Televisio kanavat

Minkä takia DNA- kaapeli verkossa ei kaikki kanavat näy HD- verkossa.
Elisalla on kaikki kanavat HD laatuisina, ainakin Nikinmäessä Vantaalla.
Te olette sanoneet että hubin kautta näkyy kaikki kanavat HD:nä, mutta se palvelu maksaa. Elisalla ei tarvitse ottaa mitään ylimääräistä palvelua näkeäkseen HD laatuista kuvaa, eli ei maksa ylimääräistä. Muuttakaa välittömästi kaikki kanavat HD laatuiseksi koska kaikki maksaa saman yleveron telkun katsomisesta ja teidän palvelu on huonompi.
Jarno Kumpulainen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Jarno, kaikki kanavat eivät ole HD laatuisia. Löydät kanavalistan ja HD kanavat täältä: https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-kanavalistat-ja-kanavapaketit
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Tuolla kanavalistassa on tämä tieto:

Discovery Channel HD (kanava 115).

Kuitenkaan tuo kanava ei näy HD-laatuisena.

Käytössä siis hubi + kovalevy (kaapeli).

Pekka
  • EIkö tuota kanavaa siis löydy listaan ollenkaan, vaikka se on sinulla tilattuna? Vai tarkoitatko ettei lähetys kyseisellä kanavalla ole HD?
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hmmm...

Se , että kanava käyttää lähetykseen HD-formaattia ei vielä tarkoita , että kaikki sen kanavan ohjelmat on tuotettu HD:na , vaan seassa on myös vanhempia SD-tarkkuuden ohjelmia.

Siis ohjelman näkyminen HD:na edellyttää , että lähetysformaatti on HD ja ohjelma on tuotettu HD-resoluutiolla.
    Veikko
  • @DNA Ida:

Discovery Channel (kanava 115) ei jostain syystä näy HD-laatuna (ei ole HD-merkkiä) eikä sitä saa valittua muuta kuin SD- ja IPTV -muotoon. Nyt se on siis SD-laatuna.

Eikä se ole HD-merkittynä "Minun palvelussani" olevassa kanapakettini kanavalistassakaan, josta katsottavia kanavia voi kerran kuukaudessa vaihtaa.

Pekka
  • Olisitko tämän tiimoilta yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 044 144 044 tai Oma DNA -sovelluksen Viesti -palvelun kautta, niin katsotaan saadaanko sinulle tuo HD -versio tilaukseesi, kiitos.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • @DNA Ida:

Täytyy joku päivä soitella kun kerkeää.
    Pekka
  • En saanut edelleenkään vastausta miksi kaikki  ilmaiskanavat eivät näy HD:na.
    Eikö kaikki pitäisi olla samalla viivalla. Miksi DNA laskuttaa esim Heron katsomisesta kun Elisa ei laskuta. Haluan tuohon kysymykseen vastauksen.

Jarno Kumpulainen
  • Esim. Hero on kyllä maksuton peruskanava. Kaapeliverkossa tuo näkyy kanavapaikalla 14. Sensijaan HD -versiona tätä ei ole saatavilla DNA:n kautta.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • @Jarno Kumpulainen
    "En saanut edelleenkään vastausta miksi kaikki ilmaiskanavat eivät näy HD:na."

Jos ohjelman tuottanut tv-yhtiö ei ole ohjelmaa tehnyt HD:na , niin ei jakeluoperaattori siitä saa HD:ta millään.

Ehkä sinut pitäisi kysyä asiaa ko. tv-yhtiöltä.
    Veikko
  • Joo kyse on edelleen siitä MIKSI DNA EI NÄYTÄ ESIM HEROA HD:NA ja Elisa näyttää. Haluan tuohon selkeä vastauksen ja nyt ei riitä vastaukseksi että hubin kautta näkyy, se maksaa, Elisalla se on ilmaista. Edelleen me kaikki maksamme telkun katsomisesta valtiolle ja on väärin että toisella operaattorilla on parempi kanava valikoima katsomisen samaan hintaan. Kuva on niin onneton että Heroa ei voi katsoa kanavapaikalta 14. Mihin tästä asiasta voi valittaa.
    Jarno Kumpulainen
  • @Jarno Kumpulainen
    "Haluan tuohon selkeä vastauksen ja nyt ei riitä vastaukseksi että hubin kautta näkyy, se maksaa, Elisalla se on ilmaista. Edelleen me kaikki maksamme telkun katsomisesta valtiolle ja on väärin että toisella operaattorilla on parempi kanava valikoima katsomisen samaan hintaan."

