Siirry uusimpaan kommenttiin

Televisioviikkoa vietetään jälleen 19.–25.10

Mitenköhän hubilla saa näkyviin tuon Liiga UHD kanavan? Muut lähti kikkailemalla tuolla "valitse kaikki kanavat" tyylillä, mutta tuota ei löydy, olisi ollut kiva testata UHD-lähetystä 4G:n yli hubilla...

"Viikko huipentuu perjantaina 23.10. kelloo 18 alkavaan HD-kanavien vapaaseen katseluun" 

Urheilukanavat
C More Sport 1 HD
C More Sport 2 HD
Liiga UHD
V sport jääkiekko HD
V sport urheilu HD
V sport golf HD

Dokumenttikanavat
Discovery HD
Animal Planet HD
Viasat History HD
Viasat Explore HD
Viasat Nature HD

https://www.dna.fi/vapaaviikonloppu?utm_source=dna_viesti&utm_medium=email&utm_campaign=&utm_content=&ircp=103955349&deliveryid=916486501


JJJ Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Mistä nuo otsikon päivämäärät ovat peräisin? DNA:n asiakastiedotteessa mm. "DNA osallistuu jälleen valtakunnalliseen Televisioviikkoon. Viikko huipentuu perjantaina 23.10. kello 18 alkaen, jolloin maksullisia HD- eli teräväpiirtokanavia avautuu vapaaseen katseluun. ja Avaamme viikonloppuna 23.–25.10. vapaaseen katseluun C Moren-, Discoveryn- ja Nordic Entertainment Groupin HD-kanavia. Katso tarkemmat kanavatiedot ja -paikat"
  PW
 • No "TV viikko" on viikko ja alkaa Maanantaista! sekä huipentuu tähän viikonloppuun. Alkuviikosta ei ole mitään kanavia katsottavissa vaan, mutta ihan tuosta linkistä ne päivät on poimittu (linkki oli siinä sähköpostitiedotteessa).

  Televisioviikonloppu olisi oikeampi nimi.
  JJJ
 • Liiga UHD -kanava on varmaan jonkun kaapeliverkon erikoisuus. Antenniverkossa sellaista ei tietenkään ole. CMore-sovelluksesta ei myöskään löydy yhtään UHD:nä lähetettävää ottelua, vaan kaikki on merkitty HD:ksi.

  Hubin kyvyistä 4G:ssä minulla on kahtalaisia kokemuksia. YouTuben 4k/UHD/50/60-ohjelmat (siis ne oikeat) toistuvat Hubin kautta hyvin, ei ongelmia. Hubi muodostaa siirtokanavan luokkaa 90 Mbit/s. Dataa siirtyy ehkä 25-30%:n käyttöasteella ja bufferia on n. 10s.

  Eurosport lähetti taannoin Roland Garrosin tennisturnauksesta otteluita UHD:na. Hubin Eurosport player ei ymmärtänyt niistä mitään! Tuloksena oli värillistä kohinaa. Vanhin, pienin, halvin ja hitain Android TV -laitteeni miBox3 (Android TV 9/Pie) sai aikaiseksi kohtalaisen muttei täydellisen kuvan. Jotain erikoista oli kyllä Eurosportin striimissäkin.
  Papparainen
 • Liiga UHD kanava löytyy kaapeliverkossa kanavapaikalta 309. Tätä ei siis löydy ollenkaan ohjeilla jotka löytyvät tuolta televisioviikkotiedotuksen sivuilta? Löysikö Hubisi muut kanavat ongelmitta?
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Sitä minäkin mietin ja siksi kysyinkin oikeastaan, kun tuolla hubin kanavalistassa lukee vaan:
  Liiga UHD 219
  Pitäisi olla ** Perässä jos on vaan kaapelissa, niin joko se on unohtunut tai sitten se ei kuulu "Televisioviikon" kanaviin. IPTV:nä tuo voisi kyllä tulla, kun tulee TEliallakin.
  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-kanavalistat-ja-kanavapaketit 

  Mulla 50 meganen Elisan 4G yhteytenä ja se toimii aikalailla tuolla maksimilla aina. Youtubesta testattuna 4K materiaali vie n. 20-30 Megaa ja toimii kyllä oikein.
  JJJ
 • Niin muut kanavat löytyi kun ränkkäsi tuota "Valitse vain katsottavissa olevat kanavat" ja "Valitse kaikki kanavat" ees takaisin.

