Toimiiko ulkomailta ostetussa puhelimessa suomalainen sim-kortti? + kysymys huawei-puhelimista

Moi! Jos ostaisin skotlannista puhelimen, toimisiko siinä suomalainen (teidän DNA:n) sim-kortti ihan normaalisti? Jostain kuulin että eri maasta ostettuun puhelimeen ei välttämättä menisi/mahtuisi(?) suomalainen sim-kortti.

Ja sitten toinen kysymys: mitä eroa tarkalleen huawei mate 10 prolla ja huawei mate 10 litellä on? onko pro:ssa huomattavasti parempi kamera tms?

Kommentit

• Voit ostaa puhelimen mistä tahansa Euroopasta.

Mutta varmistaudu ennen ostamista, että laite todellakin myydään eikä kyseessä ole kytkykauppa liittymän kera. Kytkykauppalaitteissa on usein operaattorilukitus ja ne toimivat ainoastaan laitteen myyneen operaattorin liittymillä.

Sim-kortteja on useita eri kokoja, mutta näin on myös Suomessa myytävissä puhelimissa.

Muista maanosista puhelimen osto vaatiikin sitten suurta huolellisuutta, koska joudut varmistamaan, että laite osaa GSM, UMTS ja LTE-tekniikat, Eurooppalaiset 700, 800, 900, 1800, 2100 ja 2600 MHz taajuusalueet ja käyttää sim-korttia.

Jos erilaiset matkapuhelintekniikat eivät ole tuttuja, puhelin kannattaa ostaa Euroopasta.
  • Virta-adapteri.Enkussa on erillaiset pistokkeet,kun suomessa
    Takuut,toimiiko suomessa,vai pitääkö lähettää ostomaahan.
    Kielivalikko --> Suomi
    Taajuudet
    Sim-kortti
    Käyttöjärjestelmä / sovellukset
    Operaattorilukitukset.
  • Tossa vielä.Matkailijan sähköopas.
    Pistokkeet ja jännitteet.

https://www.triptek.eu/matkailijan-sahkoopas​​​