Television kalibrointi

Aoin ostaa Philips 55" 4K UHD LED Smart TV 55PUS6704/12 television, onko se kalibroitu valmiiksi vai tarvitseeko erikseen kalibroida, käsitin että nykytelevisiot pitää kalibroida jotta saavutetaan paras kuvalaatu.

Kommentit

• Copy - pastekin epäonnistui, tarkoitin Philips 50" 4K UHD LED Smart TV 50PUS6704/12 laitetta, mutta muuten sama kysymys...

Make
  • Laitteet kalibroidaan liikkeessä.
    Maksaa 80€ <--> 120€ ostopaikasta / myyjästä riippuen.
    Siitä saa sitten kalibrointitodistuksen.
    Tombstone
  • Joo, kiitoksia vastauksesta. Ajattelin lähinnä sitä kun dna-nettikaupasta ostettaessa sisältyy kotiinkuljetus hintaan niin täytyy sitten varmaan viedä johonkin dna-liikkeeseen kalibroitavaksi?
    Make
  • Ota ensin yhteyttä sinne DNA kauppaan.
    Tekevätkö kalibroinnin itse,vai lähettävätkö johonkin huoltoon kalibroitavaksi.
    Mainitaanko siinä tilauksen yhteydessä mitään kalibroinnista.
    Tombstone
  • Kalibrointi ei ole pakollinen toimenpide. Kuva-asetuksia voi säätää myös itse telkkareiden asetuksista, jos ei tahdo maksaa tuosta kalibrointipalvelusta.

Meillä ei tätä kalibrointipalvelua ole valikoimissa. Näitä myyvät kodinkoneliikkeet, esim. Gigantti ja Power.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Tosa kalibroinnista ollaan montaa eri mieltä.
    Jotkut kannattavat sen tekemistä jotkut ei.
    Se on myös paljolti laitekohtaista.

Kun toosa liikkeessä kalibroidaan ja tuodaan sitten kotia,
    huoneen nurkkaan,niin katseluympäristöt eroavat toisistaan.

Kuitenkin kalibroitu televisio on vielä tarvittaessa hienosäädettävä kotona
    vallitsevien,valaistuksien ja olosuhteiden mukaan.
    Värikylläisyys,kontrastit,valoisuus,omien katselutottumusten mukaisesti.

Tombstone
  • Kiitoksia vastauksista, tilasin telkkarin ja katson minkälainen kuva. Tuosta palveluneuvojan viestistä selvisikin ettei kalibroitu valmiiksi. Olen kuullut kyllä että kalibrointi parantaa kuvaa, mutta itse en kyllä ala yrittämään - joissakin telkkareissa kuulemma 500 asetusta ja joissakin ei pääse edes valikkoon josta kalibroidaan. Powerissa esim. menee tunti jollakin tietokonesoftalla kun kalibroivat (taisi olla jotain 120 €).
    Make
  • Poweri ja Gigantti tekevät homman paikanpäällä.
    Aikaa kuluu noin tunnin verran.
    Heillä on tähän hommaan ihan omat laitteet,että saadaan kaikki säädöt kohdilleen.
    Onhan nykyajan toosissa tosiaankin noita asetuksia,joista puolet on aivan liikaa ja turhiakin.En tiedä tekeekö edellämainitut P & G liikkeet kalibrointeja muille kun heiltä ostetuille telkkareille,kannattaa kysyä,tai sitten ostat telkkarin gigantista,tai powerista.

Tombstone