  Sarzu
 • Niin peruskanavilla kyllä toimii toistuvat tallennukset mutta varmaankin tuo ylempää kommentti tarkoitti etyä maksukanavien toistuvat tallennukset ei toimi. No ajansiirto toimintaa täsää odotellaan😒
  mika tw
 • Hei,

  Ajansiirto ominaisuus on tulossa hyvin pian.

  Muistitikkua kannattaa käyttää sovellustilan laajentamiseen ja ulkoista isoa kovalevyä tallennusten tekemiseen ja ajansiirtoon.

  DNA TV kehitystiimi
  16 Mar 2021 Ilmoita asiaton sisältö


  Mitäs tuolle ajansiirto lupaukselle kuuluu? Käsittääkseni normaali ihmisen hyvin pian on vierähtänyt parissa kuukaudessa, mites DNA?
  Visitor
 • Ajansiirto-ominaisuus on testauksessa ja pyritään tuomaan kyllä mahdollisimman pikaisesti. Viimeksi oltiin ehkä hieman turhan optimistia aika-arvion kanssa, joten ei nyt uskalleta luvata että "hyvin pian", mutta sanotaan että toivottavasti pian saadaan tuo toimintaan.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Juu, mulla sama seuraavan laskun kanssa. Älkää turhaa lähettäkö maksumuistutusta, maksan kyllä hyvin pian ja jos se onkin optimistinen aika-arvio, niin pyrin kuitenkin maksamaan toivottavasti pian.
  Visitor
 • Toi on suomeksi, että ajansiirto ei ole tulossa.
  Jugi
 • Onko Hubi 2 ohjelmaoppaaseen tulossa parannusta, ettei hyppelisi kuten vanhassa Hubissa?
  Jannu

 • ""Kiitos palautteesta! Nämä toiveet on meillä huomiotu, mutta toistaiseksi näitä ei valitettavasti ole edistetty. Foorumin alusta on kolmannen osapuolen tuottama, joten aivan kaikkiin ominaisuuksiin emme DNA:n puolelta pysty ikävä kyllä vaikuttamaan. Otetaan nyt kuitenkin syksyn aikana asiaksi selvittää, miten helposti tämän sekä muiden viime aikoina esitettyjen käyttöä helpottavien toiveiden toteuttaminen onnistuisi.""

  DNA Ida S palveluasiantuntija
  2 Syy 2020 Ilmoita asiaton sisältö

  Tuossa edellä lainaus syksyltä 2020, että myös DNA:n "hyvin pian" voi kestää :-)


  Pertti O
 • Hei Pertti!

  Tätä asiaa fooruminkaan osalta ei missään nimessä ole unohdettu, vaan työtä tukifoorumin kehittämiseksi on tehty taustalla koko ajan. Mitään suurempia muutoksia sivustolle ei vielä tässä vaiheessa ole tullut, mutta nämä toiveet on ehdottomasti meillä kuultu ja otettu huomioon.

  Samoin ajansiirto-ominaisuus on ollut työn alla ja hyvinkin lähellä julkaisua, mutta aikataulut ja suunnitelmat elävät aina tilanteen mukaan. Toiveena olisi saada tämä käyttöön pian, vaikka mitään tarkkaa aikataulua ei tässä kohtaa pystytäkään vielä lupaamaan.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Kommentoin itse varmaan vkoa sitten, mutta mielestäni Hub v1 ja v2 ovat kuin yö ja päivä. Täysin eri asiat. Ikävä tietysti DNA -jatkumon kannalta, mutta se on nyt tilanne. Kuten aiemmin kommentoin, olen v2 käyttökokemukseen tyytyväinen. Kake on bt ja sammuttaa ja käynnistää samalla mun telkkarin. Samoin tv (Samsung) kakella voi ohjata mm. Netflix jne. Siis jos esim. hubin akku loppu.

  Mulle tuo virkistystaajuus (50/60) on nyt ok. Jos lähetys ei ole kuin 50Hz, niin ei sitä kannata 60Hz näyttää.

  Tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen.
  Mike
 • Dna hub 2.0 ei toimi apple tv sovellus kunnolla, se ei toista lainkaan hd tai 4k videoita, asetuksista on pakko laittaa ”toista sd laatusena” olisko tähän tulossa korjaus?
  Mitä sanon asiakkaille jos ne haluaa tuon sovelluksen?
  R.B.
 • R.B.
 • Kannattanee valittaa applelle
  Zub
 • Sama juttu täällä tuon Apple TV sovelluksen kanssa. Ylempää voi lukea DNAn asiantuntijoiden vastauksia.
  Markus
 • no katos katos, täälhä ei ole muutako appletv syyttelyä puolilta ja toisin, onko tässä nyt sit vain vaihtoehto ehdottaa asiakkaille, että hommaa appletv laite ja siihen esim toisen operaattorin ohjelma, tai joku jossa näkyy kaikki peruskanavat (kun DNA:lla ei näy NELONEN kun vain antennijohdolla tai tallentamalla) ??

  ei toi syyttely puolilta toisin auta mitään muuta, kun asiakaskatoon. korjaaminen ja selvittäminen miksi ei toimi on ehkä parempi vaihtoehto.
  TV ASENTAJA
 • @TV ASENTAJA
  Nelosen näkyminen ei ole millään tavalla kiinni DNA:sta, vaan Nelosesta.

  Esimerkiksi, jos sinulla on DNA:n nettiyhteys, mutta olet hankkinut Elisan Hubia vastaavan laitteen, ei Nelonen näy sen kautta - siksi että sinulla ei ole Elisan nettiyhteyttä. Tämän vuoksi minä en voinut hankkia Elisan hubia ja kanavapaketteja - koska en halunnut vaihtaa Elisan nettiyhteyteen.

  Nelonen näkyy IP-TV:ssä vain silloin, kun sinulla on nettiyhteys samalta operaattorilta kuin minkä päätelaitetta käytät.

  Antenni- ja kaapeliTV:n kautta Nelonen tietenkin näkyy ihan normaalisti.
  Jukka Lindgren
 • "Nelonen näkyy IP-TV:ssä vain silloin, kun sinulla on nettiyhteys samalta operaattorilta kuin minkä päätelaitetta käytät."

  Ei pidä paikkaansa. DNA:lla se ei näy IPTV:n kautta mitenkään. Sopimusasioitahan noi on, joten DNA sen saisi varmasti näkyviin, jos haluaisi. Muilla operaattoreilla voi olla omia kuvioitaan, eikä Nelonen media taid olla helpoin kumppani. HD-kuvaa ei ole esim. antenniverkossa edelleenkään saatavilla ko.firman kanavista.

  Muutenkin tämä on todella autoa, kun osa porukasta on niin DNA:n puolella joka asiassa, kaikki on aina muiden syy (Kuten DNA asian esittää itse.) Kaikkea ei kannata uskoa ja varsinkaan toistaa totuutena.DNA voisi halutessaa parantaa paljonkin asioita.

  Jos joku asia ei nyt toimi hubilla on todella epätodennäköistä että se koskaan tulisi toimimaankaan. Ehkä 10% on sellaisia asioita esitetyistä ollut jotka on korjattu tai saatettu toimimaan, loput 90% on ongelmia ja pysyy sellaisina. Ei DNA:ta kiinnosta yhtään!
  Jack
 • Nelonen ei näy DNA:lla edes ollessa DNA netti hubissa. Tarkoitin jos asiakkaat ottaa Apple-TV laitteen hubin tilalle, koska se appletv sovellus ei toimi hubissa, niin saisko se DNA sovellus toimii Apple-TV laitteessa, se oli se pointti koska siinä ei ole antennia niin nelonen ei näy, joten ainot vaihtoehto on toisen operaattorin sovellus jossa toimii peruskanavat.
  Ja näin DNA menettää asiakkaan.

  TV ASENTAJA
 • Laita Ruuta app  ja katso tyhmät nelosen tv-kanavat sieltä.
  Ruutu-
 • joopa joo. mä en edes kato tv:tä, tule sää sanomaan asiakkaille et laita ruuta app, varsinkin kun ne on eläkeläisiä..


  TV ASENTAJA
 • Onkohan joku saanut toimimaan mini optisen kautta äänen ???
  Mulla ainakin ihan perseellään . Pätkii 100 kertaa sekunnissa , eli pelkkää hurinaa kuuluu .Dacissa näkyy et

  ps. Kolmella eri piuhalla jo kokeiltu . Telkkariin , daciin ,vahvariin . Kaikissa sama homma 😡😡
  Ari Räsänen
 • Hyvin toimii optisella.
  Jesse
 • DNA TV päivittyi Apple Storessa.
  TJT
 • No mikä perkele tos mun laittees sit mättää 🤷
  Ari Räsänen
 • Kaikki laitteet ei ole yhteensopivia DNA TV HUBI:n kanssa.Vitsi on siinä.
  TJT
 • Seilaako teillä ohjelmaopas?
  EPG nykii ja hyppii minne sattuu, muuten purkki tuntuu toimivan ok.
  Jannu
 • :-)
 • Vanha boksin optinen toimi niinkuin pitää ja uus ihan päin persettä 🤷😡
  Ari Räsänen
 • @Ari

  Onhan sulla oikea piuha?

  Se optinen piuha ei meinaan ole sama vanhassa ja uudessa.
  Jesse
 • Ei tietenkään ole . Vanhassa oli ”normi” optinen . Ja uudessa on Mini toinen pää ja toimen ”normaali”=vanhanajan optinen .

  Ari Räsänen
 • Niin ei siis tietenkään ole oikea piuha käytössä? 😀

  Boxin asetuksissa on muistaakseni myös valinta, että optinen ulostulo on käytössä., kannattaa tarkistaa se.
  Jesse
 • Kurkkasin nyt samalla . Ei ollu muuta kuin viiveet . Hdmi:lle ja s/pdif :lle
  Tarkotin ettei ollu misään kohtaa et optisen ottai käyttöön . Valohan siellä laitteen perseessä optisessa hohkaa kyllä aina .
  Ari Räsänen
 • HUBista lähtee todella heikkolaatuinen ääni. Subbari ei toimi ja muuten ihan flätti. Onko muilla sama ongelma ja onko jotakin asetusta joka tähän auttaisi ?
  Vai onko vika mahdollisesti mun omassa boksissa?

