Tiedonsiirtonopeus

5 vuotta vanha modeemi: Sagemcom F-3686AC Firmis: DNA_3.506.1 .
Pöytäkoneen kytkeytymisnopeus modeemiin 1 Gbit/s ja läppärin kytkeytymisnopeus modeemiin 433,3 Mbit/s.
Tiedonsiirto pöytäkoneen jaetulta osiolta läppärille 900 Mbit ja kesto 326 s = n. 2,8 Mbit/s - Mistähän tämä voi johtua?
Onko vika modeemin firmiksessä, vai onko modeemi tullut tiensä päähän (lämpöhalvaus tms.)?

Kommentit

• Liitä tietokoneet johdolla toisiinsa ja kokeile tiedonsiirtoa uudelleen. Näin saat ainakin rajattua onko vika boksissa vai muualla.
    Ekivirta
  • Kytkin läppärin ethernet-kaapelilla modeemiin ja kokeilin samaa siirtoa. Meni läpi varsin nopeasti, joten ongelma on modeemin WiFi-yhteydessä.
    Tuntui, että läppäristä pöytäkoneelle tieto siirtyy nopeammin.
    Mitähän asialle voisi tehdä, kun läppäri on satunnaisessa käytössä enkä haluaisi ethernet-kaapelin kanssa sitä aina ottaa käytttöön?
    Aikaisemmin on toiminut OK! Ehkä syyllinen on uusi firmis.
    PW
  • Ajattelin ratkaista tilanteen ottamalla käyttöön vanhan Asus reitittimen RT-AC68U:n, mutta törmäsin ongelmaan.
    Olin pitänyt sitä päivitettynä viimeisimpään firmikseen ja nyt käyttöönottaessani palautin sen tehdasasetuksille.
    Muuten sain reitittimen toimimaan, mutta se ei kysellyt salasanoja, joten sen WLAN on suojaamaton. Asetuksista en keksinyt, mistä salasanan voisi asettaa. Mukana tullut CD on kadonnut. Mistä löydän asennusohjelman, jolla salasanan saa asennettua?
    PW
  • @PW
    "Tuntui, että läppäristä pöytäkoneelle tieto siirtyy nopeammin.
    Mitähän asialle voisi tehdä, kun läppäri on satunnaisessa käytössä enkä haluaisi ethernet-kaapelin kanssa sitä aina ottaa käytttöön? "

Harvemmin tiedonsiirtoyhteydet (LAN tai WLAN) sisäverkossa ovat ne linkin hitaimmat osat , vaan kovalevyjen kirjoitusnopeus , etenkin läppäreiden.
    Veikko
  • Löytyihän se salasanan laittopaikka Asusista. Tilanne parani oleelliseti. Nyt 900 Mbit tiedosto siirtyi n. 140 sekunnissa, eli n. 6,43 Mbit/s. Eli edellenkin syyttävä sormi isoittaa modeemiin. Ethernet-kaapelilla se oli vielä nopeampi, mutta en tullut aikaa mitanneeksi.
    Molemmissa koneissa on SSD levyt. Se levy pöytäkoneesta, josta tietoa siirrään, on niistä vanhin, eli Intel SSDSC2MH250A2
    PW
  • onkohan tässä unohdettu se yksinkertaisin. wifi nopeus riippuu pitkälti naapureista, joskus menee hyvälle kanavalle ja joskus ruuhkaiselle. joko asuksella kävi mäihä tai sitten se toimii 5GHz alueella ja modeemi vain 2.4 GHz alueella. keskimäärin 5 GHz alue on nopeampi ja vapaampi.

tiedostojen koossa varmaan tarkoitit tavuja. harvemmin tiedostojen koot ilmoitetaan biteissä. nopeuksissa ilmoitus vaihtelee. kumpiakin käytetään.
    lasselusse
  • Käytän 5 GHz taajuutta kanavalla 108 ja siellä ei muita ole tuolla kanavalla, joten naapurit eivät häiritse.

Olet oikeassa - tavuista on kyse, joten DNA:n purkilla 2,8 GB/s eli 22,4 Mbit/s ja Asusilla 6,43 GB/s eli 51,44 Mbit/s.
    PW
  • Wlanin nopeus riippuu laitteiden määrästä Sekä modeemin käsittely kapasiteetista, Itsellä Modeemi ilmoitti että yhteys poikki kolmekymmentä centtiä pistokkeesta. Ongema kuitenkin poistui laitetta vaihtamalla
    Tuomas Raatikainen
  • Taitaa jäädä modeemin käsittelykapasiteettiin. Käytössä 3 löaitetta. Pöytäkonen LAN:ssa ja puhelin 2,4 GHz:llä WLAN:ssa (ei käytössä mittauksen aikana) sekä läppäri 5.0 GHz:llä WLAN:ssa.