Täysin uusi DNA Hubi -laite

Uudistettu, aikaisempaa pienikokoisempi ja yli tuplasti tehokkaampi DNA Hubi yhdistää esimerkiksi televisiokanavat, suoratoistopalvelut ja tuhannet hyöty- ja viihdeapplikaatiot yhden käyttöliittymän taakse. Laite tuo mukanaan myös Androidin uusimman käyttöjärjestelmän ja äänihaun.


Vuonna 2017 lanseerattu DNA TV Hubi vei monessa kodissa sarjojen, elokuvien ja muiden ohjelmien katsomisen älytelevisioaikaan. Nyt markkinoille tuleva toisen sukupolven DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle, sillä laitteen suorituskykyä on parannettu roimasti. Keskusmuistin määrää on nostettu kahdesta gigasta kolmeen ja pienempiin kuoriin on saatu mahtumaan tuplamäärä sisäistä muistia. Ilman ulkoisia laajennuksia laitteelle voi tallentaa ohjelmia ja applikaatioita nyt 16 gigan verran.

"Tekniset ominaisuudet ovat oleellisia tuotekehityksessä, mutta tärkeintä on tietenkin laitteen käytettävyys ja toimivuus kotona. Lisätehot prosessorissa tuovat sekä sujuvuutta että toimintavarmuutta, ja sisäinen muisti mahdollistaa käytön yhä paremmin ilman ulkoisia kovalevyjä", sanoo DNA:n tuotekehitysjohtaja Ville Partanen.

Palvelusta löytyy myös tallennusmahdollisuus, jonka voi tilata suoraan laitteen käyttöliittymästä. Sen avulla on mahdollista tallentaa ilmaiskanavien sekä tiettyjen maksullisten kanavien ohjelmia rajattomasti.

Uudistuksen myötä laite saa samalla kokonaan uudistetun bluetooth-kaukosäätimen, jossa toimii nyt myös äänihaku. Samalla bluetooth-yhteys mahdollistaa koko laitteen piilottamisen, vaikka kaappiin ja on silti ohjattavissa kaukosäätimellä.

"Samalla kun laite pienenee, niin sisälle on saatu mahtumaan teknologiaa entistä enemmän. Tehojen kasvu mahdollistaa esimerkiksi Android TV 10:n käyttämisen laitteen käyttöjärjestelmänä ja pitkään hyvät päivitysmahdollisuudet", kertoo Partanen.

Ominaisuudet

 • CPU Speed:  2.6GHz (quad-core)
 • RAM: 3GB
 • Muistia sovelluksille: 16GB
 • Wi-Fi  6
 • Bluetooth 5
 • Virittimet 2x DVB T2/C
 • Ääni mini S/SPIF optinen äänilähtö
 • Ethernet 10/100/1000M
 • Käyttöjärjestelmä Android TV 10
 • HDMI 2.1. (4096p60) HDCP 2.2


Lue lisää

https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=69924497&scrollTo=UJpEOgFgPw1fDNA TV kehitystiimi

Kommentit

 • Ei avaudu tuo linkki (ainakaan tällä hetkellä).

 • Tiedotteen avautumisessa voi olla tällä hetkellä ongelmia, pyritään saamaan tämä kuntoon mahdollisimman pian, pahoittelut!
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Apinat!
 • "Vanhasta paskasta ja sen sopimuksista saa varmaan koko sopimuskauden rahat takaisin, kun se ei täyttänyt lupauksia, eikä tuon mukaan saa edes uutta Androidia, jota on luvattu jo kauan. Nyt on hyvä myöntää, että tehot ei riitä ja kehitys tämän vanhan "niin mullistavan tuotteen" osalta on lopetettu? "Lainattu teksti muualta foorumilta.
 • Toimiiko tällä nyt oikeasti 50/60Hz automaattivaihdos ja esim. se ikuisesti työnalla ollut HBO tai uusi HBO max?

  Eli onko mitään oikeita vikoja saatu tähän korjattua?
 • Uusi huvittava huvitushubi ja uudet hubin ongelmat.
  Vanhat hubin ongelmat saa kaupanpäälle.
 • Älkää nyt tällasta ostako. Vanhakaan hubi ei toimi , eikä asiakkaat saa tukea tai vastauksia.
  KIikutan hubini takaisin liikkeeseen ja vaadin rahat takaisin. Huijattu olo
 • Normaalihinta: 20,90€/kk/24 kk

  Yhdistä tilaukseen vielä huippunopea DNA Netti Saat koko DNA TV Hubi -palvelun
  DNA Asiakasetuhintaan 17,90 €/kk

  https://www.dna.fi/dnatvhubi#dnatvhubi
 • Kuka haluaisi testata saako tuolla edelleen silmänsä ja päänsä kipeäksi katsoessa 50fps urheilulähetyksiä suoratoistopalveluista? Oma soppari vanhasta laatikosta lähestyy onneksi hyvää vauhtia loppuaan...
 • Aikaisemmin julkaistua DNA TV Hubia tullaan jatkossakin päivittämään ja kehittämään, joten sitä ei siis ole hylätty uuden mallin myötä. DNA TV Hubi ei kuitenkaan eroa muusta elektroniikasta siinä, että uudemmat mallit ovat entistä parempia ja suorituskykyisempiä, ja näin ollen syrjäyttävät vanhemmat mallit aina jossakin vaiheessa.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Kysymyksiä:
  Voiko tuossa kytkeä tuon kaukosäätimen Bluetooth-ominaisuuden pois ja käyttää sitä infrapunatoimintoisena? Kun en oikein luota noihin BT-toimintoihin. Ovat tietoturvamielessä huonoja.
  Voiko tuohon kytkeä kovon jotta voi tallentaa maksukanavia?
  Hyvitetäänkö vanhasta hubista jos ottaa tuon uuden? Ja saako uutta hubia myös tupla-hubina eli toiseen huoneeseen myös?
 • Valitettavasti kaukosäädintä on mahdollista käyttää ainoastaan bluetoothin kautta sillä infrapunalla ei ole mahdollista käyttää ääniohjausta. Uusi hubi toimii tosin myös aikaisemman hubin kaukosäätimellä jos tällainen kotoa jo löytyy.

  Uuteen hubiin käy mikä tahansa tiedostomuodoltaan FAT32 oleva ulkoinen kovalevy (pois lukien aikaisemman DNA Hubin kovalevy, tämä on räätälöity nimenomaan vain kyseiselle laitteelle). Suosittelemme kovalevyn kooksi vähintään 200 Gt, jotta tila riittää.

  DNA Hubi Tupla –palveluun käyvät niin vanhat kuin uudet hubi-laitteet eli halutessaan uuden hubin voi hankkia Tuplahubina aikaisemman laitteen rinnalle. Tällä hetkellä uuden hubin voi ostaa ainoastaan norm. hinnalla, mitään erikoiskampanjoita esim. jo aikaisemman hubin omistaville ei siis ole.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Miten maksullisien kanavien tallennus (ent kovalevy) on toteutettu?
 • DNA TV kehitystiimi kirjoittI:

  "Sen avulla on mahdollista tallentaa ilmaiskanavien sekä tiettyjen maksullisten kanavien ohjelmia rajattomasti"

  - mitkä maksulliset kanavat voi tallentaa?
  - toimiiko dvb-ohjelmatekstitys tallennuksien toistoissa?
  - toimiiko ohjelmatekstitys (s.199) Norra kanavien tallenteissa? ( pilvi tai kovalevytallennus)
 • Milloin hubiin tulee mahdollisuus tallentaa ulkoiselle kovalevylle iptv-maksukanavia? Tuleeko se mahdollisesti tähän uuteen hubiin vai myös ehkä vanhaankin hubiin?
 • ""Tehojen kasvu mahdollistaa esimerkiksi Android TV 10:n käyttämisen laitteen käyttöjärjestelmänä ja pitkään hyvät päivitysmahdollisuudet", kertoo Partanen."

  Kun on seurannut räpellystä tuon aiemman laitteen kanssa, niin eipä ole odotukset korkealla.

  Näin pitkään asiakkaana olleena olisi toivonut selkeää vastaantuloa uuteen laitteeseen vaihtaessa, mutta ei. Olemme maksaneet sekoilevasta ja hetkittäin täysin toimimattomasta laitteesta, eikä sitä oteta millään tavalla huomioon. Selvää on myöskin se, että se vähäkin "kehitystyö" vanhan laitteen kanssa hiipunee täysin.

  Ensi kesäkuun jälkeen näkemiin. Kilpailijanne näyttää saavan 5G-verkonkin näille kulmille nopeammin kuin mitä DNA, joten lähtee ne omat ja firman liittymät muualle sitä mukaan kun sopimukset niiden osalta saavuttavat päätepisteensä.
 • Nämä hyviä kysymyksiä:
  - mitkä maksulliset kanavat voi tallentaa?
  Toimiiko uudella Hubilla Viaplay kanavilla tallennus: esim. yön NHL lähetykset tai jalkapallo Viaplay Football kanavalla?
  Eikö juuri näillä kanavilla aiemmin ollut mahdotonta tallentaa ja tarvittiin ulkoinen kovalevy vanhemmassa Hubissa.
  Voisi olla listattuna toimii/ei toimi tallennus kanavapakettien kohdalla.

  - toimiiko dvb-ohjelmatekstitys tallennuksien toistoissa?
 • Huhuu Dna, saisko edellä oleviin kysymyksiin joita esitimme, vastauksiakin?
 • Loppuuko nykiminen?
 • Tarkennusta hieman tuohon eli ilmaiskanavia voi tallentaa rajattomasti ja maksullisten kanavien tallennus onnistuu siis mille tahansa ulkoiselle kovalevylle.

  Kovalevylle voi tallentaa kaikkia DVB-kanavia pois lukien IP-kanavat. DVB-ohjelmatekstitys toimii kovalevytallenteissa, mutta ei verkkotallenteissa.

  Tallennus ei siis eroa aiemmasta hubista muulla tavalla kuin, että uuteen hubiin on mahdollista kytkeä mikä tahansa ulkoinen kovalevy, kun vanhemmassa hubissa oli sille oma räätälöity kovalevy.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Miksi IP-kanavia ei voi tallentaa paikallisesti Hubilla omalle kiintolevylle? Onko tähän jokin aidosti tekninen este vai lakipykälätkö (muka) estää?
 • 😄😄😄 samat selitykset ja ohjeistukset ym.sekoilut kuin vanhan hubin aikaan, siis tallennuksissa.
 • Miksi vanhempia tilaajia ei siirretä automaattisesti uuteen Hubiin,tämähän selvä sopimus rikkomus sillä palveluntarjojan on taattava kaikille samanlaiset mahdollisuudet Hubin katseluun sillä missään ei ole eritelty vanhaa ja uutta.Samoin kyselty on ainakin puolenvuoden ajan onko tulossa uutta laitetta vai ei.DNA ei ole tiedottanut asiasta ainakaan kysyttäessä asikkaita joten he eivät ole voineet varautua tähän.
  Keskustelua ja kysymyksiä DNA:lta löytyy edellisestä ketjusta sekä myös sitä edellisestä ketjusta.
  Pyytäisin DNA:lta vastausta tähän sillä vielä pari viikkoa sitten tehtiin sopimuksia DNA TV HUBI katseluun ja ne ovat nyt vanhassa Hubissa joka on todettu olevan ominaisuuksiltaan puutteellinen,on vain luotettu DNA:n parantavan palvelua.

  Onhan tämä räireää että toisella Hubilla voi katsoa HBO plussaa ja toisella ei,samalla mainostetaan että kuinka paljon parempi Uusi DNA TV HUBI on verrattuna edelliseen.Kiitos vastauksesta.
 • Onko DNA:lla tapana kun edellinen laite on maksettu,niin lanseerata markinoille uusi laite jonka taasen joutuu maksamaan...
  Sopimuksissa mainitaan vain DNA TV HUBI palvelu joten mielestäni DNA on velvollinen toimittamaan asiakkaale myös Uuden laitteen jo maksettuun DNA TV HUBI palveluun...
  Kiittäisin vastauksesta DNA TV HUBI palvelua ja Kehitystiimiä.
 • @TJT kannattaa lukea se sopimuksen pieni präntti. Laite on asiakkaan omaisuutta ja DNA koittaa parhaansa mukaan saada sen toimimaan. Jos haluat uuden laitteen niin maksat sen.
  Mutta kun DNA:ta on kyse niin aina pitää olla pieni jippo ja kusetus. Kun purat hubin sopimuksen DNA lukitsee sinun laitteen virittimet ja näin estää laitteen käytön. Samoin käy ulkoiselle kovalevylle.


 • Ainyt se on omaisuutta vaikka muuttui palveluksi, kun piti sopimusta jatkaa. Mihinkään sopimukseen ei voi luottaa kun dna.
 • Vastatkaahan nyt DNA:lta tuohon virkistystaajuuden automaattiseen säätöön! On todella ärsyttävää käydä sitä vaihtelemassa ja joissakin tapauksissa saman sovelluksen sisällä on materiaaleilla eri fps jolloin tilanne on vielä vittumaisempi.
 • Muutaman tunnin kokemuksella uudesta hubista...
  Suht selkeät valikot ja siirtymiset toimii siedettävällä nopeudella, ei siis latailuja välissä.
  Dna napin valikossa suoratoistopalvelut kohta ihmetyttää kun siinä on valmiina Netflix Areena mtv ja ruutu ja tilaa lisää palveluita josta saa cmorea yms., mutta en löydä paikkaa mistä saisi lisättyä tuohon esim.disney plus ja otettua Netflix pois kun sitä ei ole.

  Ohjeita ei muutenkaan löydy kuin pelkästään perustoimintoihin. 

  Logitech Harmony yleiskauko toimii vanhan hubin sagemcom mallin säädöillä eli ei pakko käyttää laitteen bt kakea.

  Usb muistitikun sain alustettua tallennusta ja ajansiirtoa varten ilman virheilmoituksia, mutta paussi ei toimi ja "tallennus kiintolevylle" katkeaa heti ja ilmoittaa levyn olevan täynnä.
  Tikku on 16gb ja ei kovin uusi, joten voi olla liian hidas. En löytänyt levyn nopeusvaatimuksia mistään.
 • @Lasse
  DNA apin alla olevaa suoratoistovalikkoa ei voi muokata. Jos tilaat palvelut DNA:lta niitä siihen tulee, mutta muuten ei. DNA TV-appi lienee ihan sama versio uudella ja vanhalla, joten se ei eroa tee.

  Tallennus uudistus ihan hyvä (Käy kovo kuin kovo?), mutta ilman DNA:n kaapelia, sille ei tallenneta yhtään maksukanavaa...
 • Joopa joo.Tässä on ollut welho laatikkoa,wbox1,wbox2,wbox3 ja DNA TV HUBI,nyt sitten pitäisi ostaa uusi DNA TV HUBI kun eivät pysty parantamaan Android 7:llä olevaa hubia johon luvattiin jo 2020 itse Partanen Android 9:n.Missähän lupaus viipyy.
  Eivät pystyneet vanhaa korjaamaan ja tuli hätä kun uudet palvelut tulivat eikä kyseinen hubi pystynyt näitä toistamaan,HBO Max jne.
  Ei mikään yhtiö toimi niin että suoratoisto palveluissa on kahta erillaista formaattia eli sovellusta.Android 7:n ja Android 10:n.
  Samalla asikas informointi puuttui vielä parisen viikkoa sitten kun kysyttiin sopimuksen uusimista,kysyttäessäkään ei ollut tulossa.Nyt sitten sattumalta UUSI UUSIN DNA TV HUBI...Pystyisikö Partanen vastaamaan tähän kysymykseen tai yleensä kukaan DNA:lta.
  Päätelaite on kerran maksettu joten olettaisi että vanhoilla asikkailla olisi oikeus vaihtaa kyseinen laatikko uuteen koska palvelu on sama.
 • Oma laite tilattu 😀 katellaan syksymmällä kun boxi saapuu. En nyt tähän hetkeen keksinyt muutakaan tapaa saada suoratoistoja telkkarille. Onneksi on etämyynnin peruutusoikeus.
 • DNA Ilkka palveluasiantuntija:

  Tämä kysymys jäi vielä auki:

  - toimiiko ohjelmatekstitys (s.199) Norra kanavien tallenteissa? ( verkko tai kovalevytallennus)

  Joko vihdoinkin voi päästää Topfield "eläkkeelle" ja ohjelmakortin unohtaa!!


