TV-kortti

Uuden TV-kortin lukijan 8-numeroinen PIN-koodi?
Kun tallentavaan digiboksiin tuotiin uusi CI+ kortinlukija, se pyytää 8-numeroista PIN-koodia. Mistä sellainen löytyy?

Hamlet

Kommentit

 • Tällainen tilanne tuli vastaan, enkä löytänyt siihen mitään vastausta tältä foorumilta enkä googlaamalla, emmekä myöskään pystyneet selvittämään sitä DNA:n tuen kanssa asiaa pähkäiltyämme. Mutta vastaan nyt tähän itse koska löysin ratkaisun, ja ehkä joku voi joskus siitä hyötyä.

  Kyse on siis Panasonicin DMR-BCT84 tallentavasta digiboksista, jonka CI+ CAM kortinlukijamoduli oli ilmeisesti viallinen, ja kun vaihdettiin siihen uusi Finnsatin CI+ 1.4 yhteensopiva lukija, niin kone käynnistettäessä pyysi tälle kortinlukijalle PIN-koodia, johon vastaaminen edellytti 8 numeroa. Mikään normaali oletus (0000, 1234, 1111) ei kelvannut, koska ovat nelinumeroisia, eikä vastaavat 8-numeroisina myöskään toimineet.

  Selvisi sitten, että ongelma ei olekaan tämä PIN lainkaan, vaan se, että kortinlukija pitää linkittää ensin lukijan 11-numeroisella Chipset ID:llä omaan DNA-käyttäjätiliin, ennen kuin sitä voi käyttää. Kun tämä linkitys on omalla DNA-sivulla tehty, ei laitekaan enää kysy PIN-koodia, joten sitä ei tarvitse yrittää selvittää.

  Valitettavasti tämän yksinkertaisen ja nyt itsestään selvältä tuntuvan vastauksen löytäminen ei ollut yksinkertaista. Myöskään DNA:n tukihenkilö ei tullut tätä ratkaisua ajatelleeksi. Pohdimme asiaa ainakin puoli tuntia yhdessä ja hän kyseli kolleegoiltaan ja lueskeli tietopankkejaan, kukaan ei keksinyt vastausta. Tänään siihen sitten lopulta törmäsin luettuani "kortin linkittämisestä". Mm. Verkkokaupan tuoteteksti kertoo, että kortinlukija pitää linkittää korttiin, mutta siellä ei kerrota mitä tämä linkittäminen tarkoittaa ja miten se tehdään. Vasta kiertoteitse sain sitten selville, että itse asiassa kortinlukija pitää linkittää asiakastiliin, jossa on tieto tv-kortista.

  Olisi auttanut paljon, jos tämä tukiartikkeli olisi ollut jotenkin helpommin löydettävissä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/yleisimmat-televisiossa-nakyvat-virheilmoitukset-m/

  Toivottavasti tämä vastaus löytyy helpommin jollekin toiselle, joka saattaa kohdata saman ongelman.
  Hamlet
 • Kaikki tietää että kortti pitää linkittää, myös asiakaspalvelu ihan varmasti, kun sitä kauttakin sen voi tehdä.

  Tuo CI+ PIN koodi varmasti sotkenut asiaa, kun sellaista ei laitteet normaalisti kysy koskaan.
  Jack
 • Jack
 • Hieno juttu, että "kaikki tietävät". Mutta se, joka ei tiedä, ei tuota detaljia kovin helpolla löydä näiltä tukisivuilta, kun esim tuota linkkaamaasi "kaapelikodin" infoa ei mistään valikosta löydy, kuten ei myöskään mitään "TV-kortti" otsikolla varustettua sivua. Mutta sehän on ymmärrettävää, ettei löydy, koskapa "kaikki tietävät" kaiken. Oikeastaan koko foorumikin on siten turha.
  Hamlet
 • Oletko Hamlet yrittänyt päivittää digiboxia uudella ohjelmaversiolla. Vika voi olla siinä. Ja kyllähän digiboxikin pitää linkittää korttiin, jotta toimisi.
  PW
 • Varmaan digiboxin käyttöohjeessakin mainitaan linkityksen tarve.
  PW
 • Settopboxin ohjeissa ei puhuttu mitään linkittämisestä, mutta siellä kerrottiin, että kortinlukija voi haluta PIN-koodin, ja kortinlukijan ohje kertoi että oletus-PIN-koodi on 1234. Mutta ne eivät auttaneet.