  Kiitos
  Danilo Monaco
 • No sulla sentään (optisella) jotain pihalle tulee . Mulla ei yhtään mitään muutakuin ”eätinää” tulee ei tule ääntä 100 kertaa sekunnis vaihtuu.
  Ainakaan mää en löytäny muita asetuksia kuin viiveet .
  Ari Räsänen
 • @Danilo Monaco

  Samaa ihmettelin itsekin tovi ja asetuksia roplattuani otin hubilta pois luvan käyttää surround-ääniä ja kappas subwoofer heräsi eloon.
  Janne Hietala
 • Senkin olen kokeillut 😂 Mut ei vaikutusta 😂
  Ari Räsänen
 • 5.1 äänissä on subbari omana raitana ja jos 2.0 äänistä tehdää 5.1 ei subbaria tule mukaan. Normisti vahvari on jossain tilassa jossa se jakaa isojen kajareitten matalat äänet subbarille
  Markus Koskelainen
 • Otin surround kanssa pois, ja nyt toimii. Kiitos Janne!
  Danilo Monaco
 • Minulla on taas ongelma keskikaiuttimen kanssa. Pysyy mykkänä boxin kautta. Vahvari näyttää, että input on 5.1 ja output 5.1. Laitoin tilaksi pure direct, mutta silti keskikaiutin ei herää eloon. Jos asetukseksi laitetaan kielto käyttää surround ääniä, toimii keskikaiutin. Silloin tosin input on tietenkin 2.0.
  Sami
 • Kuukausi takana uuden hubin kanssa ja pari huomiota.

  - EPG jumittelee ja on hidas kun sen avaa. Joskusjää näkyviin vain kanavat ja päivät
  - Sovellusten suosikit häviävät n. kerran viikossa. Ne saa "plussasta" takaisin nopeasti, mutta onhan tuo ärsyttävä bugi
  - Laite jostan syystä onnistuu skramblaamaan vahvistimen äänikanavat vähän väliä pieleen kun laitteen käynnistää

  Toivottavaa ja hyvin pian ajansiirto, joka nyt oli jo 20 vuotta sitten ominaisuus. Ei voi oikein ymmärtää miksi se otettiin jo edellisessä hubissa pois yhtäkkiä.

  MikkoJ
 • Mites se ajansiirto DNA?
  Visitor
 • Ensi viikolla 16.2 "Ajansiirto tulossa hyvin pian" täyttää jo 3 kk.
  Innolla jäädään odottelemaan saadaanko viettää 1 vuotis synttärit marraskuussa.

  Muuten on hubinen viime aikoina toiminut melko hyvin, mutta EPG on usein hidas ja pyörittää vaan palloa. Välillä EPG myös hyppii omituisesti takaisinpäin jos selaa nopeasti.
  Lasse
 • Kysymys liittyen uuden hubin kaukosäätimeen: näkeekö siitä jotenkin paljonko siinä on akkua jäljellä?
  Jussi
  • Akun tilan voit tarkistaa valitsemalla:
   ❯ Android-kotivalikko
   ❯ Asetukset ⚙ (ratas-ikoni oikeassa yläkulmassa)
   ❯ Etälaitteet ja lisävarusteet
   ❯ HubiBT
   ❯ Akku
  Saigon
 • DNA nappi vilkkuu vihreänä
  Kaukosäätimen akkua on jäljellä n. 20-30%.

  DNA nappi vilkkuu oranssina
  Kaukosäätimen akkua on jäljellä n. 10-20%.


  Tomppa
 • Hub 2.0  hankittu tänään ja asennus onnistui hyvin. Latasin kaukosäädintä edeltäväs ja käytin sitä latauksessa olon aikanakin ongelmitta. Olin tekemässä kirjautumisia suoratoistoihin kun kaukosäädin lakkasi toimimasta. Lataukseen laittaninen ei auta van pysyy täysin pimeänä. Hubiakaan ei siitä pysty sulkemaan. Onko vaihtoehtona muu kuin uuden kaukosäätimen hankkiminen?
  Kari
 • @Kari koita ladata hubin USB portista sillä mukana tulleella kaapelilla. On erittäin kranttu muille kaapeleille ja latureille. Tutulla meni yksi kapula vaihtoon ei latautunut millään.
  Tomppa
 • Kiitos kommentista. Käytin paketissa tullutta alkuperäistä kaapelis yhdistettynä laturiin, jolla olen onnistuneesti ladannut kännykkää ja tablettia. Testasin latausta Hubin USB-portin kautta - menestyksettömästi. Kaukosäädin on ja pysyy täysin pimeänä.
  Kari
 • Auttaaks resettinappi alakulmassa kaken herättämiseen?
  Markus Koskelainen
 • Auttoi. Resetoin kaukosäätimen ja se alkoi toimia. Kiitos avusta.
  Kari
 • Lisäyksenä vielä viesteihini: Aluksi uskoin epäonnistuneeni latauksessa, mutta tarkistuksessa akun lataus oli 90 %. Kaukosäädin vain lakkasi toimimasta minulle tuntemattomasta syystä.
  Kari
 • Missä on kaken resetointinappi? Mun kakeen ei enää syty valo liikuttelusta.
  Jannu
 • Kaukosäätimessä vasemmalla alhaalla mute-/mykistyskuvan alapuolla. Hyvin heikosti erottuva n. 1 millin painauma pinnassa.
  Kari
 • Kiitti, oli hyvin jemmattu nappi, resetointi auttoi, nyt toimii.
  Jannu
 • Pari ongelmaa uudessa hubissa. Toisesta kerroinkin aiemmin eli äänet. Jos laittaa äänet automaattiseksi, tulee boksista ulos Dolby Digital äänet TV-kanavilla, mutta ilman keskikanavaa. Onko vika kuitenkaan boxin, sillä esim V film kanavilla tulee myös keskikanava? Vai onko vaan nuo lähetysten äänet kuraa. Jos taas laittaa äänet manuaalisesti ja naputtaa kaikki päälle, tulee boksista joka kanavalta PCM signaali. Tuon perusteella boksissa on kyllä jotain häikkää äänten käsittelyssä.

  Toinen ongelma on IR koodit. Boksissa on lähes samat IR koodit kuin Marantzin esivahvistimissa. Volume, nuolet, enter, virta jne.signaalit ohjaavat samalla myös boksia. Olen varmistanut tämän kokeilemalla Harmonyyn ohjelmoida muita Marantzin esivahvistimia ja ne toimivat samalla tavalla. Boksin kauko-ohjain (edellisen mallin) ei ohjaa esivahvistinta, mutta esivahvistimen ohjain ohjaa myös boksia perustilassa. Olen resetoinut ohjaimen useasti, eikä siihen ole ohjelmoitu muiden laitteiden koodia. Sagemcom ei edes löydy koodiluettelosta. Kummassakaan ei ole myöskään vaihtoehtoisia IR koodeja. Ei liene muuta mahdollisuutta kuin piilottaa boksi ja käyttää Harmonya, sekä boksin Bluetooth ohjainta.
  Sami
 • Hirveän harvalla TV-kanavalla on Dolby Digital äänet. Perus kanavista Ylen HD kanavilla on, mutta ne on usein 2.0 Jolloin ei keskikanava ole lähetyksessä (Ja subbarin signaali puuttuu). Tämän voi yleensä vahvistimesta muokata käyttöön, mutta vakiona ongelma voi olla tuossa.

  Niissä lähetyksissä sitten missä 5.1, pitäisi kaikki toimia (Maksullisilla Elokuvakanavilla yleensä aina näin).

  Vahvistimesta kyllä näkee mitä signaalia se vastaanottaa?

  Vanhan hubin kaukosäädinkin ohjasi tietyn merkkisiä Televisioita, niin ei voi kun ihmetellä, eikö maailmassa koodeja löydy, kun Sagemcom pitää käyttää aina jotain olemassaolevia.

  Tuosta Bluetooth kaukosäätimestä voi tulla oikea murheenkryyni kerrotun perusteella.
  Jack
 • @Jack Kiitos selvennyksestä.

  Kyllä vahvistin näyttää (silloin kun hubin äänet ovat automaatilla), että esim ylen kanavilta tulisi 5.1 dolby digital ääntä, mutta se voi olla 2.0. Hubissahan on tuo varoitus automaattiäänistä, etteivät ne välttämättä toimi. Mielestäni aika erikoinen ilmoitus. "Valitse tämä, mutta se ei välttämättä toimi." 😀

  Taidan ottaa tuon pakkaamattoman PCM signaalin vahvistimelle ja tehdä temput sillä.

  Nuo IR koodit on kyllä hanurista. Onneksi Marantzilla on appi, jolla vahvistinta voi säätää ja ohjata Wlanin kautta.
  Sami
 • Tuntuu olevan samaa kakkaa eri paketissa, verrattuna vanhaan. Ei jatkoon.
  Jugi
 • @Jugi niinhän se on sama softa uusissa kuorissa. Koodissa olevaa vikoja ei korjattu ja kansa saatiin myyntipuheilla hankkimaan uutta hubia. Paljon on luvattu korjauksia ja poistettuja ominaisuuksia sekä uuteen että vanhaan hubiin. Kumpaankaan niitä ei kuitenkaan  ole tullut. Sopimuksessahan mainitaan että DNA yrittää parhaansa mukaan ja tätä se paras sitten on.
  Tomppa
 • Niimpä,tuskin DNA itse ohjelmakoodia tekee vaan on ulkoistettu jollekin firmalle.Peraatteessa DNA TV on samanlainen kuin BooxTV ja saman hintainen esim. Appina muilla alustoilla…
  TJT
 • Broadcom on laitteen valmista ja heiltä DNA tilaa softan. Tässä sopassa on niin monta kokkia että lopputulos on kaikkien nähtävissä. Aspa, kehitystiimi, broadcomin päässä on sitten vastaava ketju, ja kaikki jotka ovat lapsena leikkineet rikkinäistä puhelinta tietää mitä näin pitkässä ketjussa tapahtuu. Jos DNA itse kehittäisi softaa omalla tiimillä voisi tulos olla parempi. Aina kun ulkoistetaan niin virheiden ja korjausten määrä kasvaa.
  Tomppa
 • Tuli päivitys, kohta nähdään toimiiko ohjelmaopas kunnolla.
  Jannu
 • Uuden hubin yhteys pätkii koko ajan. Vanhassa laitteessa ei ollut tätä ongelmaa.
  Kirsi
 • Vie laite vaihtoon. Ei mulla ole pätkinyt kertaakaan wifin kautta. Ohjelmaopas kyllä temppuillut ja pikakelaus välillä mustana.
  mika tw
 • Tässä kun kohta nykyinen 1. gen DNA TV Hubin jatkosopparikin päättyy, niin pitää ihan alkaa miettimään mihin tuota hubia ja DNA TV palvelua oikeastaan tarvitaan ja käytetään. Mitä todellista hyötyä 2. gen versiolla ja DNA TV palvelulla saavutetaan? Uusi rauta oletettavasti tuo nopeutta käytettävyyteen, mutta mitä muuta?