 • @Zup en ymmärrä pointtia? "En nyt tähän hätään keksinyt muutakaan tapaa saada suoratoistoja telkkarille" Näitä laatikoita / tikkuja ym. älylaitteita on pilvin pimein, joilla saat suoratoistopalvelut ns. "tyhmään" telkkariin, jos televisio on niin vanha, että ei tue nykyversioita suoratoistosovelluksista.
  Itse päädyin Mecool KT1 boksiin, jolla toimii kyllä silmäräpäyksessä erilaiset suoratoistopalvelut, mutta myös antennikanavat. Ei tarvitse maksaa 500€, kun 60€ boksilla saa palvelut toimimaan.

 • Miten tuolla mecoolilla tallennetaan etänä? Mitenkä useamman tallenteen teko yhtä aikaa? Mulla on ollut pari topfieldiä ja 2 tallenteen rajoitus alkoi ottamaan pattiin.
 • Olen yrittänyt etsiä tietoa uuden hubin kiintolevyvaatimuksesta,
  koska boxin autta alustetulla muistitikulla ei edes yritä ajansiirtoa.

  Puhelimessa asiakaspalvelija sanoi että uudessa Hubissa toimii mikä tahansa kiintolevy ja ajansiirto toimii.

  Tänään löysin UKK osiosta edelleen maininnan ettei ajansiirto ole tuettu.
  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-usein-kysyttya#DNA-Hubi-2-sukupolvi

  En haluaisi turhaan lähteä ostamaan kiintolevyä,
  joten voisiko joku DNA:lta nyt kertoa toimiiko ajansiirto vai ei ?

 • Hei,

  Ajansiirto ominaisuus on tulossa hyvin pian.

  Muistitikkua kannattaa käyttää sovellustilan laajentamiseen ja ulkoista isoa kovalevyä tallennusten tekemiseen ja ajansiirtoon.
  DNA TV kehitystiimi
 • Siellä lukee myös, että ykkös versioon voi liittää kovon tai tikun esim valokuvia varten. No ei voi, tai ainakaan sitä levyä ei voi käyttää laitteella mitenkään. Tähän suosittelivat resettiä asiakaspalvelusta. Kokeilin 3 eri hubilla ja yhdelläkään ei päässyt selaamaan levyn sisältöä.

  Taattua DNAta tuokin.

  Ilmeisesti uudella kuitenkin pääsee, jos sopivasti alustettu?

  .
 • Saadaanko ajansiirto takaisin myös vanhampaan hubiin?
 • Käsi ylös ketä uskoo yllä olevan 😂😂😂😂 onhan vanhaankin hupilaatikkoon luvattu vaikka mitä mm. Android 9 🤬🤬🤬🤬
 • @Lasse DNA hyvin pian on oikeassa elämässä pari vuotta.
  Vaikutta siltä että ovat vaan ottaneet uuden raudan ja vanha softasiihen päälle. Ainoa muutos joka nyt on tullut ilmi on kaikkien kovalevyjen tuki ei enää lukittua DNA levyä.

  DNA Kehitystiimi mitenkäs on toimiiko se 50/60Hz automaattivaihdos ja esim. se ikuisesti työnalla ollut HBO tai uusi HBO max vai ovatko nämäkin sillä kuuluisalla Tulossa pian listalla?
 • Joopa joo hyvin pian on aika laaja aikakäsite, koska ainakaan vanhassa boxissa ei tulossa pian ole mahtunut 1,5 vuoteen mitä olen seurannut.

  Näiden aiempien keskusteluiden perusteella vaikuttaa siltä, että ajansiirtoa lienee siis turha odottaa eli taas meni se ajatus,että käyttäisi vain yhtä laitetta.

  Harkitsen nyt vakavasti, että alan taistelemaan saadakseni tämän hubin palautettua kun ei ole luvattuja ominaisuuksia, joista nimenomaan erikseen kysyin ennen kuin lähdin tätä hakemaan.
  Saavat sitten kaivaa tallentamansa puhelut asiakaspalvelun laadun varmistamiseksi esiin.
 • Olisi hyvä julkaista lista jo tuetuista ominaisuuksista. Ja myös jo lista lukkoon lyödyistä  tulevista ominaisuuksista.
  Toivomuksia tulee varmasti loppukäyttäjiltä.
  Esim. muiden valmistajien digibokseissa julkaistaan ohjelmistoista betaversioita ja niillä haetaan loppukäyttäjän kokemuksia. Eli jos haluaa kokeilla betaversiota ennen sen virallista julkaisua. Toki loppukäyttäjälle virallisesti jaetaan relesoitua/testattua ohjelmistoa. Mutta usein ne julkaistaan hitaalla aikaikkunalla ja voi joutua kärsimään pitkään softavioista, mikäli odotetaan jotain tiettyä päivää. Toki kriittiset ohjelmistokorjaukset pitäisi julkaista nopeasti, mutta nice-to-have eli käytettävyyttä vain hieman parantavat ominaisuudet voivat odottaa virallista release julkaisua. Onko tiedossa tarkempaa aikataulua ajansiirtoon "tulossa hyvin pian". Mitä se oikein tarkoittaa. Loppukäyttäjänä se kuullostaa, että kannattaa odottaa rauhassa, että ohjelmisto kypsyy. Betatestaajaksi ei varmaankaan ole tunkua, mikäli aikataulut uusista ominaisuuksista eivät ole tarkempia. Kyllähän kaikkea hienoa halutaan, mutta ei kait ne kerralla tule ohjelmistoon vaan ripottelemalla ne julkaistaan, niin ei liikaa muutu kerralla, jotta viat löytyy nopeammin ja niiden korjaus nopeampaa tehdä.
 • Kyllä mulla HBO Max toimii hubilla. Nytkin katson parhaillaan. Nykii toisinaan vähän. Vaikuttaa siltä, että tehot ei riitä. Siksi tätä 2.0 laitetta läksin kokeilemaan.
 • Kyllä mullakin auto toimii, "tosin nykii välillä vähän". Suomeksi tarkoittaa, että ei toimi!

  Mikä on DNA:n selitys, jos kerta HBO toimii uudessa (Vai toimiiko?), mutta vanhaan sitä ei koskaan saatu toimimaan? Max toimii ehkä paremmin, mutta ei niin kunnolla, että sitä viitsisi katsoa hubilla...
 • Kerron lisää kun saan boxin. Koittamaan nyt malttaa. Laite julkaistiin. Eilen.
 • No harva varmaan jaksaa enää odottaa taas lupauksia 2 vuotta ja todeta, että ei niitä korjauksia tullut. (Ja jossain vaiheessa mentiin ominaisuuksien kohdalta takasinkin päin.)

  Joten jos ei tarvitse ihmetellä ettei täällä porukka oikein luota DNA:han enää, vaan haluaa selkeitä vastauksia. Joita itseään kunnioittava firma antaisikin asiakkailleen!
 • Nyt tosin pääsee vertaamaan onko DNA TV-sovelluksen hitaudet ja jumitukset laitteesta, tehoista kiinni vai koodista. Itse veikkaan koodia ja toimii ihan samallailla uudellakin siis, (kun on sama sovellus).
 • Selitykset nähty. Hupilaatikko lentää jorpakkoon. Uutta en hommaa. Harmi kun muuten DNA TV palvelu on ok.
 • Hei,

  HBO Nordic sovellus ei toiminut Hubi 1:llä juurikaan. Heidän uusi sovellus HBO Max toimii nykyisellä Hubilla sekä uudella Hubi (2.sukupolvi). Joitakin ilmoituksia on saatu, että Hubi 1:llä on ajoittaista pätkimistä joillakin käyttäjille. Tällöin kannattaa poistaa muut sovellukset käytöstä.
  DNA TV kehitystiimi
 • Poistaa muut sovellukset käytöstä, jotta voi käyttää toista sovellusta???? Vittu mitä paskaa!!!!!
 • DNA Kehitystiimi mitenkäs on toimiiko se 50/60Hz automaattivaihdos
 • Hei,

  Automaattisesti ei vaihda, käsin voi vaihtaa.
  DNA TV kehitystiimi
 • Eikä vaihda virkistystaajuutta edes sovelluksen tehdessä normaalin api kutsun? MIKSI!?!
 • Hieman taidan toistaa itseäni, mutta kyllä tämä sähläys on jo nähty. Nelisen vuotta maksettu yhdestä boksista joka ei toimi, ja nyt tulisi tilalle uusi, joka vain hieman paremmalla raudalla varusteltu. Näen itseni liian selvästi samassa tilanteessa tuon uuden laitteen kanssa kuin tämän nykyisenkin. Kiitos, mutta ei kiitos.
 • Toistan myös itseäni, mutta isänpäivänä oltiin taas kyläilemässä ja katsottiin jalkapalloa hubilta. Ei jumalauta sitä kuvan nykimistä. Isäntä itse ei siitä välittänyt, mutta aivan järkyttävää oli katsoa. Viasport kanavalta kun taas katsottiin, oli kuva moitteeton. En ymmärrä alkuunkaan, miksei niinkin keskeinen toiminto, kuin automaattinen virkistystaajuuden säätö (siis sovellusten itsensä pyytämänä) voi onnistua? Käsin vaihtaminen vituttaa, kun aina ei edes tiedä missä muodossa striimiä tulee, niin kokeilemiseksi menee. Yrittäkää nyt edes!
 • Toistan kysymykseni koska siihen ei ole vieläkään vastattu:
  Miksi IP-kanavia ei voi tallentaa paikallisesti Hubilla omalle kiintolevylle? Onko tähän jokin aidosti tekninen este vai lakipykälätkö (muka) estää?
 • Tekijänoikeus järjestöt tekevät joskus tavallista kuluttajaa ärsyttäviä asioita. Siltähän tuo vaikuttaa. Mene ja tiedä.
 • Illan testaillut Hubin 2.0 versiota ja toimii, pikaisella kokemuksella ei moitteen sijaa käyttökokemuksessa. Tuon vanhemman version kohdalla kannattaa ottaa vuoden 2017 android puhelin käteen, asentaa Netflix tai HBO Max ja kokeilla toimiiko, epäilen. Vanha versio Hubista jäänyt raudan ja muistin kohdilla ajasta iäisyyteen, 4 vuotta on pitkä aika appien kehittyessä..
 • @IT miten Teksti-TV toimii?
 • @Zub Lataa joka sivun erikseen, mulla IPTV kanavat valittuna, en juuri TekstiTVtä käytä
 • @IT mites urheilu suoratoistosovellusten kautta onko kuva ”nykivää”?
  DNA vahvisti ettei virkistystaajuutta automaattisesti vaihdeta.
 • Jari: eipä saa kilpureillakaan IPTV kanavia talteen paikallisesti

 • Saa. Telian digiboxilla voi tallentaa kanavat kovalevylle @Zup (Sillä kaikki tulee IPTV:n kautta), joten ei se mahdotonta ole.
 • @Pena, ei pidä paikkansa. Telian digiboxilla ei saa tallennettua edes läheskään kaikkia peruskanavia, eikä juuri mitään maksukanavia, niissä on toki osassa catch up -toiminto.

  Täältä löytyy faktaa: https://www.telia.fi/dam/jcr:a614432c-bf9a-4e45-a614-73565988886c/21-11-TeliaTV-kanavakartta-digiboksi-marraskuu-FI.pdf
 • No mitäs tonne kovalevylle sitten voi tallentaa jos ei ohjelmia (Ei ollut kyse mistään pilvipalvelusta):
  https://www.telia.fi/asiakastuki/tv-ja-viihde/tallennuspalvelu#tallentava-kovalevy-digiboksille
 • @Sarzu
  Digiboksiin voi liittää kovalevyn pysyviä tallennuksia varten. Tallentavan kovalevyn on oltava meiltä hankittu, jotta se sopii digiboksin kanssa yhteen.

  • Tallennukset säilyvät niin kauan, kunnes poistat ne
  • Kovalevyn 500 GB tallennustila riittää sadoille tunneille ohjelmaa
  • Kovalevylle voit tallentaa myös maksukanavia
  • Saat käyttöösi kätevän, perinteisistä digibokseista tutun ajansiirto-ominaisuuden.
  Eiköhän jatketa aiheesta seuraavaksi, mutta on mahdollista tallentaa IPTV-kanavia, sopimus juttu vain. Toisin kuin pilveen niitä ei voi kenelläkään tallentaa...
 • @Pena, my bad onkin uusi juttu - selvittelin Teliaa vaihtoehtona aiemmin ja silloin ei vielä ollut tarjolla.
  Näyttää toimivan vain uudemmilla digiboxeilla ja vaatii Telian laajakaistan.
  ”Telia TV digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa.”
 • Joo mullakin kaatui Telian boxin osto siihen että pitää olla Telian netti että saa kaikki ominaisuudet.
 • Mitens toi DNA uusi hupilaatikko.
  Naapuri osti uudenuutukaisen hupilaatikon.
  Tarjosi sitä vanhaa laatikkoa minulle.

  Pitääkö se aktivoida jotenkin,poistaa naapurin käytöstä.
  Ja siirtää se sitten minun käyttööni.
  Onko sen käyttö jotenkin maksullista "KK maksu"

  Edellyttää,että otan sen käyttööni.
  En ole aijemmin hupilaatikkoa käytellyt.
 • @BQ24 : Pitää aktivoida DNAn aspan avulla. Muuten siinä ei virittimet toimi laisinkaan.

  offtopic:
  jahas, ja jälleen hypätään kohti tuntematonta. uusi hubi tilattu ja vanhasta tulee uuden aktivoinnin jälkeen nk. verkonpaino. Samoin kovalevystä tulee turha, pitänee kurkata saisko ton forkattua muuhun käyttöön, kuten tein aikoinaan mm. wboxin kovalevylle. Kuukausimaksu netin kanssa nousee nyt uudessa sopparissa eurolla, joka on aika se ja sama. betatestaus siis jatkukoon... 😉 • Hei,

  Jotta saat kaiken irti Hubista (suorat kanavat ja tallennuksen) kannattaa laittaa siihen DNA TV -palvelu. Saat sen asiakaspalvelusta 044 144044 tai DNA Kaupasta.
  DNA TV kehitystiimi
 • Hei,


  IP-kanavien tallentaminen ei ole mahdollista kovalevylle, mutta jos kanava on viritetty Hubille ja on antennipiuha kiinni Hubissa, voi kanavaa tallentaa. Kehitämme myös lisää catch-up kanavia jolloin tallennustarve vähenee. 


  DNA TV kehitystiimi
 • Hei DNA,
  Tiedetään ettei ip-kanavia voi tallentaa kovalevylle mutta se kysymys kuuluu että MIKSI? Siihen ei saatu vieläkään vastausta! Voitteko siis vastata suoraan kysymykseen?
 • Edelleen villi veikkaus sopimustenniset asiat / Teosto / kopiosto.
 • Ihmettelen jos Teosto/Kopiosto on tuon paikallisen tallennuksen eston takana koska myydäänhän kovalevyllisiä digiboksejakin ja telkkareita joissa kovotallennus on mahdollinen, miksi joku Hubi ip-kanavineen olisi erilainen ettei sallita tallennusta kovolle kun kuitenkin hubilla voi tallentaa kovolle jos kytkee antennijohdon paikalleen?
  Edelleen odotan Dnalta vastausta kysymykseeni!
 • Antaapa olla en viitsi ottaa huvittavaa hupilaatikkoa riesakseni.
  Kun on seurannut noita keskusteluja aiheesta,
  niin ompa käyttäjillä ollut hupia kerrakseen,
  tapellessaan hupilaatikon ongelmista.

  Jotka vielä voi siirtyä uuteen hupilaatikkoon.
  Niitä sitten päivitetään päivitysten jälkeen,
  eikä mitään muutosta tietenkään tule entiseen.

