Todistetusti hyvä Digiboxi ?

Harkitsen vielä Digiboxin ostoa jos kyllästyn jossain vaiheessa Telkan käyttöliittymään . Kumma ettei niihin saada nopeaa toimintaa perus telkan puolelle .
Jos joku tietää hyviä Digiboxeja mitkä toimii näinä päivinä moitteetta niin voi laittaa vinkkejä ....  Ei tarvi Smartominaisuuksia .
kärpänen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Ei taida yksikään digiboxi olla täydellinen 🙁
    Digiboxille asettamasi vaatimukset ratkaisevat 😀

Hyväksytty digiboxi pystyy tallentamaan useampia kanavia samanaikaisesti ja voi samalla katsoa jotain muuta kanavaa - toki viritinmäärän rajoissa.

PW
  • Aika vaatimattomat vaatimukset on kyllä eli ;
    Toimintavarmuus
    Hyvä ja nopea epg
    Nopea kanavanvaihto
    Äänikielen valinta sporttilähetyksissä ( Suomi ym. / Alkuperäinen . )
    Tallennus riittää 1 kanava katsottavan lisäksi .
    Kokeilin kerran yhtä Satshopin halvemman pään boxia mutta ei sekään miellyttänyt . Vissiin täytyy kokeilla niiden hintavampia malleja .
    Hd thunder ei napannut eikä Topfield enää kun niillä vissiin taso uudemmissa laitteissa laskennut .
    kärpänen
  • Ei taida onnistua äänikielen valinta. Esim. Ruotsissa yleisen eurooppalaisen käytännön mukaan tarjolla vain dubbaus. Kalliimpi Satshopin boksi voisi olla parempi tai sitten mediaplaza.shopin myytävät boksit. Toisaalta jos hankit digitv:n joka myös tallentaa erillistä boksia ei tarvi. Silloin ei wp:n mainitsemaa kahtiajakoa tarvita. Puhtaampi kuvan ja äänenlaatu.
    Digitaliyty
  • Jos olet kaapeliverkossa, niin Wbox 3 ja ulkoinen kiintolevy voisi olla kohtuullinen valinta. Antenniverkkoon se sopii huonosti, koska kadottaa kanavia, jos vastaanotto-olosuhteet on vähänkin huonot.
    Wboxin hyvänä puolena on, että kanavamuutokset kaapeliverkossa hoituu automaattisesti. Kielivalinta pysyy kanavalla, vaikka kanavaa vaihtaisikin.
    Minulla Wbox3 on kakkosboxina, mutta mieluummin käytän Topfield CRC 1400:aa.

Minulla on hyllyssä Topfield CRC 2400. Kunnossa ja viimeisimmällä ohjelmistoversiolla. Kerran luulin siinä olevan vikaa, mutta uuden osto ei ongelmaa korjannut. Vika oli HDMI-kaapeliissa.
    PW
  • Satshopin mallit eivät ole hyväksyttyjä malleja, joten salattujen kanavien katsomisessa saattaa tulla ongelmia, kun kortti täytyy aktivoida hyväksytyssä laitteessa. Niissä on sama ongelma ohjelmien katsomisessa ja tallennuksessa kun telkkareissakin.
    Hyväksytyillä boixeilla voi tallentaa kolmea kanavaa ja katsoa neljättä samanaikaisesti viritimäärän rajoissa, olipa kanava vapaa tai salattu.
    Ainakin minulle sanottin, että niissä lennossa tehty kielivalinta pysyisi.
    PW
  • PW, Satshopin bokseihin saa CI+ kortinlukijan joten se riittää! Ei siis ole ongelmia maksukanavien kanssa.
    Jari
  • Miten tuolla sitten voi Tallentaa:
    "kolmea kanavaa ja katsoa neljättä samanaikaisesti viritimäärän rajoissa, olipa kanava vapaa tai salattu."

Itse hylkäsin noi boxit juuri siitä CI+ syystä, kun oletin ettei voi tallentaa/katsoa useaa maksukanavaa samaan aikaan. Onhan tuolla Satshopissa useita boxeja, mutta kaikissa taitaa olla CI+ moduuli?