  KAnavapaikkaa 219 ei hubilla näy, eikä myöskään kaukosäätimen numeroilla sitä löydä. Pitäisikö se löytyä IPTV kanavana?
  JJJ
 • Pitää varmaankin olla UHD televisio ja TV-hubista valittuna HDMI näyttötilaksi Auto (8840x2160p 50Hz) tai joku muu UHD-resoluutio.
  A-P
 • Sori, siis: Auto (3840x2160p 50Hz)
  A-P
 • En usko että nuo asetukset vaikuttaa kanavan löytymiseen? Kiinnostaisi onko sitä ollenkaan IPTV jakelussa vai mikä tässäkin on kustu?

  Mutta ne asetukset on juurikin noin normaalistikkin itsellä. hubista 3840x2160p 50Hz -> 4K TV näyttönä (ja tulee perillekkin asti tuolla tarkkuudella näytölle.)
  JJJ
 • Kaikista ongelmista huolimatta Hubissa on hyviäkin ominaisuuksia. Yksi niistä on skaalain. Katselen hubin kuvaa Sonyn 55":n OLED-4k-telkkarista. Olen päätynyt siihen, että Hubi skaalaa kuvan HD:sta 4k:ksi. Ei häviä Sonyn skaalaimelle!
  Papparainen
 • @Papparainen,
  Niin, kumpiko sitten sen kuvan skaalaa??
  A-P
 • Pitäisikö nuo HD:t näkyä antenni verkossa kaikille, vai ?

  Pertti O
 • Ajattelisin, että jos ulostuloksi hubista on laitettu 2160p 50(/60)Hz ja materiaali on FullHD, skaalauksen tekee hubi? Jos ulostuloksi on laitettu 1080P niin 4K näytölle kuvan skaalaa TV?
  JJJ
 • Sen voi itse päättää! Hubin HDMI-lähdön resoluutiolle on monta vaihtoehtoa, joista valita. Valinnasta riippumatta 4k-telkkari näyttää kuvaa koko ruudulla. Kun valitset lähdölle jonkun alhaisen reson, telkkari skaalaa ruudun täyteen. Kun valitset sen "Auto":n ja Hubi (ja telkkari) näyttää 3840x2160p 50Hz, silloin Hubi on skaalannut.
  Papparainen
 • Siis juuri niin kuin JJJ edellä totesi.
  Papparainen
 • IPTV:n kautta näkyy kaikki hubilla antenniasiakkaalla (Paitsi se UHD kanava ainakaan täällä ei löydy).

  Virittimen (TV/Digiboxi) kautta Digitalta noista osa näkyy vaan HybridiTV:n (Viasatit) kautta, kun ei ole jakelussa antennissa.
  Vapaaseen katseluun avattavat antenniverkon maksu-tv-kanavat 23.–25.10.
  • C More Sport 1 HD
  • C More Sport 2 HD
  • Discovery HD
  • Animal Planet HD
  • V sport jääkiekko HD
  • V sport urheilu HD
  • V sport golf HD
  • Viasat History HD
  • Viasat Explore HD
  • Viasat Nature HD
  Lisäksi Antennissa ei ole olemassakaan tuollaista Discovery HD kanavaa...
  JJJ
 • Pitäiskö noi hybrid kanavat näkyä nyt?.Täällä on antenni johon saa ostettua dna:lta maksukanavia,ainoa mikä nyt näkyy ilman korttia on Discovery sd ja kaikki hybridi beta kanavat pysyy pimeänä ja telkkari sammuu.Onko noi hd:ta ja pitää olla toi kortti että hd kanavat toimii?.Ällistyttävän huono valikoima antennissa verrattuna kaapeliin,pari hassua hd kanavaa eikä uhd:sta tietoakaan.
  vanha asiakas
 • Meinaakos toi sitä ettei tänne voi ostaa nyt mix 4 pakettia koska hybridit ei näy?.Toi discoveryn sd kanava on yksi ainoita ei urheilukanavia jotka näkyy,ilmeisesti se pitää olla ei hd eikä saa olla hybrid beta kanava että ne saisi näkyviin.Telkkari on joku samsungin <2016 malli ja siellä oli jossain vaiheessa joku hybridi softa mutta ei ole enää.
  vanha asiakas
 • Noi suoratlähetykset hybridikanavilta toimii vain harvoilla ja valituilla HbbTV laitteilla. Ei siis läheskään kaikilla. Jossain digitan sivuilla on mainittu ne joilla pitäisi toimia.