  Toosa + Netti + Hubi + Dna TV sovellus + Kanavapaketit = XX,€,roo KK
  Osta kakkaa,saat 36 KK kaupanpäälle.
 • Hei,

  IP-kanavien tallennusta kovaleyvlle ei ole teknistä tai sopimus estettä. Sitä ei ole vielä vaan toteutettu. Pitäisittekö tärkeänä ko. ominaisuutta? Ja missä tilanteessa käyttäisitte sitä?
  DNA TV kehitystiimi
 • No ihan yhtä tärkeä iptv tallennus varmaan kuin muutkin tallennukset? Mikä kysymys tuo nyt oli?
 • Nyt kun olette forumilla, miksi sovellukset eivät voi itse ihan Androidin standardiratkaisuin vaihtaa virkistystaajuutta?
 • No ne jotka ei ole DNA:n kaapelissa eivät voi tallentaa maksukanavia ollenkaan. Tai joilla ei ole kaapeli kiinni esim. sijoittelun takia hubissa. Eiköhän siinä ole jo syytä aikapaljon. Ihme, että tuollaista edes kysytään...
 • Onko vieläkään tulossa mahdollisuutta järjestää kanavat omaan järjestykseen. Tuttaa selailla kanavia tai muistella niiden paikkoja
 • Kysyin jo aiemmin, että tuleeko nyt samoja ominaisuuksia takaisin vanhaan hubiin, kuten mm. toistuvat tallennukset maksukanaville (kovolle) sekä ajansiirto? Vastaisiko joku tähän, kiitos.
  Vai kehitetäänkö nyt sittenkin vain uutta hubia?

 • Hei Dna!
  Jos kerran mitään teknistä tai sopimuksellista estettä ei ole toteuttaa IP-kanavien tallennusta usb-kovolle niin toteuttakaa ihmeessä se, en varmasti ole ainoa joka siitä hyötyisi ja joka sitä toivoo.

  Dnakin hyötyisi kun sillä olisi tällainen kilpailuvaltti muihin operaattoreihin verrattuna!

  Jo pelkästään se että mm. monilta leffa- ja musakanavilta tulee ohjelmaa myös yöaikaan ja jotta ne leffat ja musat saisi katsottua, olisi kiva jos ne voisi tallentaa usb-kovolle katsottavaksi silloin kun itselle parhaiten sopisi. Sama tietysti koskee myös urheilua.
  Niin ja toivon tuota ip-kanavien kovotallennusta myös vanhalle Hubille!

  PS. saako teiltä vielä vanhaan Hubiin räätälöityjä kovalevyjä?
 • @Jari

  Tuolla jotain tietoa vanhan hubin kiintolevystä:

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubin-kovalevy/

 • Joo ehdottomasti ääni IPTV tallennukselle. MTV puskee ökkä hyvää settiä.
 • @jari

  Asiakaspalvelusta saa vielä Hubi 1 kovalevyjä hankittuja. Miltä kanavilta tallentaisit musiikkia? Katso jälkikäteen osiosta löytyy monelle maksukanavalle jälkilähetyksiä.
  DNA TV kehitystiimi
 • Hei DNA
  Tallentaisin musiikkia kaikilta MTV/Viacomin musiikkikanavilta eli MTV Hits, Club MTV, MTV 80s, MTV 90s, MTV 00s sekä myös Mezzo HD ja Mezzo Live HD kanavilta.

  Kiitos tiedosta että niitä Hubi 1:n kovoja saa edelleen asiakaspalvelusta.
 • On kyllä erikoinen tapaus tämä IPTV tallennus. Ei olla tehty ominaisuutta, kun ei sitä varmaan kukaan tarvitse. Haittaako se jotain muuta toimintaa, vaikka se siellä on?

 • Eikös se selitys kuulunut, että ajansiirtoakaan ei "kukaan" halunnut ja ilmeisesti jatkuvia tallenteitakaan kukaan ei käytä, kun ne poistettiin 1 versiosta, kohta pari vuotta sitten.

  Silloinkin kysyttiin, että käyttäisikö niitä kuka ja miten. Vaikka oli kuinkapaljon vastauksia, ei ne takaisin ole tullut.

  En tiedä keneltä DNA näitä ominaisuuksia oikein kysyy, varmaan niiltä tyytyväisiltä asiakkailta, jolla "kaikki toimii" ja muilla ei niinkään väliä.

  Täydelliseltä puuhastalulta vaikuttaa edelleen kehitys ja kuinka vaikeaa voi olla vastata edes 2 esitettyyn kysymykseen, ilman että asioita tarvitsee kysyjien jankata kokoajan.
 • Meillä on hubi toiminut ok, mutta olen hämmestellyt ja kaivannut kadonneita ominaisuuksia sekä kysynyt niiden perään useamman kerran.
  En ymmärrä miten päivityksessä voidaan mennä ominaisuuksissa taaksepäin - yleensä kehitys on eteenpäin menoa.
 • Joo kehitystiimille vinkkinä että mitä jos laitatte asiakkaille kyselyä että mitä ne haluaa. Asiakkaita vartenhan te näitä teette?
 • Tuli sitten tällänenki tilattua kun ei pääse " digiboxi " nostalgia sairaudesta eroon . Joku tais sanoa että vanhan hubin kaukosäädin toimii tässä , toivoisin niitä erikseen myyntiin mikäli mahdollista ? Toki tolla uudellakin varmaan  pärjää mutta siitä ei saa taas esim . yleiskaukosäätimeen opetettua toimintoja kun nappeja on aika vähäinen määrä .
 • Hei,

  Hubi 1 kaukosäädin toimii hyvin Hubi 2 laitteessa. Äänihaku jää puuttumaan, mutta muuten pystyy käyttämään. Olemme testanneet joitakin yleiskaukosäätimiä. Myös TV:n omat esim. Sonyn kaukosäätimellä pärjää.
  DNA TV kehitystiimi
 • @DNA TV kehitystiimi,

  Kun te täällä melko nopeastikin vastailette kysymyksiin, onko pakko valita vain nämä "helpot". Esim. tuota sovellusten näyttötilan vaihtoa ette suostu kommentoimaan lainkaan. Miksi? Miksi sovellukset eivät saa vaihtaa näyttötilaa tai tueta Android käyttöjärjestelmän standardeja tämän suhteen?
 • Tuota pitäis varmaan kysyä Sagemcomilta?
 • @Zub,

  Loppukäyttäjälle DNA toimittaa palvelun, ja vastaa siitä asiakkailleen. Ei varmasti Sagemcomilla vastata mitenkään jos sieltä lähtee kyselemään. Tämä ei ainakaan ole minkään kilpailullisen tai liiketoiminnallisen syyn takia salattava asia.
 • Hei,

  Kiitos palautteista, toki yritämme kaikki toiveet toteuttaa, haaste on enemmänkin missä järjestyksessä tuomme uusia ominaisuuksia tai parannamme aikaisempia.

  Automaattinen virkistystaajuuden muutos vaatii Android version 11. Perehdymme asiaan myöhemmin, kun Android 11 päivitys on ajankohtainen.

  Toiveita uusista ominaisuuksista otetaan vastaan. 

  DNA TV kehitystiimi
 • Toiveita otetaan vastaan mutta eipä niistä mitään tunnuta toteutettavan - fontin muutokset ja muut näperrykset kylläkin

  Vieläkään ei vastata todellisiin kysymyksiin. Koska hub1 saa Android päivityksen? Koska tulee kanavien järjestelymahdollisuus?
  Koska ratkaistaan hubin kaatumiset ja ohjelmien toimimattomuudet?
 • @DNA TV kehitystiimi,

  Miten niin vaatii Android 11 version? Mikä vaatii? Virkistystaajuutta ja näyttötilaa on saanut jo useassa Android versiossa vaihdettua, kun sille löytyy fw tuki ja annetaan sovellukselle oikeus tuo suorittaa?
 • No, ajansiirto ja jatkuva tallennus ominaisuuksista on toiveissa ollut koko ajan.
 • Ahaa.... taas kaikkia parannuksia luvassa heti välittömästi seuraavan Android-version kanssa.

  Miten tämä kuulostaakin kummallisen tutulta? Veikkauksia, että montako vuotta tähän menee eikä valmistu sittenkään?


 • Tehtiin 50 cc moposta 52 kuutioinen ja kehutaan että nyt kulkee..
 • Ajansiirto !

  On ollut ns. perustoimintoja jo ekoista tallentavista digiboxeista lähtien, joten luulisi sen onnistuvan uudellakin tekniikalla.
 • Toimiiko hubi Samsung TV (2021) kaukosäädin sovelluksella, joka toimii ilmeisesti IR-signaalilla?
 • Android 11,milloin saa sen Android 9:n edelliselle Hubille joka tuli maksettua pari viikkoa sitten.Kun nyt kehittelette niin paljon niin se juuri maksettu on yhä Android 7:n vaikka on luvattu 8:n ja sen jälkeen 9:n Android versio.
  Pitääkö tässä nyt maksaa yli Tuhat Euroa että pääsee katsomaan uusinta uutta Hubia.Sillä hinnalla kylläkin lähtee TV joka on uusinta uutta TV:tä.
  Ihan näin Kehitystiimille tiedoksi että Uuden Hubin tietoturva päivityksetkin on jostain sieltä yli vuoden takaa,eikä Google edes enää tue versiota 7:män.Olisi hiukan Kehitystiimille tekemistä kun entinenkään ei ole ajan tasalla,kaikkea on kysytty sieltä mutta mitään ei ole tullut.Miksi nyt ollaan niin innokkaita kehittämään.
  Kaapeli verkossa toimivat Elisan,DNA ja Telia yhtenäisesti eikä siinä ole sidonnaisuutta kenen Operaattorin purkkia käyttää.Elisalta saa koko sovelluksen Appina TV:hen jos on jonkinlainen äly TV.DNA voisi harkita myös samaa systeemiä jota nyt saa IOS sovelluksiin,eli DNA TV.
 • @TJT jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin android versiota ei saada päivitettyä.

  Te ketkä olette saaneet uuden hubin niin miten toi kuvan nykimisongelma? Onko sitä vai ei.
 • Suoratoistoista en ole huomannut. Onko linkkiä esimerkki videoon?
 • Yleensäkin olen sitä mieltä että DNA TV HUBI on palvelu samassa kuin vaikka DNA Netti.Kun ostat sen niin palveluntarjoa toimittaa jo maksetusta laitteesta ajankohtaisen laitteen asiakkaalle.
  Android 10:n tukee paljon erillaisia ääni ja tiedosto formaatteja,esim. Netflix toimii AV1 codekilla kun vanha on VP9:n.Samoin äänissä on kaikki formaatit kuten Dolby ja kaikki sen eri vaariaaatiot.
  Toivoisin että DNA ottaa huomioon myös tämän kannan kun Uutta DNA TV HUBIA ja sen palvelua kehitetään.Tosin jos siihen Android 10:n boxiin heitetään suoraan vanha softa ilman mitään konfurgaatiota Android 10:n ominaisuuksiin niin se ei kylläkään toimi.
  Ihmettelin kylläkin miten on saatu aikaan USB portti niin ettei siihen käy kuin vanha DNA TV HUBIN kovalevy,toisinsanoen sovellukselle ei ole tehty mitään Android 10:n ominaisuuden hyödyntäviä sovellus uudistuksia.

  Nyt vain toivoisin että DNA ottaa huomioon ne pitkäaikaiset asiakkaat jotka ovat pysyneet kyseisen HUBIN asiakkaana ja tiedoittaneet paljon vioista ja samalla osallistuneet parhaan mukaan sen kehitykseen,vaikka heitä ei ole vuosien kuluessa mitenkään palkittu näillä Foorumeilla.
 • @TJT Hyvin tuntuu toimivan puolterainen vanhempi usb hdd levy, ainakin tallennuksiin. Kun tuon ajansiirron ja 50/60 Hz probleemat saa vielä järjestykseen on kaikki suht hyvällä tolalla. Itse en kaipaile maksukanavien tallennuksia, leffojakin voi katsoa uusintoina riittämiin eri striimeinä. Vanhan hubin rauta, kuten aiemmin mainitsin oli 4 vuotta vanha, pitkä aika tällä sovelluskehityksen tahdilla. Hyvä tästä tulee, positiiviset fiilikset uudesta Hubista, ei takkuile, vaikka säätime painikkeita painelis vähän nopeamminkin. Ilmeisesti kill - komento tappaa suljetun sovelluksen automaattisesti, näin muisti ei täyty ja takkuilua ei tule. Vanhassahan sovellukset jäi taustalle ja muisti täynnä, ainoa vaihtoehto tuulettaa virtajohtoa, jotta sovellukset sammuvat totaalisesti.
 • Ma tuli v2 hubi ja to lakkas vanha toimimasta(sattumaa?). Kiva yllätys että sai upgradettua vanhan 6 ekellä kk+ hubi palvelu. Ois pitäny vaihtaa se vanha ehjään ehkä, pelaahan siinä sentään netflix. Koti valikon playkauppa ei pelaa, pitää mennä sovellukset kautta playhyn. Kake oli hetken aikaa mykkä, ei valoja, ei toimintaa. Ainoa että latauksessa sytty valo. Paritus kombolla alko taas pelaan. Plussana että hiiri saatu pelaamaan, tosin ei aina pelaa kuten natiivi androidissa. Gtmedian androidissa menee aina oikealla napilla pykälän taaksepäin.

   Se aikasemmin mainittu että muut ohjelmat pitää poistaa hbomaxia käytettäessä, siis sulkea tupla home painalluslistalta. Disney+ ja hbomaxi pelas iha ok v1 hubilla.
 • Disney+ toimii hyvin versio 1:sellä, jos vaihtaa 60 hz tilaan, johon sovellus on tehty. Jos ei huomaa nylkytystä siinä 50Hz tilassa, ei muista nykymisistä kannata sitten puhua ollenkaan, tuo on niin selvää. Kaikkien silmät ei tuota ilmeisesti näe kuitenkaan.

  Tämä ei ole uuteen versioon muuttunut tietenkään, koska yllä kerrottu, ettei automaattinen 50/60 ole tuettu. Siinä siis sama ongelma.

  Äkkiseltään ei ole mitään muuta hyötyä kakkosversiosta, kun tehoa lisää ja uudempi android tulevaisuutta varten. Nämä normaali sovellukset toimii kyllä vielä ihan hyvin Android 7, jos laite vaan niitä muuten osaisi tukea.

  Eli "Uuden" DNA TV raskastakin raskaampi koodaus voi toimia sillä uudella jouhevammin. Koodaamisella sen kyllä saisi toimimaan ykkösversiollakin, ilman että käyttää 80% tehoa kokoajan.


 • Juu tuli eilen otettua käyttöön tää . Vaikuttaa ihan hyvältä tosin osin koska oon laskenut odotuksiani digiboxien ym. härveleiden suhteen . Katson suosiolla kaapelilähetyksenä futikset . Kaukosäädin onkin ihan hyvä katsoin ensin vain jotain mainoskuvaa missä ei näkynyt kaikki painikkeet . Hdmi arcin kautta tosiaan toimii telkan oma säädin myös . One for all säätimen sai aktivoitua mutta siinä ei toimi kun äänen säätö , kanavan vaihto ja virta nappi eikä voi kopioida toimintoja .

  Muutama huomio vielä eli android kotivalikon lisätyt suosikit poistuu aina välillä itsekseen . Kanavalta toiselle paluunappia ei taida olla tai en oo vaan huomannut sitä ? Äänikielen valinta tapahtuu mistä ? Vai onko vaan asetukset - ääni kautta ?

  Enivei positiivinen ensi vaikutelma laitteesta .

 • Äänet ja tekstit valitaan painamalla keskinappia ja sitten ylöspäin niin pääsee niihin säätövalikoihin. Ilmeisesti oon onnitunut välttää yhen ongelman kun tykki pelaa 60hz tilassa
 • Toimiihan kaikki näytöt 50 ja 60 hz tilassa. Hubista sen vaan joutuu käsin vaihtamaan, kumpaa käyttää. Jos kaikki suoratoistot ja suorat lähetykset näkyy hyvin omasta mielestään (Ilman, että muokkaa välillä lähdöksi hubista 50 tai 60hz). On onnekas ja silmät ei erota ongelmaa..

