Toiston viive DNA TV:ssä (chromecast) vs android sovellus

Moikka
Minkä takia suoran lähetyksen toistossa chromecastin kautta on noin kolmen minuutin viive verrattuna toistettaessa suoraan puhelimen android sovelluksessa? Eli lähetys hyppää noin kolme minuuttia taakse päin kun toisto alkaa chromecastilla.
Toisilla samaa?

Näytä paras vastaus

Kommentit

• Hei! Kuulostaapas omituiselta. Oletko kokeillut auttaako jos resetoit Chromecastin ja asennat sen uudelleen?
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Chromecast on asennettu uudelleen aivan vasta, kun netti vaihtui dna:n 200 valokuituun. Eli yhteysnopeuttakin pitäisi olla... Aloitusviestin jälkeen kellotin aikoja; tappara - kalpa jääkiekkolähetys (ruutu+) siirtyi 1min 50sek, sekä a-studio (yle1) 1min 40sek.
  • Minulla viive on n. 3 minuuttia sekä puhelimella, että tabletista siirrettäessä. Kokeiltu kahdella eri televisiollakin.
  • ?????????
  • Minulla myös sama ongelma. MM-jääkiekkoa katsoessa lähetys noin 2 minuuttia jäljessä kun siirtää puhelimelta chromecastilla telkkariin. Täällä myös asennettu chromecast uudestaan ja kokeiltu eri laitteilla ja kaikissa sama ongelma. Puhelimessa/tabletissa kuitenkin lähetys tulee ajallaan.
  • "Hyvä"juttu että muiltakin löytyy samanlaista. Niin sanotusti nauhoitetut ohjelmat esim. Netflix kuitenkin alkavat samasta kohdasta, mistä lähetyksen siirtää chromecastille, joten tuskin castin puskuroinnissa tämmönen 'ominaisuus'. Liekkö tätä ongelmaa joku dna:lla edes sattuu tutkimaan, mutta tällaisia huomioita auttamaan..
  • Kyllä myös muiden (esim. Viaplayn lätkä futis yms.) suorat lähetykset jatkuu telkkariin siirrettynä samasta kohdasta kuin sovelluksessa. Dna tv on ainoa millä tuo ongelma on.. Toivottavasti saavat korjattua. Ikävä kattoa pelejä kun 2 minuuttia aikasemmin kuullut naapureiden huudosta että suomi tehnyt maalin 😃
  • Markus, juuri näin kävi nyt Liigan loppupeleissä. Kaverilta tuli iloinen viesti ja minä odottelin maalia vasta tulevaksi. Täytyisihän tähän joku syy ja ratkaisu olla.
  • Sama homma minulla. Dna tv:tä Chromecastilla katselessa viive on juuri tuo kolmisen minuuttia.
  • Ja nyt on rinnakkain katsottu Maikkarin Suomi-Ranska ottelua ja samaa C Morelta. Viive DnaTV-sovelluksen ja digiboxin välillä aika lailla tasan minuutti (dnatv jäljessä) plus mitä se onkaan sitten vielä kun lähettää chromecastiin.
  • Dna TV:n iSovelluksen ja Chromecastin ero aika tasan kolme minuuttia.
  • Minullakin chromecastin kautta lähetys on noin kolme minuuttia jäljessä.
  • Saisikohan vielä DNA:n tuen kommentin/ratkaisun ennen kisojen päätöstä..
  • Hei kaikki!

Kyseinen viive antenni- ja kaapeli-tv verkkoon verrattuna on DNA TV sovelluksen ominaisuus. Suorissa lähetyksissä viive on reilun minuutin ja jos kuvan siirtää Chromecastille, lisää tämä vielä viivettä pari minuuttia (yhteensä noin 3 min).

Selvitämme kuitenkin vielä, olisiko tämän ominaisuuden viivettä kenties mahdollista pienentää.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • F1 lisäkanavat   on myös ko ominaisuuden vuoksi täysin hyödyttömiä.
  • Ärsyttää kun muija kattelee kännykkäänsä tuossa vieressä ja alkaa ynistä kummallisesti kaksi minuuttia ennenkuin Sveitsi tekee maalin. Vaihdan takaisin kaapeliin, 20% alennus ei riitä kompensoimaan tätä surkeutta.
  • Ja nyt ei toimi koko hieno 4g verkkoyhteys jonka hommasin telkkaria varten. Ja Suomi-USA puolivälierä menossa... Onneksi Soneran kaapeli toimii ja Mertaranta selostaa vapaallakin puolella. Keljuttaa katella mainoksia kun on paketista maksanut.
    Ei mene vahvasti.
  • Hei Juppe,

onpas ikävä kuulla yhteytesi toimimattomuudesta, pahoittelut!
    Pätkiikö yhteys vai onko se kokonaan toimimattomana? Toimiiko yhteys millään muulla laitteella?
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Ei toimi 4g modeemi ei yhdistä nettiin ollenkaan. 3g kännykkä toimii.
  • Oletko kokeillut resetoida 4G modeemia, auttaako se ongelmaan?
    Mitkä valot kotimokkulassa palaa?
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Juu, resetoitu on monta kertaa, ei auta. Power, wifi ja pari tolppaa palaa. Mode vihreenä. Voice ja signal pimeenä. Laite on Huawei E5186.
  • Siinä tapauksessa suosittelen että olet puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme jotta pääsemme tekemään tarkan viankartoituksen asiakkuutesi tietojen kera.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe 8-18
    la 9-16.30

Vikapalvelu - maksuton kaikista liittymistä kotimaassa
    0800 300 500
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • On näköjään parantunut 'itsestään' yön aikana. Pitäkää vehkeet kunnossa kun Suomi pelaa lätkää.
  • Onkohan tämä 3 minuutin viive poistumassa vai jäämässä ikuiseksi ongelmaksi?