  Omillakaan TV:illä ei näy, kun ei ole tuettujenlistoilla, joten en pääse kokeilemaan (tulee teksti laite ei ole tuettu, kun kokeilee kanavia). Mutta pitäisi kait niiden auki olla ja näkyö, jos laite tuettuna.

  Niin ja ei kyllä antennissa Animalplanet:tiakaan ole kuin SD-laadulla. Noi 4 ekaa kanavaa kuuluu itselllä kanavapaketteihin antennissa muutenkin, joten ainoastaan joku Vsportin kanava sieltä näkyy nyt lisäksi varmuudella.
  JJJ
 • eli mitään mix 4 pakettia ei kannata ostaa koska noi hybridi kanavat ei näy telkkarissa edes sd:nä antennissa?.Täälläkin tulee toi ei tuettu sampan vanhalla hd telkulla.2019 alkaen alkaa vasta tuki.Kuvaa ei näy vaikka kai pitäisi?.Näkyykös kellään antennissa viasatin history/explorer?.
  vanha asiakas
 • Ei näy edes SD-kanavina nuo HybridiTV kanavat, ainoastaan sillä sopivalla Telkalla voi niitä vastaanottaa (lähetys tulee netinkautta).

  Tästä näkyy mitä on antenniverkossa jaossa:,
  https://www.digita.fi/wp-content/uploads/2020/10/Digita-kanavakartta-17.10.2020.pdf

  (kaikkia haluttuja ei tietty voi mix4 pakettiin ottaa, itsellä tuo kanavapaketti on lähinnä Discoveryn takia ja Eurosporttia HD:na sillä taloudessa katsellaan.)
  JJJ
 • Sama vika täällä. Kaikki muut kanavat löytyy Hubin kautta, mutta ei Liiga UHD. Olisi kiva saada tähän ratkaisu ennen illan peliä.
  Wilbert
 • @ Wilbert. "Ratkaisu" taitaa löytyä, hieman verhotusti ilmaistuna, Telian nettisivulta https://www.telia.fi/kampanjat/televisioviikko:

  "Alla mainitut HD-kanavat ovat vapaasti katsottavissasi Telia TV digiboksilla, kaapeli-TV:ssä tai maksuttomalla Telia TV sovelluksella.
  - ...
  - Liiga UHD (vaatii UHD-laitteet ja väh. 25 Mbit/s laajakaistan)"

  Telia omistaa CMoren ja Liigan tv-oikeudet.

  Antenniverkon avoimet kanavat JJJ luettelikin yllä.
  Papparainen
 • Kyllähän sitä UHD-kanavaa hubillekkin myydään, että ei tuo sitä selitä oikeastaan, miksei se näy. Kertoo vaan Telian omalta kohdalta mitä niillä näkyy TV-viikolla.

  Ei vaan voi olla näin vaikeaa kertoa DNA:lta onko tuo kanava IPTV-jakelussa vai ei? Kanavaluettelon mukaan se on saatavilla kaikille (Ei ole**, että vain kaapelissa)!
  Tänne ei tietty eksy ketään kaapeliasiakastakaan (jolla ei ole UHD-passia), että näkyykö se kanava kaapelissa nyt ilmaiseksi (hubilla)?
  JJJ
 • Toisessa paikassa DNA:n sivuille kerrotaan kanavasta näin:
  "Vähintään kaksi Liiga-peliä viikossa on saatavilla myös huipputarkalla 4K Ultra HD -laadulla, kun käytössäsi on riittävän nopea netti (min. 25 mbit/s) ja 4K Ultra HD -television. Jokainen peli näytetään aina myös HD-laadulla."

