Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Tekstarien toimitusraportit -K-

Eikö Dnalla enää toimi -K- kuittausviesti? Ennen on kyllä toiminut. Haluan käyttää samanlaista koodia kuin -K- joten onko koodi jotenkin muuttunut? EN halua käyttää puhelimen omaa toimitusraporttia vaan nimenomaan tuota koodia.

Kommentit

 • Haloo DNA, miksette vastaa kysymykseeni? Onko niin ettette tiedä asiasta mitään?
 • Moi! Meillä kuvailemasi mukaista viestin kuittauspalvelua ei ole käytössä.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Eli olette kaikessa hiljaisuudessa poistaneet tuon palvelun. Niille jotka ei tiedä mistä puhun niin laittamalla viestin alkuun -K-, saa kuittauksen tekstarilla että lähettämäsi viesti on toimitettu perille.

  Dnallakin tämä ominaisuus ON ollut mutta ilmeisesti nyttemmin poistunut, Elisalla tämä vielä toimii. Teliallakin on mutta hieman erilainen eli siellä pitää laittaa viestin alkuun *K#
 • En ollut koskaan edes kuullut tästä palvelusta! Puhelimet esittävät viestin välitystiedot usein vaihtelevalla tavalla, joten selkeä kuittaus - josta saa hälytyksen heti - on erittäin hyödyllinen.

  Toiminto toimi juuri kuvailemallasi tavalla, kokeilin sitä DNA:n prepaid-liittymästä, sekä Elisa Saunalahden laskutusliittymästä. Todettakoon siis että @DNA Ida T:n vastaus on faktuaalisesti väärä, riitti että kokeili itse.

  Käytin DNA:n verkossa perinteistä GSM-puhelinta. Ehkä -K- -komento ei ole saatavilla VoLTE toiminnallisuutta käytettäessä - eli 4G-verkossa, tai ehkä se toimii vain joillain alueilla.

  On tietysti aina mahdollista myös se, että tämä -K- -komento toimii vielä prepaideissa, mutta on nyt kytketty pois laskutusliittymistä.

 • @AP: Toiminto toimi juuri kuvailemallasi ta -- kokeili itse.

  Olinpa väärässä! Näin uskomattoman toiminnallisuuden oppiessa hämäännyin täysin: viestin välitystietojen muuttaminen ilmoitusviestiksi tapahtuukin odottamattomasti nyt ilmeisesti lähettäjän viestikeskuksessa. Tämä tietysti perustuu siihen oletukseen että lähettäjän viestikeskus ylipäätään saa välitystiedot.

  Eli tekemässäni testissä sain joka tilanteessa vastauksen Elisan viestikeskukselta.

  Lähettäessä SMS viesti DNA:n prepaidista DNA:n prepaidiin -K- -kuittausta ei siis ole. Pahoittelut Ida!

  Valitettavasti en pääse nyt kokeilemaan tätä laskutusliittymässä :P

 • Minä testasin sitä hiljattain DNA-laskutusliittymälläni eikä toimi Dnalla enää, ennen toimi. Sen sijaan että tulisi toimitusraportti tekstarina, niin tuo toiminto välittää nyt tuon -K- koodin vastaanottajallekin mitä se ei ennen tehnyt kun tuo oli vielä käytössä.

  Tuossa koodissa oli se hyvä puoli että se lähetti kuittauksen tekstarina, nykyisissä älyluureissa kuittaus vaan äkkiä tulee ja menee eikä sitä välttämättä ehdi huomata lainkaan, siis jos käyttää luurin omaa kuittaustoimintoa eikä koodia. Tämä oli yksi tärkeä syy miksi vaihdan pois Dnalta toiselle operaattorille.

  Mainittakoon että Telian ja Elisan verkoissa tuo koodi vielä toimii mutta ne eroavat toisistaan siten että Telian verkossa pitää laittaa viestin alkuun *K# ja Elisan verkossa -K-.
 • Siis tuo k koodi on joku kuittaus joka tulee erillisenä viestinä?

  Puhelimen oma toimitusraportti kyllä toimii ja jättää viestiin kuvakkeen kun toimitettu. Ja tämä ominaisuus kai toimii suoraan siellä dna:n viestikeskuksella, kunhan itse laittaa ominaisuuden päälle.
 • Minulla taas on luuri jossa vaan äkkiä vilahtaa tuo toimitusraportti eikä sitä välttämättä ehdi huomata, mitään jälkiä ei siis jää jos käyttää puhelimen omaa toimitusraporttia.

  Siksi kaipaan tuota tekstariin kirjoitettavaa -K- raporttia jossa raportti toimituksesta tulee ihan tekstarina ja jää puhelimeen. Valitettavasti Dna lopetti kokonaan tuon ominaisuuden verkossaan ja siksi siirsin liittymäni muualle!

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.