TLC ei ole toiminut

Hei, viitaten alla linkitettyyn häiriötiedotteeseen, esimerkiksi TLC ei koskaan palannut takaisin näkyville. Televisio on resetoitu, kanavat haettu uudelleen ja tarkistettu että langaton netti toimii. Mitä vielä pitäisi tehdä?

https://corporate.dna.fi/hairiotiedotteet?type=resttukari1&id=106132&scrollTo=aRThYLmNyU51
Justiina

Kommentit

• TLC näkyy nykyisin vain teräväpiirtona, ei enää SD-versiona. Yritätkö katsoa sitä kanavapaikalta 31, jos kyllä niin kokeile kanavapaikkaa 11.
    Jari
  • Kiitos vastauksestasi. Eli haetaan kanava manuaalisesti?
    Justiina
  • Edellyttää HD-vastaanotinta, joten jos sinulla ei sellaista ole, niin et sitä pysty manuaalisesti hakemaan. HD-vastaanottimessa se löytyy kanavapaikalta 11.
    PW
  • Topfield CRC-7000-4k 11.09.22 päivitin kanavat /uusi kanavahaku puhtaalla pohjalla, eli poisti kaikki aikaisemmat), kun SUB lopetti näkyvyyden 6 ja 26 paikoilta. Nyt jostain syystä osa kanavista ei palautunutkaan, kuten TLC ei näy enään, kun kanavat menee 9, 12, 13 eli paikat 10, 11, 30 katosivat kokonaan?

TV:ssä näkyy 11 TLC HD ja digiboxissa näkyi myös ennen kanavalistan päivittämistä. Missä vika ja miten saa takaisin TLC:n?
    Pietu
  • Pietu: Palauta laitteeseen tehdasasetuukset, jolloin asennus alkaa alusta.
    PW
  • Tuolta voit katsoa kanavien parametrit https://www.dna.fi/kaapeliverkko/parametrit. Hae yksittäinen kanava, jota boxi ei löytnyt. QAM on muissa nipuissa 256, paitsi 100 nipussa 128. K/sym on 6900.
    PW
  • Eipä ole enn 100 nippua. Kaikissa nipuissa näyttäisi QAM olevan 256.

PW
  • Kiitos viesteistä.
    Ajoin boxin tilaan jossa ensimmäinen käyttökerta asetus. ja siinä uudet kanavahaut , eikä auttanut. Kanavahaussa on vain 2 vaihtoehtoa: Automaattinen tai manuaalinen, jossa hakee automaattisesti pätkän ja taas sama pitää toistaa, mutta mitään taajuusparametrejä siihen ei pysty laittamaan, jos tiettyä kanavaa koittas etsiä. Kaverilla on myös Topfield HD boksi ja sama ongelma ettei TLC kanava näy, on sentään listalla, muttei kuvaa tai ääntä: "kanavalla ei ole ohjelmaa tai se on salattu."
    Pietu
  • Eikö tuossa boxissa voi laittaa sitä tehdasasetuksille?
    Minulla on vanhempi Topfieldin HD boxi ja TLC löytyy.
    Manuaalihaulla pitäisi parametrien laitto onnistua.
    Oletko päivittänyt boxin ohjelistoa koskaan?
    PW
  • Sehän juuri virhe olikin kun päivitin, niin siitä alkoi ongelmat. Vaikka ajaisikin takaisin tehdasasetuksille niin versio ei muutu alkuperäiseksi vaan pysyy viimeksi ladattuna päivitysversiona. Tätä on koitettu. Minullakin vanhempi Topfieldt toimi loistavasti niin kauan, kunnes ajoin päivitysohjelman jonka, jälkeen ongelmat kasaantuivat niin paljon et hävitin sen. Olisin halunnut Thunder boxin, mutta niiden valmistus ja myynti loppuivat, kuten Topfieldin valmistajakin meni konkurssiin ja valmistus loppui ja markkinoilla enään viimeiset myynnissä.
    Pietu
  • Tofieldiä ei saa automaattisesti päivittymään. Onko sinulla vanha ohjelmistoversio tallessa. Jos on, päivitä siihen takaisin.
    Oletko varma, että sinulla oli oikea ohjelmistoversio, jolla boxin päivitit?
    Ainakaan suomalaisen maahantruojan sivulla ei näytä olevan päivityksiä tarjolla.
    Jos korealaiselta sivult hait päivityksen, se tudkin on oikea versio.

PW
  • Tehdasasetusten palauttaminen vain asettaa olevan ohjelmistoversion oletusasetuksille.
    Onko tuossa boxissa mahdollisuus päivittää ohjelmistoversio suoraan boxista netin kautta?
    Vaikuttaa siltä, että Topfieldiin ei enää saa toimivaa uutta ohjelmistoversiota.
    Hae puuttuvat niput manuaalisesti paramereillä.
    PW
  • Ei ole kytketty nettiin ja vanhatkin Topfieldit päivittyivät ihan normaalisti ilman nettiyhteyttä.
    Ajoin uudestaan ensimmäinen käyttökerta -tilaan ja hain kanavia uudestaan, ei edelleenkään TCL.
    Nyt kun tuon taajuuslistan sain niin hain ihan pelkällä TLC taajusalueella niin alkoi hakemaan saman alueen kanavia ja hetken välähti listalla TLC, mutta katosi ja edelleen puuttuu.
    Nyt tän ajon jälkeen myös SUB katosi tai ainakin ilmoittaa ettei kanavapaikalla ole lähetystä tavallisella tai HD kanavalla ja pelkkä musta ruutu.
    Myös Boxin äänitaso putosi niin paljon, että pakko pitää 100% tasossa, jotta suurin piirtein samassa mikä TV:n normaali katselun äänitaso on.
    Musta tuntuu et tossa laatikossa ei taida olla kaikki ihan kunnossa, koska joillakin kanavilla ohjelmiin alkanut tulemaan mosaikkihäiriöitä joskus niin runsaastikkin, ettei kuvasta saa mitään tolkkua ja kun Boxin antennipiuhat pistää yhteen ilman boxia, niin TV:n kuva paranee.
    No pakko mennä sillä mitä on ja katsoa vain suoria TV:n TLC lähetyksiä. Vaihtokaan uuteen boksiin ei kannata, kun tarjolla vain tuota 7000:sta joilla näkyy kirjoitteluissa ja arvosteluissa olevan aika negatiivinen maine ongelmien suhteen ja takuukin ehtinyt umpeutumaan.
    Niin kuin nykylaitteilla useasti käy et takuun rauettua ongelmat alkavat, kuten kävi Finluxin TV:lle 2kk takuun päätyttyä meni kuva - aloitustekst näkyy himmeästi, mutta lähetyksistä kuului vain ääni.
    Kiitos kumminkin saaduista ohjeista ja jatkamme taistelua eteenpäin heikkolaatuisten komponenttien parissa.
    Pietu
  • Joissakin Topfiedeissä on ollut verkkolaitevikoja (muutama kondensaattori viottunut). Videokorjaamo voi ne vaihtaa, mutta vuosia sitten perivät siitä n. 70 €, joten voi olla, että se ei kannata.
    Viallista laitetta ei sähköverkossa kannata pitää!
    Minulla on joskus 2011 ostettu Topfield CRC 2400 hyllyssä. Korvasin sen Topfield CRC 1400:lla. Molempia ei voi käyttää samassa tilassa, kun kaukosäädin on sama.