TV:n äänitasot kaapeliverkko

Mistä johtuu, että YLEn kanavilla 1, 2 ja Teema&Fem äänet ovat kovemmalla kuin muilla perus- ja maksukanavilla. TVssä ei ole kanavakohtaista volumesäätöä. Helsinki Töölö.
Ilkka T Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Kukin TV-yhtiö asettaa itsenäisesti äänitasonsa ja jakeluoperaattori ei niihin voi vaikuttaa.

  Valitettavasti TV-yhtiöillä ei ole mitään yhteistä standardia äänitasojen suhteen eli ne vaihtelevat. Kaiken lisäksi samankin kanavan eri ohjelmien välillä on vaihtelua , valitettavasti.
  Veikko
 • Jaha. Kaikki peruskanavat sekä kahdeksan maksukanavaa tulee samalla audiotasolla. YLEn kolmen kanavan ääntä pitää hiljentää niille siirryttäessä. Tämä YLEn kanavien audiovolyymin muutos tapahtui syksyllä 2018.
  Ilkka T
 • Ylen äänet on Dolby Digital, jos TV yrittää niitä purkaa (Ei mitään hyötyä TV:n omilla kaiuttimilla), niin se voi vaikuttaa tuohon ehkä. Voit kokeilla säätää äänet PCM kaikkialle, jos se auttaa (ja jos säätöjä töllöstä löytyy.)

  Dolby äänet tosin vaatii yleensä (erilliseltä vahvistimelta ainakin) enemmän voluumia eli on hiljaisemmalla vakiona( silloin kun niitä puretaan), että ei välttämättä siksi sovi tähän tapaukseen...
  JJ
 • Jaa, ei tuossa sanottukkaan oliko kyse HD vai SD kanavista. HD kanavilla noi DD äänet esiintyy..
  JJ
 • Joissakin televisoissa on valintana äänen tasapainotus.
  Silloin kanavasta ohjelmasta riippuen on sama äänenvoimakkuus jokaisella kanavalla.

  https://imgur.com/a/Cdv0jDN
  ​​​

  Tombstone.
 • Joo mutta aloittaja kertoi , että hänen telkussaan sitä kanavakohtaista äänensäätöä ei ole.
  Veikko
 • Voi johtua myös YLE:n äänen lähetyksestä.
  Olin unohtanut Wbox3 HD:sta asetuksen stereolle, jolloin vahvistin kertoi automaattilassa lähetyksen ääneksi DD D.sur (PCM jos äänitila 7 ch).
  Kun laitoin sen monikanavalle, vahvistimen äänitila vaihteli DD DD:n ja DD. D.sur välillä (nuo ensimmäiset DD:t tarkoittavat Dolby merkkiä).
  Taitaa se Dolby Digital olla vain täppä lähettimen asetuksissa, jolla ei muuta virkaa ole. Materiaalista sitten riippunee mikä äänitila milloinkin tulee.
  PW
 • Dolby Digital on (alunperin hyvin tunnettu lyhenteestä AC-3) on vain äänen häviöllinen koodausmenetelmä. Dolby Digital ääniraita voi sisältää mono, tuplamono, stereo, stereo (Dolby) surround LtRt, 5.0 tai 5.1 ääniraidan. Periaatteessa minkätahansa kombinaation esim. 3.0 tai 4.0 eskä myös myöhemmän EX matriisikoodatun takakeskikanavan. Joskus Dolby Digital tunnutaan yhdistettävän varmaan sen mainonnasta johtuen pelkästään ns. 5.1 -ääniraitaan.

  Esim. Yle lähettää jatkuvasti Dolby Digital -ääniraitaa, mutta normiohjelmissa vain 2.0 -muodossa. Joskus leffoissa ja musajutuissa voi olla tarjolla 5.1 -ääniraitaa. Ja jos AV-vaffari ilmoittelee Dolby Surroundista, niin se on löytänyt 2.0 koodatusta ääniraidasta tuon LtRt -matriisikoodatun datan ja hyödyntää sitä monikanavaääniraitana (ei vastaa kuitenkaan "aitoa" 5.1 -ääniraitaa). Dolby Surround LtRt oli jo olemassa ja saatavilla VHS Hi-Fi aikakaudella.
  Hande
 • Kiitos yksityiskohtaisesta tiedosta. Muidenkin TV-kanavien kohdalla AV-vaffari löytää Dolby Surroundin automaattiasennossa.
  PW
 • Se Dolby Surround on varmaan tässätapauksessa, joku vahvistimen äänitila (dolby pro logic tai muu vastaava), koska ei "muista"kanavista voi löytyä mitään koodausta (jossain on, mutta suurimmassa osassa ei). Vaan vahvistin tekee silloin 2 kanavaisesta äänestä monikanavaista.

  Ylenkanavilla taas vahvistin purkaa Dolby Digital ääntä ja 2.0 (jota äänet yleensä on, kuten Hande kertoi) vahvistin pitää muut kuin etukanavat pimeenä tai sitten päällä on taas joku vahvistimen äänitila. 5.1 lähetyksissä sitten on sitä "aitoa" monikanava DD-ääntä.
  JJ
 • Vaikea ejatella, että se olisi dolby pro logic tms., koska näytössä on ensin Dolbyn vastakkain olevat isot D-kirjaimet ja sitten sanavälin jälkeen merkintä D.sur.
  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.