Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

Televisioviikko.11 <--> 17 2 2019

Tombstone. Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Hei!

  Viestisi linkki ei auennut, mutta lisätietoa Televisioviikosta DNA:n verkossa löydät tiedotteestamme.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Vastaus löytyy täydellisenä tuolta: https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=412 . Osa kanavista vapautetaan 15-17.2 väliseksi ajaksi - ei viikoksi (edes keskiviikoksi 😀 ).
  PW
 • Näkyykö Viasat uhd?
  Janne
 • Janne: Jos osaat jo lukea, niin lue tuo DNA:n linkki.
  PW
 • Hei Janne, Viasat UHD ei ole listattuna, tarkka lista löytyy osoitteesta https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=412
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Ompa ahterista.
  Janne
 • Kaikkensa kyllä tehdään ettei vahingossakaan yhd:ta näy hubissa missään.
  Janne
 • UHD:ta
  Janne
 • No, UHD-sisältö on tällä hetkellä ilmeisesti se priimiuimista priimiuim juttu, jota ei sovi vahingossakaan ilmaiseksi tyrkyttää. Omalla kohdalla se alkaa olla aika jokapäiväistä UHD BD -levyjen, iTunesin, Netflixin ja Primen myötä, mutta täytyy myöntää, että urheilua en ole koskaan katsonut UHD:nä.

  Telian tai Elisan vastaavasta TV-viikko tiedotteesta huomasin, että siellä avaavat myös pari UHD kanavaa. Toinen oli Nasa UHD TV kanava.
  Hande
 • Viaplayn futis näyttää hyvältä uhd:lla, iso ero saman lähetyksen 1080i versioon suuri. UHD on operaattoreille punainen vaate: pyritään välttämään kaikin keinoin tarjoamasta sitä mutta sen varjolla kaupitellaan laitteita ja nopeampaa nettiä.
  Janne
 • Hetken jo mietin, että näinkö unta, kun kommentoin UHD asiasta, mutta löytyihän se tiedote viimein.

  Tällainen tiedote:
  https://www.uusiteknologia.fi/2019/02/11/televisioviikko-alkoi-ilmaista-tarjontaa/

  "Useimmat kanavat ovat tutustuttavissa standardi- ja HD-laadulla. Telian jakeluun avautuu 11.2. alkaen toistaiseksi myös kaksi UHD-laadun kanavaa: Fashion TV UHD sekä Nasa TV UHD. Lisäksi viikonloppuna elisaviihde.fi/sport -sivulla Mestiksestä yksi UHD-lähetys joka päivä. "

  Hämmentävää on se, että Mestistä kuvataan ja tuotetaan 2160p resoluutiolla. Olen yllättynyt.
  Hande
 • Onhan DNA:llakin se yksi UHD-kanava josta tulee yks peli livenä viikossa ja jotain muuta ohjelmaa jonkin verran. Eikä hintakaan periaatteessa päätä huimaa (alk 9 euroa). Telia sen sijaan sössi liigan uhd:t rajaamalla ne yllättäen vain laajakaista ja kaapeliasiakkaille.
  Janne
 • Tietääkseni Liigaa ei voi katsoa 4K:na edes Soneran kaapelissa. Vai voiko? Ei ainakaan ole ollut tarjolla AppleTV apin kautta mistä itse olen katsonut.

  Mistä löysit tiedon DNA:n tarjoamasta UHD-kanavasta alk. 9 euroa? Tarkoitat varmaankin Viasat Ultra HD kanavaa. Olen kuvitellut, että sen saa ilman lisähintaa eri Viasat sporttipakettien kylkiäisenä.
  Hande
 • Siihen riittää jokin listatuista paketeista joista se urheilu-mix oli halvin (9,95): https://kauppa4.dna.fi/TV/Kanavat/Viasat-Ultra-HD/p/VC00051