  Sillon aikoinaan se oli ihan paikallaan oleva uutuus millä sai vanhaan älyttömään televisioon (semi)älykästä toimintaa ja striimauspalveluita. Nyttemmin on sitten jo ihan tv:ssa itsessään niitä älykkäitä ominaisuuksia ja mielummin striimauspalveluita käytänkin TV:n sovellusten kautta kuin vanhan DNA TV hubin. Vanhassa tuntuu myös enenevissä määrin ärsyttävän kanavien vaihdon ja EPG hitaudet / jumittelut. Ehkä käytetyintä "lisäarvoa" hubin kautta on viimeaikoina ollut TV kanavien verkkotallennusten käyttäminen ja toki joskus otetun cmore palvelun (ei kanavapaketti) katselu. Vsport Suomi+ hubille toki oli kiva pieni lisä ihan viime aikoina.

  Siirtyäkö uuteen rautaan ja palveluun ja jatkaa elämään jotakuinkin kuten ennenkin (tosin suuremmalla kk maksulla), vai ottaako käyttöön ehkä CI+ kortinlukija ja kaapelitvkortti (ja luopua verkkotallennuksesta)?
  Miksi_kaiken_pitää_aina_muuttua
 • Itselle ainakin suurin hyöty on se, ettei tarvitse ostaa koko älytelkkaria, vaan hubi vaan kiinni vanhaa telkkariin (joka ei ole edes digi, mutta hdmi-liitännät löytyy).
  Itsellä määräaikainen DNA-TV -sopimus päättyy loppuvuodesta, pitää silloin pohtia tarkemmin. Tosin juuri hankin 2. sukupolven hubin (kertamaksulla), eli sen puolesta pärjää näillä laitteilla hyvin jatkossakin.
  Jussi
 • Miten se uusi päivitys 2.90,onko moni saanut sen jo vai miten jakelu menee…
  TJT
 • Uusi rauta + uusi Android TV versio: periaatteessa laajempi sovellusvalikoima.

  Sen verran kuitenkin pientä että isompaa vikaa että ei tuota suoratoistopalveluiden käyttöön kannata hankkia. Apple TV ei toimi ja muutkin sovellukset tuntuu toimivan paremmin 4 vuotta vanhassa Samsungin TV:ssä.

  Verkkotallennus on IMO se tärkein ja kätevin ominaisuus. Kilpailijoillahan saattaa olla yhtä hyvä tai parempi tarjonta näissä palveluissa.

  Uudella raudalla toimii paremmin ainakin
  * Yle Areena
  * Netflix (voi katsoa 4k:na, vanha ei jaksanut)
  * EPG on sulavampi

  Eli siis on parempi mutta ei ihan tarpeeksi hyvä.
  Markus
 • @TJT:

  DNA TV sovelluspäivitys DNA Hubi -laitteelle julkaistaan porrastetusti maanantaista 14.2. alkaen.
  Päivitys jaetaan viikon aikana koko DNA TV Hubi –asiakaskannalle.

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/uusi-dna-tv-sovelluspaivitys-29-dna-hubi-laitteell/

  Pasi
 • Ai että ajansiirto tuli vain vanhempaan hubiin? Millois uuteen saadaan?
  mika tw
 • Hubiin voi valita että katsoo vai lisäksi tallennus. Tallennuksen poistamalla säästää sen 6 e kk. Tai poistamalla hubi palvelunkin voi katsoa netflixiä yms streamaus palveluita. Ainakin vanhassa onnistu, toivottavasti se onnistuu myös uudella(ei testattu). Vanhat hubi asiakkaat saa saa updagraden laitteeseen, vanhaa voi käyttää flixxiin tai chromecast vastaanottimena yms
  Markus Koskelainen
 • @mika tw, varmaan sitten kun tukee kovalevyä…
  Sarzu
 • @Sarzu kovalevy tuki on ollut alusta asti.

  Uuteen hubiin käy mikä tahansa tiedostomuodoltaan FAT32 oleva ulkoinen kovalevy (pois lukien aikaisemman DNA Hubin kovalevy, tämä on räätälöity nimenomaan vain kyseiselle laitteelle). Suosittelemme kovalevyn kooksi vähintään 200 Gt, jotta tila riittää.
  Tomppa
 • Kyllä kovalevytallennus toimii ihan hyvin mutta ajansiirtotoimintaa ei ole hubi2.
  mika tw
 • Mitäs sille jo aikoja sitten luvatulle ja pian saapuvaksi ilmoitetulle ajansiirrolle kuuluu DNA?
  Visitor
 • DNA!!! Korjatkaa jo tuo sovellusten suosikkilista!!

  Ajansiirrot voi korjata sitten syksyllä, mutta noi suosikit pitäisi kyllä saada heti kuntoon, selkeämpää bugia ei voi olla.Vaikuttaa käytettävyyteen todella paljon!!!
  Jesse
 • Kiitokset Jesselle vikojen tärkeysjärjestykseen laitosta....
  Visitor
 • Tärkeysjärjestys se on käyttäjän mukaan.

  Itse käytän vain dna tv sovellusta hubin kautta, koska kaikki muut toimii paremmin samsung tv:llä.
  Jos erehtyy käyttämään hubilla, jotain muita sovelluksia niin vähintään joka kolmas päivä saa ottaa virtajohdon irti kun tv kanavat näyttävät vain mustaa.
  Sama mustan ruudun ongelma ilmenee toki välillä myös kun selaa EPG:tä ja valitsee kanavan.

  Mutta siis suosikit sivuseikka kunhan hubi ei jumittelisi.

  Ajansiirto taas ei ole bugi vaan ominaisuus, jonka piti olla jo alusta alkaen käytettävissä (asiakaspalvelukin väitti, että toimii kun kysyin julkaisupäivänä)

  ps.
  Jos DNA tallennuspalvelua saisi käytettyä Samsung tv:llä niin hubi lentäisi heti hankeen.
  Lasse
 • Onneksi ei ole noita Lassen kuvaamia ongelmia mustan kuvan kanssa, onhan kyseessä siis versio 2 hubista?

  Mutta siis DNA voisi aloittaa suosikeista, ne on varmasti sieltä helpoimmasta päästä kuitenkin. Muut ehtii sitten myöhemmin 😀


  Jesse
 • @Lasse, sama juttu nykyään.
  Lisäksi maksukanavien katselemiseen ja tallentamiseen sekä C Moreen.
  Eli jatkuvien tallennusten (kovalevy) ja ajansiirron palautus ovat itselleni huomattavasti tärkeämpiä kuin sovellusten suosikkilista.
  Mutta eipä täällä huutelulla taida olla mitään vaikutusta, kuten aiemmin totesin.
  Sarzu
 • Ei ole vaikutusta ei.... melko noloja bugeja, ei varmaan kukaan DNA:lla viitsinyt testata edes niitä perusjuttuja, eli suosikkilistaa.

  Onneksi nyt muuten boxi toimii kuin junan vessa eikä ole ongelmia mustan ruudun kanssa. Samaten en ole koskaan niitä ajansiirtoja tai tallennuksia ottanut käyttöön, joten en niistä tuskista tiedä mitään.
  Jesse
 • Kyllä tässä alkaa vahvasti mieli ohjautumaan siihen, että piakkoin päättyvälle DNA TV palvelulle ja vanhalle hubille tulee noutaja. Jos DNA TV:n verkkotallennuspalvelu olisi appina käytettävissä Samsungin TV:ssa, niin sille löytäisin edelleen käyttöä. Muutoin mennään vapaasti katsottavilla kaapeli-tv kanavilla sekä striimauspalveluilla (ilmaisilla ja maksullisilla). ¯\_(ツ)_/¯
  Miksi_kaiken_pitää_aina_muuttua
 • Mulla ainakin pikakelaus usein näyttää mustaa ruutua. Ajansiirto olisi itselleni merkittävä toiminta. Streemaukset kyllä toimii telkkarin omalla smartilla ja suosikit pysyy valikossa... olisihan kiva että ne pysyisi hubi2  sovellus valikossakin.
  mika tw
 • @Miksi_kaiken_pitää_aina_muuttua
  Ainakin omassa Samsungissa selaimella dna tv toimii ongelmitta. Lisäksi peilaus  Apple ja Android laitteilla onnistuu. Itse luovuin hubista koska uudemmilla televisioilla tekee kaiken saman kuin hubilla mutta ilman ongelmia.
  Tomppa
 • Miksi valokuitulähtö laitteessa on vaihdettu/muutettu?
  Nyt uuden laitteen hankkinut joutuu ostamaan adapterin, jotta saa äänen digitaalisesti ulos.
  Okei, adapteri ei ole kallis, mutta kyllähän tuo adapteri voisi olla mukana, niin ei tulisi ylimääräistä harmia.
  Pasi
 • Mietin ihan samaa, yllättävän vaikea oli löytää optista johtoa miniliittimellä.

