TV kanavien äänenvoimakkuus

16.2.2018
Terve
Kun katselen digiboxin kautta televisiophjelmia kanavien äänenvoimakkuudessa on massiivinen ero tavallisten ja HS kanavien välillä,tavallisilta kanavilta ääni on hiljainen ja HS kanavilta erittäin kova, samaa eroa ei ole jos samoja kanavia katselee suoraa anteeniverkosta.
Mistähän  tämä johtuu.
Kiitos neuvoista
Unto Mikkonen

Kommentit

• Hei Unto!

Onko kyse siis DNA TV-hubista? Tämä on meillä tiedossa oleva ongelma laitteen kanssa, äänentasot ovat erilaiset normaaleilla kanavilla ja ohjelmakirjastoissa. Muiden ohjelmien äänentasoihin emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • En tiedä mikä on Tv-Hub. Meillä on Humax wbox Hd, minkä kautta katsommen ohjelmia.
  • Tarkennatko hieman että mistä kanavista on kyse ja mitä tarkoitat näillä tavallisilla ja HS kanavilla?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ilmeisemmin on tullut kirjoitrus virhe, oli siis kyse HD kanavien vastaanotosta verattuina muihin kanaviin.
  • Kerroit että vikaa ei ole kun samoja kanavia katselee suoraan antenniverkosta, eli ovatko nämä ongelmat vain kovalevytallenteiden kanssa?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Äänenvoimakuuden erot esiintyvät kun suoraa kasntseln ohjelmia digiboxin kautta.
  • Eli ei eroa katsotko tallennetta vai suoraalähetystä, joten:

Olisitko katsonut sellaisia HD kanavia, jossa on Dolby Digital äänet. Eli ilmaisista Yle?

DD ääniin ei vaikuta boxin oma kaukosäädin (Ainakaan Wbox HD3:ssa), joten kannattaa ensiksi katsoa onko digiboxin kaukosäätimestä säädetty äänet kovin pienelle?

Jos äänet tulee TV:n kautta, voisi joku asetus äänissä auttaa tai jos vahvistin välissä, niin sitten sieltä säätää.

Jos taas sama koskee nelosen ja MTV3 HD kanavia myös, niin sitten ei ole tästä ylläselitetystä kyse.
  • Sama ilmiö meilläkin. Yle 1 HD, Yle 2 HD ja Yle Teema & Fem HD todella hiljaisia verrattuna muihin HD ja SD kanaviin. DNA Kaapeli ja Topfield CRC-1400 digiboksi.
  • Väitätkö Iiro että ykköset ja nollat ip lähetyksillä tulee HD kanavilla capslockattuina kun ette itse laittää bypass ääniin muka voi vaikuttaa? Ja kertoisiko samainen herra kuinka tämä ongelma on saatu toimiman esim. tv:n kautta telkkarin oman nettiselaimen kautta käytettäissä dna tv sovellusta? Siinä kun ei samanlaista äänen poukkoulua ole havaittavissa. Eikä myöskään tv:n oman digivirittimen tai netflix sovelluksen välillä.
    Vai lipsahtikohan lusikallinen housuun ja kauhallinen selitykseksi ääniongelmaan?
  • FÅ: Minulla toimii äänet kohtuullisesti noillakin kanavilla CRC-1400:llä kaapelissa. Boxista otan äänen A/V-vahvistimelle kuidulla. Lisäksi käytän boxin asetuksissa monikanava ääniasetusta.
    Onhan Topfieldissä viimeisin 1.15.01 firmis? Maahantuoja on konkurssissa, joten sen sivuilta sitä ei enää saa.
  • PW: TV:ssä oli säädöt ihan pielessä! Lisäksi otin käyttöön monikanava ääniasetukset boksissä niinkuin vihjailit viestissä. Nyt on YLE HD kanavilla myös ääntä! Minä kiitän vinkeistä!!
    Harmi tuo maahantuojan konkurssi. Topfield toiminut tosi mallikkaasti meillä.  Kumma kyllä Power:illa on myynnissä vielä Topfield CRC-1400 bokseja!
  • Batpower on Topfieldin uusi maahantuoja 1.1.2018 lähtien:
    https://www.batpower.fi/uutiset/Topfield_jakelutiedote-19.html
    Tuolta voi hakea uusimman päivityksen:
    https://www.dropbox.com/sh/h0un5nsomngfksv/AAC3XexhYoQC5CIr-ICD7kTea?dl=0
    CRC-1400:n pitää päivitys hake CRC-2400:n kohdalta (1.15.02). Sama ohjelma molemmille.
    Tuolta haettu päivitys ei toimi suoraan, vaan päivityksen nimi on editoitava update.tfd:ksi, jotta toimii.
  • Powerin hankintakanavista en tiedä, mutta sen tiedän, että Gigantti ei Tofieldejä hankkinut suomalaisen maahantuojan kautta, joten Gigantti hoitanee takuuasiat omia reittejään.