TV Hubi ongelma: "This content can not be displayed because your TV doesn't support HDCP 2.2

Ostin TV Hubin ja kovalevyn eilen, kun vanhasta digiboksista hajosi kovalevy. Kytkin laitteen kotiteatterivahvistimeen mukana tulleella HDMI-johdolla ja laitoin päälle. Kyseli kielen, google tilin yms. ja sitten alkoi ladata päivitystä. Päivityksen valmistuttua Hubi käynnistyi uudelleen ja sen jälkeen näkyy vaan "This content can not be displayed because your TV doesn't support HDCP 2.2" enkä pääse jatkamaan asennusta.
Vahvistimen (Denon AVR-X3500H) manuaalin mukaan kaikki HDMI-sisään- ja ulostulot tukevat HDCP 2.2:ta. TV ei ole 4K vaan normaali FullHD, eikä varmaan tuekaan HDCP 2.2:ta, mutta ei kai Hubi voi vaatia, että on myös 4K-televisio??
Ja miksi ennen päivitystä Hubin asennus siihen asti toimi?
Mitä pitää tehdä?

Kommentit

• Voisit kokeilla laittaa hubin ulostuloksi 1080P tai/ja jos vahvistimessa on joku 4K scaalaus päällä, niin ottaa sen pois päältä?
  • Kiitos JJJ, kokeilin tuota, mutta ei valitettavasti auttanut 🙁
    Liitin Hubin vähäksi aikaa suoraan telkkariin, niin kuva tuli näkyviin ja pääsin asetuksiin. Laitoin Hubista ja vahvistimesta sisään ja ulostulot pakotetuksi 1080p, mutta edelleen vaan sama virheilmoitus, kun laittaa menemään vahvistimen kautta.

• Kinkkinen juttu, mutta ilmeisesti ei saa toimimaan tuolla kombolla, Löytyi Partasen (DNA Tuotekehitysjohtaja), viesti DVD Plazalta:

Tapaus 2 jossa Hubi ei toimi: Vahvistin tukee 4k:a ja HDCP 2.2:a mutta televisio ei ole 4k

1) Käytössä on Hubi
    2) Käytössä on 4k kykyinen kotiteatterivahvistin ja se osaa HDCP 2.2:n
    3) Käytössä on full HD televisio tai tykki

Tässä tapauksessa vahvistin pyytää aina HDCP 2.2 Hubilta ja lähettää tämän HDCP 2.2 vaatimuksen näyttölaitteelle. Näyttölaite ilmoittaa että HDCP 2.2 ei ole tuettu ja siten kuva ei näy. Tähän ratkaisuna on kytkeä Hubi suoraan televisioon ja äänet SPDIF:llä vahvariin.

https://www.dvdplaza.fi/threads/dna-tv-hubi-ja-hdcp-2-2-l%C3%A4pivientiongelma.94579/
  • Kannattaa päivittää Android Nään jos se ei ole vielä laitteessa. Osalla vahvistimista tuo Android N ratkaisee ongelman
    DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
  • Hei,

Höh, minun tapauksessani ei käytännössä onnistu tuo Hubin kytkeminen suoraan televisioon, kun kotiteatterin piuhat on jemmattu lattialistojen alle, eikä sinne enää mahdu toista hdmi-piuhaa telkkariin. Ja muutenkin romuttaisi kotiteatterin ja hyvän vahvistimen ideaa, jos tarvitsisi vaihdella lähteitä sekä tv:stä että vahvistimesta jne.

Onko siis niin, että tuo Android N ei tullut tuossa päivityksessä, jonka laite eilen teki? Jos ei, niin mistä sen saa asennettua? Jostain toisesta ketjusta luin, että sen kanssa on ollut ongelmia kovalevyn toiminnassa. TV:n katseluni perustuu lähes täysin kovalevytallennuksiin, joten ei ehkä kannata asentaa? Ei auta, jos ehkä saisin kuvan näkymään, jos kovalevy ei toimi kunnolla. Ja tuosta JJJ:n siteeraamasta aikaisemmasta kirjoituksestasi saa käsityksen, että ongelma ei liittyisi vahvistimeen vaan televisioon.

Kirjoituksessasi toteat, että: "Tähän vielä sellainen lisäys että 4k laitteissa on pakko käyttää HDCP 2.2 suojausta. DNA on siten pakotettu tätä käyttämään. Olisin kyllä todella tyytyväinen jos näitä ei tarvitsisi tukea.... helpottaisi elämää kummasti."
    Mutta eikö olisi mahdollista tehdä hubin softaan valinta, että 4K-tuki käytössä/pois ja jos laittaa pois, ei käyttäisi HDCP 2.2:ta?

Jos hubia ei ole mahdollista (jollain aikataululla) saada toimimaan kotiteatterin kanssa, täytyy kai selvittää, myytäisiinkö jossain muualla vielä tallentavia digibokseja. Ja yrittää saada rahat takaisin tuosta hubista ja kovalevystä. Tai sitten ostaa uusi televisio, jossa on 4K-tuki? Onpa ikävää. :´(

• Tuossa toisessa viestiketjussa https://www.dvdplaza.fi/threads/dna-tv-hubi-ja-hdcp-2-2-l%C3%A4pivientiongelma.94579/  nimimerkki Sniiki oteaa, että "Purkkavirityksenä ongelman voi tosin kiertää laittamalla minkä tahansa HDCP 2.2 kyvyttömän HDMI kikkareen DNA Hubin ja vahvistimen väliin."

Kysyin tuosta puhelimessa DNA:n asiakaspalvelijalta, joka kyllä hyvin ystävällisesti selvitti asiaa joltain asiantuntijalta, mutta sai vastauksen, että ei luultavasti onnistu hubin huijaaminen tuolla tavalla. Totesi kyllä hänkin, että Ville Partanen on organisaatiossa se, joka varmasti parhaiten osaisi opastaa tuossa. 😀

Kävin ostamassa halvan HDMI-jakajan, joka ei tue HDCP 2.2:sta ja laitoin sen hubin ja vahvistimen väliin, mutta ei auttanut. Minkähänlainen laite siihen pitäisi väliin laittaa, jotta toimisi?

Ostin myös kaukosäätimellä varustetun paremman jakajan, johon nyt kytkin vahvistimen ja hubin, jotta voin valita, kumpi näkyy TV:stä ja kytkin hubin optisella audiopiuhalla vahvistimeen, jotta saan kuitenkin äänet sen kautta. Tuon virityksen avulla pärjäilen joten kuten, vaikka onkin ärsyttävää joutua käyttämään useaa kaukosäädintä, kun vaihtaa tietokoneen/pleikkarin/blu-rayn ja TV:n välillä. Ja vahvistimen paremmat kuvanparannus- ym. ominaisuudet jäävät hyödyntämättä.

Mutta edelleen elän toivossa, että hubin softan jatkokehityksessä saataisiin aikaan versio, jossa 4K:n voisi laittaa pois päältä ja siten saada homman toimimaan FullHD:nä sellaisissa kotiteattereissa, joissa kaikki laitteet eivät tue 4K:ta ja HDCP 2.2:sta. Backlogille tuo, jooko @DNA Ville Partanen 😀

-Mikko