  Meille kenen silmät tuon erottaa, se on asia joka tarvitsisi korjata ehdottomasti, muuten on suoratoistoja parempi katsella muilla laitteilla ja hubilla voi sitten käyttää muutamaa sovellusta + DNA TV:tä.
 • Pelaaks muilla maikkarin tekstitykset suomeksi suomalaisissa ohjelmissa?
 • Tänään havaitsin verkkotallennuksia katsoessa, että kuva ja ääni ei tule synkassa.
  Esim. Leffassa koputetaan oveen niin viimeinen koputusääni tulee kun käsi on jo alhaalla ja lauluohjelmissa huulet liikkuu häiritsevästi väärässä tahdissa.
  Netti 400 valokuitu plus eli ei siitä pitäisi olla kiinni.
  Onkohan tämä yleinen ongelma?
  Ja uusi hubi on kyseessä.
 • Kyllä se ainakin vanhalla Hubilla on ollut ongelma,siitä on juttua monilla keskustelu palstoilla DNA:lla.Esim. Jääkiekossa nykivä tai viiveinen kuva jne.
  Luulisin että uudessa Hubissa on sama niinsanottu Pilvipalvelu jossain DNA:n serverillä ja kuva ja ääni ei synkkaa keskenään ihan kohdalleen.Taitaa olla ihan video kyseisestä ongelmasta pari palstaa sitten.
 • Aukeaako noi Hubin kautta tilatut kanavapaketit ( esim. Cmore Total ) heti , vai viiveellä kuten Dna sivuilta tilatessa ?
 • Mielenkiinnolla seuraan uuden hubin kokemuksia, koska vanha on ollut käytössä ja melko huonoja kokemuksia on...

  Laitoin kokeilun vuoksi Elisa Viihteen ja boksi tuli eilen. Lupailtiin paljon, mutta eipä ole yllättäen sitä mitä luvattiin. Laitteella ei pysty käyttämään mitään ylimääräistä palvelua/ohjelmia, esim Spotify, Disney+, hbo nordic (jos tämä otettu muuta kautta kuin elisalta). Eikä näiden striimaus onnistu edes kännykästä. Eli pitäis hankkia chromecast vielä tän rinnalle. Pelkästään tämän takia irtisanon palvelun. Lisäksi selvisi käyttöönoton jälkeen, että pitää olla elisan netti jos haluaa katsoa tiettyjä iptv-kanavia. Lisäksi nelosen kanavat ovat lopettaneet näkymisen kaksi kertaa eilisen jälkeen. Asiakaspalvelussa ei osattu auttaa. Sanoivat, että tallennuksen kautta voit kattoa tai sit irtisanot palvelun 😁 muuten laite vaikuttaa pätevältä ja toimivalta.
  Eli jos joku harkitsee elisan palvelua, niin en suosittele.

  Ilmeisesti uudessa hubissa pystyisi näitä maksullisia palveluita katsomaan, ehkä kanavien katselu ja tallennus voisi toimia (ainakin jotenkin 😊). Mutta kannattaako sitoutua taas uuteen DNA:n palveluun/laitteeseen, jos sekin on sekundaa?
 • DNA:lla on mielestäni valittu oikea alusta, kun lähdetty Android TV:n päälle rakentamaan palvelua. Lähtökohtaisesti tämä tarkoittaa kaikkien palvelujen käyttöä yhdellä laitteella - tällöin voidaan puhua kodin viihdekeskuksesta, kuten DNA on markkinoinnissaan laitetta mainostanutkin. Sen takia harmittaakin ihan suunnattomasti, että homma pilataan joko valitsemalla laitetoimittaja jolla ei ymmärrystä miten käyttäjäkokemus saataisiin ihan uudelle tasolle (pelkästään se pirun virkistystaajuus, ettei sitä käsin vaihtaessa unohda esim. 60hz ja kaikki muut katsovat nykivää kuvaa). Tai sitten DNA:lla ei riitä osaaminen laitteen kehittämisessä. Epäilen ongelman olevan firmiksessä, joten tukea vaadittaville - ja ihan Android dokumentaatiostakin löytyville - standardiratkaisuille ei ole. Ja kuten tässä on tullut nähtyä, ei ole eikä tule.
 • Ainakaan Nelosen kanavat ei näy IPTV:n kautta DNA:lle (Ei edes DNA:n netillä), muutakuin noin tallenteena. Näissä nelosen kanavissa kaikilla operaattoreilla "ongelmia" sopimusten kanssa ja kirjavia käytöntöjä.

  Tuo Android pohjaisuus tuo edun kilpailijoihin DNA:lla, kun vielä viitsisivät toteuttaa sen kunnolla.
 • Jos tarkoitus on katsoa vain IPT ja Nettipakveluja niin kannattaa ostaa Apple TV.Maksaa 200 euroa ja taatusti osaa toistaa kaikki ohjelmat oikein ja scaalata kuvan vaikka 8K formaattiin.
  Samoin Applen palvelusta löytyy samanlainen palvelu kuin DNA TV.Oikeastaan se on saman firman tuote kulkee vain eri nimellä.
  Ääni formaateista löytyy Dolby Atmosta jne.jos on vaikka Kotiteatteri vahvistin.Ihan vain vertailun vuoksi.Eikä ole kiinni siitä nettipalvelusta eli Operaattorista.Yleensä kaikki palvelut mitä tulee Operaattorelta saa myös suoraan palvelun valmistajalta.
  Samoin toistaa kaikki mahdolliset musiikki palvelut,tosin suurin osa on jo integroitu Kotiteatteri vahvistimeen kuten Yamaha joka myös osaa scaalata kuvan miten haluaa ja tukee itse myös kaikki kuva ja ääni formaatit.Parhaaseen tulokseen pääsee jos TV:ssä on ARC liitin joka toimii Kotiteatterin vahvistimen välillä eli liittää ne pariksi.
  Tosin hintaa tulee mukavasti mutta on varsin toimiva ratkaisu.Kotiteatteri vahvistimet ovat siitä hyviä että päivittyvät netin kautta ja palveluja,uusia ominaisuuksia tulee vuosikausia kuten myös Apple TV:lle.
  Tuntuu ainakin mitä nyt on katsonut näitä kirjoituksia niin DNA ei ole optimoinut softaa ollenkaan Android 10:lle vaan on laitettu sama softa ja toivottu parasta.Näinhän sen ei pitäisi olla sillä Android 10:n toimii ihan eri tavalla eli käsittelee tiedostot toisin vaikka kuin Android 7:n.
 • Hei,

  Hubin kautta tilatut kanavat ja suoratoistopalvelut ovat heti käytettävissä. Viive on maksimissaan minuutin luokkaa.

  Hubin kautta voi tällä hetkellä tilata Netflix, Elisa Viihde Viaplay, Telia Liigapassi ja C More paketteja.


  DNA TV kehitystiimi
 • On kyllä jännä toi DNAn logiikka vastailla täällä vain itse valitsemiinsa kysymyksiin 😂
 • Kannattaisi varmaankin kysymykset osoittaa suoraan @DNA TV kehitystiimiNiin heidän varmaankin helpompaa poimia kysymykset joihin kaivataan vastausta, muuten voi hukkua jappasuun eri ominaisuuksista. Itseä kiinnostaa lista avoimista ongelmista ja mitä niille ollaan tekemässä tai onko jo korjaus työn alla ja testeissä. Tämän jälkeen tieto milloin korjaus julkaistu. Jos pyyntö on uusista ominaisuuksista, niin miten niihin reagoidaan. Ollaanko toteuttamassa millä aikataululla tai ei olla toteuttamassa.
 • Mitä eroa on uudella DNA Hubilla ja vanhalla DNA hubilla näin asiakkaana haluaisi tietää kun kummassakin on näköjään samat viat.
  Erikoiseksi tekee vielä että uudessa DNA Hubissa joutuu käyttämään vanhan Hubin kovalevyä paikalliseen ohjelman tallentamiseen USB portin kautta.
  Toisinsanoen uudelle DNA Hubille ei ole tehty USB portiin salausta että siihen voi kytkeä minkä tahansa nykyisen myymälöissä myytäviin USB kovalevy kovalevyille kuten oli Wbox kolmosessa.
  Kovalevy tallennus taitaa sitten olla kiven takana jos ei omista vanhaa DNA Hubin kovalevyä.
  Nettipalvelun kuten HBO Max saa halvemmalla suoraan HBO:lta neljän ja puolen euron hinnalla.
 • @DNA TV kehitystiimi

  1. Valinta toistuvien tallennuksien asettaminen EPG:stä dna Tv palveluun tai kovalevylle (ilmaiset ja maksukanavat) onko tuettuna ja ollaanko toteuttumassa?

  2. Näkeekö jostakin helposti listan kaikista jo asetetuista ajastuksista, hankalaa ja hidasta käydä EPG:stä rullaamalla ohjelmia/kanavia?

  3. Voiko EPG:stä valita jonkin ohjelman ja hakea ohjelmaa koko EPG:stä ja näyttää listan löydetyistä ohjelmista? Samalla voisi myös näyttää onko ohjelma jo nauhoituksessa.

  4. Entä asetus timeshiftille nauhoitusajalle esim. Ennen ohjelman alkua ja ohjelman loppuun ollaanko tarjoamassa optiona? Hyödyllinen kovalevytallennuksille. • Hubi 2
  Perus asennus meni mukavasti (kaapeli+wlan) 
  Uusi kaukosäädin ei lataudu joten vaatii käynnin liikkeessä vaihtamassa kapula.
  Usb-kovalevy (ntfs) piti alustaa ensin fat32 moodiin (tietokoneella), sitten seuraava alustus hubissa. (aspan tekn tuki).
  Maksulliset kanavat näkyivät IPTV moodissa, joten setupin kautta määritys HD laaduksi, (kovalevylle ei pysty tallentamaan IPTV moodissa) uudelleen käynnistys ja toimii (ainakin vielä).
  Nyt vedetään happea hetki ja seurataan toimintoja, jos olisi vakaampi kuin vanha versio.
  Jonotus aspaan ja uusi laite myös heille vei aikaan paljon jotta asiat sai ratkaistua.
 • @Reksa

  1. Valinta toistuvien tallennuksien asettaminen EPG:stä dna Tv palveluun tai kovalevylle (ilmaiset ja maksukanavat) onko tuettuna ja ollaanko toteuttumassa?

  Verkkoon jatkuvat ovat olemassa, kovalevylle yksittäiset tällä hetkellä. Jatkuvat tallenteet kovalevyllä ovat backlogilla, mutta ei vielä kehityksessä.

  2. Näkeekö jostakin helposti listan kaikista jo asetetuista ajastuksista, hankalaa ja hidasta käydä EPG:stä rullaamalla ohjelmia/kanavia?

  Voi käyttää tallennussääntöjä, joka löytyy asetusten kautta. Toinen toivottu ominaisuus on näytä kaikki tulevat tallenteet. Tämäkin vielä backlogilla

  3. Voiko EPG:stä valita jonkin ohjelman ja hakea ohjelmaa koko EPG:stä ja näyttää listan löydetyistä ohjelmista? Samalla voisi myös näyttää onko ohjelma jo nauhoituksessa.

  Voi ohjelmasivun kautta. Valitse ohjelma EPG:stä vailitse jaksot. Eri riveiltä näet, tallennetut ohjelmat, katso jälkikäteen ohjelmat (jos saatavilla) sekä tulevat ohjelmat.

  4. Entä asetus timeshiftille nauhoitusajalle esim. Ennen ohjelman alkua ja ohjelman loppuun ollaanko tarjoamassa optiona? Hyödyllinen kovalevytallennuksille.

  On tulossa kunhan saamme timeshiftin ensin ulos. Koetko, että ennen ohjelman alkua säätö olisi yhtä tärkeä kuin loppuaika?
  DNA TV kehitystiimi
 • @DNA TV kehitystiimi

  Kiitos vastauksista.

  Vinkki kohtaan yksi: minulla on digiboksissa Autotimer-plugin ja siinä voi määrittää ohjelman titleen hakusanan, tietyn päivän/voi myös jättää pois päivän, jolloin hakee EPG:stä ohjelmaa joka päivä, ajankohdan eli kellon ajan esim. 2 tuntia ennen ja 2 tuntia jälkeen normaalia lähetysaikaa ohjelmaa ajastukseen. Hyvin kätevä käy ajettaessa läpi koko EPG:n ajohetkellä eli viikon eteenpäin ja laittaa ajastukseen kaikki löydetyt ohjelmat. Autotimerin hakusanat löytyy omasta listasta ja niitä voi siitä poistaa tai muokata. Toivoisin samanlaista ominaisuutta hubiin, loppukäyttäjää auttaa kovasti.

  3. Toimiiko myös tuleviin kovalevy tallennuksiin? Verkkotallennuksissa tiedän tuon ominaisuuden olevan.
  4. Normi asetukset yleensä on timeshift 1 min alkuun ennakkoa ennen ohjelman alkua ja 5 min loppuun lisää. Tärkeämpi saada loppuun lisää aikaa, niin ei jää ohjelma jostakin syystä kesken
 • Hyvin ainakin toimii hbo max ja netflix. Ei mitään kuvan nykimistä niinkuin vanhalla hubilla.
 • Positiivisia kokemuksia itsellä tuosta uudesta hubista. Paljon sulavampi toiminnoiltaan kuin edellinen.

  Hienoa jos saadaan ajansiirtokin toimimaan joskus! Jos vielä jatkuvat kovalevytallenteet sais niin hyvä olis.

  Hiukan kyllä hupsua tämä että "Uuteen hubiin käy mikä tahansa tiedostomuodoltaan FAT32 oleva ulkoinen kovalevy (pois lukien aikaisemman DNA Hubin kovalevy, tämä on räätälöity nimenomaan vain kyseiselle laitteelle)." Joo käy mikä tahansa paitsi se mikä me sulle myytiin 😃

  Suosikkisovellukset katoavat jatkuvasti.

  Saatteko verifioitua tuon laitteen Amazonilla että saa 4k -kuvaa Prime Videoon?

  Ohjelmatiedoista (BBC Brit) tuntuu puuttuvan nykyään kausi/jaksonumerot.
 • Ensimmäistä kertaa kun tällä uudella boxilla yritti kirjautua sisään dna palveluun niin jäi vilkuttamaan "kirjaudutaan" tekstiä eikä mitään tapahtunut. Piti ottaa boxista virrat pois hetkeksi ja käynnistää uudelleen niin sitten boxi alkoi toimia normaalisti ja sen jälkeen toiminut ihan ok.
 • Alkoi vanha boxi sapettamaan, joten tilasin uuden 😃

  Taidan olla niitä sadomasoja, jotka ei opi kerrasta. Ei vaan, olen kokeillut kilpailijoiden boxeja ja tutkinut tarjontaa, mutta edelleenkin tuntuu DNA:n paketti olevan paras, kun on kaikki suoratoistot ja urheilupaketit tilauksessa.

  Vanha hubi toimi melko hyvin kunnes nyt on alkanut taas sekoilemaan, Netflix saattaa käynnistyä itsekseen yms. Tämä laatikko siirtyi makkariin, jossa ei tarvitse enää chrome castia.

  Suuret on odotukset uudelle boxille ja aion hyödyntää kahden viikon etämyyntiä testatakseni sitä kunnolla.

  Jännäksi menee 😀
 • Ilmeisesti tuolla vanhalla hubilla ei tee mitään ilman sopimusta. Toimiiko edes android sovellukset? Meneekö digiboxina?
 • Otin sen rinnakkais sopimuksen siihen, 5€/kk lisää ja saa samat kaikki kanavat, kuin nyt, eli maksukanavat yms.
  Ilmeisesti on verkon paino, jos ei ole DNA:lta siihensopimusta.
 • Vanhaa boxia voi käyttää suoratoistoissa, mutta virittimet on lukossa.
 • Vanhasta boksista kannattaa ottaa asetuksista dna tv -sovellus pois käytöstä, niin ei herjaa kirjautumisessa.
 • Ymmärsinkö oikein. Eli jos en halua maksaa 15€/kk (10 euroa DNA TV ja 5 € rinnakkaissopimus) voin käyttää kuitenkin boxissa olevia suoratoistopalveluita, Cmore, viaplay ja Netflix yms. ?

