Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Tiedonsiirto pois päältä, mutta laskutus juoksee...

Dna super prepaid 4g liittymä kyseessä, lapsella käytössä.
Mobiilidata puhelimesta pois käytöstä, mobiilidatan tiedonsiirtorajaksi asetettu nolla,siltikin 0.99€ näyttää menevän joka päivä,eikä myöskään puhelimen tiedonsiirrossa ole lukema lisääntynyt datan määrässä, tahallista huijaustako DNA:lta?Googlella löytyi muitakin kohtalotovereita...
Ja liittymää mainostetaan "käytön mukaan veloitettavana liittymänä"

Asiakaspalveluun soitettu, jossa käsketty liittymän hallinnasta laittamaan mobiilidata pois päältä, en kyllä edes löydä mistä tälläinen tehdään sieltä??
Ja miksi pitäisi näin tehdä jos dataa ei ole käytetty/eikä käytetä, onpa kätevää jos joskus tarvitseekin tiedonsiirtoa niin taas mentävä liittymän hallintaan.
Taitaa olla ensimmäinen ja viimeinen asiakkuuteni DNA:n kanssa

Kommentit

 • 0,99 €/vrk veloitus syntyy pelkästä avatusta internet-yhteydestä. Tiedonsiirron määrällä ei ole tässä merkitystä, nollastakin tavusta lähtee maksu jos yhteys on auki.

  Ilmeisesti puhelin sattuu olemaan sellaista mallia, joka roikottaa internettiä auki, vaikka se olisi valikosta kytketty pois päältä. Näitä tuntuu aina löytyvän jostakin. Erityisesti Microsoftin puhelimet tuntuvat erikoistuvan tähän.

  Ensin puhelin on huijannut sinua esittämällä mobiilidata-täpän, joka ei toimi. Sitten asiakaspalvelu on puhunyt höpöjä liittymänhallinnasta, josta mobiilidatalle ei ole pois-valintaa.

  Mitä voit sitten oikeasti tehdä?
  • Vaihda puhelimeen, jossa mobiilidata-valita ihan oikeasti kytkee mobiilidatan pois. Oletko kokeillut esimerkiksi Symbian-puhelinta?
  • Vaihda puhelimeen, jossa ei ole lainkaan mobiilidataa. Joku vanha Nokia 3210, 6150 tai Siemens M35i esimerkiksi. Huomioi, että näissä ei sitten toimi myöskään multimediaviestit.
  • Vaihda kilpailevan yrityksen liittymään, jossa veloitusperuste ei ole 0,99 € pelkästä avatusta yhteydestä, vaan 0,01 tai 0,066 €/Mt. Nolla kertaa seitsemän kun on nolla. Huomaa, että hekin tarjoavat 0,99 € vuorokausikattoa, mutta kilpailijoilla kyseessä on kattohinta, ei vähimmäisveloitus.
  • Asenna https://www.dna.fi/apps/prepaid Dna Prepaid-sovellus ja osta lyhyin mahdollinen datapaketti, joka taitaa olla 5 minuuttia. Kun olet ostanut datapaketin, 0,99 €/vrk veloitus kytkeytyy pois päältä ja jatkossa dataa tarvittaessa tulee ladata sopiva paketti.
 • Dna Prepaid-sovelluksesta vielä: mikäli sitä ei ole saatavilla puhelimeen, jossa prepaid-liittymää käytetään, voit asentaa sovelluksen myös johonkin muuhun yhteensopivaan Android- tai iOS-laitteeseen.

  Käytettäessä sovellusta muussa laitteessa, kirjautuminen tapahtuu tekstiviestiluupilla, eli puhelimesta, jossa on prepaid-liittymä tulee päästä lukemaan tekstiviestit.

  Lisäksi on hyvä tarkastaa, että puhelimen multimediaviestiasetukset ovat oikein. Sen lisäksi, että Dna veloittaa 0,99 € pelkästä internet-yhteyden avauksesta, he myös tulkitsevat kaikki tuntemattomat yhteydenotot internetin käytöksi.

  Näin väärien asetusten takia jumiin jäänyt multimediaviestikin jää Dna:lla jauhamaan 0,99 €/vrk.

  Muilla operaattoreilla virheelliset asetukset johtavat yhteydenmuodostuksen epäonnistumiseen.
 • Kiitokset vinkeistä, eipä näemmä DNA:n porukka uskalla mitään kommentoida.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.