  Pleioffeissa näkyy tietyt pelit UHD:na. Mistään aplikaatiosta niitä ei näy vaan oltava digiboxi+laajakaista (Telian) tai Telian kaapeli-tv.
  Janne
 • Mutta kylkiäisenä tulee kuitenkin 😀
  Janne
 • Ok, kiitos vinkistä. Tuota en ollutkaan huomannut, kun näköjään Sport-Mix ja Cmore sport pakettien kanavalistoissa ei erikseen mainita Viasatin UHD kanavaa. Melkein voisi kokeilla muutaman kuukauden Mixiä, koska paketissa ei ole määräaikaa.
  Hande
 • Eihän tuo Viasatin 4k kanava näytä olevan tuossa 10 euroa maksavassa  urheilu-mix kanavapaketissa vaan vaatii sen lisäksi jonkun 25 euroa kuukaudessa maksavan Viasat urheilukanavapaketin
  O.More
 • Ei se ole itse paketissa vaan tulee erikseen jos ottaa jonkun noista sivuilla mainituista paketeista joista yksi on urheilu-mix.
  Janne
 • Laitoin asiasta kyssäriä Minun Palveluni kautta. En edellenkään yksiselitteisesti ota selvää yllä olevista kommenteista, että kuuluuko se pelkkään SportMixiin (9,95 e/kk) vai ei.

  Telialla näköjään NASA TV UHD kuuluu peruskorttimaksuun.
  ------------------------------------------------------------------------
  Nasa TV UHD ***   65   Kaapeli-TV:ssä kaapelikortilla.

  *** Kanavan katsomiseen tarvitaan UHD-laitteet ja Telia TV digiboksilla lisäksi riittävän nopea ja vakaa laajakaistayhteys.
  ------------------------------------------------------------------------
  https://www.telia.fi/asiakastuki/tv-ja-viihde/telia-kaapeli-tv/kanavapaikat-tv

  Ja toinen kanava Fashion TV UHD *** 391 on maksukanava.
  Viasat Ultra HD:ta ei ole saatavilla.
  Hande
 • Koskahan DNA rohkenee otta käyttöö kaapeliverkossa yli 400 MHz:n taajuuksia?
  Nyt mippuja on 32 kpl, jossa suurin taajuus on 394 MHz. Noista nipuista vie Viasat Ultra HD  nipun 129 kokonaan. Nykyiselle  taajuusalueella mahtuisi vain 32 kpl UHD kanavia ja muut 122 kanavaa jäisi pois.

