Tv-kuvan paraneminen hubilla

Digiboksini rikkouduttua jouduin hankkimaan kortinlukijan televisiooni. DNA:n myyjä suositteli sen sijaan jotakin hubia, joka hänen mukaansa parantaa kuvaa. Kortinlukija oli kuulemma myös kallis, joten hänen mukaansa hubi tulisi halvemmaksi.

Kysynkin kiinnostuneena, millä tavalla hubi parantaa kuvaa helsinkiläisessä kaapelitaloudessa, jossa vastaanotetaan tv-signaali hd-tarkkuudella ja katsotaan lähetyksiä hd-televisiosta? Lisääkö hubi kuvapisteitä esimerkiksi Ylen lähetyksiin, ja jos lisää, miten hd-televisio pystyy lisätyt kuvapisteet toistamaan?
Herkeämätön tarkkailija Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Hubin kuvankaadusta on valitettu, joten se ei todellakaan kuvan laatua paranna.

  Kortinlukija on kertahankinta ja sen lisäksi tarvitaan tietenkin TV-kortti. Kumpaakaan ei tarvita, jos maksukanavat eivät kiinnosta.
  TV-kortista joutuu maksamaan saman kk-maksun, kun hubistakin ja kortinlukijaa ei tarvita.

  Hubilta voinee siihen liitetyllä DNA:n kiintolevyllä (lisäkustannus) tallentta samanaikaisesti useampia kanavia (muut levyt eivät käy), kun TV:n liitetyllä USB-kiintolevyllä (yleensä vai 1 kanavaa ja vain katselussa olevaa kanavaa, jos TV:ssä on vain 1 viritin).
  PW
 • Täällä on paljon keskusteluja Hubin jatkuvista ongelmista.
  Päivitetään,päivitetään,päivitysten jälkeen.
  Mitään muutoksia ei tule.

  Joku ongelma saadaan poistettua,niin uutta tulee heti perään.
  Tätä huvittavaa hubi showta on jatkunut iät ja ajat.

  Provikkapalkkaiset DNA myyntitykit suosittelevat,
  kaikenlaisia hilavitkuttimia,saadakseen asiakkaita kusetettua.

  Elämä on.


  BQ24
 • "TV-kortista joutuu maksamaan saman kk-maksun, kun hubistakin ja kortinlukijaa ei tarvita."

  Minulla on ollut kortti digiboksissani yhdeksän vuotta, enkä toistaiseksi ole maksanut sen käytöstä mitään kuukausimaksua. Nyt kortti vain siirtyi televisiossa olevaan ostamaani kortinlukijaan digiboksin mentyä rikki.

  Kortinlukijan olisi tosin saanut 30 euroa halvemmalla esimerkiksi Verkkokaupasta, mutta ostin sen nyt kuitenkin DNA:n myymälästä, kun en viitsinyt lähteä Jätkäsaareen ja halusin nähdä muutaman tennismatsin Indian Wellsistä jo samana päivänä.
  Herkeämätön tarkkailija
 • "Minulla on ollut kortti digiboksissani yhdeksän vuotta, enkä toistaiseksi ole maksanut sen käytöstä mitään kuukausimaksua. "

  Outoa, jos näin todella on. DNA TV maksuna sitä nykyisin mainitaan ja sen hinta lienee 3,50 €/kk ilman tallennusmahdollisuutta ja n. 7 €/kk tallennusmahdollisuudella. Ilman sitä maksukanavia ei näy. Onko sinulla jokin tarjous tuosta voimassa?
  Sinulla täytyy olla Eurosport kanavat tilattuna, jotta tuota Tennistä näet.
  TV-kortin saa ilmaiskortiksi, jos siinä ei ole TV-palveluita, jollon sillä näkee kuukauden kanavan..

  Hubiin ei tarvita DNA:n kiintolevyä, jos tallentaa kanavia DNA:n pilveen ja katsoo niitä sieltä hubin kautta.

  PW
 • Hubiin tarvitsee kovaleyn vain siinä tapauksessa että jos haluaa nauhoittaa maksukanavia esim. DNA Mix 8 -paketista, koska niitä ei pysty nauhoittamaan pilveen.

  Viime kevättalvella kovalevy maksoi kertamaksuna 84€ tai 3,50€/kk.  Mika
 • "Onko sinulla jokin tarjous tuosta voimassa?"

  Suoraan sanottuna en tiedä. Kaikki DNA:n ja muutkin rutiinimaksut menevät suoraan pankkiin maksettavaksi, joten en kiinnitä niihin sen kummempaa huomiota. Ehkä maksukortin ilmaisuus johtuu siitä, että koko kerrostalomme on liitetty DNA:n kaapelitelevisioverkkoon ja lisäksi talossa on DNA:n netti. Mitään maksullista tallennusmahdollisuutta en tietenkään ole tähän asti tarvinnut, koska omistin tallentavan hd-digiboksin. Tallennuksia tuli tosin tehtyä hyvin harvoin, ehkä kerran kuussa.

