Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

TV-Datajako ei mahdu antennirasiaan?

Hei,

Kävin juuri hankkimassa itselleni valokuituliittymän. Kerrostalo jossa asun on suht. vanha ja luulin aluksi, että netti tulisi puhelinpistokkeesta kuten joskus ennen oli tapana, mutta myyjä kertoi liikkeessä, että se tulee antennirasian kautta.

Paketin mukana tuli valkoinen johto jossa molemmat päät ovat uroksia, sekä TV-datajako-palikka.

Ohjeissa lukee, että rasiajaotinta käytetään jos antennirasiassa ei ole omaa datapistoketta ja kaapelitelevisiota tai digiboksia halutaan käyttää samaan aikaan. Datapistoketta ei näy ja televisiota tai digiboksia minulla ei ole.

Siispä liitin valkoisen johdon rasiajaottimeen ja jaottimen yritin laittaa antennirasian TV-pistokkeeseen.. mutta rasiajaotin ei mahdu lainkaan rasiaan.

Mikäs nyt neuvoksi?

Voiko valkoisen johdon liittää R-pistokkeeseen? Eikös se ole radiolle? Se ei kyllä näytä siltä, että se menisi siihen, mutta en uskaltanut koittaa.

Vai pitääkö minun ostaa joku adapteri?

Vai ruuvaanko pistorasian suojan irti? Näyttää siltä, että suoja itsessään on liian ahdas jaottimelle.

Terveisin,
Tumpelo

Kommentit

 • Millainen antennirasia on? Kaksi reikää, kaksi naarasta vai naaras ja uros.
  Radiopistokkeessa modeemi ei toimi.
  Jos rasian TV-pistoke on on uros, peitelevy ei ehkä ole oikein paikallaan. Peitelevyn reijän suurentaminen puukolla tms. saattaa auttaa.
  Jos rasia on vanhempaa mallia, suosittelen, että tilaat huoltokäynnin vikapalvelusta 0800300500.
 • Moikka!

  R-pistoke on radiolle kuten ounastelitkin joten tähän liittimeen ei haaroitinta tule laittaa, sen vieressä on TV-pistoke johon modeemin mukana tullut haaroitin tulee kytkeä. Tarkista myös ettei pistokkeessa ole esim. sisällä vanhalta asukkaalta hajonnutta liitintä sisällä.

  Jos kyse on nimenomaan antennirasiasta, joka on liian pieni tai vääränmallinen antennijohdolle niin sinun tulisi tilata huoltokäynti esim. vikapalvelun maksuttomasta numerosta p.0800 300 500. Rasian vaihtoa ei suoraan pysty tilaamaan, mutta viallinen antennirasia vaihdetaan huoltokäynnin yhteydessä.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Antennirasian vaihto kuuluu kiinteistön huoltosopimukseen, joten siitä ei asukkaalle tule kuluja.
  DNA:n kahtiajon naarasliitin on aika paksu, joten peitelevyn reikä saattaa olla ahdas sille, vaikka antennirasia muuten olisikin oikeaa mallia.
  Jos rasia on oikean mallinen, sen TV-liitäntään voi kytkeä antennikaapelin ja DNA:n kahtiajaon sen perään.
  Jos TV:tä ei tarvitse, niin voi elektroniikkaliikkeestä hankkia kaapelin, jonka toisessa päässä on F-liitin ja toisessa päässä IEC naaras (antenniliitin), jolloin vältytään kahtiajaon aiheuttamalta lisävaimennukselta.

 • Kiitos vastauksista.

  Ongelma oli juurikin tuo, että datajakopalikan liitin oli liian paksu. Ongelma ratkesi kun kävin ostamassa antennikaapelin tuohon väliin. Prismassa en tuollaista IEC/F-kaapelia nähnyt, mutta täytyypä katsella sellaista myöhemmin.