Itseä ei niinkään TV:n käyttöliittymät häiritse, mutta käynnistys näillä älyTV:illä kestää ihan liian kauan (varmaan on olemassa heti käynnistyviäkin, mutta hitaammin TV:t tuntuu käynnistyvän kuin 15v sitten.)
    JJJN
  • Mulla oli pari vuotta sitten n. 70 € maksanut Satshopin boxi , siinä toimi maksukanavat ihan yhtä hyvin kun muissakin laitteissa . Tallennuksia en paljoa tee joten ei oo tullut edes selvitettyä miten toimii useemman kanavan samanaikainen tallennus . Tolla halpis boxilla tallentui vain katsottava kanava , sen tallennukset onnistui hyvin .

Käyttöliittymä oli väärä sana , hitaus on se mikä nyky telkoissa enemmän häiritsee .
    Ainakin Samsung ja Sony telkat on olleet muuten ihan hyviä . Toki muutama pieni asia käyttöliittymissä aina häiritsee .

Tarkotin äänikielen valinnalla sitä kun lähettäjä antaa vaihtoehdon alkuperäsen ja Suomen välillä niin voi valita , kaikissa lähetyksissä ei ole valittavissa . Esim. Viasat jalkapallon Valioliigan suorat lähetykset tulee vain suomeksi mut Cup ja Championship matseissa voi valita alkuperäsen eli enkkuselostuksen .

kärpänen
  • Jari: Hyväksymättömään boxiin voi laittaa kortin ja kortinlukijan, kun ne on aktivoitu hyväksytyssä laitteessa. Silloin salatut kanavat toimivat samalla tavalla kuin telkkarissakin.
    Siinä ei kuitenkaan suoraan voi kortinlukijaa ja korttia aktivoida.

Viritinmäärästä riippuu se, kuinka montaa kanavaa voi katsoa ja tallentaa samanaikaisesti.
    Minulla oli aikoinaan Wbox 2s boxi, jossa on vain yksi viritin. Sillä pystyi katsomaan toista salattua kanavaa ja tallentaa toista salattua kanavaa, kunhan ne vain olivat samassa nipussa ja kanavan vaihto tallenteesta katsottavaan kanavaan tehtin numeronäppäimillä.
    PW
  • No Wboxissa ei ole CI moduulia, josta se rajoitus tulee salattujen kanavien tallentamiseen/katsomiseen.

99% tapauksissa riittäisi itsellekkin että voisi katsoa yhtä ja tallentaa toista. TV:ni ei tähän taivu ja jos ovat maksukanavia ei käsittääkseni CI moduulilla varustettu mikään laite?

Wbox HD3 on edelleen itselläni käytössä parissa telkassa, tallennus on kyllä toiminut pommin varmasti itselläni sillä. Silloin tällöin boottaus käynnistettäessä vaan sylettää...
    JJJN
  • 10 kommenttia ja tää Dna : n viesti on tullut 3 krt 😃

Keskustelun olevan erittäin vilkas emme lähetä ilmoitusta jokaisesta uusista kommentista. Uusista kommenteista ilmoitetaan sen sijaan tietyllä aikavälillä. "

Wbox3 oli ihan kohtalainen laite mutta pelko laitteen buuttamisesta kesken vaikka Championsliiga finaalin oli liikaa .
    kärpänen
  • Ei se Wbox HD3 buuttaa , jos laite on auki. Laite buuttaa vain ollessaan valmiustilassa pari kertaa tai oliko kerran vuorokaudessa. Uusimmalla ohjelmalla sekään ei olisi enää tarpeellista , mutta on tainnut ominaisuus jäädä puolivahingossa softaan menneiltä ajoilta , kun muistivuotoja ei vielä oltu saatu hallintaan.

Eri asia on sitten , että mistä ko. laitetta vielä saa , kun on jo poistunut DNA:n valikoimasta.
    Veikko
  • Nyt siis puhutaan Digiboksista eikä Android laitteesta  tai hubikorvikkeista ettei joku taas ryntää tuosta huomauttelemaan 😀

Taas tuota mutu juttua hyväksymisistä. Vähän kuin aikoinaan dna modeemihyväksyntä 😉

Elämme EU aikaa ja kansaivilisillä normeilla ja ainakin minun Vu+ Ultimo 4K UHD
    näytttää kanavat siinä kuin muutkin.
    Korttihan paritetaan Conax moduuliin mutta tää nyt on vaan monelle turhankin kallis ja monimutkainen peruskäyttöön mutta herkkuja on sitten rahan edestä kuten 8 viritintä kaapelille ja samat satelliittin kun kaliustaa laitteen tarpeellisilla hiluilla
    Juuri taas nautin formulaa ensiuluokkaisella UHD kuvalla RTL kautta
    tuo purkki vaan on sen verran monimutkainen ja vapaasti k´muokattavissa ettei sovi joka ranelle koska on helppo säätää rundaiden valikoiden kautta myös pieleen
    Normi kaapelipuoli on simppeli mutta sateliittipuolella onkin sitten tosi paljoin v
    variaatioita
    Eipä se hyväksyntä takaa hubinkaan toimintaa ja onko siinä Hyväksymis tarra jossakin 😀
    Samoin se että jos laite ei näytä kaikkea sen voi sinne palauttaa.