  Olen lisäksi tilannut nettiin lisänopeutta 110 megaan asti. Siitä tietysti joudun maksamaan muutaman euron ekstraa. Ehkä DNA arvelee, että tuotan firmalle tarpeeksi, vaikka kortista ei mitään velotetakaan. 😁 Lisäksi ostelen DNA:lta joskus ylihinnoiteltuja tuotteita kuten eilen tuon maksukortinlukijan.

  Minulla on kaikki C Moren ja Viasatin urheilukanavat plus vielä Eurosport 1 ja 2. Naisten Indian Wells, kuten muutkin WTA-turnaukset näkyvät muuten C Morella, ei Eurosportilla. Joitakin muitakin maksukanavia on, muun muassa Nat Geo Wild, Viasat Nature, Viasat History, BBC Earth ja Animal Planet.
  Herkeämätön tarkkailija
 • Satunnaiseen tallennukseen sopii hyvin tv-vastaanottimeen liitetty USB-muistikku, jos tv sellaista tukee. Oma 128 GB:n tikkuni maksoi n. 30€, eikä siitä mene kuukausimaksua! PW vihjaili, että tallentaminen DNA:n kaapeliverkosta vaatisi lisämaksun maksamista. Onko todella näin? Itse olen antenniasiakas.
  Papparainen
 • Meillä on tälläinen sopimus taloyhtiön & Dna,n kanssa.
  Kaapelinetti perusnopeus + TV kortti + Modeemi.
  Maksulliset lisänopeudet ja tv kanavapaketit sitten asiakkaan tarpeen. mukaan.

  BQ24
 • Hubissa ei ole kiintolevyä, jolle voisi tallentaa ohjelmia. Ainoastaan DNA:n erikseen markkinoiman kiintolevyn voi siihen liittää toimivana (maksullinen), jolloin se tältä osin vastaa tallentavaa digiboxia.
  Jos jaluaa tallentaa kanavia DNA:n pilveen ja katsoa niitä, niin hubi sopii siihen, jolloin tietenkään kiintolevyä ei tarvita.
  Minä olen niin tottunut tallentavaan digiboxiin, että en hevillä siirry pilvipalveluiden pariin.

  PW
 • @PW
  "Jos jaluaa tallentaa kanavia DNA:n pilveen ja katsoa niitä, niin hubi sopii siihen, jolloin tietenkään kiintolevyä ei tarvita."

  Kovalevy tarvitaan jos haluaa nauhoittaa maksukanavia koska niitä ei pysty nauhoittamaan mihinkään pilveen.


  Mika
 • Kiitokset kaikille vastanneille. Kukaan ei ole selittänyt, miten DNA:n hubi pystyy rikkomaan fysiikan lakeja ja esittämään hd-televisiossa hd-tarkkuutta parempaa kuvaa. En tosin odottanutkaan kenenkään pystyvän siihen. 😁 DNA:n myyjälle miinuspisteet! He olettavat, että kaikki vähänkin vanhemmat putiikkiin astelevat eivät tiedä televisioista ja tietokoneista mitään, ja heille voi puhua ja myydä mitä tahansa.

  Markkinoilla ei enää ole itselleni sopivia digibokseja, mutta eipä tuo kovin paljon haittaa, koska katselemani maksukanavat esittävät ohjelmat uusintoina noin 20 kertaa, ja Ylen esittämät itseäni kiinnostavat ohjelmat näkyvät yleensä Areenassa.

  Maksuttomilta kaupallisilta kanavilta katselen lähinnä MTV:n uutisia, en juuri mitään muuta, joten niiden lähettämiä ohjelmia en tietysti ole koskaan tallentanutkaan. Kerran katselin Salattuja elämiä noin kolme minuuttia kymmenisen vuotta sitten.
  Herkeämätön tarkkailija
 • @Herkeämätön tarkkailija, Satshopista saa laadukkaita digibokseja ja niitä voi tilausvaiheessa muokata tarpeidensa mukaiseksi. Esim. Vu+ boksit on hyvin suosittuja ja niille saa neuvoja myös https://www.huoltovalikko.com foorumilta jolle tosin pitää rekisteröityä mutta se rekkaaminen on ilmaista.
  Niin ja https://www.satshop.fi kaupasta siis noita Vu+ bokseja ja myös muitakin laadukkaita bokseja. Itse olen tuolta ostanut muutaman hyvän boksin.
  Jari
 • Vinkki Dna : lle että kannattaa myydä tämä mullistava tekniikka vaikka Samsungille , tai Sonylle . Hintakilpailu on varma .
  Saapas 2.0
 • Jep,jep,tämä mullistava hubin tekniikka auttaa parantamaan
  vanhan putkitoosankin kuvanlaatua vähintäänkin 4k Q-led tasoiseksi.
  BQ24

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.