  Nyt pelittää!
 • Elikkä tälläinen virityskö löytyy.

  https://postimg.org/image/pttrju6ab/​​​

  Noita IEC/F kaapeleita ei noissa marketeista varmaankaan löydy.
  Sähkötarvike /Antenniliikkeistä kannattaa kysellä.


 • Kutakuinkin tuollainen. Antennijohto lähtee seinästä TV-datajakopalikkaan, ja palikasta toisenlainen kaapeli modeemiin.
 • Tuossa muutamia kaapeleita - hintaerot tuntuvat suurilta.
  http://www.mediaplazashop.com/antennikaapeli_f-uros__iec-naaras_valkoinen_25_m
  http://www.bebek.fi/kauppa/tuotteet.php?tuoteryhma_id=205  siellä Lisätietoa tuotteesta 11830 - Antennijohto 2.5m. IEC-antenniliitin naaras/ F-uros
  https://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kaapelit-ja-adapterit/HAM122527/hama-antennikaapeli-f-iec-naaras-valk
 • >televisiota tai digiboksia minulla ei ole<
  Jossei tv-antennipistoketta tarvitse muuhun kuin nettiin,
  niin eikös sen JAKOpalikan voi jättää kokonaan pois.
 • Minni, olet aivan oikeassa. Mikäli televisiota ei ole, jakaja kannattaa jättää pois, sillä se heikentää signaalinvoimakkuutta turhaan.

  Modeemin mukana tuleva johto sopii suoraan ainoastaan kolmiliittimiseen antennirasiaan tv&radio&data.

  Mikäli käytössä on kaksiliittiminen antennirasia tv&radio, modeemin mukana tuleva johto ei sovi. Tällöin joudut hankkimaan itse antennirasian ja modeemin väliin IEC-naaras / F-uros johdon, joita PW jo tuossa linkittikin.
 • Mikäli tv:tä ei ole ja haluaa käyttää modeemin mukana tullutta johtoa, jakajan voi korvata myös IEC-naaras / F-naaras sovittimella, kuten

  http://www.partco.fi/fi/liitinadapterit/antenni-iec-adapterit/8832-ad-ant-n-f-n.html
 • Moi, seuraavanlainen tilanne. Nykytilanne (omakotitalo) Tv olohuoneessa ei probleemaa (oma antennirasia) Toisessa huoneessa Tv ja modeemi jotka tulevat seinärasiasta jakopalikan kautta ei ongelmia. Tuleva tilanne (vanha kerrostalo) vain yksi rasia olohuoneessa. Siitä pitäis nyt saada vielä toinen Tv ja modeemi jotka ovat seinän takana etäisyys olohuoneen rasiasta arv.  3-4 m. Edellinen asukas on tehnyt reiän seinään antennijohtoa varten,nyt siitä pitäis viedä myös modeemin johto.Jakopalikassa tarvis kaiketi olla 3 lähtöä  2 xTv:lle  ja 1 modeemille. Kokeilin tuota kotona olevaa 2 lähtöistä palikkaa mutta se ei mahdu kerrostalossa olevaan rasiaan.
 • Irroita antennirasian peitelevy ja avarra peitelevyn TV-reikää esim. saksilla hieman - yleinen ongelma vanhoissa rasioissa, kun DNA:n kahtiajako on ylipaksu.
  Jos voit, vaihda omakotitalon ja kerrostalon antennirasioiden peitekevyt keskenään.
  Hanki lisäksi erillinen TV:n kahtiajako, ja kytke se DNA:N kahtiajaon TV-liitäntään. Toivottavasti asunto ei ole ääriolosuhteissa niin, että vaimennuksista ei tulisi ongelma.
 • Meillä oli vastaavanlainen ongelma kun hankittiin Valokuitu Plus liitymä. Meidän ratkaisu oli tämä:
  Comega POF PA6, 2 x TV, Data ja ULA -pientalovahvistin sekä jakaja – Kytkimet, jaottimet ja haaroittimet – Asennus – Antennit – TV ja video – Verkkokauppa.com

   2x TV + modeemi, ja hyvin pelaa.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.