Kaupalliset toimijat hinnoittelevat palvelunsa itse. Ei se kaapeli-tv Elisallakaan ole ilmaista. Kanavakortin hinta vähintäänkin pitää maksaa kuukaudessa ja maksukanavat sen päälle.
    Veikko
  • Lisätäänpä vielä , että sillä valtiolle maksettavalla YLE-verolla saamme katsella vapaita kanavia antenniverkossa eikä sillä ole mitään tekemistä kaapeli-tv:n kanssa. Kaapelissa kukin toimija voi hinnoitella palvelunsa vapaasti.
    Veikko
  • @Jarno, voin sanoa sen verran tähän että Nelonen Media on ÄÄRIMMÄISEN v-mäinen sopimus- ja neuvottelukumppani mille tahansa kaapeli-tv/iptv-operaattorille ja rahastaisivat operaattorin kipeäksi jos pystyisivät, ja mitä iptv-puoleen tulee, niin Nelonen Median kanavat ei sen vaatimuksesta näy Dna Hubilla lainkaan ja Teliallakin vain jos nettiyhteys on Telialta itseltään. Siis todella tarkoitin iptv-jakelua, sama juttu myös Elisalla eli jos on Elisan oma netti niin Elisa Viihteessä näkyy nuo Nelonen Median kanavat, muutoin ei.

Eli oikeastaan ymmärrän sen miksi noiden mainitsemiesi HD-kanavien tulo Dnan kaapeliverkkoon kestää kauan, syy siis Nelonen median loputon ahneus ja se että se sanelee mitä ihmeellisimpiä ehtoja jakelulle!
    Jari
  • Eikä se Hero näy edes maksamalla HD:na DNA:lla, juurikin siitä syytä, ettei se ole IPTV-kanavana ja hubi ei kaapeli/Antennivirittimen ja kanavien osalta poikkea mitenkään muista viritinlaiteista.

Sopimus asioitahan nuo on ja eivät satavarmasti avaa asiaa sen enempää, vaikka kuinka asiakas haluaa selkeää vastausta asiaan.

Discovery taas näkyy HD:na IPTV:n kautta, jos kaikki on kunnossa tilauksessa.
    JJJ
  • Kiitos Jari vastauksesta.
    Muija asuu Vantaalla ja siellä on Elisa tv operaattorina, mutta kaikki nelosen kanavat näkyy ilman nettiä HD:na, (hero. jim). Hänellä ei ole Elisa viihdettä ja sellaista telkkua mihin voisi liittää nettiä. En tiedä millaiset sopimukset siellä sitten on mutta kivempi siellä on katsoa esim heroa kun kuvan näkee selvästi toisin kuin minulla jossa on todella luokaton kuva ( kanava 14).
    Jarno Kumpulainen
  • Kaapeliverkossa Elisalla näkyy HD:na, mutta jos otat maksullisen Elisaviihteen muualle käyttöön, sillä ei näy HD:na ilman heidän nettiä.

Alkuperäinen kysymys taisi olla miksi Elisan kaapelissa näkyy, mutta DNA:n ei, niin vastaus on RAHA.
    JJJ
  • Todetakoon vielä, että YLE-vero menee kokonaisuudessaan YLE:lle, eikä sitä jaeta muille TV-yhtiöille. Eli vain YLE1, YLE2 ja YLE Teema/Fem kanavat sekä YLE Areena ja YLEN nettipalvelut kuuluvat YLE-veron piiriin.
    PW
  • Samoin todettakoon, että "MTV-vero", "Nelonen-vero", jne... eli kaupallisten kanavien maksut kerätään markettien kassoilla. Niillä saamme, haluamme tai emme, kaupallisten ohjelmat.
    Papparainen
  • Lisätään vielä: Nelosen kanavat näkyy HD-laadulla ilmaiseksi Ruutu-palvelun kautta.