  Lisäksi sille on kerrottu tuo kanavapaikka 219 hubissa.

  Itse kanavan sivuilla taas kerrotaan vain kaapelista:


  Ihan järjettömän sekavaa touhua taas DNA:lta!

  JJJ
 • DNA:n nettisivun kopiosta voi siis päätellä, että DNA:n kaapeliverkossa on tarjolla "Liiga UHD" -niminen kanava, jonka tarkkuus on HD ;-)

  Oma totuuteni on se, että minulla on antenni-tv, DNA:n 4G laajakaistaliittymä ja Hubi. Mitään kanavia ei ole DNA:lta Hubille tilattuna. Hubi ilmoittaa kanavien virityksen jälkeen löytäneensä 170 kanavaa, mutta lähimainkaan sitä määrää ei löydy "kaikki kanavat" -listasta. Eikä varsinkaan ainuttakaan UHD-kanavaa.
  Papparainen
 • Löysin Liiga UHD kanavan, kun hain kanavat uudelleen Hubista.
  Wilbert
 • @Wilbert. Kaapeliverkon asiakas?
  Papparainen
 • DNA Hubin kautta ja kanava 219.
  Wilbert
 • Mitenkähän pääsisin samaan tilanteeseen kuin Wilbert? Siis että kanavat tulisivat "Hubin kautta", enkä tarvitsisi antennia, kaapelia tai nettiä. Silloin varmaan näkyviin ilmestyisi myös kanava 219.
  Papparainen
 • Joo, ei auttanut antenniverkossa kanavahaku, kun ei sitä UHD-Liigaa siellä ole saatavilla. Kertoi muuten hubi, että 210 kanavaa löydetty, mutta eihän noita pääse selaamaan mistään.

  Eikä ole itselläkään yhtään maksukanavaa hubin kautta, kun on ollut se tallennusongelma niille.
  JJJ
 • Liitteenä ohje miten pystyy selaamaan kanavia mitä HUB löytää.
  Wilbert
 • Jos siis muokkaa kanavalistaan tuon valitse kaikki kanavat.
  Wilbert
 • Joo mutta ei tuolta näy kun ne kanavat jotka on "tilattu" eli nyt sinne täksi viikonlupuksi tuli listalle lisää kanavia. Niitä kanavia joita ei ole tilattu ei voi selata mitenkään hubilla.
  JJJ
 • Tossa välissä Discoveryn jälkeen pitäisi olla se Liiga UHD (219 kanavapaikka), vaan kun ei siihen millään tule. No pelikin alkoi jota sillä olisin testannut ja huomenna ei mitään enää tulekkaan kanavalta, joten se meni sitten tämä asia DNA:n normaali tapaan eli päin Hel*****ä:

  JJJ
 • Tuosta näkee kyllä kaikki kanavat mitä HUB löytää. Myös ne joita ei ole tilattu.
  Wilbert
 • Tasapuolinen tilanne, myöskään CMore-sovellus ei tiedä UHD:stä mitään. Telia on ehkä sittenkin pitänyt sen vain itsellään tai sitten se on jakelussa kaapeliverkoissa. Wilbertkään ei suostu paljastamaan, onko hubi kytketty (netin lisäksi) antenniin vai kaapeliin.

  Lätkä ei lajina kovin paljon hyödy UHD:sta, luulisin. Kuva on HD:näkin hyvä. Kauan sitten kerroin mielipiteenäni, että HD:stä hyötyy urheilulajeista eniten jalkapallo. Pelitilanne välittyy paremmin laajasta kuvasta ja pelaajat tunnistaa silti. Futis hyötyisi lätkää enemmän myös 4k:sta.
  Papparainen
 • Se on @Wilbert ainvan se ja sama minkä noista vaihtoehdoista valitsee, sinne listalle ei tule yhtään uutta kanavaa näkyville missään vaihtoehdossa. Se vaan poistaa rukseja "näkyvissä olevilta kanavilta". Se kanavien lisäys tuonne listalle tapahtuu DNA:n kautta.