  Toki nyt on käytössä HDMI äänille, joten ei käyttöä portille.
  Jesse
 • Mistähän johtuu kun tallenteet nykii ja rätisee niinku olis huono signaali? Verkkoyhteys on ok ja nopeus 5G:ssä riittävä. Hubin ominaisuus vai mikä? Pätkiminen alkoi jo ennen tätä viimeisintä päivitystä.
  Janne Hietala
 • Tilasin apple tv 4 k laitteen. Hupi saa lentää kaislikkoon kun soppari ohi tai varavaralaite jonnekkin Android tv:nä.
  Arppa
 • Mulla kuva pätki ja pikselöityi muutaman päivän suorissa lähetyksissä. Virrat piti ottaa pois niin homma korjaantui. Tiedä sitten mistä tuokin nyt sitten johtui.
  mika tw
 • @Mika tw. Samaa huomannut uusien hubien kanssa. Jos laitetta ei käytä säännöllisesti virrattomana alkaa laite pätkimään kuvaa muutaman sekunnin välein. Samalla esim. Teksti TV lopettaa toiminnan. Osa kanavista katoaa myös listalta.
  Muutaman kerran joutunut myös irrottamaan virtajohdon kun ei ole muuten alkanut pelittämään. Itselläni ei uusia hubeja ole vaan olen tuttavaa autellut noiden romujen kanssa. Kaksi laitetta ja jo asennuksessa oli eroja. Toisesta kaukosäädin meni heti alussa vaihtoon. Toinen hubi kadottaa verkon todella tiuhaan ja kun yhdistää uudelleen on wlan kuuluvuus täydet.
  Tomppa
 • @mikatw, @Tomppa,
  Kun sammutatte hubin, painatteko kaukosäätimen virtanappia vain kerran ja hubi sammuu heti?
  Vai painatteko virtanappia niin pitkään, että hubi kysyy, sammutetaanko vain hubi vai hubi + TV?

  Vain jälkimmäinen oikeasti sammuttaa hubin ja Androidin. Ensinmainittu vain laittaa sen jonkinlaiseen Stand by -tilaan, ja muutaman päivän käytön jälkeen alkaa tulla kaikenlaista sekoilua, pätkimistä jne.

  Ehdottomasti kannattaa käyttää vain "pitkää" sammutusta.
  Jukka Lindgren
 • Jos on kovalevytallennuksia tulossa päälle niin tuskin tuo boxi on  niin älykäs että se osaa käynnistää itsensä jos on hubi sammutettu... en ole tosin kokeillut sitä toimintoa edes stand by tilassa toimiiko se tallennus siinä. Täytyupi kokeilla. Luultavasti boxi täytyy olla päällä että kovalevytallennus onnistuu.

  mika tw
 • Tuskin joka kerta kannattaa sammuttaa hubia ns Androidia myöten. Välillä kyllä.
  Sarzu
 • @Jukka Lindgren on laitteen huonoutta että joutuu tekemään jatkuvasti täydellisen sammutuksen. Ei puhelimia, tietokoneita, televisioita ja tablettejakaan tarvi käynnistellä jatkuvasti. Ongelma on DNA sovelluksessa joka vuotaa muistiin ja aiheuttaa laitteen jumittumisen. Tuo koko sammutus on vaan hätäratkaisuna tehty, ettei ihmiset valittaisi että pitää virtajohtoa irrotella. Laitteen tulisi toimi ilman täydellistä sammutusta helposti pari kuukautta (ja tuossa välissä pitäisi tulla jatkuvat päivitykset)
  Tomppa
 • Mikähän on optisenäänilähdän max resoluutio?esim.jos tidalia kuuntelisi hubin kautta..
  Make
 • Varmaan paras mahdollinen kun on kuitenkin DNAn laitteesta kyse 🤣🤣🤣
  Visitor
 • @Mike Miten saat sammutettua myös telkkarin hubin kaukosäätimellä?
  AjK
 • @AjK pidä kaukosäätimen virtanappia pohjassa niin laite kysyy mitä sammutetaan. Hubi vai Hubi+TV
  Tomppa
 • Se pitkä painallus kai sammuttaa hubin (lyhyt painallus kai stand by tms)? Kestääkö sen jälkeen kauan käynnistää uudestaan?
  AjK
 • Kytke asetuksista CEC-ohjaus päälle.
  Pertti O
 • Ei se kauaa käynnisty vaikka otat virrat pois kokonaan hubista. Itellä pakko ottaa välillä virrat pois kokonaan koska kuva pätkii pahasti. Nyt kuitenkin kyseessä oli varmaan tuo cec-ohjaus että saa telkkarinkin sammutettua samalla kun hubin sammuttaa.
  mika tw
 • Olisi erittäin kätevä, jos boxi esimerkiksi automaattisesti käyttäisi itsensä joka yö 03-05 väliin kunnolla sammuksissa.
  Jesse
 • Mulla on kauko-ohjattava pistorasia, kotiteatteri, telkkari ja hubi menee kerralla pimeäksi yhdellä painalluksella kun lopetan katsomisen.
  Jannu
 • @jannu
  Ostin uuden LG-plasmatelkkarin joulun aikoihin. Sen ohjeissa sanottiin, että siitä ei pitäisi katkaista yöksi virtaa kokonaan, kahdesta syystä:
  - Plasmapaneelille ajetaan jonkinlainen virkistystoiminto yöllä (eli silloin kun laite ei tyypillisesti ole käynnissä.)
  - Ohjelmapäivitykset pääsevät latautumaan valmiiksi, jolloin niiden asennus sujuu vikkelästi kun laitteen käynnistää.

  Jälkimmäinen pätee myös Hubiin - ja kaikkiin muihin laitteisiin joihin voi tulla päivityksiä.
  Jukka Lindgren
 • Hubin päivityksiä jaetaan niin harvoin ja niin pieninä, että ne latautuu huonollakin kaistalla minuutissa käynnistettäessä, eikä tarvi olla päällä laitteen vaan hakee ne kun on saatavilla käynnistettäessä.. Ei siis ole ollenkaan samanlainen tapaus, kun vaikka DNA kaapelimodeemissa joka ei päivity kuin kirveen kanssa, jos ei ole yöllä ollut käynnissä päivitystä jaettaessa.

  Eikä hubi lataa mitään edes valmiiksi se ensiksi kyselee, että päivitetäänkö.

  Tuo perus "sammutus" vastaa käytännössä sitä, että sammuttaa puhelimesta näytön. laite on siis käynnissä kokoajan ja löydettävissä esim. castaukseen.

  Vanha hubi on ainakin parempi sammuttaa kokonaan aina, jos sitä meinaa käyttää. Uusi toivottavasti (vaan ei luultavasti) parempi tässä suhteessa.

  Tuo on hyvä lisä uuteen hubiin jos kyselee, että sammutetaanko myös TV. Pelkällä CEC-ohjattaessa hubia ei voi sammuttaa ilman, että TV sammuu, joten se tuntuu välillä hölmöltä touhulta välillä.
  Pena
 • Meillä on toinen vanhempi hubi ollut jo vuosia ja ei kyllä ole tarvinnut sammuttaa Androidia myöten kuin silloin tällöin. Kyllä normi sammutus pitää riittää tai hubissa on vikaa.
  Sarzu
 • Riippuu ihan mitä sillä hubilla tekee, jos käytät päivänaikana vaikka 5 eri suoratoisto- sovellusta, niin ihan turha haaveilla, että se enää seuraavana päivänä on vanha hubi järjissään. Kaikki kestää tavattoman kauan ja on hidasta. Sillä, että sen aina sammuttaa kokonaan säästää itseään useilta ongelmilta joita voisi esiintyä.

  Totta on että ei sen noin kuuluisi toimia, mutta niin ne vaan toimii...
  Pena
 • Ja kun kerran viikossa tyhjennät välimuistit, helpottaa kummasti.

  Asetukset > tallennustila ja nollaus >sisäinen jaettu tallennustila > välimuistitiedot.

  Pertti O
 • ..niin ja mulla käytössä kaks vanhan Hubin versiota, ja molemmat toimii Ok, toisessa myös kiintolevy.

  Pertti O
 • @Pertti O, sama juttu meillä.
  Olen tyhjentänyt välimuistinkin vain kerran, kun DNA ohjeisti niin tekemään mustan ruudun takia.
  Sarzu
 • Nyt kun olen sivusta seurannut tuttavan taistelua uusien hubien kanssa, ja oma vanha hubi tuossa kerää hyllyssä pölyä niin mietin mitä hyötyä hubista on? Itse siitä aikanaan luovuin ja ei ole kertaakaan tullut vielä tilannetta jossa sitä olisin tarvinnut.
  Kaiken saman saa TV:lä hoidettua ja ilman ongelmia. Mihin tarkoitukseen teillä hubi on korvaamaton?
  Tomppa
 • No palvelustahan tässä maksetaan käytännössä. Jos ei tarvitse DNA TV:tä (pilvitallenteita ja/tai IPTV-kanavia), ei hubillakaan mitään tee.

  Edellytys on tietty että kaikki kunkin tarvitsemat suoratoistosovellukset löytyy siitä TV:stä, ettei tarvi taas olla erillistä purkkia käytössä. Vaatii aika uuden tv:n että niin on asia.

  Yhdellä laitteella kaikki ja edullisesti n.10€/kk jos saisi noi kaikki, se olisi aika hyvä.(Kuten on ajateltu DNA:lla asiaa). Harmi vaan että tämä palvelu on kasattu miten sattuu ja käyttökokemus ei ole ihan priimaa...
  Pena
 • @Tomppa, siihen että maksukanavat näkyvät tuplahubista myös toisessa huoneessa ilman erillistä maksua + C Moren katseluun, kun tulee ilmaiseksi C Moren kanavapaketin mukana. Eli meillä toimittaa digiboxin virkaa ja toimii siinä oikein mainiosti.
  Suoratoistot katsotaan muutoin nykyisin tv:n kautta. Meillä siis 2 kpl vanhempia hubeja ja yhdessä kovalevy.
  Sarzu
 • @Pena DNA TV toimii ainakin Samsungissa(2020 mallissa) selaimella ja kaikki suoratoistot jota olen testannut toimii ilman ongelmia. Kovalevy TV:n kylkeen niin on tallennus mahdollisuus myös maksukanaville.