17.5. muutoksen jälkeen maksukanavien katselusta on tullut käsittämättömän työlästä, monin paikoin mahdotonta ja palvelun laatu on sitä myöden pudonnut lähelle käyttökelvottomuutta. Harmittaa.
  • Olen Jonaksen kanssa samaa mieltä .... helvetin hankalaa ottaa yhteyksiä tadletilla ja kännykällä, kun yhteys ei kumminkaan toimi kunnolla.
    Alaarvoista toimintaa dna:lta, rahastavat kyllä täysillä.

Onneksi on sateliittilautanen katolla jolla voi katsella saksan kanavilta.
  • itellä on maksukortti että dna tv sovellus.  dna tv pätkii koko ajan. tai katkeaa lähetys muutaman minuutin katselun jälkeen. Ja tuo viive on dna tvllä noin minuutin luokkaa. joka on tosi veemäistä jos seuraa jonku kaverin kanssa kisoja vaikka viestiern välityksellä niin kuulee minuuttia aikaisemmin jos maali esim tulee. Dna vois korjata ongelman ja jos on suora lähetys niin olla myös suora eikä minuutin pari myöhässä
  • Jees, tämä viive on dealbreaker ainakin mulle ja kun ei kerran dna jaksa edes vastata tiedusteluihin aiheesta niin nyt lähtee tämä welhon alkuajoista asiakkaana roikkunut kiitämään. Ihan vaan esimerkkinä että esim elisalla viive tv:n ja appin välillä on n. 25 sek ja viive ei muutu chromecastille siirrettäessä. Oma asiakkuuteni lähtee cmorelle - jään ikävöimään erityisesti eurosportia, mutta ei liveurheilua yksinkertaisesti ole mielekästä tuollaisella viiveellä katsella. Kiitokset kuluneista vuosikymmenistä
  • Kuten aikaisemmin on kerrottu, on kyseessä palvelun ominaisuus ja tämä on selvityksessä, saadaanko viivettä pienennettyä kun kuvan siirtää Chromecastiin.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Milloinhan dna tv sovellus alkaisi toimimaan selaimella. ainakaan goole cromella ja mozillalla ei toimi. näkyyy noin 30 sek kun kuva pysähtyy..
  • Testasin juuri äsken tuota viivettä ja vertasin antennilähetykseen Viasat Sport kanavalla.
    Jos katsoin samaa kanavaa DNA TV -applikaatiolla niin viive oli n. 25s, Chromecastia käytettäessä n. 1min 15sek. Eli ainkin tuo applikaation viive on siis ihan samaa luokkaa kuin tässä ketjussa mainittu Elisa.
  • Onneksi olkoon, viive on siis puolittunut, and then some. DNA on varmasti ylpeä että pystyttiin parantamaan hieman asiakaskokemusta kuitenkaan hienoa vaivalla rakennettua ominaisuutta kokonaan poistamatta :-D
  • Jos katsoo F1-lähetystä maksukortin kautta suoraan televisiosta ja samalla tabletilla yrittää katsoa F1-lisäkanavia (autojen sijaintai kartalla, varikkokuva yms), niin katsomiskokemus on täysin luokaton. DNATV sovelluksen kuva tabletilla on kolme-neljä "mutkaa" jäljessä joten reaaliaikatilannetta välittävät lisäkanavat ovat käyttökelvottomia. Ymmärrän miten DVB-T ja nettistream kanavat toimivat ja tälle on paha tehdä mitään suoran TV-kuvan lähetyspäässä. Ongelmaan löytyy kuitenkin kotikeinoin kohtuullisen toimiva ratkaisu. Useimmissa USB-levytallennusta tukevissa televisioissa on timeshift (viivästetty katsominen) toiminto joten allekirjoittanut laittaa F1 lähetyksen alussa timeshiftin käyttöön, stoppaan katselun minuutiksi (tai mikä se sillä hetkellä DNATV nettistreamissa tabletilla sitten sillä hetkellä onkin) ja jatkan "suoran" TV lähetyksen katsomista timeshiftin kautta. Tämän avulla TV suoralähetys ja tabletilla olevat formulalisäkanavakuvat ovat riittävän lähellä toisiaan jolloin tabletin kautta katsottavista lisäkanavista on edes jotain iloa.
  • Tere,

Kun kännykän kautta käynnistön dna tv:n ja siirrän näytön tv-ruudulle chromecastin kautta niin kuva on aika epätarkka ja hieman hidas nopeissa liikkeissä mm.jalkopallo. Chromecastini on ekaa sukupolvea eikä ole chromecast ultra fhd ja 4k siirtoihin kykenevä.
    Jos hommaan chromecast ultran niin onko dna tv kännykän kautta riittävän nopea, jotta fhd kuva olis hyvä tv-näytöllä ?
    (internet taloon on 100Mb, wlan purkki puolivuotta sitten uusittu).
    Timo Laakso