Sitä saa mitä tilaa
  • Niin ja tollakaan ei voi tallentaa kun yhtä maksukanavaa kerralla? Menee 8-16 viritintä täysin hukkaan, jos näin on. Ilmaiskanaville riittää 1-2 viritintä.
    JJJN
  • Hyväksyntä pitää tarkistaa https://www.testatutlaitteet.fi/ sivulta.
    Hyväksytyssä laitteessa ei ole kortinlukijapaikkaa eikä tuota JJJN:n mainitsemaa rajoitusta.
    Linkittäminen on eri asia kun aktivointi. Linkittäminen toki onnistuu kortin ja kortinlukijan välille. Aktivoinnilla tarkoitan sitä, että kun uusi linkitetty kortti laitetaan kortinlukijaan tai korttipaikkaan, niin kestää jonkin aikaa, että maksukanavat valtuuttuvat. Ainakin ennen tuo aktivointi edellytti, että kortti ja kortinlukija olivat hyväksytyssä laitteessa. Sen jälkeen se toimi myös hyväksymättömässä laitteessa.
    Uusi kortti valtuuttaa miltein kaikkiin kanaviin n. 1-2 vko:n ajan, jonka jälkeen valtuutus toimii vai tilatuissa kanavissa.
    PW
  • Onhan niissä nyt se "ongelma" eli vain yhden maksukanavan purkaminen kerralla. Siis niissä missä on Ci+ moduuli, kun se rajoitus tulee siitä moduulista, ei siitä onko se hyväksytty vai ei.
    JJJN
  • Taas ihmisiä viedään kuin pässiä narussa puhumalla  "peloittavalla " hyväksyntä termillä 😀
    Kuten sivulla luki niin laite on vaan testattu eli ihan yhtä lailla saa muitakin käyttää mutta voi käydä kuten hubillakin aikoinaan ja muillakin että ei vaan näe kaikkea tarjontaa.

Kuten toinen vakkari tuossa sanoinkin niin tallennusjajoitus riippuu conax kortinlukijasta jonka perusmallit pystyy purkamaan vain yhtä kanavaa kerrallaan mutta yhtä lailla kuin virittimien lukumäärää markkinoilla on kortinlukijoitakin jotka purkaa vaikka 8 kanavaa ja voi laittaa vaikka suoraan telkkarin korttipaikkaan. Tosin telkkarissa ei juuri ole hyötyä moisesta kun niissäkin virittimien määrä on usein vaatimaton

Markkinoille on kyllä ilmsetynyt useammallain virittimellä olevia telkkareita mutta suomessa vielä kilpailu tekee sen ettei nämä suuret halpahallit panosta moisiin.

Asiaa sivuten on sitten toinen juttu että mitä nykyisin yleensä kananttaa tallentaa kun samat vanhat filmit pyörii maksukanavilla ja niiden kerjastoissa.
    Osa varmasti tallentaakin vaikka urheilutapahtumia koska ne ei pyöri päivästä toiseen uusintoina kuten muu ohjelmisto nykyisin

Jos tuota PW:n mainitsemaa hyväksyntä juttua alkaa tutkimaan niin kannattaa varrmistaa asia vaikka viestintäviraston kautta että salliiko EU ja Suomen lait enää moista monopolia että jokin ohjelmisto toimii vain tietyässä laitteissa
    Mutu tuntumalla se ei selviä.
    Moinen toiminta kun kuulosta aika pahanlaatuioselta kartellihommalta 😀
    Sitä saa mitä tilaa
  • No minkätakia satshopilla ei ole tuollaista 8 kanavaa purkavaa kortinlukijaa valikoimissa, ei taida siis toimia DNA:n kortilla? Siellä Vu+ tiedoissa on hienosti selitetty kortin jakaminen kahteen conax-paikkaan Smart Wi kortinjakajalla (joita olen muuten pari hankkinut tuolta satshopista), mutta softa ei tue sitä "vielä".