  @Sarzu toi DNA:n rajaus ettei kaapeliverkon käyttäjät saa C-more suoratoistopalveluun koodia on todella syvältä. Sehän poistaisi tuplahubin tarvetta jos TV on sen verran uusi että siihen saa sovelluksen.
  Tomppa
 • Vähän kuulostaa siltä, ettei Tomppaa oikeasti kiinnosta muiden tavat käyttää hubia ja sen tarjoamia palveluita, vaan tarkoituksena oli tuoda esille, kuinka hänellä on niin paljon paremmin hyödynnettynä kaikki palvelut ja muut on ihan lampaita.
  Jesse
 • @Jesse kysymyshän oli seuraava ”Mihin tarkoitukseen teillä hubi on korvaamaton?”
  Pena ja Sarzu jo kertoikin omat käyttötarpeensa.
  Kannattaa lukea mitä on kysytty ja mitä vastattu.
  Tomppa
 • Ai oikein korvaamaton.. huh...
  Jesse
 • Mut hei kerro lisää miten käytät telkkarissa eri sovelluksia, todella kiinnostavaa ja foorumin tarkoitukseen sopivaa.
  Jesse
 • Jos luopuisi hyvistä, niin pitäisi laittaa tonni uuteen telkkariin. Ei kiitos.
  Zub
 • Tallentavat digiboxit on kalliita ja vain kahta kanavaa voi eri paketeista tallentaa kerrallaan. Hubilla saa tallennettua päällekäin mitä lystää ja ne voi katsoa telkkarista ilman mitään tyhmää peilausta kännykästä. Digiboxi on muutenkin vanhanaikainen systeemi tallennusten osalta. Itse en tykkää pomppia sovelluksesta toiseen kun etsin mitä haluan katsoa. Tallennuksista ne on mukavampi löytää. Pääasia kuitenkin etten viitti katsella tallennuksia mistään kännykästä, tabletista tai tietsikalta. Isosta töllöstä ne pitää katsoa.
  mika tw
 • Osaako kukaan viisas kertoa miksi BT kuulokkeet ja HBO eivät toimi samaan aikaan. En käsitä missä on ongelma, kun hubiin yhdistetyt BT kuulokkeet toimivat muuten täydellisesti IPTV kanavien sekä sovellusten kanssa, mutta HBO:n kanssa sovellus herjaa, että nimikettä ei voi toistaa. Heti kun sammuttaa kuulokkeet voi taas katsoa normaalisti. Netflixin kanssa taas toimii eikä ole ongelmia. Mystinen ongelma.

  Kokeilin jo buutata boxin sekä parittaa kuulokkeet uudestaan.
  Jesse
 • Se ajansiirto???????
  Visitor
 • @Visitor vasta 3 kuukautta mennyt laitteen julkaisusta, luuletko todella että DNA saisi sen toimimaan näin nopeasti? Vanhaan versioon jossa se oli jo toiminut ja poistettu, palautus vei toista vuotta.
  Tomppa
 • BT ongelma ja HBO joko liittyy kopiosuojaukseen tai se yrittää lähettää 5.1 ääntä stereona josta sovellus ei tykkää.
  Markus Koskelainen
 • BT ääniongelma korjattu, nyt kuuluu myös HBO kuulokkeilla. Hubin ääniasetuksista otin pois automaatin ja valitsin, että ei koskaan surround ääntä. En ole testannut nyt miltä TV kuulostaa, että onko ko asetuksella edes mitään virkaa ja voihan olla, että pitää manuaalisesti laittaa jokin kodekki päälle. Täytyy testailla.

  Eniveis, toivottovasti tästä on apua, jos jollain muulla on samoja ongelma.
  Jesse
 • Uusi dna hubi 2.0. Käytän sovellusta F1 TV, joka kerta kun käynnistän ladatun, kyseisen sovelluksen, se kysyy käyttäjätunnuksen ja salasanan. Kiusallista naputella kaukosäätimellä ko. tietoja jatkuvasti! Onko tähän jotakin ohjetta?
  Markku Utriainen
 • Hyvä konsti on ostaa halpa näppis jossa on bluetooth,sillä sen tunnuksen saa nopeasti kuvaruutuun.Parikympiä maksaa.
  TJT
 • Sen olen oppinut, että Hubilla on aika vähän tehtävissä, jos sovellus ei toimi. Tein vikailmoituksen Viaplaylle siitä, että joissakin urheilulähetyksissä ei voinut vaihtaa selostuskieltä suomeksi, vaan se oli tanskankieli tms. Viaplayn vastaus oli, että joillakin laitteilla on havaittu kyseistä ongelmaa ja he suosittelevat, että käyttäjä esimerkiksi peilaa kännykällä. Eihän se nyt ole mikään ratkaisu, mutta lähinnä pallo heitettiin pois omista käsistä.

  Veikkaan siis, että vika tai "ominaisuus" on siinä F1 sovelluksessa.
  Jesse
 • @ Markku Utriainen, Jesse. Olen nyt käyttänyt F1TV pro -sovellusta/palvelua parin viikon ja yhden kisan ajan kolmella laitteella. Chromebox/ChromeOS-tietokoneessa ja Samsungin tabletissa on tuki mobiili-Android 11:lle ja 4 v. vanhassa MiBox 3:ssa AndroidTV 9:lle. Missään näistä ei ole tapahtunut kuvatun kaltaista automaattista log-outia ja tarvetta kirjautua uudelleen sisään. Olen aina vain sulkenut sovelluksen, enkä siis tehnyt uloskirjautumista. Onkohan jossakin asetus tyyliin "kirjaudu ulos kun sovellus suljetaan"? Onkohan jossakin tietoturva/yksityisyydensuoja -systeemissä niin tiukka asetus, ettei kirjautuneeksi jäämistä sallita? Hubista minulla ei kylläkään ole havaintoa.
  Papparainen
 • Kyllä pysyy Hubi versio 1:llä F1 TV-sovellus sisäänkirjautuneena kokoajan. Tosin ainakaan viimeviikonloppuna ei suoria lähetyksiä sillä voinut tökkimisen takia katsoa. Johtuuko sovelluksesta vai hubista. Miten ne toimii Hubin versio 2:sella?

  Uutta versiotakaan ei ole tullut Android TV:lle tällä viikolla.
  Jack
 • Tämähän "lanka" on hubin versiosta 2.0.
  Jesse
 • No ihan sama sovellus se kaikilla Android TV laiteilla ja varsinkaan hubi 1 ja 2 ei paljon toisistaan eroa, mutta anteeksi jos otti koville puhua väärästä hubista.

  Oli siinä kysymyskin, että miten tuo sovellus toimii Hubin versio kakkosella, mutta antaa olla sitten...
  Jack
 • Et saa anteeksi ja ei ole sama laite.
  Jesse
 • F1-striimi saattaa olla parhaimmillaan kova juttu niin Hubeille kuin muillekin purkeille. Paras laatu on 1920x1080@50fps ja max bitrate 10991 kbit/s. MiBox3:n HDMI-lähtö piti laittaa tähän formaattiin. Muuten seurauksena oli värinää kuvassa.
  Papparainen
 • Hub 2.0 näytti Bahrainin lähetykset hyvin, ei pikselöintiä tms. ongelmaa!
  Markku Utriainen
 • Hub 2.0 on Ethernet-kaapelilla kiinni Welhon valokuitu plus modeemissa (3686 V2 DNA). Yhteyden nimellisnopeus 400 mbit/s.
  Markku Utriainen
 • ...niin mites se suosikkilistaus... korjaus on jo varmaan valmiina ja odottaa enää tuotantoonvientiä? Minulle käy koska vain.
  Jesse
 • Mitens se ohjelmaoppaan hyppiminen ja ajansiirto?
  Jannu
 • Ja jo aikoja sitten luvattu ajansiirto?
  Visitor
 • Juuri niin, komppaan noita kolmea nyt yllä mainittua. On todella huonoa infoamista taas DNA:lta. Selviä bugeja joista on ilmoitettu jo kuukausia sitten ja asiakkaina tuntuu todella typerältä ylläpitää keskenään tätä keskustelua. Alkaa kaduttamaan, että lankesin taas tähän samaan kuoppaan hubi 2:n kanssa.
  MikkoJ
 • F1 TV ei ainakaan toiminut hyvin koko Hubilla,maksaa satatasen koko kausi.