Täytyy kyllä myöntää, että jonkun lähetyksen takia ei itsellä ole kyllä mielenkiintoa ruveta aukomaan ruutua, jotenkin vaan niin hidasta touhua...
    JJJ
  • Näkyvätkö ilmaiseksi? Kuvittelin, että näihin kaupallisten sovelluksiin pitää rekisteröityä jotakin nähdäkseen. "Jos saat jotakin ilmaiseksi, sinä olet tuote, jota myydään", sanoi joku viisas. Yhteystiedot, mm. sähköpostiosoitteet ovat arvokasta tietoa.
    Papparainen
  • Pitää rekisteröityä, mutta eihän sitä tarvi omilla tiedoilla tehdä. Ennen vaati maksullisen tilauksen, että näki Ruudun mainosrahoitteisia kanavia. MTV:llä edelleen joutuu maksamaan suoristalähetyksistä, kun ne näkyy vain Cmoressa.
    JJJ
  • Minusta maksulliset palvelut ovat ihan reilu bisnes, kunhan niissä ei ole kohtuuttomia ehtoja, esim. irtisanomisaikoja. Näennäisilmaiset ovat sitten eri juttu.
    Papparainen
  • No mikä ero on rekisteröityä maksulliseen palveluun tai maksuttomaan.

Eli:
    Maksat mieluummin MTV3:sen katsomisesta esim. 9.99€/kk, kun katsot ilmaiseksi Nelosen kanavia. Molemmissa katsot samat mainokset ja vaatii rekisteröinnit. Cmoreen omilla tiedoilla tietty tehtävä, kun on laskupalvelu.

Itse en ymmärrä tuota MTV:n touhua, mutta ehkä se on hyvä noin heille.
    JJJ
  • Sen verran on eroa, että en ole rekisteröitynyt sen paremmin Ruutuun kuin Mtv:nkään. Minulla on maksullisia palveluita CMoreTotal + antenni-tv ja Eurosport player. Niistä maksan ja saan sen, mitä haluan. Kumpikaan ei ole toistaiseksi roskapostittanut mitään tai muutenkaan häirinnyt. Lisäksi kumpikin toimii hyvin useammalla eri laitteella. Hubilla tosin vähemmän hyvin ;-)
    Ppparainen
  • No MTV:llä on sitten jo tietosi, joten voit rauhassa käyttää MTV-palveluakin, ei ne mitään lähetä tai pommita, jos et niin halua. Ero näiden maksullisten ja maksuttomien palveluiden toiminnassa taitaa olla vain mielikuvituksessa.
    JJJ
  • Eroista en tiedä, kun en ole kokeillut. Enkä kokeile nytkään, sillä CMore taitaa jo sisältää kaiken minkä Mtv:kin. Ainakin siellä on kaikki Mtv:n kanavat nettiversioina ja melkoinen arkisto ohjelmia. Näissä maksupalveluissa on erikoisuuksia! Antennipuolella näkyy useita kanavia, joka eivät mielestäni sisälly mhinkään tilaukseen. Esim. Eurosportit näkyvät, vaikka olen tilannut vain sovelluksen. Myös Viasatin Nature HB ja History HB näkyvät, samoin Nat Geo Wild, Paramount Network HB ja SF Kanalen HB.
    Papparainen
  • Muutaman sarjan jakson olen joutunut MTV-palvelusta katsomaan, kun niitä ei ole ollut Cmoressa. Silloin ne on pakko katsoa mainosten kera, joka lienee syynä miksi ne puuttuu Cmoresta.

Nelosella ei olekkaan, kun yksi palvelu missä osa näkyy maksulla ja osa ei. Muuten se on se sama palvelu tietoineen, kaikki vaan ei ole katsottavissa ilman maksua. Ja osasta maksullisia ohjelmia puuttuu mainokset sentään, mutta ei kaikista.
    JJJ
  • @Papparainen
    Heeeetkinen, kirjoititko, että näkyy antennitaloudessa Eurosport 1 ja 2, vaikka ei ole mitään muuta tilausta, kuin Eurosport sovellus? Minkä kautta? Digiboxi? DNA Hub? TV:n oma viritin?
    Pudezzio
  • Luit hieman huolimattomasti, Pudezzio! Kerroin, että minulla on myös "CMore Total + antenniTV" -tilaus. Siis katselen antennikanavia tv:llä, jossa on maksukortti lukijassa. Antenniverkon Eurosportit näkyvät sillä, mutta eivät Hubilla tai muilla telkkareilla. Sovelluksella sitten tietysti vaikka millä laitteella. Minulla oli viime heinäkuuhun saakka tilattuna antenniverkon kanavapaketteja (mm. Eurosportit) DNA:n kautta, mutta siirryin silloisen tarjouksen myötä nykysysteemiin ja sovelluksiin. Lieneekö valtuutus unohtunut päälle, jo puoleksi vuodeksi?
    Papparainen