Kattelin joskus aikoja sitten tuotakin laatikkoa, kun olohuoneessa ei ole digiboxia ollenkaan, mutta ei houkuttele se että jos tallennan jotain maksukanavaa en voi katsoa kun ilmaiskanavaa samaan aikaan, eli käytönnössä sama kun TV:n omalla virittimellä toimiminen.

Ilmaiskanavat olen tallentanut DNA:n pilveen viimeisen vuoden ja joskus varmistanut kovolle. Pilven kuvanlaatu kelpaa itselle nyt, kun mitään elokuvia en sieltä katso kanavien pelkkien PCM äänien takia. Muutamia sarjoja tallennan joita ei välttämättä ole esim. Cmoressa vaikka subilta tuleekin ja sitä kanavaa kun ei antennissa saa HD:na niin parempi laatu pilvestä.
    JJJN
  • Sitä saa mitä tilaa: Toki kaikkia laitteita saa käyttää, mutta niiden rajoitukset on vain hyväksyttävä.
    JJJN: Oletko laittanut uuden linkitetyn TV-kortin suoraan boxiin, vai onko se ensin käynyt telkkariissa, jossa olet salattua kanavaa katsonutt?
    PW
  • En tosta aktivoinnista osaa sanoa oikein mitään. Eikä mulla ole muuta boxia kun 2 kpl Wbox3:sia ja niillä voi aktivoida kyllä kortin luonnollisesti, vaikkakaan ei ole voimassa enään "hyväksyntä":

Näin sanotaan tuolla osoitteessa; Wbox HD2, Wbox HD2s, Wbox HD3 :
    Laitteen Antenna Ready HD -lisenssi ei enää ole voimassa eikä valmistaja ole hakenut lisenssille jatkoaikaa. Näin ollen laite ei välttämättä täytä kaikkia nykyisin voimassa olevia testivaalimuksia. Laitteeseen liittyvissä ongelmatilanteissa suosittelemme ottamaan yhteyttä maahantuojan asiakaspalveluun.

Lisäksi 3:ssa telkassani on T2 viritin (joissa, Conax LA Digital) ja ainakaan yksi ei ole hyväksyttyjen joukossa, mutta en muista olenko sillä koskaan aktivoinut kortteja.

Näin sanotaan moduulista: LA Digital Smit Conax CAM Antenna HD Ready & Cable HD Ready CI+ 1.3 maksukortinlukija:

Voit vastaanottaa vain 1 maksullista kanavaa CI+ CA-moduulia käytettäessä. Tämä on kaikkien CI+ CA-moduulien rajoitus.
    https://www.satshop.fi/la-digital-smit-conax-cam-antenna-hd-ready-cable-hd-ready-ci.html
    JJJN
  • JJJN
    Sä se jaksat jauhaa asioista ottamatta ennen selvää mitä todella on olemassa 😀
    Minähän sanoin että on kortinlukijoita joilla voi purkaa 8 kanavaakin 😀
    https://www.satshop.fi/neotion-conax-professional-cam-8-channels.html

Ja jos on 2 modulipakkaa kunte vanhoissa nii entäs sitten?
    Sitä saa mitä tilaa
  • Maksaa 400 euroa, ei voi linkittää, eli ei toimi HD kanavat.
    JJJN
  • Pointti olikin vain se että on olemassas tuollaisia moduuleja
    Jos pyöritetään vielä pakkaa niin mikä on tilanne jos on 2 moduulia joissa kummassakin eri kortti ja tilatut maksukanavat?
    Jos laite kykenee käyttämään kahta modulia ja virittimet riittävät niin eikö ole aika oletettavaa että vosi myös tallentaa kahta kanavaa verrattuna siihen että vanha toppurakin osasi tallentaa jo 4 tavallistakin kanavaa tai toinen vaihtoehto että tallentaa kanavanippuja eikä yksittäistä kanavaa?
    Tuskin bolksissa on raijoutus siihen vaan tuo ominaisuus on conax modulissa
    Sitä saa mitä tilaa
  • Noi sun tarjoamat laitteet ja vittuilut on aina sinnepäin, itse etsin CI+ moduulia ja sellaista ei ollut sullakaan kaikkitietävällä Aapolla tarjota, mutta jotain paskaa pitää kuitenkin tyrkyttää... Ja tuollaisella hinnalla ei ole vaihtoehto kenellekkään...
    JJJN