  Kuten kerroin, ongelma ratkesi linkittämällä kunhan ensin löysin oikean tukidokumentin, ja DNA:n tuki ei osannut sitä ehdottaa. Ratkaisun löytyminen kesti kauan, koska ongelma ilmeni 8-numeroisena PIN-koodina, eikä tukimateriaaleja ollut helppo löytää. Mutta siksi kirjoitin tämän tänne, jotta seuraavalle etsijälle löytyisi googlaamalla. Eli ongelma meillä kotona on jo ratkennut.

  Tänne DNA:n tukisivuille voisi jotenkin myös lisätä jonkun reitin tuonne ylävalikoihin, joista joku, jolla TV-korttiongelmia kaapelikodissa settopboksinsa kanssa, voisi löytää ihan navigoimalla tässä esiin tulleen vastauksen 😀 ! Siellä kun TV johtaa vain DNA Hubin yms matskuihin, eikä kerro "TV-kortista", "linkittämisestä" tai "kaapelikodista" yhtään mitään.
  Hamlet
 • Ei asiakas välttämättä tiedä linkityksestä, kirjoitin vähän hölmösti. Tarkoitin että asiakaspalvelu tietää varmasti, myös se virkailija johon olit yhteydessä tai sitten on huonosti asiat.
  Ekassa viestissä piti lukea "asiakaspalvelu" tilalla "asiakaspalvelija" (se tietty johon olit yhteydessä). 

  TV-kortti on vähän vanhentunut juttu DNA:n mielestä, siksi hubi jutut on etusijalla kaikessa. Kortin linkityksessä kerrotaan että toimii mökillä ja kotona, no ei toimi enää, ellei ole mökilläkin DNA:n kaapeliTV:tä.

  Jos siinä Boxissa on vain vanha CI lukija, niin sitä ei voi linkittää ja siksi ei välttämättä toimisi enää.
  Jack
 • CI-kortinlukijaa ei voi linkitttää. Jos laitteessa on CI+ kortinlukija, niin sen arvokilvessä on Chip ID koodi, jonka avulla sen voi linkittää.
  Ilmeisesti tuossa boxissa ei ole CI+ kortinlukijaa. Kyllä asia muutoin olisi käyttöohjeessa mainittu.
  PW
 • Itselläni lakkasi yhtäkkiä Samsungin tv:ssä maksukanavat näkymästä ja tv:ssä näkyi teksti, että älykorttia ei ole tai se on asennuttu väärin. Ei korttiin eikä kortinlukijaan ollut koskettu vuosiin, joten ei se myöskään ollut asennettu väärin (kokeilin moneen kertaan). Hankin uuden kortin ja myös uuden kortinlukijan. Sen jälkeen tv:n ruudulle ilmestyi teksti "CICAM PIN -numeroa ei ole tallennettu.Tallenna CICAM PIN -numero CI+ PVR -toimintojen käyttöä varten valikkoon". Tuo CICAM PIN näyttää olevan aiemmissa viesteissä kuvatun mukaan 8-numeroinen. Minulla on linkitykset tehty oikein eli jostakin pitäisi saada tuo 8-numeroinen PIN.
  Mistäköhän? Osaako joku auttaa?
  Jussi
 • Näkyykö uusi TV-kortti Minun Palvelussa, eli olet sen liittänyt asiakkuudellesi? Onko uuteen TV-korttiin siirretty maksukanavasi?
  Oletko varmasti linkittänyt uuden TV-kortin uuteen kortinlukijaan sen 11 numeroisella cipid-tunnuksella?
  Onnhan uusi TV-kortti oikein päin kortinlukijassa ja uusi kortinlukija oikein päin TV:n CAM kampaikassa ja työnnetty loppuun saakka tuohon paikkaan.
  Joissakin laitteissa on 2 CAM-paikkaa. Katso, että se on vain toisessa.
  En osaa auttaa, jos nuo asiat on kunnossa.

  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.