  Viaplay on 30:ntä euroa kuukausi DNA:lta ja siinä Formulat tulevat aika kalliiksi katsoa jos muusta ei ole kiinostunut…Lopulta koko Hubi vanhoine ohjelmistoineen vaikka olisi uusi Hubi on täysin turhake vaikka järjestelmä olisi Android 10:n kun ohjelmistoa ei ole uusittu sitten mitenkään Android 7:n jälkeen.
  Bugeja riittää ja toimivuus on sitä sun tätä,arvostelu uudesta Hubista oli Mikrobitissä syksyllä eikä se siinä kovinkaan paljon kehuja saanut juuri ohjelmiston surkeuden vuoksi.
  Tämä on tietysti oma mielipide mutta uudemmat TV:eet nettiyhteydellä tekevät kaiken paremmin ja tallennus sujuu kovalevylle TV:n kautta.Nykyään uusissa TV:ssä on PVR tallennus joka on laajempi kuin entinen tallennus joten voi nauhoittaa ja katsella toista kanavaa.
  Ei se vanha buginen ohjelma toimi sen paremmin uudessakaan,valitettavasti…
  TJT
 • No jos halvalla haluaa päästä f1 katselemisella eikä välitä suomalaisista selostuksista niin kunnon vpn käyttöön ja katsoo vaikka sweitsin tai luxemburgin tv:n f1 lähetystä. Nord vpn on hyvä.
  mika tw
 • Ja pääseehän tuolla vpn sovelluksella jenkkien netflix tarjontaan käsiksi jos suomalainen tekstitys ei ole välttämätön.
  mika tw
 • Mites ne luvatut hommat ja selvien vikojen korjaus etenee DNA!?
  Visitor
 • Hubi 2.0 ongelma etenkin Disney+ sovelluksessa. Animaatiot kuten Family guy kuva pysähtyy ja pikselöityy toistettaessa paikoilleen tietynlaisissa kohdissa, joissa ei ole paljon liikettä ja kuvakulma vaihtuu. Todella rasittava vika. 
  Ongelma ollut alusta alkaen ja ei ole parantunut päivitysten myötä.
  Yleisesti toimii hubi muuten hyvin.
  Antti
 • Meillä toiminut ko sovellus ilman ongelmia. Ihan hupina voit kokeilla vaihtaa ääni asetuksia, jos sieltä löytyy ratkaisu.
  Jesse
 • Taas ongelmia,hubi 2.0.Ei auttanut vaihto uuteen.Edelleen liike on nykivää.Toistuu 2-3 sekunnin välein.Nyt alkoi jo toisena päivänä vaihdon jälkeen.Edellisen hubi 2.0 kanssa kaikki kokeitu.Eri reititin,suoraan piuhalla seinään,tehdasasetusten palautus,välimuistin tyhjennys jne.Nykii,niin arenaa,ruutua,viaplayta,omia tallenteita ym.katsoessa.Alkaa yllättävän nopeasti ärsyttämään.Neti nopeus pitäisi riittää. Dna:n 400 megan liittymä.Surkuhupaisaa että vanhan apple tv;n kautta peilatessa kuva on moitteeton.Samoin tv;n omat sovellukset toimivat hyvin.Tuli tyyhmyyttäni hävitettyä vanha wbox hd2.Edellinen hubi malli oli täysi fiasko.Jumittui vaan muuten.Piti piuhoja olla repimässä irti pari kertaa illassa.
  No tämän kanssa on uudet ongelmat.Asiakaspalvelusta kun kysyin,niin "kukaan muu ei ole valittanut kyseisestä ongelmasta"."Kuulemma näissä uusissa ei ole ollut ongelmia".Dna ei myöskään suostu purkamaan sopparia.Onko nyt jotain kikkaa,mikä voisi auttaa nykimis ongelmaan,muuta kuin heittää hubin roskiin?
  Make
 • Kyllähän se soppari puretaan, ei siinä ole ongelmaa. Jos aspa jotain inisee, niin soittoa kuluttajaneuvontaan: https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/kuluttajaneuvonta/

  Heidän kauttaa on aina hoitunut kaikki, yhdellä soitolla, muutama näistä DNA:n kanssa.

  Mutta itse ongelma on kyllä outo, jos ei edes boxin vaihto auta. Yksi mitä voit kokeilla, on reitittimen tehdasasetusten palautus.Alkuun voisi tuntua turhalta, mutta tämä oli ainoa, joka korjasi kun 1.0 hubissa minulla jäätyi yksi kanava. Todella mystinen ongelma ja boxikin vaihdettiin ja kaikki tehtiin mitä oli tehtävissä, silti oli Viaplayn kiekkokanava jäätyneenä yhteen kohtaan, vasta modeemin resetti korjasi sen.
  Jesse
 • Kiitos Jesse vastauksesta.Sekin on kokeiltu.Myös vaihdoin toisen reitittimen (netgear).Ei auttanut.Normaalisti on dna:n reititin,joka tuntuu olevan ok.Viimeisenä kokeilin kytkeä suoraan seinään,eli reititin jäi välistä kokonaan pois.Ei apua.Telkkarin omat sovellukset siis pelaa hyvin areena,mtv,ym.Samoin,jos peilaa apple tv:n kautta.Viimeksi kokeilin peilata omaa tallennetta suoraan telkkariin.Sekin tuli ok.Tosin i phone ja samsungin televisio ei oo niitä ”parhaita kavereita”.
  Make
 • Kertokaapas mikä olisi parhain android sovellus ylen teksti-tv:n kurkkailuun hubin kakkosversiolla? Ei haittaa vaikka olisi ilmainen ja erityisesti ilman mainoksia. Näköjään telian purkissa oli joku sovellus valmiiksi asennettunakin.

  Uusi purkki ollut vanhoilla vanhemmillani käytössä hetken aikaa. Täällä tv-kanavat pätkivät antenniverkossa vaikka tekisi mitä. IP-TV on ollut korvikkeena. 4g verkon kautta hämmentävänkin hyvä ja pätkimätön kokemus. Kiinteää verkkoa ei tarjolla.

  Uusi BT-kaukosäädin sen sijaan sai roskiskomennon ja version 1 kaukosäädin jatkoajan. Eipä noita viitsi koko ajan olla lataamassa. Nopealla testauksella menetetty äänihaku sai hyvin selvän puheestamme mutta hakutulokset olivat kaikki youtubesta. Asetuksissa oli kuitenkin päällä DNA-tv. Noh. tätä en jäänyt enempää tutkimaan.
  Juha
 • Onnistuukohan Bluetooth hiiren asetusten muuttaminen hubissa jotenkin? Lähinnä siis hiiren näppäinten muuttaminen vasenkätiseksi..
  Jussi
 • Apple TV sovellus ei edelleenkään toimi DNA Hubi 2.0:ssa. Philipsin TV:ssä toimii moitteetta (Android TV).


  Markus
 • Vasenkätisille hubi 2 version saa dna kaupasta.
  mika tw
 • Eikö DNAlla tosiaankaan ole mitään sanottavaa näiden vikojen korjaamisesta?
  Visitor
 • Dna hubi ongelma etenkin Disney+ sovelluksessa workaround. Ongelmaa ei ilmene kun sovelluksessa kuvanlaadun, automaattinen/paras mahdollinen, vaihdoin kiinteäksi - kohtalainen/ HD tarkkuus.

  Antti
 • Joo, kaukosäätimen puheohjaus on hakenut mullakin jo tovin sisällön youtubesta ainoastaan.  Turhake.

  MikkoJ
 • On kyllä kovin ristiriitaiset fiilikset laitteesta.

  Parasta tässä laitteessa on se että on Android pohjainen. Mutta samaan aikaan tämä Android puoli toimii niin kovin paljon huonommin kuin mikään muu Android TV.

  Periaatteessa kovin hyvä ja hieno mutta käytännön toteutus ei ole kummoinen.

  Onko valittu liian tehoton laite vai onko softa noin kuraa. Vai sekä että.

  Jos joku ostoa harkitseva tätä lukee niin sanon että älä usko mainospuheisiin, juuri mikään ei toimi kuten mainostettu ja vikojen kanssa jäät yksin.

  Ainoa mikä toimii varmasti on laskutus.
  Markus
 • En ole varma puhutko Markus nyt ver 1.0 vai ver 2.0 laitteesta.

  Ver 2.0 nimenomaan ei ole tehoton, kuten siis edeltäjänsä. Jotkin äpit eivät ihan täysin funkkaa, se on fakta. Tähänkin liittyy paljon kuinka äpit on alunperin koodattu ja miten yhteensopivuus on varmistettu. Suurin osa kuitenkin toimii moitteetta.

  Vikoihin ei ole tulossa korjauksia, se on totta. Kaikesta huolimatta suosittelen ottamaan laitteen testiin ja kokeilemaan ihan itse, jokaisella kun on ne omat kriteerit ja tarpeet.

  Olisi mielenkiintoista kokeilla vastaavaa laitetta, josta löytyy perustasolla tuki ihan jokaiselle sovellukselle mitä Play-kaupasta löytyy ja tämän lisäksi näyttää antenni ja IPTV kanavat yhtä saumattomasti. Minulle ei kelpaa se, että löytyy esimerkiksi kirjastoissa maksupaketit, vaan ne pitää löytyä myös lineaaripuolelta.
  Jesse
 • @Jesse

  Kokemusta on sekä 1.0 että 2.0 laitteesta, tämä ketju on tuolle 2.0 laitteelle.

  "Suurin osa kuitenkin toimii moitteetta." ei auta jos jokin ei toimi. Tuo Android puoli toimii sangen huonosti verrattuna muihin Android TV laitteisiin.

  (TV palvelut toimivat siis OK)
  Markus
 • Todella ylimielistä käytöstä DNA. Alla DNAn viimeisen kannanoton reilun kolmen kuukauden päästä.

  Hei Pertti!

  Tätä asiaa fooruminkaan osalta ei missään nimessä ole unohdettu, vaan työtä tukifoorumin kehittämiseksi on tehty taustalla koko ajan. Mitään suurempia muutoksia sivustolle ei vielä tässä vaiheessa ole tullut, mutta nämä toiveet on ehdottomasti meillä kuultu ja otettu huomioon.

  Samoin ajansiirto-ominaisuus on ollut työn alla ja hyvinkin lähellä julkaisua, mutta aikataulut ja suunnitelmat elävät aina tilanteen mukaan. Toiveena olisi saada tämä käyttöön pian, vaikka mitään tarkkaa aikataulua ei tässä kohtaa pystytäkään vielä lupaamaan.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
  21 Tam Ilmoita asiaton sisältö
  Visitor
 • Ilmoitin noin kolme kuukautta sitten virheen tekstitv:n näytöstä(ei näy full screen)Sain vastauksen , että vika korjataan mitä pikimmin, muuta minkäänlaista korjausta ei ole tullut, tuntuu DNA:n aikataulu aika venyvältä!

  Jorma K
 • @Jorma K vanhan hubin kohdalla kaikki lupaukset nopeista korjauksista vei parhaimmillaan noin vuoden. DNA:ta ei kiinnosta muu kuin rahojen keruu niiltä asiakkailta jotka on saatu koukkuun 2 vuoden sopimuksella. Sopimustekstit on muotuiltu niin että DNA pyrkii tekemään parhaimpansa, ja valitettavasti tämän parempaan he eivät pysty (ei kiinnosta kun rahaa tulee). Tämä on ollut samanlaista jo useamman vuoden.
  Tomppa
 • Löysin "uuden" bugin. Kattelin ruutua, no ruudun kuva ei poistunut ruudulla, jotenkin pääsin tv:n puolelle. No sitten uutisten äänet kuulu ruudun stil kuva edelleen ruudussa. Piti mennä home napin kautta ruutuun ja sulkea ruutu. Epg:stä kun poistu niin still kuva oli edelleen ruudulla.

