Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Toimiiko DNA Taloyhtiölaajakaista FRITZ!Box 6660 kaapelimodeemilla?

Toimiiko DNA Taloyhtiölaajakaista (DNA Valokuitu Plus 100M) FRITZ!Box 6660 kaapelimodeemilla kaikkialla Suomessa? Käyttökohteeni postinumero 20660, kohde tainnut valmistua 2011 ja kyseessä siis kaapelitalous.

Ainakin Verkkokauppa.comin sivuilla https://www.verkkokauppa.com/fi/product/42317/njkcn/AVM-FRITZ-Box-6660-Cable-langaton-Dual-Band-WiFi-6-kaapelimo huomioita/kommentteja, että "Ei toimi Telian kaapeliverkossa kaikilla alueilla". Yksi kommentti vahvistaa saaneensa toimimaan DNA:n verkossa. Elisan verkossa yksi sai ja kaksi eivät saaneet toimimaan.

Mielellään saisin tähän DNA:n virallisen kannan, ennen kuin laitan laitteita tilaukseen.

Kommentit

 • DNA ei takaa mitään jos laite ei ole suoraan heiltä ostettu ja testattu toimivaksi. Toimii tai ei toimi, hankit ja käytät laitetta omalla vastuulla ja lompakolla.
 • Tämä toki selvää. Kysymykseni koskee yhteensopivuutta ts. verkon teknistä valmiutta/tukea laitteelle, jossa kommenttien valossa vaikuttaa olevan mm. alueellisia eroja.
 • Helppo testata laite kiinni odota 10 minuuttia, älä käytä wizardia, sillä ei toimi jos löytää verkon niin ok
 • Minulla lähti tuo Fritz!Box 6660 toimimaan.
  Piti soittaa DNA asiakaspalveluun ja vaihtaa yhteyteen liitetty boxin mac-osoite.
  Käytössä DNA Valokuitu Plus 400 ja kaapeli. Postinumero 20740.


 • Onko DNA:lla käytössä docsis 3.1 kaapeliverkossa? Elisan mukaan toimimattomuus elisan verkossa johtuu siitä, että modeemi ei yhdistä docsis 3.0 verkkoon.
 • Arto: Kiitos tiedosta, kuulostaa lupaavalta ja tuossa käsityksessä olen kommenttien valossa itsekin elänyt. 20660:n osalta pääsen asian todentamaan todennäköisesti ylihuomenna.

  Tommi H: Faktatietoa ei itselläni ole, mutta vaikuttaisi, että DNA:n verkoista, ainakin osassa Suomea löytyy DOCSIS 3.1 tuki. Jännä tuo Elisalta saamasi tieto, kun toisalta Verkkiksen sivuilla mainitaan laitteen osalta molemmat "DOCSIS 3.1/3.0 -tuki".

  Edelleen odottelen (erityisesti tulevien kokelaiden kannalta) DNA:n virallista osallistumista/kantaa aloituskysymykseen. Itselleni selvinnee tosiaan ylihuomenna, mutta olisi kaikkia ajatellen mukavampi tehdä päätöksiä todennettujen tietojen eikä kokeilun pohjalta 😀 Erinäisten laitteiden palautusoikeudetkin kun ovat nykyään kiristyneet lähes kautta linjan.
 • Boxin mukaan käytössä on DOCSIS 3.0

 • EuroDOCSIS 3.1 ei ole käytössä DNA:n verkossa tällä hetkellä.

  Siitä lähtien kun DNA:ta oikaistiin siitä, mitä heidän verkkoonsa oikein saa kytkeä, on heidän - mielestäni turhan vaisusti ilmaistu - kantansa ollut käsittääkseni "Kaikki EuroDOCSIS 3.0-yhteensopivat laitteet."

  Liittymään teknisistä vaatimuksista kerrotaan sopimuksessa sekä laajakaistan tukisivulla, mutta yksittäisen laitteen yhteensopivuuden selvittäminen jää ihan ymmärrettävästi asiakkaan vastuulle.

  Olen kuullut että FRITZ!Boxeista on hyviä kokemuksia.
 • Minulla on toiminut FRITZ!Box 6591 Cable DNA:n Valokuitu Plus -verkossa loistavasti. Liittymä on DNA Netti 1000M ja näyttäisi linjanopeus olevan 980/102,4. Nopeustesti antaa säännöllisesti 800 - 900 -nopeutta. Purkki jaksaa vääntää vaikka samaan aikaan kolme pelaisi COD/CS/R6 -pelejä.

  Asennus oli todella helppo. DNA:lle piti vain ilmoittaa tuon laatikon Mac -osoite.
 • Toimiiko Fritz 6660:n kautta TV kanavat, kuten vanhemmissa Fritz versioissa vai onko se vain modeemi+reititin?
  Jos toimii, niin toimiiko sitä kautta myös HD-kanavat?
 • Uusi Fritz!Box 6591 käyttäjä täällä, vanhaa HTV Welho kaapeli nykyinen valokuitu+ Helsingin kantakaupungin alueella. Jos jotakuta kiinnostaa, niin:

  "CM MAC:" osoite on se joka papereista pitää kaivaa DNA:n asiakaspalveluhenkilölle (jos käy niin kuin minulle, että Fritz!Box:n paperit ovat saksankieliset ja vähän menee akateemiseksi-arvailuksi.)

  Meni joku 10-15 vartti, että MAC-osoite aktivoitui riittävästi DNA:n verkossa , ja homma toimii 10/10.

  Kaikkea sitä sitten oppii, sitten pitää disabloida softa-VPN jotta Fritz!Boxiin saa yhteyden paikallisen verkon puolelta - konffaus todella helppoa.

  10/10 myös DNA:n as.palv.:lle näin lauantai-aamuna klo 09:30 tehdyistä toimenpiteistä. (Itse kun varmaan viimeiset X vuotta ollut vain automaattilaskutuksella, nii ei enää edes tiennyt mitä tietoja heille tarttee kertoa. :-)

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.