Toinen modeemi asuntoon

Meillä on tällä hetkellä laajakaistayhteys modeemin kautta asunnossamme. Ongelmaksi tuli kuitenkin se, kun tarvitsee yhdistää kaksi tietokonetta nettikaapelilla modeemiin. Kaapelijohdon tulee olla niin pitkä, että se olisi jo kompastusvaara/kosmeettinen haitta.

Voiko asuntoon hankkia uuden modeemin, joka yhdistäisi laajakaistayhteyden nykyisen DNAn kautta hankitun modeemin kanssa? Molemmat tietokoneet tulee yhdistää verkkokaapelien kautta, wifi ei ole vaihtoehtona. Antennikaapelien paikkoja asunnossa on useampia, joten sekään ei ole ongelma.

Minkälaista reititintä/modeemia minun tulisi katsella, joka sopisi yhteen tämän modeemin kanssa? https://www.dna.fi/cisco-epc-3828

Cisco EPC3828

Kommentit

• Hei Joonas!

Varsinaista toista modeemia ei ole mahdollista käyttää samalla kaapeliyhteydellä, mutta voit tosiaan hommata reitittimen modeemin perään johon voit kytkeä laitteet. Reititin pitää tosin olla kytkettynä modeemiin, joten tämä ei varmastikaan ratkaise ongelmaa pitkistä johdoista.

Kannattaa vielä tutustua Mesh-järjestelmään jonka avulla saa toteutettua paremman Wi-Fi verkon mitä perinteisellä ratkaisulla jolloin johdotkaan eivät ole tiellä.