 • Dna tv maksaa tallennuksella sen 10 tjsp, pelkkä tv ilman tallennusta 5. Ilman niitä voi katella netflixiä yms.Jos on vanha soppari niin voi päivittää boxin uuteen 6 eurolla.
 • Siis sillä n 10 e saa uuden boxin tallennuksella.Siihen hintaan kun maksaa sen 5 e lisää niin vanha boxi toimii muuten samoin kuin ennen mutta ilman talennusta tai mahdollisuutta katsoa tallennuksia. Jos ei maksa sitä 5 e lisähintaa niin vanhassa boxissa toimii vain streemauspalvelut"netflix, prime video, hbo max jne"... täytyykin ottaa asetuksista pois se dna sovellus niin ei kysele turhia. Tosin onko tuota vanhaa boxia sitten enään järkeä käyttää streemaus hommiin kun minua ainakin häiritsi vanhan boxin kuvan nykiminen.


 • Siis tarkoitin palvelun hintoja. Eihän kukaan kait saa uutta boxia ja dna sovellusta tallennuksella 10e 😆
 • Laite maksaa 144€. Se miten sen maksaa vaikuttaa kk hintaan. Itse otin köyhänä 3v ja 4€/kk.

  Uusi boxi siis minulle maksaa 4€/kk lisää.

  Koska halusin vanhan makkariin, niin tuli vielä se10+5=15€.
  Voipi olla, että jätän vanhasta kaikki palvelut pois, koska makkarissa sen käyttö olisi vain suoratoistoissa.
 • Mulla se vuoden soppari boxista. Jotain kait n 22e yhteensä.
 • 2 boxia ja yhden kovon kun olen kohta maksanut niin en varmaan jaksa mistään enää maksaa jos sopimukset eivät kerran pidä. Vois kysyä kuluttajasuojalautakunnalta kantaa.
 • Ehdottomasti kannattaa sieltä kysyä, ei täältä missään nimessä.
 • Vanha laite ei maksanut mitään sopimuksessa. Ainakin itsellä on sopimuksessa sen hinta 120€ ja miinusta on 120€. DNA TV tallennennuksella hubille maksaa 10€/kk. Eli sopimuskaudelta Kokonaishinta 240€. hubin omistus siirtyi heti. Ja hinta on jatkossakin 10€/kk, niin kauan kun sen irtisanoo.

  Vaikea valittaa laitteesta, kun se on tuolla kikkailulla saatu "ilmaiseksi". Palvelun toimivuudesta voi valittaa, mutta epäilen että se kiinnostaa ketään.

  Uuden hinnat näyttää jo kerrotun mukaan olevan erilaisia, vaikka ei ole mitään kamppaajaa DNA:n mukaan menossa. Ilmoittivat vaan, että se on 17.90/kk kanta-asiakkaalle. Se sisältää laitteen ja palvelun.
 • Vanhassa boxissa pelaa dna tv appi mikä luureissa pelaa, mutta se pitää asentaa käsin. Ainakin aikasemmin pelas mm tallenteet siellä. Flix yms pelaa, Hbomax on taas kiinni kuun asennosta miten pelaa.
 • Voitko Markus neuvoa miten se asennetaan käsin?
 • Ainakaan esim xiaomin android boxiin ei saa asennettua dna tv sovellusta play kaupasta. Puhelimiin saa kyllä muttei boxeihin. Mitä sitten tarkoittaa käsin asennus?
 • Lataat sen DNA TV apin .apk tiedoston jostain epämääräisesti sivustosta. Ja asennat tikulta laitteelle, (hubi ei vaan tunnista tikkuja joten, en tiedä miten sen asentaa.)Ei se pystysuuntaan tehty sovellus muutenkaan oikein taitaisi sopia TV:n näytölle.

  Hubiin voi kyllä castata DNA TV:n puhelimesta ja kaukosäätimellä toimii sen jälkeen kelaus pausetus ym perustoiminnot. Vaikka hubin DNA TV on otettu pois käytöstä.

  Väräpaikka näistä kyllä keskustella tämä treahdi.
 • Playsta pitäs asentua xplore softa, iso punanen x. Sieltä voi aktivoida wifi siirron, sillä voi siirrellä tiedostoja boxiin. Ja niitä voi sitten asennella tai katsella esim videoita. Tietsikalla löytyy iposoite:1111.
 • @Pena kyllä se softa skaalautuu myös puhelimella vaakatasoon, samoin esim tableteissa.
 • Hei @markus

  Amazon Primen 4K sisältö näkyy Hubilla.

  Suosikkisovellukset tosiaan katoavat välillä ensimmäiseltä riviltä ja pitää asettaa uudestaan. Tämä on korjauksessa.
  DNA TV kehitystiimi
 • Uusi boksi saapunut ja asennettu.
  Nettipiuha, antenni, virta, hdmi kiinni ja 4G yhteytenä.
  Kaukosäädin heti lataukseen, tai piuhan päähän laturiin niin että näet kuvaruudun.
  Tuplanappipainallus tehdään kahdella eri tavalla, joten siinä saa olla tarkkana mitä ruudussa lukee. Näin siis aktivoidaan ja tunnistetaan BT-kake.
  Uusin päivitys latautui samantein. Google -tunnarit sisään
  ja homma selvä. Softa on kuten vanhassakin Hubissa, mutta toimivuus tietenkin nopeampaa.
  Laitoin myös 32gb USBtikun paikoilleen timeshiftiä odotellessa, ja softa tuota jo optioissa tarjosikin, en vielä testannut. Tuskin vielä toimii.
  Googleplay, Netflix, Areena, Spotify jne. softat toimivat nopeammin. Äänihakukin toimii, liekkö haut nyt myös jo googlella ja kake kuuntelee olohuonetta... 😃

  Kannattaako vanhaa päivittää uuteen? Nopeuden ja toimivuuden takia kannattaa.

  Mitään järisyttävän uutta ja mullistavaa ei uusikaan hubi "vielä" tuo, mutta mahdollisuudet ovat paljon paremmat kuin vanhassa raudassa.

  jatkamme harjoituksia...


 • Mites vanhat asiakkaat jotka tekivät uuden sopimuksen pari viikkoa sitten,voiko käydä vaihtamassa uuteen kun laite tuli sopimuksessa maksettua silloin pari viikkoa sitten.Ei kylläkään ollut pihausta että tulee joku uusi DNA HUBI asiakaspalvelijan puolesta.
  Jäikö nyt Vanha luu käteen ja näkyykö siinä mainostamanne kanava 4K:na vai mustana ruutuna.Ei oikein viitsisi sitä katsoa seuraavat kaksi vuotta.
  Mitä sanoo DNA kyseiseen ongelmaan...
 • Käy kaupasta uuden laitteen? kustannus alkaen 4€/kk.
 • Mietin tuota ulkoisen kovalevyn ostoa. Onko siihen jotain erityisvaatimuksia millainen se pitää olla? Tiedän että se pitää alustaa oikeeaan. muotoon tietokoneessa ja sitten boxissa. Onko kovalevyllä muita vaatimuksia? Tosin muistitikkukin riittäisi kun ihan timeshiftin takia sitä tarvitsisin. Ilmeisesti se ei toimi vielä.

 • Hei Mika! Kovalevyn pitää vain tukea tai olla FAT32 -formaatissa, tuon kannattaa olla vähintään 200 Gt
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ensiolla olikin jo hyvä review uudesta hubista, mutta jos omat huomioni tuon myös keskusteluun. Uusi hubi onkin sellainen, mitä sen olisi pitänyt olla jo 3-4 vuotta sitten. Mikään ei ole ulkonäöllisesti muuttunut, mikä tietysti ei haittaa, kun omaan ja perheen käyttöön toiminallisuudet ovat olleet erittäin hyvät ja helppokäyttöiset.

  Suurin ero on tosiaan raudassa, kaikki tapahtuu nyt vikkelään ilman viivettä eikä ole tarvinnut vielä jumppailla virtajohtojen kanssa eikä Netflix ole päättänyt käynnistyä itsestään, kuten vanhalla.

  144 euroa on aika perushinta ja samaa luokkaa esimerkiksi reitittimien kanssa. En ole valittamisen aihetta löytänyt. BT kakea en ottanut käyttöön, koska yleiskake. Asennus ja käyttöönotto kesti muutamia minuutteja, eli helppoa ja hauskaa.

  Vanha boxi löysi tiensä makkariin. Jälkikäteen on helppo viisastella, mutta olisin mielelläni maksanut vanhasta boxista vähän enemmän, jos siinä olisi ollut sama suorituskyky alusta alkaen. Rehellisesti puhuttuna vanha boxi ei toiminut koskaan riittävällä nopeudella tai luotettavuudella, alusta alkaen sai taistella, kun kaikki oli niin penteleen hidasta. Vanha boxi lähti vaihtoonkin tässä vuosien varrella ainakin kolme kertaa, kaksi niistä aivan turhia, kun ongelmat olivat perusrakenteessa.
 • Hei,

  Hubi 2:n portti on USB2.0, joten USB2/3 levyt toimii, kaikki formaatit (FAT32, NTFS, MacOS formaatti). Jos Hubi ei tunnista levyä, sen alustaminen kannattaa tehdä tietokoneella.

  Ohjelmien tallentamiseen ja ajansiirtoon isompi levy kannattaa varata vähintään 500-1000GB. Sovellusten lataamiseen riittää pienempikin muistitikku.
  DNA TV kehitystiimi
 • Noinkohan on Prime Video 4K tarkkuudella. Ei näy UHD/4K ikonia kuten mobiilisovelluksessa tai television omassa sovelluksessa (vain HDR-ikoni).
 • Hei @markus,

  Kokeile vaikka sitten vaihtaa HDMI piuhaa tai HDMI paikkaa omassa televisiossa. Testasin sitä eilen ja sain UHD ikonit näkymään.
  DNA TV kehitystiimi
 • USB 2.0 on kylläkin porttina hyvin vanha,miten uuteen rautaan on saatu kyseinen portti.Nykyiset ovat järjestään USB 3.0 tai 3.1. jotka toistavat kyllä tikun ilman formatointia suoraan vakka kaupasta ostettuna.On exfat. jne.Samalla siirtonopeus on aivan toista luokkaa.
  Tietysti uudemmat sopivat vanhempaan koska ne standardiltaan tukevat alaspäin kaikkia USB portteja,tosin enää USB 2.0 tikkuja ei ole enää myynissä.
  HDMI piuhoissa sanoisin että kannattaa ostaa se 2.1standardia tukeva HDMI piuha sillä siirto ja kopiosuojaus on aivan toista tasoa,ja niitä on myynissä joka merkillä usean pituisia.Toimivat varsinkin TV:ssä ja sen välissä erinomaisesti jättämättä pulaan.Samalla tukee ylempää HCPD standardia 2.0 joka yleensä on vaatimuksena HDMI portin tukeen kuvansiirossa.Hinta ero on jotain 5:den euron luokkaa mutta eipä tarvitse pettyä,tietysti kaikki johdot pitää olla samanlaisia.
 • Asensin tänään tuttavalle 2 uutta hubia. Ensimmäinen hubi meni suoraan tilaan jossa kyseli verkon ja google tunnuksia. Tunnukset sisään ja kanavat hakuun. Kuvan laatu Tv 1 kanavalla todella surkea (iptv) vaihdoin asetuksista HD ja ero kuin yöllä ja päivällä.Toinen hubi laatikosta piuhak kiinni ja laite halusi kaukosäätimen paritusta (tätä ei tullut ensimmäisessä). Tämän jälkeen jäi ympyrö pyörimään ruudulla 10 minuutin päästä painoin kaukosäätimestä DNA nappia ja laite herjaa verkkoyhteydestä ja yrittää kirjautua DNA TV:n. Reset nappi pohjaan ja uudelleen aloitus. Kaukosäätimen uudelleen paritus ja taas purkki jumissa. Toinen tehdas asetusten palautus ja taas kaukosäätimen paritus. Nyt noin 10 sekunnin jälkeen alkoi asennus jatkua. Tunnukset sisään ja kanavat hakuun. Tämä hubi olikin sitten valinnut itse Hd kanavat oletuksena. Tässä 2 laitteesa kaukosäätimen painallukset asennuksen jälkeen on todella verkkaisia. Laite miettii joka painalluksen jälkeen hetken.

  Kaukosäätimen virtanapin pitkä painallus kysyy sammutetaaanko hubi ja tv vai pelkkä hubi, tämä on uutta vanhaan verrattuna.

  Ensikosketus laitteisiin ei edelleenkään vakuuttanut. Kanavapakettien tilaus hubin kautta melko heikko valikoima Elisa viihde 2 pakettia, C more pari vaihtoehtoa ja Netflix.

  Suosittelisinko uutta hubia lyhyen tutustimisen jälkeen (en).
  Vaikuttaa että edelleen samat laitteiden väliset erot on olemassa parhaiten huomaa kun on kaksi laitetta vierekkäin. Lisäksi uusi pakastavedettu ja heti pngelmia asennuksessa ja asennuksen jälkeen selvää hitautta kaukosäätimen käytössä.


 • Tomppa : jos sulla on vielä vanha kauko käytössä, niin kokeiles piruuttaan sillä lagaako tuo toka hubi silläkin? muuten koko purkki vaihtoon, luulostaa erittäin hämärältä että pakasta vedetyissä purkeissa olisi eroja.
 • Kokeilin vanhan hubin kakella molempia boxeja ja sama hitaus toisessa boxissa.
  katsotaan kun on verkossa muutaman päivän putookonjotain päivitystä tai tokeneeko tuosta hidastelusta itsekseen. Ei onneksi ole omia laitteita 😀
 • Piti se uus hubbelo hommata. On se huomattavasti parempi ku vanha vaikka virheitä löytyy.

  Television oman kaukosäätimen kautta äänenvoimakkuuden säätö toimi aluksi, mutta jostain syystä ei toimi enää eikä asetusten muokkailu auta. Hubin buuttaus ei auta. Resetointia en ole kokeillut enkä mielellään kokeile, koska se on aina suolesta. Onko kikkoja mielessä?
 • Onko keinoa saada uuteen boxiin yhdistettyä kuulokkeita BT:llä?

  LG:n telkkari on vähän kökkö ja jos käytän sen kanssa BT kuulokkkeita ja sammutan kuulokkeet, niin sen sijaan, että äänilähde palaisi HDMI niin se palaa sisäisiin kaiuttimiin. Valikosta pitää käsin aina valita äänilähde HDMI. Mikähän järki kysynpä vain.
 • Itse itselleni vastaten, kyllä voi.

  Onko ideoita miten saisin äänet boxista vahvistimelle järkevästi. Kuten yllä jo itkin, niin LG:n televiso palaa aina takaisin sisäisiin kaiuttimiin, kun BT kuulokkeet sammutta.
  Vanhassa boxissa oli optinen ulostulo, jonka sain vahvistimeen ja kuulokkkeisiin, mutta uudessa boxissa on vain 3,5mm kuulokeliitäntä. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tämähän ei ole laadullisesti yhtä hyvä, kuin HDMI ARC tai optinen.

  Tällä hetkellä äänet menevät HDMI:n kautta televisioon ja siitä vahvistimeen, mutta vain kun televisiossa on valittuna HDMI. Miksi optinen liitäntä poistettiin uudesta boxista ja miksi tilalle tuli vanha kuuloke-jakki.
 • Muhahaha.... miksi ei voi muokata edellistä kirjoitusta. Nyt kun googlettelin lisää, niin siis tuohan on mini S / PDIF. Voi morjens. Eli kaapelikaupoille.
 • Ja nyt kun mietin asiaa, niin miksi ei kuulu ohjelmien ääni vaikka ne BT:llä yhdistin boxiin. Järjestelmä-äänet kyllä kuuluu, mutta ei ohjelmien. Siihen ei luulisi ylospäin lähtevän äänen vaikuttaa?
 • Pari huomiota ja toivomusta :
  Laite eksyy Netflixiin jos sammutan molemmat laitteet Tv : n säätimellä . Muutenkin Netflix puffaus on ihan omalla tasollaan tässä laitteessa mutta siihen on varmaankin kaupallinen syynsä joten ymmärretään .
  Kaukosäädintä ei näy enää lisälaitteissa ei siis voi tarkistaa latauksen tasoa .( Näkyi asennuksen jälkeen jonkin aikaa .)