  Ja tämä vanha bugi että kadottaa suosikit kun vetää virtajohdon irti. Olen ottanut virransäästöt pois ettei asetuksia tarvi ränkätä.
  Markus Koskelainen
 • Markus, Auttoiko se virransäästöjen poistaminen tuohon suosikkien katoamiseen?
  Antti
 • Olen jo luovuttanut suosikkien kanssa, eikä siinä tuntunut olevan mitään kaavaa. Välillä hävisivät ihan keskellä päivää, välillä meni monta päivää.
  Jesse
 • Nyt DNA pää pois perseestä ja vastauksia.
  Visitor
 • Pakko hakea DNA:lle töihin. Palkka nähtävästi juoksee oleskemalla, tehdään ”etätöitä” ja odotellaan kesälomaa.
  Tuomas
 • No niin kauan ku valo palaa valkosena suosikit pysyy tallessa. Virtajohto irti -> gone. Taitaa kadota kun virransäästö iskee muistaakseni(ei ehkä aina). Mulla 247 päällä.
  Markus Koskelainen
 • Meillä häviää myös kun tulee joku päivitys hubin tai tv sovellukseen..
  Antti
 • Mites hommat etenee DNA?
  Visitor
 • Taitaapi olla lakko piällä sielläkin, eli malttakee malttakee 😃
  Jesse
 • Juu alkanu vissiin jo siinä vuoden vaihteessa 🤔
  Visitor
 • Varmaankin pitää tässä hubihommassa paikkansa.
  Osta paskaa,saat 36 kk kaupanpäälle.
  Agualung
 • Eipä ole lakolla mitään tekemistä hitaan tuotekehityksen kanssa. Ei tullut valmista edellisestä Wboxistakaan, niin ei tule kyllä hubeistakaan. Viimeiseen Wboxiin jäi purkkakorjaus, että se boottaa itsekseen 12h välein. Ihan käsittämätöntä sontaa. Sitten tuli hubi 1 ja kaikki unohtui. ja mitäs sen ongelmille tehtiin 4-5 vuodessa?

  Suosikit "palkki" ongelma Hubi2:ssa ollut alusta asti, eli Marraskuulta 2021. Viimeinen ilmoitus DNA:lta ongelmaan oli:
  "Korjaaminen vaatii uuden päivityksen ja tämä olisi vimeisimmän arvion mukaan tulossa tässä helmi-maaliskuun aikana."

  Eli ihan sama paskanjauhanta jatkuu vuodesta toiseen, nyt Toukokuu menossa, hyvä että näitä DNA uskovaisia löytyy, suurinosa on jo luovuttanut tämän firman suhteen...
  Pena
 • Tuotekehituksen osalta en tiedä, mutta siihen lakolla varmasti on vaikutusta että sen aikana tälle palstalle ei kauhean nopeista vastauksia DNA:n suunnasta kannata odottaa. Ja varmasti ihan tuotekehitystä tekevistäkin ainakin osa on lakossa.

  Täydellistä laitetta tuskin tullaan DNAlta tai miltään muultakaan firmalta koskaan näkemään, pitää vaan joko sopeutua oman laitteen vikoihin tai sitten hankkia laite jossa ne itselle tärkeät asiat on paremmin.
  Jussi
 • 21.1 On edellinen vastaus tähän ketjuun. Pitkä on lakko ollut 😀

  Tuskin ne Turkkilaiset tai Kiinalaiset koodarit missään lakossa on, niillä vaan esim. tuo "Helmi-maaliskuun aikana" voi tarkoittaa ensivuottakin ihan hyvin. Siihen on vuosien varrella totuttu kyllä, mutta saa siitä siltä valittaa.

  Muita parempia laitteita on kasapäin, mutta DNA on estänyt toimillaan niillä DNA:TV:n käyttämisen, niin ne ei ole oikein varteenotettava vaihtoehto, jos haluaa palvelua käyttää, joka sinänsä on ihan toimiva ja edullinen.
  Pena
 • Juu DNA aspa ottanu ihan vaan hieman lakko ennakkoa 🤣🤣🤣
  Visitor
 • DNA:la on jo vuosia ollut Italialainen lakko.

  Italialainen lakko: Hidastuslakko, jossa työntekijät ovat työpaikalla ja tekevät töitä verkkaiseen tahtiin tai jokaista säännöstä pilkuntarkasti noudattaen tai tekevät vain sen, mitä nimenomaan käsketään.

  Tämä on ihan DNA:n valitsema linja. Ostetaan ”pienenä” toimijana palvelu suurelta toimijalta. Laite toimittaja joka softaa konffaa DNA:n pyyntöjen mukaan, panostaa kyllä isompiin eurooppalaisiin toimijoihin (raha ratkaisee). Kun softa on alunperinkin tehty vasemmalla kädellä tajuamatta mitä ollaan tekemässä, on jälkikäteen sen korjaus ja jatko konfigurointi työlästä. Hidas ja työläs työ josta ei saa kuin roposia työmäärään nähden. Kyllä se laitetoimittaja tekee ne helpot ja hyvällä katteella olevat suurien toimittajien pyynnöt ensin.
  Tomppa
 • Tänään 09.5.2022 on julkaistu uusi päivitys molemmille hubi-versioille:

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-210-paivitys-hubi-laitteelle/

  Kari
 • Ensimmäisiä kokemuksia. Ver 2.0

  Valikot hieman muuttuneet ja nyt voi ohjelman aloittaa alusta painamalla rec-nappia pitkään, eli ei tarvitse mennä valikon kautta. Tämä siis luonnollisesti IPTV kanavilla.

  Täytyypä seurata pysyykö suosikit nyt ojossa 😀

  Minulla ei ollut suosikkeja lukuunottamatta kovin suuria kipuiluja laitteen kanssa, joten jos ne on kunnossa, niin laitehan alkaa olemaan jo aika valmis 😀
  Jesse
 • Ei tietenkään ole suosikit kunnossa. Tässä on DNA TV päivitys kyseessä, kaikille Android TV-laitteille, jolla sitä voi käyttää (Eli hubit). Mitä sille Julkiselle Android TV versiolle kuuluu @DNA?

  Noita Android päivityksiä DNA ei vaan tunnu saavan sieltä valmistajalta mitenkään. Siksi ne venyy ja venyy. Vai miten on Hubi 1:sen yli 2 vuotta kestänyt uusi päivitys etenemässä? Ja johan sitä ensimmäistä on Hubi kakkosellekkin odotettu 6kk. Ja siinä päivityksessä sitten ilmenee joku uusi ongelma, jonka korjaaminen taas kestää vuoden- pari. mitenkäs se ajansiirto jo toimii?

  Nuo on sellaisia aikoja joita ei voi vaan hyväksyä. No laitevalmistaja on mikä on ja jostain ihmeen syystä DNA siihen aina vaan luottaa...

  Hubi 1 ja 2 on samat perusongelmat koska saman valmistaja ja saman merkkinen SoC.
  Pena
 • Tänään tuli päivitys 2.10. Jotain ominaisuuksia tuli lisää, mutta ei mitään, mikä korjaisi core ongelmia. Itseäni ...tuttaa suunnattomasiti, että boksi työntää ulos pelkästään Dolby Digital 2.0 ääntä käyttäen siihen 5.1 kanavia. Vahvistimen decooderit luulevat ääntä 5.1 ääniksi, jolloin esim keskikaittumista ei kuulu mitään. Tämä siis kanavilla, jotka eivät oikeasti osaa mainostaa oikeata dekooderia. Televisiosta suoraan vahvistemelle kaikki toimii hienosti, mutta ei tuon matolaatikon kautta.
  Sami
 • Paljon näköjään jäänyt vielä tekemättä.
  Timppa
 • @Pena kyllähän esim. Vanhaan hubiin on euroopan isoilla toimijoilla android tv 9 ja 10 versioita käytössä. Ongelma on androidin päälle kyhätty DNA TV joka on tehty alusta asti väärin. Vähän sama tilanne kun korttitalosta koitetaan vaihtaa ensimmäinen kerros. Olen useammin sanonut jos vanha ja uusi hubi halutaan oikeasti saada toimiviksi, niin tehtävä alusta asti uudelleen. Hubi 2 toivottiin toimivan kun saadaan tehoa lisää, mutta ei ymmärretä juurisyytä ongelmiin. DNA:n kiinnostuksen ongelmiin voi nähdä tästäkin ketjusta, ei kiinnosta pätkän vertaa.
  Tomppa
 • Ai niin, tässä Hubi 2:ssako ei vielä ollutkaan ajansiirtoa kovalevyn avulla? Vanhaan hubiinhan se jo tuli, mutta kun ehdin jo vaihtaa uuteen. Ja nyt hoksasin, että tuossahan voisi käyttää "kovalevynä" ihan vaan USB-tikkuakin, mutta ei se ala pausettamaan tai kelaamaan ohjelmaa taakse päin. Ohjelman tallennus kyllä toimii tikullekin näköjään, ja asetuksista on tehty se alustus, jonka siellä sanottiin sallivan myös ajansiirron. No joo, mutta nyt kun selailin aiempia kommentteja niin taitaakin olla silleen, ettei ajansiirtoa ole vielä uuteen hubiin tehty. Eikö sitä tosiaan vielä ole?

  Muutenhan tämä uusi hubi on jonkin verran paremmin toiminut, vähemmän viiveitä yms. kuten muutkin on kertoneet.

  Uutena ongelmana on verkkotallennuksissa alkanut vaivaamaan sellainen pätkintä, erityisesti heti alussa kun alkaa katsomaan, mutta kyllä se joskus jatkuu pidempäänkin. Ääni rätisee ja kuvakin töksähtelee samalla. En tiedä liittyykö tuo uuteen hubiin vai tökkiikö jossain taustalla, muistelisin ettei tuo vanhalla hubilla ainakaan kovin usein vaivannut. Nettiyhteyttähän kai voisi epäillä, se on se sama DNA:n 100M DSL joka on ollut ennenkin.

  Uudessa 2.10 päivityksessä ehkä ihan kiva se "katso alusta" toiminto, vaikka saihan sen saman tehtyä ennenkin, tosin vähän useammalla näppäilyllä. Se pitkän rec-napin painalluksen tyrkytys toisaalta on vähän häiritsevä. Kai se tippuu siitä pois kun on riittävän monesti näytetty, että käyttäjä on ymmärtänyt asian?