  PW
 • Onkohan yli 400 MHz taajuudet varattu jo datakäyttöön (nettiyhteydet) vai mistäköhän voisi johtua? Onko ongelmallisempi taajuusalue kenties kaapeliverkon kuntoa kokonaisuutena ajatellen? Ei varmasti ole joka paikassa kaapeliverkossa kuituvedot.
  Hande
 • Hande: Kiitos huomiostasi! Katsoin oman 1 Gbit/s yhteyden taajuuksia ja siellä oli lukittuna taajuuksia 402 - 538 MHz. Eli yli 400 MHz alua on otettu jo käyttöön nettiyhteyksille.
  Eli ainoa vaihtoehto UHD lisäykseen on poistaa muita kanavia UHD:n tieltä. Hubin IPTV kanavia voi tietenkin myös käyttää, mutta kun niissä ei edes HD tunnu onnistuvan - omakohtaista kokemusta ei ole.
  PW
 • Ainakin Viasatin UHD kanava toimi moitteetta heidän oman sovelluksen kautta jos kotona kaista riittää 😀
  Janne
 • En kyllä tykkää jos UHD:n tieltä poistetaan sd- ja hd-kanavia, harva loppujen lopuksi UHD:tä kaipaa, eikös pitäis mennä enemmistön ehdoilla eikä vähemmistön?
  Jari
 • Ja lisäys, jos Dna poistaisi sd- ja hd-kanavia, varsinkin maksukanavia niin siirryn kokonaan Elisa Viihteen ja Maxivisionin käyttäjäksi ja palautan Dnan katselukortit.
  Jari
 • Ihan huoletta saat katella niitä suttuisia sd-kanavia. Yksikään operaattori ei tulee laittamaan mitään oikeata uhd-kanavaa tilattavaksi, näitä Telian testikanavia en laske oikeiksi kanaviksi.
  Tosin oma mielipide on että sd-kanavista pitäisi luopua jo kokonaan 😀
  Janne
 • Ei sd-kanavista voi luopua koska kaikista kanavista ei yksinkertaisesti ole hd-versioita. Lisäksi sd-kuvakin voi näyttää ok:lta jos sitä ei pakata liikaa niinkun antenniverkossa tehdään.
  Jari
 • DNA luopuu kaapelissa muistaakseni ruotsalaisista SD-kanavista19.3, kun niiden tilalle on tullut HD-kanavat. Muistakin SD-rinnakkaiskanavista voisi saman tien luopua, joista on HD-versiot tarjolla.
  Toki vielä lienee monia vastaanottimia verkossa, jotka eivät HD:tä tue.
  PW
 • Onhan ihmisille annettu jo tarpeeksi aikaa päivittää kalusto.
  Janne
 • Helpoin tapa olisi laittaa uhd-sisältö nettiin ala Apple ja Netflix ja unohtaa kaapelit plus antennit. Mutta tällöin ei tarvi ihmetellä miksi rahat menevät ulkomaisille toimijoille, kotimaisilta kun ei mitään suunnitelmia ole kuulunut. Pelkästään jotain "kehitetään juttuja" hömppää.
  Janne
 • Aikaa on toki annettu - liiankin kanssa. Minulla on v. 2009 ostetut Samsungin näytöt, joissa on HD-viritin kaapelille (DVB-T viritin antennille).
  Monella vain taitta kakkostelevisiona (tai lasten käytössä) olla vielä vanha telkkari tai SD-digiboxi, jotka eivät HD:tä tue. Ovat jättäneet uusimisen viimetippaan.
  Täällä on muutama kertonut käyttävänsä kaapelissa DNA:n DVB-T lähetettä.
  PW
 • Nettipalveluiden ongelman taitaa olla huono bitrate, vaikka resoluutiota olisikin.
  Esim. MTV3 lähettää HD:t 2,5 Mbit/s bitratella.
  PW
 • Netflixin bitrate HD:lla (1080p) on 5-7 Mbit/s ja 4K 15 Mbit/s, Amazon pyörii varmaan samoissa. Applella sitte on jonkun verran paremmat. Eihän nuo fyysiseen formaattiin yllä mutta huomattavasti parempi kuin normi tv-hd. Joku leffa tuli vasta töllöstä ja se löytyi myös Netflixistä niin oli helppo verrata ja ero oli iso netfilxin (1080p) hyväksi. Eli kyllä nuo ulkomaiset striimipalvelut pesee tv-kuvan 100-0. Kotimaiset (Ruutu, Cmore + nämä operaattoreiden vuokraamot yms) ovat sitte todella huonoja räpistyksiä. Pakataan paljon ja bitrate huono mutta varmaan yrittetään säästää kaistaa mahdollisimman paljon.
  Janne
 • Elisalla ja Maxivisionilla lienee parempi (=isompi) bitrate kuin Dna Hubissa.
  Jari
 • iTunes on ilmeisesti 4K HDR/Dolby Vision laadulla keskimäärin 25 Mbps ja voi käydä korkeampana ja alempana tilanteen mukaan. Striimauspalveluksi laatu on parhaimmillaan huikeaa. Vaikka itse harrastan myös UHD BD formaattia, niin parhaimmillaan on todella vaikea nähdä eroa iTunesin ja levyformaatin välillä kuvanlaadussa. Äänipuoli on sitten eri asia. Mutta kuitenkin huonoimmillaan striimaus (iTunes 4K:kin) sitten eroaa suurestikin optisen median tarjoamasta (yleensä) huipputasaisesta ja korkeasta kuvanlaadusta. Tummat, pimeät kohtaukset, vaikeat tekstuurit, erittäin hieno ja/tai voimakas raekohina yms. Suurempi ruutukoko (->valkokangas) ja oikea katseluetäisyys korostavat ongelmia.

  TV esitysten laatuun vrt. suuret striimauspalvelut vaikuttaa myös se, että ulkomaisten striimauspalveluiden masterit ovat lähtökohtaisesti suht asiallisia 1080p 24 fps mastereita (poislukien kökkö HBO Nordic). TV-masterit ovat lähtökohtaisesti tietenkin 1080i 50Hz /25 fps muunnettuja ja usein kuvasta näkee, että raekohina, muu artistinen kohina ja kuvan hienotekstuuri on esisuodatettu pois. Näiden hanskaaminen nimittäin aiheuttaa ongelmia siinä vaiheessa, kun kuva pitää pukata mahdollisimman pienellä bittivirralla tuuttiin.