  Paluu edelliselle kanavalle yhdellä napilla toivomuksena ja Live Tv listaan joku päivitys , olisko mahdollista saada kanavat kahdelle riville tai sitten muokkaus mahdollisuus . ( Kanavanumerot ja järjestys . )

  Iso plussa siitä että maksukanavat ei herjaa mitään viestiä niille vaihtaessa kuten Ci+ kortinlukijat . Kanavat vaihtuu myös aika nopsaan...
 • En jaksa lukea koko ketjua.
  Hain su uuden Hubin postista. Asennus ei onnistunut, tai oikeammin hubin kirjautuminen ei onnistunut. Tänään aamulla soitto aspaan, ja <10min sisällä kunnossa.
  -loistava parannus v1 verrattuna
  -BT -kake pariutui helposti ja toimii hyvin (en tiedä miten toimii ”hyppy” edellinen kanava)
  -automaattinen 50/60Hz ei mielestäni toimi. Nyt android -valikossa ’Suositaanko 50Hz’. Valinta vaikuttaa oman tv mukaan vain onko käytössä 50Hz vai 60 Hz
  -kanavat vaihtuvat nopeasti

  Sopii mulle.
  Uskon, että kehitystä tulee.
 • HBO Max ei toimi Chromecast (iPad->) avulla ollenkaan. Mulla menee tv ihan viivoiksi ja voi joutua käynnistämään hubin kokonaan uudestaan.
 • On hyviä lisäyksiä, mm. kuvakoon muuttaminen.
  En saanut HBO Max toimimaan Chromecast iPadista.
 • Kaukosäädin on kiva, kun herää liikkeestä ja on siis ladattava (ei paristoja).
  Tuo 50/60Hz on ikävä, mutta en huomaa sitä nyt niin paljon. Vaihdoin pienempään telkkuun.
 • Timeshiftin kun saisi vielä toimimaan. Milloinkohan se on tulossa päivityksen mukana?
 • Toi on paha että tehty kake jossa on minimi määrä nappeja, vaikea taikoa uusia toimintoja. Flixi napin tilalle jos sais jotain järkevää ohjelmoitua
 • Eikös tähän ollut ihan softaakin nappien uudelleen määrittämiseksi?

  Buttonmapper vai mikähän oli?
 • Kun ei harrasta pahemmin tuota kirjoittelua boxissa niin  vanhan hubin kaukosäädin toimii ihan hyvin. Puhelimellahan noi streemauspalvelujen omat suosikit listatkin tulee tehtyä.
 • Hei,

  Hienoa, että monet ovat tutustuneet uuteen laitteeseen. Laittakaa vaan kokemuksia siitä tulemaan.

  • Uudessa kakessa ei ole takaisin edellisellä kanavalle nappia. Kaipaan sitä myös. 
  • Castauksessa oleva kuvan rikkoutuminen tutkinnassa, liittyy tekstityksiin. Kun ottaa tekstitykset pois päältä kuva korjaantuu.
  DNA TV kehitystiimi
 • Kiitos ja hyvä, että kehitystiimissä ollaan tietoisia.
  Olen tyytyväinen ostokseen.

  Vielä kun saatte tuon 50/60Hz automaattiseksi, niin loistavaa.
 • Näppärää, kun kake käynnistää samalla myös telkkarin (mulla Samsung)
  Ei tarvitse toista kakea ollenkaan, kun äänet säädetty kohdalleen.
  Taitaa muuten myös sammuttaa 👍
 • Vaikka kakessa ei kaikkia näppäimiä ole, niin USB-C lataus ja liikkeestä herätys ovat hyviä. Vanha kake tuntuu ihan ’vanhalta’
 • Te ketkä kyselitte että vois valita edellisen kanavan välillä. Arvatkaa mitä? No siinä on se per######leen toiminto. Sitä ei oo vaan kaukosäätimessä. Qwerty näppiksessä backspacea kun paineleee niin vaihtuu nätisti kaks edellistä kanavaa keskenään. Sen kun epg kautta valittee kanavat ja sillä sitten rämpää niiden kahden väliä. Joo, aattelin asentaa mun flip mode näppiksen koneeseen.
 • Onko mitään keinoa päästä kirjautumaan Cmoreen, jos ei boxi ole kirjautunut DNA TV -sovellukseen. Vanha oxi on makkarissa suoratoistoalustana ja kaikki muuten toimii paremman, kuin koskaan ennen, paitsi että ei pääse kirjautumaan Cmore- sovellukseen, koska ei ole varsinaisia tunnuksia.
 • @Joonas ilmeisesti olet kaapeliverkossa ja siellä DNA on sitonut Cmoren hubiin. Vain antenniverkon käyttäjät saa erilliset tunnukset C moreen. Tästä on aiemmin muissa ketjuissa ollut paljon keskustelua.
 • @Tomppa

  Kiitos nopeasta vastauksesta!

  Käytössä on antenniverkko. Olenko siis yhteydessä Cmoreen vai DNA tunnusten saamiseksi?
 • Ah, nyt löysinkin yhdestä ketjusta:

  Ssoitto asiakaspalveluun ja pyydät C-More koodin. Tämän jälkeen koodi aktivoidaan osoitteessa https://www.cmore.fi/koodi
  Aktivoinnin jälkeen aktivoinnissa käytetyllä tunnuksella saa C-Moren auki Televisiossa.

  Pitääpä kokeilla.
 • Juups. Ei ole enää käytössä, koska Digita ei ole osa DNA:ta, tai jotain sinne päin.

  Eli ei saa kirjauduttua enää Cmoreen kuin operaattoritunnuksilla.
 • Jos lataa cmoren kaupasta, se pitäs olla ihan normi mihin laitetaan tunnarit kuten luurissa. Se mikä siellä mukana on taidettu naittaa dnahubi sovellukseen
 • https://www.cmore.fi/asiakaspalvelu/Operaattorin_asiakkaalle/Operaattorikohtaiset_ohjeet/Antenni-tv-katselijoille

  Koodia jos ei sähköpostista löydy niin aiemmin sen sai dna asiasta. Nykyään ilmeisesti antennitv.fi eli digitan kautta
 • Mä annan toistaiseksi 10- uudelle hubille. Toimii mulle todella hyvin. BT -kake on loistava. Toistaiseksi - tulee, koska ei ole ”hyppyä” kanavien välille. Takaisin -painike tuntuisi luontevalta.
 • @Tomppa
  Jos meinaa Digitan kautta sen saada toimimaan niin eikös silloin pidä heiltä(kin) tilata ko paketti?

  Tuskin jakelevat ilmaiseksi tunnuksia.
 • @Jesse antenniverkon asiakkaat on siirretty DNA-> Digita eli jos hubilla näkyy nin koodilla saa tunnukset ja voi katsoa muillakin laitteilla. Eihän mistään sa ilmaiseksi eli on oltava tilaus aktiivisena.
 • @Tomppa

  DNA:n aspa olieri mieltä. Heidän mielestään DNA ja Digita eivät ole sama asia,koodi oli joskus käytössä, ei ole enää. Boxilla ei pääse kirjautumaan, kuin DNA TV:n kautta ja koska boxissa ei ole enää DNA TV tilausta - koska kakkosboxi makkarissa vain suoratoistoon - ei voi siis enää käyttää Cmote sovellusta boxilla.

  Aspan ohje oli käyttää chromecastia, tai vastaavaa, ja peilaa puhelimesta.
 • @dna saisiko uuden ketjun, joka koskee vain uutta v2 hubia?
  Nuo liittymäasiat ei kuulu tänne.
 • Milloinkohan timeshift tulee toimimaan että olisi tuolla ulkoisella kovalevylläkin jotain käyttöä?... ei ole tarvetta tallennella sille ohjelmia tai sovelluksia.
 • Onko Jesse muka saanut siirrettyä uudelle hubille antenninkautta tulevan maksukanava sopimuksen? Tämän ei pitäisi olla mahdollista, (sen takia ei ole koodiakaan enää.). Näin ainakin ilmoittivat, että jos tekee muutoksia, vanha virittimen kautta toimiva tilaus antenniin muuttuu IPTV:ksi.
  Pitäisi olla näin:
  Jos Cmoret tulee myös IPTV:n kautta ne tulee DNA:lta ja kirjautuminen ei onnistu joka laitteelta sovellukseen. Jos ne taas tulee digitalta, ne näkyy vain sovelluksella (joka laitteella) ja kortilla, mutta ei hubilla mitenkään kanavat.
  Jos jotain muuta, joku on sekoillut ja ei varmasti löydy ratkaisua asiaan.

  @mika tw
  No se tulee toimimaan "ihan kohta". Eli 1-5 vuotta kestää (tai ei koskaan, kun DNA kyseessä), jos muita annettuja lupauksia noudattaa linja.
 • Mites kun koitin eilen jakaa hubin sisältöä hdmi splitterillä videotykille niin ääntä ei saanut millään ääniasetuksella boxista tulemaan videotykille. Välissä on soundbar jolle hdmi piuha tulee hubista ja soundbarista lähtee hdmi videotykille. Soundbarista vain ilmoittaa että kytke lähteestä pcm päälle mutta eihän hubin äänivaihtoehdoissa näkynyt pcm vaihtoehtoa. Xiaomin mi boxissa on kyllä pcm vaihtoehto ja sillä homma pelittää hyvin.
 • Vanhalla boxilla mulla ei ollu hubi palveluu ja normisti pelas cmoret yms. Android homeen vaan ja sovelluksia lisään
 • En taida ymmärtää cmore juttua. Joko tunnarit suoraan dna:lta tai cmorelta. Sovelluksista cmore ja sinne tunnarit.
 • @Markus Koskelainen

  Onpa outoa. Minulta ei löydy tunnuksia cmore palveluun vaan aina mennyt "kirjaudu operaattorin tunnuksilla".
  Tämä ei onnistu enää vanhassa boxissa koska ei kirjaudu dna tv palveluun enää.

  Mistä olet tunnukset saanut? Dna aspa ohjeisti vain käyttämään chrome castia puhelimen kautta ja tunnuksia ei palveluun saa. Juoni tihenee
 • Kaapelissa hubissa C More toimii tuolla ”kirjaudu operaattorin tunnuksilla” ilman erillistä maksua ja tunnuksia - ainakin kun on C Moren maksukanavapaketti. Sitä en tiedä onko C More muutoin ilmaiseksi käytettävissä.
 • Minuakin kiinnostaa edelleen tuo ajansiirron aikataulu.

  Hubin julkaisun jälkeen 16.11 kehitystiimi vastasi,
  että ajansiirto on tulossa hyvin pian, mutta se lienee suhteellista mikä on hyvin pian.

  Uuden hubin toiminta on pääsääntöisesti ollut sujuvaa.

  "Avaa netflix" tunkeminen kanavien väliin on ärsyttävä kanavasurffaillessa.

  Enkä myöskään ymmärrä miten se olisi DNA:lta pois jos menu valikon suoratoistopalvelut kohtaan saisi lisättyä itse esim. Disney+, Youtube, Spotify yms. niin ei tarvitsisi siirtyä pois DNA TV apista ja olisi lapsillekin helpompi käyttää.

  Nyt on helpompi ja nopeampi käyttää Samsung tv:n appien kautta kuin Hubilla.

  Verkkotallennuksien kanssa on muutama outo juttu.
  Joistakin jatkuvasti tallentuvista sarjoista puuttuu jaksoja välistä ja esim. kutosen Miten kaikki tehdään sarjan yksi jakso katosi sen jälkeen kun olin katsonut sen (piti näyttää yksi kohta seuraavana päivänä muksuille).

  Pari kertaa on käynyt myös niin, että tallennusta "kelatessa" pikkuruudut ovat mustina ja täytyy arvailla alhaalla olevan palkin perusteella paljonko kelaa.

  Välillä EPG:tä nopeasti selatessa kuva välähtää ja kanavavalinta hyppää mihin sattuu.
 • Cmoren appiin tunnuksilla suoraan cmorelta. Voin kokeilla vanhalla ei käytössä olevalla hubilla että toimiiko.
 • No ei tosiaan kuulu tähän, mutta Cmoren tilaus mistä vaan muualta (Kuin DNA:lta) ostettuna, niin saa erilliset tunnukset samaan rahaan Cmore appiin ja voi kirjautua sisään millä vaan laitteella. Toimii hyvin myös hubilla kirjautuminen tietenkin.

  DNA:lta sai ennen antennitilauksiin nuo tunnukset erikseen, mutta enää ei saa mihinkään.

  Jos tilaus Cmoresta DNA:lta > Appeja voi käyttää vain niillä laitteilla, johon saa DNA TV-sovelluksen ja kirjautuminen menee sitä kautta.
 • Uusi hubi on kyllä paljon nopeampi laite kuin edellinen. Tällainen sen olisi pitänyt olla alusta alkaen.

  Kysymys: mistä tässä löytyy se ohjelmien sulkeminen? Tarkoitan, kun vanhassa boksissa piti välillä sulkea sovelluksia painamalla kaksi kertaa "mökkinappia" ja sitä kautta sai suljettua. Vai onko tällaiselle tarvettakaan?

  Entäs välimuistin tyhjennys? Mistä se hoituu? Vai tarvitseeko sitäkään enää tehdä?
 • Eikös tämä sulkenut sovelluksia tarpeen mukaan omatoimisesti?
 • Ainakin vanhan hubin kaukosäätimen takaisin nappia painamalla pari kertaa kysyy poistutaanko sovelluksesta... ainakin näillä leffa streemi sovelluksilla.En tiedä toimiiko bluetooth kaukosäätimellä.
 • Vanha kysyi kyllä esim. Viaplay-sovelluksella sammutetaanko, mutta vaikka sammutti, se löytyi silti tuplamökillä luettelosta. Ei oikein selvinnyt sammuiko se oikeasti vai ei? DNA varmaan vastaa ja kertoo miten asia on uudessa?

  Kaikki sovellukset ei tuota kysy.

  "HBO Nordic sovellus ei toiminut Hubi 1:llä juurikaan. Heidän uusi sovellus HBO Max toimii nykyisellä Hubilla sekä uudella Hubi (2.sukupolvi). Joitakin ilmoituksia on saatu, että Hubi 1:llä on ajoittaista pätkimistä joillakin käyttäjille. Tällöin kannattaa poistaa muut sovellukset käytöstä."

  Ei kyllä todellakaan toimi versio 1 hubilla, vähän aikaa kun selaa Maxin valikoita se on jumissa koko sovellus, vaikka on tappanut kaikki muut sovellukset käytöstä. Toimiiko tämä oikeasti versio 2:sella?
 • Jos jollain uuden hubin käyttäjällä on vanha kaukosäädin, niin mitä tapahtuu jos tuplaklikkaa mökkikuvaketta?
 • Testasin, palaa aloitusruutuun. Ei siis pääse sulkemaan sovelluksia.
 • Enpä ole mitään ongelmia havainnut vaikka en ole sulkenut sovelluksia. Ihan hyvin toimineet netflix ja prime video ja hbo max? Enpä nyt kännykästäkään ole sulkenut mitään sovelluksia vaikka hieman viekin akkua. Ei mulla ainakaan boxi ole jumittanut esim kyseisten sovellusten käytössä. Kyse siis hubi 2.Itsellä ei siis ole tarvetta sulkea sovelluksia. Saahan ne suljettua ja avattua sovellusvalikossa jos nyt hitaamman kautta haluaa sen tehdä. Tosin ei siinäkään kauan mene😏

 • Hei,

  Hubi 2:lla ns. tuplamökki toiminto ei ole käytössä. Laite ja uusi käyttis osaa hanskata paremmin muistin käyttöä. Sovelluksia saa toki pois käytöstä tai tyhjennettyä Android asetuksista kohdasta sovellukset. Tätä voi käyttää jos jokin tietty sovellus ei kirjaudu, heittää ulos tai muuta vastaavaa toimintaa.

  Ja tietysti sama kuin puhelinsovelluksissa, aina kannattaa varmistaa, että viimeisin sovellusversio on käytössä.

