Toimiiko DNA TV ulkomailla?

Viime syksynä katselin Suomen televisio-ohjelmia Teneriffalla ilman ongelmia. Laitteena oli iPad, joka oli yhteydessä hotellin wlan-verkkoon.

Nyt minulle väitettiin, että DNA TV ei toimisi enää ulkomailla tekijänoikeudellisista syistä. Pitääkö tuo tieto paikkansa? Jos mainoksessa sanotaan, että katso mitä ja milloin hyvänsä, niin kyllä silloin lupauksen pitäisi kattaa myös ainakin Euroopan maat.

Valitettavasti ohjelmien lataus laitteelle on poistunut. Oli kätevää ladata muutama elokuva pitkän lentomatkan aikana katseltavaksi.

Kommentit

• Hei!

DNA TV -sovellusta ei sopimusehtojen mukaisesti voi käyttää kuin Suomessa.

Laitteelle lataus -ominaisuus poistui käytöstä koska tekijänoikeusjärjestöt eivät salli latauksen käyttöä palvelussa

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Viime marraskuussa katselu siis onnistui Teneriffalla. Sallivatko sen hetkiset sopimusehdot silloin katselun? Uudet ehdot ovat näköjään tulleet voimaan 1.6.2016. Onko katselu estetty teknisin tempuin.

Tämä on nyt hiukan hullu tilanne, sillä kotona Suomessa katselen ohjelmat suurella telkkariruudulla mutta lomamatkalla haluisin katsoa joitakin suosikkiohjemiani tällä tabletilla.

Pitääkö alkaa harkita operaattorin vaihtoa? Tai oikeastaan toisen palvelun ottamista rinnalle, sillä ei minun kannata tätä DNAn palvelua irtisanoakaan, sillä olen saanut sen ihan edullisesti, koska olen ollut asiakas jo 80-luvulta alkaen.

Olen todella pettynyt.

• Samat sopimusehdot kotimaan käytön osalta ovat olleen voimassa viime vuonnakin ja siitä asti kun DNA TV -palvelu on saataville tullut. Mahdollisuus ladata tallenteita laitteille poistui viime 1.3.2016 alkaen.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Vpn : llä pitäis onnistua vaikkei se käyttöohjeiden mukaista olekaan . Jopa F - securella on oma Vpn - palvelu .

• Kun katselu siis viime syksynä onnistui, niin onko sen jälkeen tehty jotain teknisiä muutoksia,,jotka blokkaavat Espanjan pois?

• Täytyy aktivoida kilpaileva palvelu

• Tuskin kilpaileva palvelu pystyy parempaan koska tekijänoikeistahot yrittävät rahastaa mitä ihmeellisistä asioista. En moiti heitä siitä jos ovat oikeasti tekiänoikeusasialla vaan siitä että yritetään rahastaa pelkästään oman organisaation ylläpitämiseen.

Löytyy kyllä useita keinoja miten Suomessa tallennettuja ohjelmia voi katsoa myös ulkomailla mutta siitä huolimatta tallenteita saa katsoa vain itse ja omat perheen jäsenet.

• Voiko ulkomailla katoa tallennettuja ohjelmia?

• DNA TV ilmoittaa että vain kotimaassa mutta kulpaileva BOOX TV ainakin näkyy.

• Hei Kari! DNA TV -sovellusta ei sopimusehtojen mukaisesti voi käyttää kuin Suomessa.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Harmillisia nuo sopimusehdot, sillä tämä palvelu olisi ulkomailla todella erinomainen väline pitää yhteyttä kotimaahan. Kysymys on varmaankin tekijänoikeuksista. Onko niihin yritetty saada helpotuksia?

• Rajoitus liittyy juurikin tekijänoikeussyihin, eikä ole näkyvissä että tähän olisi tulossa muutosta.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • On tietysti olemassa tallentavia digibokseja joita voi etäkäyttää internetin kautta samalla tavalla kuin kotisohvalta. Löytyy esim. satshop.fi sivustolta.

• Elisa Viihde näkyi ainakin 2016 syksyllä Virossa. Minulla on siellä loma-asunto ja seurasin F1 kisoja. Tosin 1 kisa vei noin 6 gikaan nettiä. Olisin halukas vaihtamaan dna:lue, jos palvelu toimisi.

• Onko teillä jotain maksullista palvelua, että ohjelmia saisi ladattua tablettiin laillisesti?
  • Ei ole, koska tekijäoikeusjärjestöt kieltää juuri lataamisen omalle laitteelle. https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/toimiiko-dna-tv-ulkomailla/#c2279801
  • Kyllä toimi täällä Panamassa vielä edellisellä kerralla käydessäni, eli marras-joulukuulla 2016 !! Kusetusta, kun tuosta poistumisesta ei ole kerrottu. Minulla ainakaan ei nyt sitten ole mitään syytä jatkaa sopimusta. Kotosuomessa kyllä pystyn hoitamaan tallennukset digiboxilla...
  • Pitää näköjään ruveta warettamaan taas leffoja, niin että niitä voisi katsoa kun yhteyttä ei ole. Tekijänoikeudet, tekijät ja operaattorit ovat taas tyytyväisiä. Selänjatkeesta koko homma. Kiitos sääntö-Suomi! !"&¤#/%"!#(¤!"!!!!