  Kokeile vaikka, niin siellä ei ole yli 200 kanavaa listalla vaikka mitä tekee? Siellä on ainoastaan ne kanavat mitä voi katsoa.

  Katoin kanssa Cmoren sovelluksen, sieltä ei nähnyt liiga kanavia ollenkaan, kun ei ole tilaaja, pelit kyllä löytyi, mutta ne on maksumuurintakana tavan Total tilaajalle.

  Oikeasti näinkin yksinkertainen asia ja DNA ei voi vastata mitään järkevää. Ovat kuitenkin eilen ja tänään vastailleet foorumille. Potkut koko porukalle, täysin turhia aasiakaspalvelijoita. (näyttää keskisormea hymiö tähän)
  JJJ
 • @JJJ. Minulla näkyy kyllä ne 200 kanavaa tuolla listalla.
  Wilbert
 • Aha, no sitten tuo toimii kaapeliverkossa ihan erilailla tuonkin osalta.

  Antenniverkkoasiakkaana, Antenniverkosta tai IPTV:n kautta tilattavia kanavia ei saa näkyviin, kun ne mitkä on tilattu. Näin tämä on ainakin omassa purkissa aina ollut?
  JJJ
 • Täytyy tunnustaa, että Liigaa ja lätkää enemmän kiinnostaa UHD. Kun ottelut ovat päättyneet, olisi kiinnostavaa kuulla, miten 4k-kiekko Hubin kautta toimi.
  Papparainen
 • Täällä ainakin tuli materiaali liiga uhd kanavalta 4K na, kanavapaikka on se 219

  miccikisu
 • Saisiko tähän vastauksen DNA:lta!

  Kokeilin tilata Liigapassi UHD:ta ja tilaussivu kertoo, että tähän osoitteeseen (antennitalous) tarvitset myös hubin. No se hubi löytyy, niin näkyykö tuo UHD kanava sillä IPTV:n kautta vai ei?

  Ja jos näkyy niin miksi se ei viikonloppuna näkynyt?
  JJJ
 • Liiga UHD -kanava näkyy hubilla kanavapaikalla 219 ja kaapelissa kanavapaikalla 309 (katselu edellyttää Cable Ready HD -merkittyä vastaanotinta). Antenniverkossa ei Digitan valikoimaan kuulu tätä kanavaa lainkaan.

  Mitään yleistävikaa kanavalla ei ole viikonloppuna ollut ja jälkikäteen mahdollisia ongelmiatilanteita on varsin hankala selvittää. Joissakin tapauksissa on voitu vaatia kanavien uudelleen haku ja kampanjasivustolla (https://www.dna.fi/vapaaviikonloppu) oli kerrottu tarkemmat ohjeet siihen miten kanavat saa hubilla näkymään.

  Jos jollakin on kyseinen kanava tilattuna ja se ei toimi niin kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, että pääsemme selvittämään tilannetta tarkemmin, kiitos.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe klo 8-18
  la klo 9-16.30
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Siis sen pitäisi näkyä hubilla 219 paikalla antenniasiakkaalle IPTV:n kautta?

  Samalla paikallahan se näkyy hubilla niille jotka on kaapelissa, mutta se ei kiinnosta nyt vaan tuo IPTV puoli, kun tosiaan antenniverkossa sitä ei tietenkään ole jakelussa...

  Valitin jo Perjantaina ettei se näy, joten jälkikäteen selvittäminen on vähän vittuilua!
  JJJ
 • Ei näkynyt täälläkään, siis ei antenniverkossa eikä DNA TV:n nettiversiossa. Ei auttanut kanavahaku. kanavaa 219 ei vain ollut olemassa. Tähän ei liity, mutta ei näkynyt CMore-sovelluksessakaan. Sitä en tiedä olisiko pitänytkään.