  DNA TV kehitystiimi
 • Näinpä. Eihän android puhelimessakaan saa sovellusta suljettua ja avattua muuta kuin asetuksien kautta.
 • Lasse, luulen et dna palvelu tulkitsee jaksot samaksi ja ei tallenna niitä.
 • Ja joskus näkyy vain se katso myöhemmin, vaikka on pitänyt tallentusa. Sitten jos on jo katsonut tai aika mennyt umpeen ei enää näy.
 • Siksihän on kovalevy tallenus mahdollisuus. Joillakin ohjelmillahan on aika milloin ne poistuu valikoimasta. Ei tuollaine kovalevy paljon maksa. Ite ostin 500 gb verbatiinin ja maksoi 29 e tarjouksessa. Ostin sen kuitenkin lähinnä timeshiftin takia. Saa nähdä milloin se tulee toimimaan. Tuosta sovellusten sulkemisesta näköjään puhuin väärin puhelimessa. Näköjään kun pitää pohjassa puhelimen valikossa sovellusta niin aukeaa se valikko haluaako sulkea sovelluksen. No boxissa se sitten pitää tehdä asetusten kautta jos on syy sulkea sovellus 😏
 • Eilen parissa verkkotallennuksessa tuli kelatessa sama ongelma mistä kerroin aiemmin eli pikkuruudut mustia ja ei näe mihin kohtaan kelaa, ensimmäiset 1-2 mainoskatkoa kelaus ok ja sitten ongelma ilmeni.

  Ongelma poistuu kun avaa tallenteen uudelleen, mutta on aika rasittavaa kun täytyy etsiä sama kohta kelaamalla (menee vähän elokuvan tunnelma pilalle)

  Eilen illalla klo 19-20 aikoihin hubi ilmoitti kaikilla kanavilla "ei ohjelmatietoja" kun vaihtoi kanavaa ja sama ilmoitus myös EPG:ssä joka kanavan kohdalla, mutta seuraavan päivän ohjelmat alla normaalisti.

  Hubin sammutus ja uudelleen käynnistys ei auttanut vaan ohjelmatiedot alkoivat näkymään vasta kun valitsin valikosta käynnistä DNA tv sovellus uudelleen.

  Tuo ilmeisesti resetoi jotain koska sen jälkeen DNA tv ominaisuuksien esittely tuli ruutuun samalla tavalla kuin ensimmäisellä käynnistyksellä.
 • Niin ja tuohon tallennuksien katoamiseen vielä, eli katsoin pari vanhempaa jaksoa ensin ja tämän 2-3 viikkoa vanhan jakson viimeiseksi verkkotallennuksista. Seuraavana päivänä tämä viimeiseksi katsomani jakso oli hävinnyt, mutta kaikki vanhemmat ja uudemmat jaksot näkyivät listassa.
 • @Lasse
  Sama juttu "vanhalla" hubilla.
  "Eilen illalla klo 19-20 aikoihin hubi ilmoitti kaikilla kanavilla "ei ohjelmatietoja" "

  Hubi ei löytäny wifi:ä DNA:n verkosta mokkulasta, (muut värkit mm.pc löysi wifin.
  Hubi pelasi kyllä kännystä (mobiilituki asema) telian verkon kautta
  Myös tänään päivällä samoja "häiriöitä"
 • Itse uusi DNA TV HUBI on kyllä vielä arvoitus sillä mitään tietoja teknisiltä ominaisuuksilta ei ole annettu.
  Mikä Bluethoot versio,tai mikä wifi versio.Luulisi olevan jo wifi 6 eli ax versio jos puhelin löytää verkon.
  Tietokoneissa jos se on vuoden vanha on wifi 6,kaikissa noin 4-5 vuotta vanhoissa wifi 5.
  Mokkulat on kylläkin murheenkryyni, mutta nykyään saa mokkulaan reitittimen joka kattaa koko huoneiston.Wifi nopeudet ovat kylläkin nykyään aivan vastaavia kuin valokuituverkossa tai kaapeli.
  Puhelimen netin luulisi olevan paritettavissa uuteen DNA TV HUHI:iin bluethootin kautta jos siinä on vähänkään uudempi Wifi tai Bluethoot yhteys,Anroid 10:n tukee sitä mutta miten on kyseisen Hubin ohjelmiston tuki.
 • Ps. Kannattaa lukea uusin Mikrobitti ennen kuin hankkii kyseisen laitteen,siinä on lueteltu huonot ja hyvät puolet.Samalla pahimmat viat ja kokemus laittesta.
 • @DNA TV kehitystiimi

  Ajansiirto kysymyksiin ei enää ilmeisesti vastata sen jälkeen kun tuli sanottua tuo "hyvin pian".

  No sitä odotellessa raportoin havaitsemistani ongelmista.

  Nyt on useampana päivänä ollut sama ongelma mistä laitoin tänne tietoa 1. ja 3.12. eli verkkotallennuksia katsoessa kelauksen pikkuruudut mustina ja ei näe mitä kelaa.

  Useampana päivänä "avaa netflix" on lähtenyt päälle kesken kanavan vaihdon tai epg selauksen (eikä ole ollut edes siinä netflix kohdalla vaan esim. kolmoselta neloselle siirtyessä).

  Kaukosäätimenä logitech harmony yleiskauko vanhan hubin asetuksilla,
  mutta ei voi olla siitä kiinni kun ongelma ilmenee satunnaisesti ja kaukosäätimen käyttö on kuitenkin melko samanlaista kokoajan.

  Eilen ilmeni vielä ikävämpi ongelma.

  Menin valikko / tallennukset ja koko tallennukset sivu oli musta,
  kun painoin takaisin nappia niin "avaa netflix" lähti taas päälle.

  Poistuin netflix kiusasta ja laite palasi android kotivalikkoon.

  Avasin DNA TV:n ja koko ruutu meni mustaksi, valikon sai näkyviin, mutta kaikissa valikon kohdissa (TV, Tallennukset yms.) oikealle puolelle tuli vain musta ruutu.
  Valitsin TV ja koko ruutu meni mustaksi, ainoastaan valikkoon pääsi takaisin.
  Valikossa siirtyminen tökki kuin hidastetussa elokuvassa.

  Asetukset valikon kautta pääsin takaisin kotivalikkoon ja sieltä hitaasti siirtyen valitsemaan käynnistä DNA TV sovellus uudelleen.
  Resetoinnin jälkeen kaikki toimi taas normaalisti.

  Aina kun tuo "avaa netflix" on itsekseen käynnistynyt on valikoissa ja epg:ssä liikkuminen hetken aikaa hidasta ja sitten toimii taas normaalisti.

  Eli veikkaan, että netflix tyrkytys on yksi syy ongelmiin.
  (olisi muuten kiva tietää aukeaako välillä itsekseen niillä käyttäjillä, jotka ovat tilanneet netflixin DNA:n kautta)

  Ja ihan näin tiedoksi, että jos joskus haluan netflixin niin ihan tämän tyrkytyksen takia otan jostain muuta kautta enkä varmasti ole ainoa.
 • @Lasse

  Onko kyseessä vanha vai uusi boxi?

  Oma vanha teki tuota aivan samaa, eli Netflix aukeili miten sattuu. Uudella boxilla ei enää mitään ongelmia. En nyt yritä myydä uutta boxia, mutta vähemmän tulee revittyä hiuksia päästä sen kanssa.Vanha boxi alennettiin suoratoistoboxiksi makkariin, jossa on ihme ja kumma toiminut pirun hyvin, ehkä vähäisemmän käytön johdosta ja kun DNA TV sovellus on pakotetusti suljettu, riittää suorituskyky aivan eri tavalla kaikkeen muuhun.
 • Apple TV -sovellus ei toimi. Ja kyseisen sovelluksen käyttöyritys johtaa siihen että mikään muukaan ei toimi, mm. Netflix ja DNA TV sovellus ovat lakanneet toimimasta. Pitää bootata että lähtee toimimaan.
 • @Jesse

  Uusi hubi on kyseessä. 
  Hain hubin julkaisupäivänä ja ensin toimi ihan hyvin, vasta nyt viimeisen viikon aikana on ollut enemmän näitä ongelmia.
 • Nyt on ainakin koko dna sovellus pimeenä. Ei toimi mikään. Uusi hubi kyseessä.
 • Samaa pas*** uudessa kuoressa. Kaikkihan on tiennyt että ongelma DNA konffauksessa. Jos sitä ei korjata kunnolla ei uusikaan laite toimi pitkässä juoksussa.
 • Tänään tuli uusi 2.8.0 versio ainakin v2 Hubille. Onko ko. versiolle jo uutta ketjua? Mitä uutta se sisältää?
 • Toistan vielä, että mulla ei ole ollut ”mun” silmin nykimisongelmaa millään kanavalla. Olen katsonut mm. salibandyn MM ja formulat.

  Kanavat vaihtuvat nopeasti. En ole itse huomannut EPG -ongelmaa. Olen Lahdessa, DNA -kaapeliverkossa. DNA -netti 200/50Mbps, ping 11ms.
 • Onko kellään kokemuksia uuden v2 Hubin 2.8.0 päivityksestä?
  Itselläni toimii normaalisti ja hyvin.
 • Sain BT -kuulokkeet toimimaan, mutta vain Spotify (Hubi v2). Ei kanavilta 🤔
  Boottasin Hubin ja nyt tulee kuulokkeisiin joko ajan “Paring, Connected, Disconnected, Paring”
 • Jep. Youtube, Spotify jne. kuuluu hyvin BT -kautta.
  Normaalit kanavat eivät kuulu.

  DNA???
 • Niin se oli vanhallakin hubilla. DNA:n vastaus oli ,että BT-kuulokkeet ei ole tuettuja ja elä sen kanssa.

  DNA TV-sovellus taas on sama molemmilla laitteilla, joten siinä ei pitäisi olla mitään eroa. Edelleen se on melkoinen viritys koko sovellus...
 • BT -yhteys:

  Boottasin juuri Hubi v2.
  -tavalliset kanavat, ei BT ääntä
  -Netflix, äänet ok
  -Youtube, äänet ok


 • Oliko vielä niin, että tallenteissa toimi kuulokkeet, mutta ei suorissa. Kokeileppa sitä vielä @Mike
 • Tallennuksissa toimii.
  ?……….?
 • Jos stoppaan tallennuksen, niin siirtyy tv -kaiuttimiin. Jos jatkan, niin takaisin BT
 • *tallenteen
 • Tuotekehityksestä voisi tehdä oman thread, mutta nyt tuote on kohtalaisen hyvä. (Mulla ei ole vertailukohtaa, eli ”MUTU”)

 • Ja vielä kun testaan, niin tavalliset kanavat tv, muut bt kautta.
 • EPG ja kanavat mulla ihan ok, vaikka käynnistelen laitetta. Hakee oikeat ohjelmat nopeasti.
  ”Pitkä sammutus” eli ’paina pitkään virta näppäintä’ antaa mulla vaihtoehdoiksi:
  ’HUBI JA TV tai PERUUTA tai HUBI’
  Kaikki toimii, jopa mun 10v vanhassa Samsungissa.
  Ps. Kokeilin myös vanhoilla laitteilla.
  Pps. Uusi kake+bt on loistava lisäys
 • Tuliko uusi thread, koska täällä näin hiljaista?
  Voi hyvistä kokemuksitakin viestiä.
  ????????
 • Onko kenelläkään kokemusta, onko uudessa 2.0 Hubissa korjattu YLE:n TV-kanavien (TV1, TV2 ja Teema) Dolby Digital -äänen huulisynkkaongelma?

  Pyydän vastausta *vain* niiltä, jotka ovat alla kuvatun ongelman vanhassa Hubissa havainneet.

  Eli kun PCM-äänillä kaikilla TV-kanavilla, Netfilixissä (DD-ääni), C-Morella jne on huulisynkka 100% kohdallaan, on YLE:n DD-äänessä n. 300 ms viive. Koska viive on näin päin, siis ääni kuvasta jäljessä, sitä ei ole mahdollista korjata äänen viiveasetuksella. Ja jos korjaisi, olisi sitten kaikkien muiden kanavien + ohjelmalähteiden äänet saman verran pielessä toiseen suuntaan.

  Alkukesällä tähän luvattiin DNA:n tuesta korjaus ("Android-päivitys") jonka piti yli vuoden kyselyjen jälkeen "loppukesällä" korjata tämä ongelma.
  No, vielä ei ole sellaista päivitystä tullut, mikä tätä korjaisi.

  Esiintyykö ongelma siis myös Hubi 2.0:ssa?

 • Vastaan, että mulla ei ollut ko. ongelmaa. Ei v1 tai nyt v2
 • Juuri pari päivää sitten katselin paljon oli YLE-veroa tultu maksettua, joten ihan hyvä, että edes joku niitä kanavia katsoo.
 • Tallennuksen pikakelaukset on välillä ärsyttäviä kun on pelkkää mustaa ruutua näytillä. Eilen ei meinannut aueta prime video palvelu millään... jämähti vain aloitukseen.
 • Uusi Hubi BT kanssa ihan loistava.
  Siivosin tänään kämpän kuunnellen Spotify. Helppo ohjata uudella kakella.
 • Tuleeko kenelläkään kommentteja 2.8.0 versiosta?
 • 2.8 epg edelleen toimii välillä miten sattuu. Paina ok, sitten epg. Poistu epg. takanuolella pitäs poistua info tilasta, sitten epg & takanuolia painelee että saat telkan kuvan näkyviin
 • Mulla EPG toimii normaalisti.
  Ainoa, mikä vtuttaa nyt on BT. Toimii muilla kanavilla ja Spotify, mutta ei tavallisilla kanavilla.
 • Siis ääni. BT ääni toimii muilla, paitsi normaali kanavilla.
  Itse kake toimii loistavasti.
 • Toimiiko IPTV laadulla?
 • Mitä tarkoitat? Mulla kaikki. Kanavat nyt HD (1920*1080/60p)
  Ääni tulee bluetooth kaikilta, paitsi normaali kanavilta.
 • Kokeile vaihtaa normi kanavien laatu iptv
 • Totta, laitoin laaduksi iptv, nyt äänet kuuluu.
  Kannattako pitää päällä, ja näkyykö kaikki kanavat?
 • Sanoman kanavat ei näy suorana. Jos tämä ok. Niin kannattaa.
 • Onkos uuden bt kaukosäätimen kanssa ollut ongelmia? Asensin aiemmin tutulle 2 uutta hubia ja toisen kake ei lataudu. Vilkuttaa vaan punasta dnatv nappia koko ajan. Ollut pari vuorokautta piuhassa kiinni ja ei lataudu.
 • @Tomppa

  Sama ongelma oli itselläni. Käynti palvelupisteessä missä vaihto ja homma pelittää. Osassa kakeissa kyseinen vika.
 • Ei oikein laatu vakuuta. Toinen boxi kadottelee verkkoa (Langaton) sammutuksen yhteydessä.
 • Lämpimästi suosittelen langallista verkkoa, sekä kiinteää IP-osoitetta, molemmissa, langallisessa ja langattomassa.
 • Sijainnin takia lankaverkko ei ole vaihtoehto. Signaalin voimakkuus 3/4 eli kuuluvuudessa ei ole ongelmaa. Vanha hubi samalla paikalla aiemmin toiminut ongelmitta. Toinen hubi on noin 5 metrin päässä ja se pitää verkkoyhteyden ongelmitta, singnaalinvoimakkuus samaa tasoa.
 • Vastauksena omaan tiedusteluuni:
  "Onko kenelläkään kokemusta, onko uudessa 2.0 Hubissa korjattu YLE:n TV-kanavien (TV1, TV2 ja Teema) Dolby Digital -äänen huulisynkkaongelma?"

  Ongelmaa ei esiinny Hubi 2.0:ssa. Ylen DD-äänten huulisynkka on täysin kohdallaan. Samoin myös Netflixin monikanavaäänet.

