Tiedonsiirto koneiden välillä

Miten saan reitittävässä tilassa olevaan koneeseen siirrettyä siltaavassa tilassa olevasta koneesta tiedostoja, kun olen reitittävässä tilassa olevasassa koneessa?

Ei viitsisi kaikkia tiedostoja aina netistä imuroida molempiin koneisiin, kun on sama käyttis ja sama ohjelma eikä myöskään aina vaihtaa siltaavassa tilassa olevan koneen ethernet-kaapelia modeemin reitittävään porttiin.

Kommentit

• Asenna julkista ip-osoitetta käyttävään koneeseen toinen verkkosovitin, jolloin se pystyy olemaan yhteydessä samanaikaisesti siltaavaan ja reititettyyn verkkoon.

Tarvittaessa aseta reititetyn verkkosovittimen ip-osoite käsin ja jätä yhdyskäytävä- eli gateway-asetus tyhjäksi. Näin kone ei lähde haahuilemaan internettiin päin milloin sillatun ja milloin reititetyn yhteyden kautta. Asian voi hoitaa myös hienojakoisemmin route-komennolla.

Kannettavissa tietokoneissa tämän järjestäminen on helppoa, sillä niissä on jo vakiona kaksi verkkosovitinta, yksi Ethernet ja yksi langaton lähiverkko. Pöytäkoneeseen täytyy ostaa joko koneen sisään asennettava lisäkortti tai USB–Ethernet sovitinpulikka.

Ennen sisäisen kortin hankintaa tulee selvittää minkälaisia laajennuskorttipaikkoja koneen sisällä on vapaana.

Unix-pohjaisissa käyttöjärjestelmissä voit myös kokeilla määritellä jo olemassaolevalle verkkosovittimelle kaksi ip-osoitetta yhtä aikaa; toinen dhcp:llä ja toinen kiinteästi. Tämän ratkaisun toimivuuteen vaikuttaa myös modeemisi tapa käsitellä liikennettä. Mikäli modeemi ei päästä sisäverkon liikennettä sillatusta portista läpi, asenna koneeseen suosiolla toinen verkkosovitin.
    irritus
  • Kiitos vastauksesta!

Olin laittanut modeemin 2 porttia Port Passthrough toiminnolla siltaavaan tilaan.
    Luulin, että tiedonsiirto koneiden välillä ei enää toimisi.
    Kokeilin ja kaikki toimii kuitenkin kuten ennenkin.
    Ongelmaa ei siis olekaan tässä tilanteessa.