  Olisi kiinnostavaa kuulla, löytyykö joku kaapeliverkkojen ulkopuolinen, jolla näkyi!
  Papparainen
 • Liiga UHD kanava ei ole jakelussa DNA:n kaapeliverkon ulkopuolella. Ei ainakaan tällä hetkellä.

  "Voit katsoa kanavia DNA:n kaapeliverkossa tai netin kautta DNA TV Hubilla, DNA TV -mobiilisovelluksella sekä tietokoneen selaimella osoitteessa dnatv.dna.fi. Pakettiin sisältyvä UHD-kanava näkyy vain kaapeliverkossa."

  https://kauppa4.dna.fi/TV/Kanavat/Liiga-UHD/p/VC200005#cable
  ebinwrz
 • Tämä on tätä DNA-säätöä johon kukaan ei voi olla tyytyväinen.

  Itselläni on Telian digiboxi. Sen kautta kaikki tulee IPTV:nä, myös Liigan UHD-kanava, dolbyäänin. Ja on muuten todella paljon parempi kuvanlaatu, HD on 1080p-laatuista.
  Ja tokihan Telian palvelussa voi sitten ne IPTV-lähetykset myös tallentaa verkkoon ja kovalevylle myös 1080p-laatuisina ja dolby-äänin. Tähän ei tule DNA kykenemään.
  Ulla
 • Kyseessä saattoi olla viestinnällinen moka. UHD-kiekkoa ei koskaan pitänytkään olla jakelussa ja kanava 219 kuului "vaihtoehtoisten faktojen" luokkaan. Saattoi myös käydä niin, että osaaminen ja tekniikka loppuivat kesken, eikä UHD-striimiä koskaan saatu matkaan. Kolmas vaihtoehto on, että Telia vain sanoi "EI" DNA:n IPTV-kanavan jakelulle.
  Papparainen
 • Silti sen UHD passin voi tilata ihan antenni hubi talouteen, joten korjatkoon virheensä, jos näin on ja kanava ei näy. Älyttömän vaikeaa saada tietoa. Asiakaspalvelun vastaksetkaan ei kysyttyyn kysymykseen vastaa mitenkään.
  JJJ
 • Tähän kun ei vastausta tullut, niin chattailin asiakaspalveluun, kertoivat seuraavaa:
  "Tosiaan, tuo UHD-kanava on jakelussa vain kaapeliverkossa ja täten saatavuus on vain TV-kortille tai hubille kaapelin kautta." 

  Sinänsä jännä, (jos on oikea tieto), sen kaivaminen kesti tältä Tomilta n.30 sekunttia. Tänne ei vastausta tullut 7 vrk kysymykseen...

  Kehoitin korjaamaan kanavalistan tuon osalta ja poistamaan höpötykset 25megasesta netistä kanavankohdalta...Saapa nähdä tapahtuuko mitään.

  Myöskin kanavan myynti antenni- (hubi)talouteen on vähän kyseenalaista, (kun se lisäkanava josta maksetaan siinä erotuuksena tavalliseen liiga passiin), ei  edes näy!
  JJJ
 • Pitäisiköhän asettaa toiveet YLE:en? Olisi ihan mukava kokeilu, kun joku kotimainen tv-yhtiö aloittaisi 4k-kokeilut nettistriimillä. Siis YLE vaikka lähettäisi oikeaa tv-ohjelmaa 4k:na Areenan kautta tai CMore sovelluksensa kautta. DNA:lta ei taida onnistua...
  Papparainen
 • "Siis YLE vaikka lähettäisi oikeaa tv-ohjelmaa 4k:na Areenan kautta tai CMore sovelluksensa kautta."

  Mitä tekemistä Ylellä on muka C Moren kanssa? C Moren omistaa Telia, ei Yle!
  Jari
 • Milloin test 1-5 kanavilta tai infokanavalta tulee tv-ohjelmaa?
  Kanavat 550-554 ja 600
  pienisipuli

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.