TIETOJENKALASTELU/VIRUS?

Tietokoneelleni on ilmestynyt pari kertaa tällainen (olen ollut hetken pois koneelta ja jokin sivusto on vallannut sillä hetkellä käyttämäni sivun). Näyttää siltä, että kyseessä on tietojenkalasteluyritys. Oletteko itse DNA:lla törmänneet tällaiseen aiemmin? En onneksi käyttänyt linkkiä, saati antanut mihinkään tietojani.

Minna Bode Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Asiasta on täällä keskustelut ja tänään Ilta-Sanomissa
    mie
  • Hei Minna!

Kyseessä on viime aikoina yleistynyt huijaussivusto, selaimen historiatiedot ja evästeet kannattaa tyhjentää ja käynnistää selain vielä uudelleen niin sivun ei pitäisi enää palata selaimeen
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Samaa ongelmaa, mutta eri viestillä. Kun koettaa avata sivustoa, jonka osoite alkaa http:// se uudelleenohjaa tällaiselle sivulle:

edit. Kuva poistettu kirjoittajan pyynnöstä / Ida T

Ongelmaa ei ole https:// sivustoilla, mutta kun kaikki sivut taas eivät sitä käytä. Evästeiden ja sivuhistorian poistaminen ei auta, sitä on kokeiltu useampaan eri otteeseen. Kännykällä ja koneella sama, kaikilla selaimilla.

Saippuakauppias
  • @Saippuakauppias

Olethan evästeiden ja sivuhistorian tyhjennyksen jälkeen myös buutannut selaimen?
    Veiiko
  • @Saippuakauppias Tuo sivu on aivan normaali mobiililaajakaista sivu, ei siis huijaus. Tuo pitäisi siis tulla, kun laite huomaa, että on päivitys olemassa ja se suositellaan päivittämään.
    mie
  • @mie Höpöhöpö. Kalasteluyritys eikä mitään normaalia.
    Yx
  • Kyllä kyseessä ollut kuva ihan selvästi on laiteen päivitys pyyntö.
    mie
  • Siis tuo poistettu kuva, ei ensimmäisen viestin kuva.

mie
  • Jep, semmoinenhan se. Ensimmäistä kertaa asialla niin en tunnistanut itse.
    Saippuakauppias