  Ei siis valittamista.
 • Hei,
  itselläni ei ole ollut hubin käytössä juuri mitään ongelmia tämän uusi dna tv sovelluksen avulla. (joka siis varmaan jo vanha). Sitä ennen vaikka kuinka paljon, mutta se on historiaa. Nykyinen siis hyvä, ellei jopa erittäin hyvä. Siksi en oikeastaan tänään ottanut tarjottua uutta hubia soiton perusteella, kun ei ollut asiasta mitään tietoa. Ja onneksi en ottanut. Olisi pitänyt ostaa uusi kovalevy. Puhelin myyjä oli erittäin mukava, mutta esim. verkkotallennusmahdollisuuden hinnan nousu 0 eurosta 6,90 euroon oli kyllä pettymys. Prosenteissa se on kevyt 690%. Vaihtoehtona oli sitten älä ota. Korvaukseksi tarjottiin lahjakortteja dna kauppaan, jotka eivät käy dna verkkokaupassa eli niillä ei tee mitään. Korvaukseksi ennen palveluun kuuluvan maksun eli verkkotallennuksen muuttumisen maksulliseksi, annettiin 2 kk "ilmaista" tallennusaikaa. Tavallaan asiakas laitettiin puun ja kuoren väliin palvelujen suhteen, jos on tyytyväinen ja haluaa jatkaa. (niin kuin minä). Ainoa kompensaatio hinnan nousuun oli sitten nettinopeuden laskeminen. Tiedän, ei se yksittäiselle ihmiselle ole euroissa paljoa, mutta DNA:lle aikaisemmin palveluun kuuluva asia eli verkkotallennus tuo järjettömän kassavirran. Miljoonalla asiakkaalla se on tyhjästä 6,9 miljoonaa kuukaudessa. Vähän tässä on kyllä kusetuksen makua. Ensin asiakkaita on haalittu tietyllä palvelun sisällöllä x euromäärällä. Nyt palvelu sitten muuttuu yksipuolisella ilmoituksella niin, että palvelu pilkotaan ja jokaisesta palasesta halutaan x kk hinta. Mitä sitten tulevaisuudessa. Oma kk-hinta sille, että saa katsoa verkkotallenteita? Ja sitten se, että miten tieto tuodaan. Ei mitään tiedotetta, muuta kuin puhelinsoitto. Ja puhelimeen ihminen voi vastata missä tilanteessa tahansa eli ajatus ei välttämättä ole mukana. Itse olisin arvostanut sitä, että aiheesta olisi tullut tiedote viestillä, sähköpostilla ja/tai omadna:han ja olisi ajatukselle voinut miettiä, että mitä hittoa sitä nyt tehdään. Palvelun haluaa pitää, mutta dna haluaa lisää rahaa. Ymmärrän senkin, että kaikki maksaa ja mielelläni sitä hyvästä palvelusta maksaa. Mutta tuo tapa; ensin koukutetaan ja sitten aletaan nyhtämään. Ei jatkoon.
 • Mikko H: eipä tuo paha hinta palvelusta ole. Vitonen kuussa palvelusta ja 6,90 tallennuksessa. Mitä kilpailijat maksaa?
 • Zup,älä viitsi nyt on kyse yleensäkin DNA yhtiön palveluista.Itselleni kävi samoin kuin Mikolle.Olisi pitänyt alkaa maksamaan uudesta Hubista 17:sta euro ja risat kun olin juuri saanut maksettua vanhan Hubin.
  Äkkiä laskutoimitus niin olisin maksanut 4:jän vuoden aikana yli tuhannen euron television eikä siihen olisi tarvinnut mitään Boxia kun kaikki palvelut on jo kyseisen TV:n sisällä,nettipalvelut ja jne.
  Kyllä tuli samalla tavalla kuin Mikolla että jäi ottamatta ja vanhassa ei tallennusta nettiin jne...
  Kyse on puhalluksesta sillä kyseinen yhtiö joka on nyt Norjalainen operaattori DNA niin meni hiukan liian pitkälle asiassa.
 • Sen tallennuksen kun ottaa pois niin säästää 6.90. Vanhaan boxii saa hubipalvelun. Kun päivittää vanhan boxin niin päivitys 6 e kk. Viel jää vanha hubi jolla voi kattoa flixiä kunnes ne muuttaa codeccia ettei jaksa enää pyörittää. Itellä 11 e kk uus huvi. Uusintana kaikki tulee tai kattoo mtv tai ruutu jos tarvii jotain. Muuten onko se hinta muuttunut  kun 24kk maksettu? Sen pitäis mutta tuskin.
 • DNA Asiakasetuhintasi:
  17,90 €
 • Itellä perus FullHD tykki ja "Merkitön" android mediaboxi ollut käytössä v.2018. Kyseinen boxi oli markkinoitten tehokkaimpia, eniten rammia ja quadcore aikanaan. Lisäksi ostin sen "Ilmahiiren" siihen. Kertapaukkuna ~100€ alkaa kokeilemaan.

  Aiemmin pääsin vähän smartTvn makuun LG:n BluRay soittimen kautta, mutta totesin sen ihan liian hitaaksi. Siihen nähden sijoitus oli hyvä.

  Nyt ~3v takana "merkitön" boxi kokeilua, ja;
  * Toiminnat kohtuu nopeita, tai ei suoranaisesti ainakaan ole valittamista
  * Yle Areenan uusin versio alussa lataa n.15 sek, joka saa androidin luulemaan ettei sovellus vastaa, joka siis kohta aukeaa.
  * Netflix ohjelmien selailu joskus aloitettava uudestaan palaaman alkuvalikkoon, ja klikattava netflix uudestaan. Tämä varmaan, että sovellusta ei ole automaagisesti päivitetty aikoihin

  Eli, kuten näkyy, niin Arrena ja Netflix minulla oikeastaan pääasiallisina lähteinä.

  Boxista itessään:
  * Joskus verkkoyhteys katkeaa syystä tai toisesta, n. kerran kuukaudessa
  * Ilmahiiri ihan paska kertakäyttötuote, boxin omalla kakella sitten koittaa siinä...
  * Ei päivityksiä, ei sitten minkäänlaisia. Oisiko ekavuonna joku firmis
  --> Eli menee taas hakkeroinniksi jos jotakin haluaa väkisin päivittää yms
  --> En ala, telkkari on telkkari, ja kakella sen pitäs toimata

  Tämän mediaboxin lisäksi minulla on toki TopFieldin huippu digiboksi antennilähetyksiin, joka tosin sekin voisi olla tuoreempi

  SIKSI OLEN HARKITSEMASSA NYT VAKAVASTI DNA HUBIA (2.)
  * Suomalaisen tiimin suomalaisille tarkoitettuja päivityksiä
  * Kahen vuojen takuu
  * Ei mitään pilipali ilmahiiriä, jotka toimii ehkä kaks viikkoa
  * Pieni lupaus jopa päivityksistä
  * Dna tiimi vois olla isompikin, jotta jotain valmista esmes 3kk välein
  * Yksi purkki nauhoituksia yms varten

  Telekkareista ei pitäs tehä tietokoneita alkujaankaan, muta siihen nyt valitettavasti mennään, jos haluaa omanlaisensa viihesisällön.

  Puristit, jotka hakee aina parasta mahdollista hifi laatua, niin heille sanoisin, että ostavat tallenteensa "käsinkosketeltavana formaattina", niin ei tarvi kitistä.
 • En tiedä mikä kommentti tämä on ja mihin se liittyy,mutta kyseiselle Anssille sanoisin että Netti TV:ssä formaatit kehittyvät nopeasti ja samalla vaihtuvat.
  Moni esimerkiksi niinsanotuista Appeistä eli niistä mistä katsot ohjelmaa toimivat kaikki eri systeemillä vaikka olisivat Androidiin suuniteltuja.
  Tämän vuoksi tarvitaan Androidiin eri kodekkeja ta Andoid päivityksiä että kyseinen Boxi pystyy toistamaan ohjelman mitä haluat katsella.
  Kun hankit jotain niin yritä varmistaa että se todella toimii ja uusilla Apeilla jotta saat sen parhaan hyödyn laittestasi.
  Mutta hyvää jatkoa sinulle TV:n ja Androidin ihmeellisessä maailmassa.
 • @Arssi Mikä lie merkitön boxi sulla käytössä onkaan, ei pärjää ollenkaan omalle, kohta neljän vuoden ikäiselle MiBox3:lle. Mitään mainitsemiasi ongelmia ei ole ollut ja Android TV -versiopäivityksiäkin on tullut ainakin kolme. Nyt käytössä on 9/Pie. Areena, CMore, jne, -sovellukset toimivat hyvin ja YouTube videot aina 4k@60fps-tasolle saakka. Netflixiä on tullut käytettyä vain harvoin, mutta silloin toimi hyvin. Uusia MiBox4-versioita saa nytkin, mutta Android TV 10:ä ei ole siihenkään vielä tullut. Suosittelen!
 • Herr Papparainen, Kiitos kommentistasi!

  Minun pitääkin nyt tutkia tarkkaan, koska tämä HUB(2.) laite vaikuttaa vähän mopolta.
  Jos päivityksiä tosiaan tulee, ja homma toimii, niin mikä jottei! Kiitos vinkistä, tutustun.
 • MiBox on pelkkä Android TV -boxi ilman viritintä, tallennusta tai mitään palveluita, siis eri asia kuin Hubi. Uuden version nimi onkin MiBox S ja hinta alle 70€, joten sekin on eri juttu
 • DNA:n hubille ei tee mikään "suomalainen tiimi suomalaisille tarkoitettuja päivityksiä." Päivitykset tekee ranskalainen Sagemcom, jonka 40 miljoonaa tuotetta myytynä yli 50 maahan yli 2,1 miljardin euron liikevaihdolla ovat sen kokoluokan bisnes, että siinä ei DNA:n (vain yhtenä pikkutekijänä muiden joukossa) sana kauheasti paina kun mietitään päivitysten tärkeysjärjestyksiä.

  En laskisi kauheasti "kotimaisuuden" varaan mistään näkökulmasta.

  Eivät laittaneet tikkua ristiin YLE:n DD-äänien huulisynkkaongelman suhteen, kun YLE:n kanavia ei 40 miljoonasta käyttäjästä kovin kummoinen osuus katsele...

  Asiasta raportoitu nälllä palstoilla jo tammikuussa 2018...
  Koko surullinen saaga löytyy osoittesta https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/aanen-viive-dolby/#c4028611


 • MiBoxista on muuten pakko mainita, että siinä on tuki automaattiselle virkistystaajuuden säädölle. Siis toiminnolle, joka ei DNA:n huipputiimin mukaan ole toteutettavissa nykyiselle Android versiolle. Siinä on miettimistä. Eniten harmittaa, että yritetään ihan sumeilematta valehdella asiakkaille. Vai onko DNA:lla tosiaan sellainen käsitys, ettei ko. toimintoa ole mahdollista toteuttaa?
 • Eikä esim mtv katsomo toimi missä tahansa android boxissa. Xiaomin mi boxissa toimii kyllä. On useita appeja jotka ei toimi rootatuissa android versioissa. No tämä android boxi vertailu ei kyllä kuulu kait tähän ketjuun.

  Timeshiftiä tässä kaivattaisiin hubi 2.Muuten kaikki toiminut kohtuu hyvin. Välillä pikakelaus tallenteissa näyttää pelkkää mustaa ruutua. Minusta tuokin boxi hieman nykii kuvassa kun käytetään parhainta mahdollista kuvanlaatua... voi toki johtua itse netti yhteydestä. Siksi olen käyttänyt sitä720 tarkuutta. Sillä ei kuva nyi. Toki onko sitten mitään virkaa 4 k telkkarista. Täytyy koittaa mitä xiaomin mi box tekee 4k telkkarissa parhaalla kuvanlaadulla. Ollut mi box kiinni nyt videotykissä vain. Sittenhän sen näkee toimiiko siinä boxissa streemauspalvelut hyvin parhaalla kuvanlaadulla 4k telkkarissa.
 • Vähän osalla lähtee keskustelu laukalle ja ohi hubisen, mutta seuraan mielenkiinnolla keskustelua ja laitan nyt taas välillä omia kokemuksiani.

  Mielestäni on aika erikoista, että 16.11. ilmoitettu "Hyvin pian" ei mahtunut ensimmäiseen päivitykseen eli kaivattu ajansiirto ei edelleenkään ole käytössä.

  Viikko sitten asentuneen päivityksen jälkeen:
  Verkkotallennuksien kelauksessa ei ole ollut tuota mustat pikkuruudut ongelmaa.
  Netflix tyrkytys ei myöskään ole aukeillut itsekseen.

  Pääsääntöisesti Hubi on toiminut minulla ihan hyvin, mutta välillä on ongelmia.

  Verkkotallennuksien kuva ja ääni eivät edelleenkään ole ihan synkassa ja kuva on nykivämmän oloista.kuin suorassa tv lähetyksessä.
  Tämän huomaa varsinkin suomalaisissa sarjoissa ja lauluohjelmissa.
  Netti on 400 valokuitu plus ja Hubi johdolla kiinni modeemissa, yhteys toimii testeissä oikeasti 400 nopeudella eli ei ole netin nopeudesta kiinni.

  Muutaman kerran on käynyt kesken tallenteen katselun niin, että kuva menee mustaksi, kelaus näyttää pikkuruudut, mutta toisto ei lähde päälle ja sitten tulee ilmoitus ei ethernet yhteyttä.
  Tuon jälkeen ei enää pääse edes valikoihin tai suoraa TV lähetystä katsomaan
  vaan Hubi täytyy sammuttaa ja käynnistää uudelleen kaukosäätimen virtanapista, että alkaa taas toimimaan.

  EPG:tä selatessa valinta pomppii välillä mihin sattuu.
  Uutena juttuna valinta ei välillä siirry 4 kanavan kohdalle vaan pysyy paikallaan kun painaa vasemmalle, oikean kautta kun kiertää niin pääsee ympäri ja myös 4 kanavan kohdalle.

  Kuukauden kanavan kohdalla EPG:ssä kun valitsee katso suorana niin menee takaisin siihen kanavaan mitä oli katsomassa, kanavia ylöspäin vaihtamalla pääsee ko. kanavaa katsomaan. Ennen päivitystä toimi myös EPG:n kautta.

 • @mika tw
  Sulla siis hubin ulostulona 720p? Eihän tossa ole mitään järkeä, moni lähetys on 1080i/p ja sitten hubi skaalaa sen nyt 720p kuvaksi ja TV sitten taas skaalaa kuvan siitä jo alaspäinskaalatusta 720p kuvasta 4K kuvaksi.

  EI nyt ainakaan pienempää tarkkuutta kannata käyttää, kun mitä lähdemateriaali on... Sitä 4K skaalausta voi sitten kokeilla kumman tehtäväksi sen jättää Tv:n vai hubin.
 • Jos on ollut hubissa päällä 1080 niin kuvassa on havaittavissa nykimistä.Voi johtua netistäkin. Täytyy kokeilla xiaomi  boxilla tekeekö samaa 1080 resoluutiolla telkkarissa. Jos tekee niin sitten vika on varmaankin netin toimivuudessa. Aika harvassa taitaa kuitenkin olla aito 4k materiaali streemaus palveluissa😏
 • No joo. Itseasiassa DNA TV:n kuva taitaa oll IPTV-puolellakin vain tuota 720p materiaalia. (vaikea löytää tietoa asiasta, näin joskus ilmoitettu.) Siksi tuo voi toimiakkin.

  Mutta eroa nykimisessä voi mielenkiinnosta kokeilla 4K-tV:llä esim:
  1. Hubiin 1080p ulostuloksi, jolloin TV skaalaa kuvan 4K tarkkuuteen.
  2. Hubiin 4K ulostuloksi, jolloin hubi skaalaa kaiken materiaalin ja TV ei ollenkaan puutu asiaan.
 • Palaan vielä tuohon kaken latausongelmaan.
  Mulla sama vika, jos lataan esim. Samsung USB-C -pikalaturilla.
  Korjaantui, kun lataan boxin omasta USB-C -portista.
 • Nykimisongelmaa en ole enää v2 boxilla havainnut.
  En millään kanavalla. Johtunee ehkä boxin paremmasta suorituskyvystä?
  4K telkkaria tai näyttöä minulla ei ole käytössä.

  Mulla nyt Android asetuksissa: "Suosi 50Hz virkistystaajuutta": POIS PÄÄLTÄ

  Tuo asetushan löytyy DNA -valikon oikeasta "Asetukset" -valikosta
  Sieltä löytyy paljon muitakin mukavia asetuksia
 • @Mike kokeiltu latausta usealla eri laturilla sekä hubin omasta usb portista. Millään laitteella kake ei latautunut. Meni laitteen omistajan toimesta vaihtoon. Ei kuulemma ollut ensimmäinen joka vaihdettu.
 • @Mike, ei kai tuota nykimistä kanavilla ole ollutkaan, vaan suoratoistosovelluksissa.