  Mainitaan vielä, että esim. DNA:n kaapelissa FOX HD, TV5, Kutonen HD ja TLC HD lähetetään lähes vakio 15 Mbps virtauksella, mikä on todella paljon HDTV lähetteeksi. Kaikki maksukanavat mukaan lukien Cmoren ja Viasatin elokuva- ja sporttikanavat ovat maks. ~10 Mbps ja joskus vähemmänkin. Samoin harrastetaan vilunkia, kuten esim. iConcerts HD, joka on "16:9 anamorfinen" pikselitarkkuuden ollessa vajaa 1440x1080. Jätetään vähemmälle se nipotus, että suuri osa kanavan sisällöstä on käynyt läpi todella ala-arvoisen kuvataajuusmuunnoksen, mikä aiheuttaa nykimistä. Ylen ja Maikkarin kanavat lähetetään ~8 Mbps virtauksella. BBC:n HD kanavat ~10 Mbps.
  Hande
 • Näköjään jotkut ovat altistuneet markkinavoimien armoille ja hankkineet UHD vastaanottimen. On turha urputtaa jos lähetyksiä on harvoin kun UHD standarttia ei ole vielä missään yleisessä jakelussa.
  Minulle on tärkeämpi ohjelman sisältö eikä se kuinka monta bittiä lähetysvirta sisältää.
  Toivon että DNA säilyttää mahdollisimman pitkään kaikki SD laatuiset kanavansa kaapeliverkossa (tai HD kanavat SD "statuksella") jotta niistä olisi iloa mahdollisimman pitkään.
  peku58
 • Sain vastauksen aspasta eli asia on juuri niin kuin olin sen alunperin ymmärtänyt ennen tätä keskustelua.

  Viasat Ultra HD ei sisälly perus SportMix pakettiin (9,95e/kk). Vaaditaan päälle vielä jokin Viasatin sporttipaketti, joka halvimillaan nostaa kokonaisuuden hinnaksi 29,95e/kk. Jos on oikeutettu keskittäjäetuihin, niin SportMixin hinta tippuu 7,96e/kk, jolloin SportMix + esim. Viasat jääkiekko yhteishinta on 27,96e/kk sisältäen Ultra HD kanavan ainakin nyt kokeiluvaiheessa.
  Hande
 • No ehkä kannattaisi dna:n sitte muuttaa mainosta koska kyllä siitä saa helposti käsityksen että kanavan saa myös sports mixin kylkiäisenä.
  Janne
 • Tässä vielä suorana lainauksena saamani vastaus:

  "Hei,

  kiitos viestistäsi.

  Pahoitteluni, että sivumme ovat hieman epämääräiset.

  DNA SportMix vaatii tosiaan Viasatin jonkin urheilupaketin tilauksen, jotta Viasat Ultra HD näkyisi. Esimerkiksi Viasat Jääkiekko -paketin kanssa hinta DNA SportMixille on 29,95€/kk, pitäen sisällään juurikin tuon mainitsemasi Viasat Ultra HD-kanavan.

  Keskittämisedulla olet oikeutettu saamaan DNA SportMixin alk. 7,96€/kk + mahdollinen urheilupaketti. Mikäli haluat tarttua tähän tarjoukseen, voit vastata suoraan tähän viestiketjuun tilaamalla tuotteen. Mainitse myös minkä urheilupaketin haluaisit mahdollisesti tilaukseesi.

  Aurinkoista aamua!
  Ystävällisin terveisin

  palveluneuvoja
  DNA asiakaspalvelu"
  Hande
 • Heh, se nyt ei yllätä että sivut vähän epämääräiset. Nyt on sitte tuokin tiedossa. Niin paljoa se yksi uhd-peli viikossa ei kiinnosta että sen takia maksaisin siitä kymppejä kuussa. Kerran se näkyi sovelluksen kautta ilmaiseksi ku viaplaylla oli vapaa viikonloppu niin olihan se kuva aika herkkua. Jatketaan uhd:n katselua Amazonin ja Netflixin kautta 😃
  Janne
 • SportMIX on paketin nimi. Perusmuodossan se sisältää muutaman urheilukanavan (Eurosport 1 ja 2, Fight SPORTS, Fuel TV, Motorvision TV, Nautical Channel ja Ginx eSport TV).
  Sitä voi sitten täydentää haluamillaan urheilupaketteilla ja niitä voi kuukausittain vaihtaa. Peruspaketti pysyy aina samana.
  PW
 • https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/gigan-valokuitu-3-90-e-kk-asiakas-ymmarsi-huipputarjouksen-vaarin-nain-kavi-valituksen-6759278

  Dna:lta taas epäselvää mainostamista, pitäisiköhän tuo UHD-kanavan mainos viedä myös kuluttaja-asiamiehelle 😀
  Janne

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.