  Tuota katso alusta toimintoa kun nyt vielä vähän kehittää, niin siitähän saisi tavallaan sellaisen verkkotallennuksen avulla toimivan "pausetuksen/ajansiirron", jota joskus ehdottelin. Eli pistetään ohjelma samalla tavalla talteen, ja sen sijaan että sitä alettaisiin näyttää alusta, pistetäänkin pauselle siihen kohtaan jossa pausetus tehtiin.
  Masa
 • Noin 3 v päästä voi tulla ajansiirto toiminto hubi2. Ennen hubi 3 myyntiin tuloa.
  mika tw
 • Spekseissä luvataan tälle 2.0-versiolle 16G sisäistä tallennustilaa, mutta omassa purkissani on vain 8G. Olenko ainoa?


  Matt.
 • Sama 7.9 GB täälläkin. Ei tosin yllätä toi kusettamisen määrä DNAlta. Myydään 16GB mutta saat vain 8GB. Hyvin vedetty taas.

  Edelleen ei myöskään suosikki sovellukset pysy vaan joka kerta joutuu lisäämään ne listaan ja aikoja sitten luvattu ajansiirto loistaa poissaolollaan.
  Visitor
 • Oho, niinpä onkin, 7.9...
  Masa
 • Sama täällä,7.9.Nyt myös muiden vikojen lisäksi ikään kuin pisteenä i:n päälle ”katso alusta” toimintoa käytettäessä kuva nykii ja ääni rätisee tosi järkyttävästi.Joskus lakkaa jonkun ajan kuluttua,mut yleensä jää päälle.
  Make
 • Minkälaisia kaukosäätimiä on ihmisillä käytössä?

  Olen monen monta vuotta käyttänyt Logitechin"älykakea", kun käytössä oli vielä vahvistinta yms. Nyt tuli hankittua Soundbar ja koska laitteet (TV, DNA digiboxi ja Soundbar) voisivat toimia yhdellä kakella, voisin luopua tuosta raskaasta ja todella vanhasta "älykakesta" ja ottaa tilalle jonkun kevyemmän.

  Valitettavasti DNA:n digiboxin kaukosäädin ei ohjaa Soundbaria, ei vaikka digiboxin asetuksista on volumesäätö otettu pois. Onko muita, joilla on Soundbar käytössä ja on saanut koko paketin toimimaan jollain muulla kaukosäätimellä. Soundbarin kake ohjaa vain Soundbaria, ei muuta. Digiboxin BT kakella lähtee kyllä TV ja digiboxi päälle, mutta ei tosiaan ohjaannu Soundbar.

  Onko suosituksia kevyemmästä yleiskakesta, jossa ei välttämättä olisi näyttöjä tms. turhakkeita?
  Jesse
 • Mulla on äänen optinen kaapeli telkkarista kotiteatteriin ja HDMi-kaapeli hubin ja telkkarin välillä.
  Tällä setillä pystyn ohjaamaan ääntä hubin kakella.
  Jannu
 • Okei. Ongelmahan on se, että optinen kaapeli televisiosta soundbar -laitteeseen ei toimi siten, että sitä kannattaisi käyttää. Täyden Dolby yms. äänenlaadun saan vain ja ainoastaan silloin, kun on HDMI:llä kaikki laitteet kytketty toisiinsa.

  Mutta pitääpä selvitellä, vähän toimii toi uusi ver 2.0 boxi eri tavalla kuin edellinen eikä soundbar saa niin hyvää laatia, kuin mitä HDMI:n kautta,. HDMI:llä saa käyttöön ARCkin, mitä muuten ei.
  Jesse
 • Mistä lähteestä saat sille sounbarille sellaisen ääniformaatin, joka ei kulje toshlinkkiä pitkin?
  5.1 DD taitaa olla lähes aina suoratoistoissa ääninä, jos on monikanavaäänet ja huomaako tuollaisella yhdellä kaiuttimella edes mistään mitä ääniä sinne menee. vaikka menisi vain PCM.
  Pena
 • One for all kaukosäätimille saa opetettua toiminnot jos ei ohjeen listasta löydy kyseistä valmistajaa. Itellä on se joku 12 e  ofa kaukosäädin ja sillä toimii hyvin telkkari, hubi ja soundbar.
  mika tw
 • @mika tv

  Mikä kaukosäädin sulla on käytössä, jos voit suositella?
  Jesse
 • Minulla on käytössä ollut jo jonkin aikaa One For All Streamer. On pieni ja näppärä laite, ja näppäimet riittää juuri ja juuri sopivasti ainakin minun käyttöön. Hubin ohjaukset on opetettu vanhan hubin kakesta. Yksi power on/off telkkarille, joka ohjaa myös hubin päälle/pois, toinen vahvistimelle. Telkkarille lisäksi inputin valinta, ja vahvistimelle volume ja mute nappulat. Noiden vahvarin ohjausten tilalle voinee opettaa ihan yhtälailla myös soundbarin ohjauksen.
  Masa
 • Mainittakoon nyt vielä erikseen, että ainakin tuo Streamer on opetettava nimen omaan vanhan hubin kakella, muuten sitä ei käsittääkseni saa ohjaamaan hubia, ja uuden hubin bluetooth-kakella sitä ei pysty opettamaan. Ettei tulisi turhaan ostettua laitetta joka ei sitten toimikaan.
  Masa
 • TV:n (Sony) omalla kaukosäätimellä käytän niin televisiota kuin hubiakin. Hubi2:n kaukosäädin on laatikossa käyttämättömänä ollut uudesta lähtien. Jos televisiossa on CEC niin toimii omallakin tuo hubi siis eikä sitä varten tarvi hommata erillisiä yleiskaukosäätimiä. Mullakin oli aiemmin, vanhalla hubilla käytössä Logitechin Harmony kaukosäädin, mutta sekin jäi nyt uuden hubin myötä pölyttymään laatikkoon, sen lisäksi, että Logitechilta on tuki loppunut sitä myöten, että laitteita ei enää valmisteta.
  Janne Hietala
 • Digiboxin oma kake olisi kiva saada käyttöön, mutta vaikka on CECit yms. niin ei soundbard edes inahda.
  Jesse
 • Joo se on totta että pitää olla vanhan hubin kaukosäädin millä opettaa ofan kaukosäädin.

  Tollanen reilun kympin kaukosäädin toimii ihan hyvin: One For All Contour 8 -yleiskaukosäädin
  mika tw
 • Argh... olenpas tyhmä. Luulin, että kaikki asetukset on boxissa kuten pitääkin, kaukosäädintä ajatellen siis, mutta oli kuin olikin se täppä pois, että kaukosäädin ohjaa volumea televisiosta. CEC oli päällä, mutta sehän ei yksin riitä. Nyt kun on kaikki täpät päällä, niin uuden boxin uusi BT kake ohjaa volumea ihan oikein soundbarista ja kaiken muun digiboxista. Soundbar kun on televisiossa ARC-HDMI:llä kiinni. Eli homma rokkaa boxin omalla pienellä ja tyylikkäällä kakella ja voin heittää Logitechin rotjakkeen (jossa alkoi akkukin jo hyytymään) varastoon.

  Problem solved.
  Jesse
 • Nyt kun NHL playoffit alkavat, niin oman kokemukseni perusteella eniten jännittää se , meneeekö ottelu jatkoajalle. Nimittäin kun tallennat yöllisen ottelun Hubilla (YLe Tv2), niin voit tallentaa sen vain EPG: n kautta ja tallennyksen kesto on 2h 45min. Jos ottelu menee jatkoeriin, niin tallennus loppuu kesken.

  Perusdigiboxilla voisi laittaa tallennusta vaikka 6h, mutta hubilla ei voi.

  Uskomatonta 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Pena
 • Voihan siinä laittaa vaikka 6 tunniksi ohjelmaoppaasta seuraavat ohjelmat tallennukseen.. jos sellaisia on ohjelmaoppaassa😐
  mika tw
 • Niinhän sitä luulis, mutta EPG :ssä seuraava ohjelma on "ei lähetystä" ja tätä ei voi tallentaa 🤣🤣🤣.

  Tämä on jo 3. NHL kausi kyseisen ongelman kanssa , eikä DNA ta kiinnosta korjata ongelmaa, vaikka siitä on valitettu useasti.

  Eli nyt kun DNA:n asiakas alkaa katsomaan yöllisen finaalin tallennetta aamulla, niin se tulee loppumaan kesken. Kun on katsonut peliä lähes 3h ja jatkoerät jää näkemättä, niin hiukka harmittaa.

  Nyt pelit onneksi on myös yleAreenassa. Jos onnistut navigoimaan Arenan valikoissa siten, ettet tallennetta etsiessä törmää koosteeseen, joka on otsikoitu tyyliin "Lehkonen ratkaisi jatkoajalla..", niin saat varmuudella migreeni tai epileptisen kohtauksen, jos yrität katsoa Areenan tallennetta hubin kautta. Kuva nimittäin välkyttää järkyttävän paljon, johtuen Hubin virkistystaajuuden ongelmista. Sama ongelma myös , jos yrittää käyttää hubin sisäänrakennettua chromecastia. Google chromecast toimii.

  Kieltämättä hubissa on paljon hyvää, mutta myös useita tiedossa olevia ongelmia, joita ei korjata.
  Pena
 • Onko muilla tullut ongelmaa hubin ja Netflixin kanssa?

  Nyt lähi viikkoina hubi saattaa antaa herjaa "nimikettä ei voida toistaa" - joka korjaantuu vain sillä, että repäisee boxin piuhan irti.Tämän jälkeen toimii päivän pari ja sitten saattaa taas joutua repimään virroista.

  Pitäisikö kokeilla Netflix jotenkin poistaa tai tiedot tyhjentää tai jopa kokonaan boxin hard resettiä?
  Jesse
 • Kyl ne muutkin  tekee samaa, katkeaa kait yhteys palveluun. Tarviiki kokeilla jos omien tietojen katselulla sais pelaan
  Markus Koskelainen
 • Okei, mikään muu sovellus ei tee näin, vaikka on disneystä ja discoverystä lähtien (lähes) kaikki mitä löytyy.
  Jesse

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.